Merhaba bisiy sorucambutun forumlarda tilsimlarda buyulerde safran murekkebi öenmli yer aliyor.. Birincisi nereden satin alabilirim ikinciide neden ozellikle safran murekkepi ne özelliği var?
Safran mürekkebinin fiyatı çok pahalı kendimiz yapsak ne kadara mal olur acaba ?
selam en kolay yolunu söyleyeyim sana safran gülsuyu ve beyaz misk mürekkebin malzemeleri gül suyunu her yerde bulursun beyaz misk hac malzemeleri satan yere git hacıların sürdüğü miskler varya onlardan ama beyaz misk olacak bir kaç şişe al bitane yetmez malzemeler tamamsa porselen çorba kaseleri vardır onun içine safranı koy bir tokmakla ama tahta yada plastik olmasın en iyisi çay bardağının altıyla güzelce ez çay bardağı ve porselen dememin sebebi çıkan rengi sulandırdığın zaman bu malzemelerde yapışıp kalmamasıdır neyse dediğim gibi ezdiysen kasenin içine miski yavaşça dök normal mürekkebi biliyosundur aynı o kıvama gelene kadar gül suyuyla beraber karıştır tabi kıvamı kaçırma ilk defada bile yaparsın daha sonra bu karışımı cam şişeye süzüp al (demir çay süzgeci kullan) ağzını küçük bir bezle sarıp kapağını sıkıca kapat ve karalık serin biyerde bir muhafa et gelelim kalemine aslında kendinde yapabilirsin ama bir kalemi yapmak 2-3 ayını alır bu kalemin adı hattat kalemidir internetten yada hattatçılıkla uğraşan bildiklerin varsa temin edebilirsin bildiğimiz kamış güneş altında tezek içinde kurutuluyor çıkarıldıktan sonra taş gibi sağlam olur sonrada ucu yontulur kalemin yapımı budur.umarım açıklayıcı olmuştur.Peki diyelim murekkebi yaptik.peki onu nasil kullanabilirim yani onun kalemi de farklidir ve ben o kalemin ismini bilmiyorum bilen varmi
kalemleri satılıyor ama mürekkep yapımı konusuna bayıldım çok pahalı hazırı kaç denedim aktar tutturamadı pembemsi bişey oldu o rengi veremedi asıl rengi veren madde nedir açıklayabilirmisiniz