Şahmeran Duası

Confusion

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Nis 2018
Mesajlar
41
Tepkime puanı
23
Sahmeran duasi bana istediklerimi verdigi gibi cok sey de goturdu. Bedel odeyebilecegin bir dua. Beni birakip baskasiyla evlenen kizi unutmak icin her gece 7 defa okudum. Pandemi sonrasi o kizi unuttum gercekten kalbim ferahladi fakat sonra baska bir kadini sevdim hem de cok imkansiz olan bir kadini. Suan onun acisini cekiyorum. Dunya donusumden ibaret dun neydim bugun neyim diyosun ama bu donusumlere de vesile olan seyler var iste.
 

Ella~ella

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Şub 2010
Mesajlar
62
Tepkime puanı
79
İş
Architect
Lisede herkes gibi ben de denedim. Bu duanın hayatıma kattığı yegane fayda da gideni geri istememek, gönül işlerinde " illa ki olsun" diye dua etmemeyi öğrenmek oldu.
Gelir, gelir ama geldiği gibi geri gider, bu sefer sizden daha fazla şey götürerek...
 

Berliner

Kayıtlı Üye
Katılım
3 May 2016
Mesajlar
226
Tepkime puanı
324
Sağlık için bu duayı okumak bir fayda sağlar mı acaba?
Sağlık için ayet oku.

Bismillâhirrahmânirrahîm
2/BAKARA-255: Allâhu lâ ilâhe illâ huvel hayyul kayyûm(kayyûmu), lâ te’huzuhu sinetun ve lâ nevm(nevmun), lehu mâ fîs semâvâti ve mâ fil ard(ardı), menzellezî yeşfeu indehû illâ bi iznih(iznihî) ya’lemu mâ beyne eydîhim ve mâ halfehum, ve lâ yuhîtûne bi şey’in min ilmihî illâ bi mâ şâe, vesia kursiyyuhus semâvâti vel ard(arda), ve lâ yeûduhu hıfzuhumâ ve huvel aliyyul azîm(azîmu).
Allah ki, O'ndan başka ilâh yoktur (Sadece O vardır). Hayy'dır Kayyum'dur. O'nu ne bir uyuklama ve ne de bir uyku hali tutmaz. Göklerde ve yerde olan herşey O'nundur. Onun izni olmadan, O'nun katında kim şefaat etme yetkisine sahiptir? Onların önlerinde ve arkalarında olanları (geçmiş ve geleceklerini) bilir. Ve O'nun lminden, O'nun dilediğinden başka bir şey ihata edemezler (kavrayamazlar). O'nun kürsüsü gökleri ve yeri kaplamıştır. Ve o ikisini muhafaza etmek (yerlerin ve göklerin dengesini korumak, gözetmek), kendisine zor gelmez ve O Alâ'dır (çok yücedir), Azîm'dir (çok büyüktür).


Bismillâhirrahmânirrahîm

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-1: E lem neşrah leke sadrek(sadreke).
Göğsünü senin için şerhetmedik mi (yarıp genişletmedik mi)?

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-2: Ve vedagnâ anke vizrek(vizreke).
Ve senden yükünü kaldırdık (kaldırmadık mı?).

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-3: Ellezî enkada zahrek(zahreke).
Ki o (yük) senin sırtını bükmüştü.

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-4: Ve refa’nâ leke zikrek(zikreke).
Ve senin için, zikrini yükselttik.

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-5: Fe inne maal usri yusra(yusren).
O halde, muhakkak ki zorluk ve kolaylık beraberdir.

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-6: İnne maal usri yusrâ(yusren).
Muhakkak ki zorluk ve kolaylık beraberdir.

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-7: Fe izâ feragte fensab.
Öyleyse boş kaldığın zaman hemen intisap et.

94/İNŞİRÂH (ŞERH)-8: Ve ilâ rabbike fergab.
Ve öyleyse Rabbine rağbet et (O'nu öv, hamdet, zikret, tesbih et).

17/İSRÂ-80: Ve kul rabbi edhılnî mudhale sıdkın ve ahricnî muhrece sıdkın vec’al lî min ledunke sultânen nasîrâ(nasîren).
Ve de ki: “Rabbim beni sıdk ile dahil et ve beni sıdk ile çıkar. Ve bana senin katından (gizli ilminden) bir yardımcı sultan kıl.”

17/İSRÂ-81: Ve kul câel hakku ve zehekal bâtıl(bâtılu), innel bâtıle kâne zehûkâ(zehûkan).
De ki: “Hak geldi, bâtıl zail oldu (yok oldu). Muhakkak ki bâtıl yok olacaktır (yok olmaya mahkûmdur).”

17/İSRÂ-82: Ve nunezzilu minel kur’âni mâ huve şifâun ve rahmetun lil mu’minîne ve lâ yezîduz zâlimîne illâ hasârâ(hasâran).
Kur'ân'dan indirdiğimiz şeyler, mü'minler için şifadır ve rahmettir. Ve zalimlerin sadece hüsranını (kaybettiği dereceleri) arttırır.

21/ENBİYÂ-83 Ve eyyûbe iz nâdâ rabbehû ennî messeniyed durru ve ente erhamur râhimîn(râhimîne).Ve Hz. Eyüp, Rabbine (şöyle) nida etmişti: “Muhakkak ki, bana bir zarar isabet etti (hastalık geldi). Ve Sen, rahmet edenlerin en çok rahmet edenisin.”



21/ENBİYÂ-84 Festecebnâ lehu fe keşefnâ mâ bihî min durrin ve âteynâhu ehlehu ve mislehum meahum rahmeten min ındinâ ve zikrâ lil âbidîn(âbidîne).Bunun üzerine ona icabet ettik (duasını kabul ettik). Böylece zarar veren şeyi giderdik (hastalığı iyileştirdik). Kullara bir zikir (öğüt) ve katımızdan bir rahmet olsun diye. Ona ehlini (ailesini) ve onlarla beraber bir mislini daha verdik.

---Büyüden nazardan şüphen varsa NAS ve FELAK surelerini de buraya ekle---

30/RÛM-47 ve kâne hakkan aleynâ nasrul mu’minîn(mu’minîne).

Mü'minlere yardım, Bizim üzerimize hak oldu.

85/BURÛC-15: Zul arşil mecîd(mecîdu).
(O), Arşın Sahibi'dir, Mecid'dir (çok yüce ve şereflidir).


85/BURÛC-16: Fa’âlun limâ yurîd(yurîdu).
Dilediği şeyi yapandır.


3/ÂLİ İMRÂN-29
Kul in tuhfû mâ fî sudûrikum ev tubdûhu ya’lemhullâh(ya’lemhullâhu), ve ya’lemu mâ fîs semâvâti ve mâ fîl ard(ardı), vallâhu alâ kulli şey’in kadîr(kadîrun).
De ki: Sinelerinizde olanı, gizleseniz veya onu açıklasanız da, Allah onu bilir. Ve (Allah), göklerde ve yerde olanları bilir. Ve Allah herşeye kadîrdir.

Niyetini yap , suya oku ve iç. Alın size tertip verdim. Hastalığın Dua ile , Ayet ile iyileşecekse iyileşir. Evvela Tıpta çözüm arayın. Allah'a niyaz edecekseniz de bu ayetlerle edin ki inşaAllah faydasını görürsünüz.

Allah şifa versin. Ya Şafi isminin tecellisi üzerinize olsun.
 

Zek0808

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Şub 2014
Mesajlar
81
Tepkime puanı
46
Bu duayı ben birkaç yıl önce denemek istedim. Sonra gece beni rüyamda bastılar arkadaşlar. Bu duayı okuduğum bir oda vardı. birkaç gün o odayı kullandım evde kimsenin olmadığı sırada. Rüyamda o odadayken köşede bir dolap vardı ki normalde yoktur. Birden dolabın içi açıldı ve siyah varlıklar üstüme hücum etti. Dersimi aldım ve okumayı kestim. Halbuki çok ümitliydim :D O zaman korkmuştum ama şimdi o zamanki halime gülüyorum. İsteği olanların da nasıl olmuş anlamış değilim. :/
 
Üst