Son Kale
Kayıtlı Üye
Anne örneğini verelim. Bir insan var. Ama o kadar iyi ki melek gibi derler ya öyle. Ama bürde annesi var bu çocuk annesinin hiçbir sözünü dinlemeden her gece sokağa çıkıp hayvanlara mama veriyor. Peki doğru olan annesini dinleyip mamayı sabah vermesi olmazmı? Bu yüzden anneden ceza alıyor. Normal bir durum. Allah bir anneden daha merhametlidir. Düşünsenize sonsuz bilgi ve gücü olan Allah'ın indirdiğinde inanmıyor birisi. Ozaman ceza hak değil midir? Allah'ın merhametinin bir kanıtıda şudurki Allah insana koca bir ömür süre verir. Son nefesinde bile olsa tevbesini kabul eder. Ama bu şu demek değildir insan her istediğini yapıp ölürken tevbe etsin. Bunu bilipte etmezse son nefesteki tevbe de kabul olmaz.Klasik manada cehennem inancı çok saçma geliyor,insanların yaptıkları davranışlar kendilerine döner ve kendilerini etkiler dense neyse,kanserojen madde alan biri kanser olup acı çekiyorsa o kendi seçiminin sonucu deneyimliyor demektir bu anlaşılır bir şey olup ceza değil etki tepki olayıdır,ama sırf tanrıya inanmıyor yada başka dinden diye melek gibi bir insanın sonsuza kadar cehennemde yakılma fikri tüm evreni yaratan adil birine ait olamaz,amacımız dini inancı olanlara bir şey demek değil içimden geçen samimi düşünceler bunlar,bu soruları aklı ve vicdanı olan herkes sorup düşünmelidir zaten.bir otoritenin başka biri tarafından kabul edilmemesi durumunda otoriteyi kabul etmeyene otorite sahibi sonsuz acı veriyorsa burda şefkat olabilirmi,adalet olabilirmi ? ben yaradana inanıyorum ama bu tür cehennem korkutmacalarının doğru olduğuna inanmıyorum.