Sadece Bir Akşam Vakti

Blacklight0044

Kayıtlı Üye
Kuran'da dünya hayatının süresi böyle özetlenir. Öldükten sonra zaman idrakimizin değişeceği ile ilgili olan bu söz beni çok etkilemişti. Bir akşam vakti. Ne bileyim sıkılıp dışarı çıktığınız, film veya dizi izlediğiniz veya arkadaşlarınızla bir şeyler yaptığınız bir akşam vakti gibi. Hızlıca geçen 1 günün 4'te 1'i sadece. Bize çok uzun bir süreymiş gibi gelen bu hayatımızda; yaşadığımız onca sevinçler, hüzünler sadece bir akşam vakti süresince geçiyor da biz farkında değiliz. Şu an düşündüm de o idrak ile insan gerçekten çok pişman olur. O kadar kısa süre için keşke şunları yapsaydım veya yapmasaydım. Şunun için bekleseydim, sabretseydim. Sadece 5-6 saat. Sabır gerçekten büyük bir bilgelik. Bu dünyanın ötesini görüp, hissetmekle ilgili. Günlerin, ayların, yılların ne kadar hızlı geçtiğinin farkındayız. İçten içe hakikatin böyle olduğunu biliyoruz galiba. Umarım hepimiz şu kısacık akşam vaktini güzel şeyler yapmak için kullanabiliriz.

"Kıyameti gördükleri gün onlar, sanki dünyada ancak bir akşam, yahut bir kuşluk vakti kadar kalmış gibidirler."
Nâziât Suresi 46. ayet

O akşam vaktinin bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum, mizan kurulunca hesaplaşacağım kişilerden dolayı, epey birikti alacaklar.
Her şey bittiğinde ne kadar kısa sürdüğünü fark ederim diye avunamıyorsun maalesef.
İnsanlar genelde bir gün hesabı sorulur ödülü verilir diye iyilik yapmıyor, o an hangisi kolay gelirse hamuru neye yatkınsa öyle davranıyor. Yoksa dünyayı kaosa sürükleyen elit şeytanlar bilmiyor mu sanki o yaptıklarının kendilerine monte edileceğini.

Geri