Ruyalarimizi Nasil Kontrol Edebiliriz?

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Selamlar, kendi yorumlarim ve deneyimlerimden yola cikarak ruyalarini kontrol etmek isteyenlere yardimci olmak amaciyla konuyu aciyorum.


Ruyalarla Falcılık Yapmayın

Bazi ruyalar haberci ruyalar olabilir ama bu farkli bir konu ona da deginecegim. Ruyalar, bilincalti aktif ve pasif dusuncelerimizin yansimasidir. Ruyalarinizi kontrol etmek istiyorsaniz oncelikle ruyanizi haberci ruya olarak yorumlamayin. Yani fal gibi dusunmeyin. Ornegin ruyada bebek gordum birisi olecek, ölüm gordum yakinimdan birisi dogum yapacak gibi gibi fal acisiyla bakmayin ruyalariniza. Boyle dusunurseniz ruyalar sizin kontrolunuzde olmaz. Beyniniz tum ruyalarinizin bir fal anlami tasidigini dusunur ve bilincli kontrol etmenize izin vermez. Yani aslinda bu da bi (ruyada kontrolsuzluk) kontrol. Ruyalarini ruyada kontrol etmek icin oncelikle ruyalarinizin bilincalti pasif ve aktif dusuncelerinizin yansimasi oldugunu kabullenerek baslayin.

Pasif Ruyalar (Travmatik, bastirilmis dusunceler)

Orneklendirerek anlatacagim. Insanlar ruyalarinda daha cok travmalarini gorurler. Bastirdigi duygularini, anilarini, kisileri hatta fikirleri hep bi figur ve kurgu olarak ruyaya yansitilir ama bu direk olarak yansitilmadigindan gercekte olandan daha farkli gordugunuz icin siz bunlari fark edemeyebilirsiniz. Ornegin, yakininizda biri vardir ve size hainlik yapmistir, sinsice ihanet etmistir ve siz cok etkilenmissinizdir ama bastirmissinizdir, sineye cekmissinizdir, hatta belki uyanik dusuncede o kadar da etkilenmis hissetmemis de olabilirsiniz. Bazen bir olaydan ne kadar etkilendigimizi fark edemeyebiliriz bunu ya vucudumuz bize semptomlarla sinyal etmeye calisir yada ruyalarimizda anlatilmaya calisilir. Yani basit bi anlatimla: beynimiz bize der ki "sen bu olayin etkisi altindasin! Fark edemiyorsun. Bak boyle boyle oldu izletecegim sana." O arada kaygilarda devreye girer "Ya boyle olsaydi? Peki dahasini yapabilir mi?" Ama tabi gercekte olan olayi size oldugu gibi gostermez daha cok bulmaca gibi aktarilir.

Travmatik pasif ruya ornegi

Az onceki ornekten devam edelim. Bilincaltiniz, sinsilikle ihaneti yilanla eslestirdi ve siz ruyanizda surekli yilan goruyorsunuz ve yilan size zarar veriyor bu kabuslariniz olmus. Ama tabi siz bunu o olayla alakali bi yansitma oldugunu fark edemiyorsunuz cunku siz o yakininiz olani (isimlendirelim Ayse diyelim) Ayse'yi Ayse olarak gormuyorsunuz ruyanizda karsiniza yilan figuru olarak cikiyor. O yuzden fark edebilmek biraz zor oluyor. Bunlar travmatik ruyalar. Bunlari ruyada degil de gercek hayatinizda cozerek kontrol edebilirsiniz. Yani o yilanin Ayse oldugunu anladiginizda siz bu yükü bilincaltinizdan almis olursunuz artik uyanikken dusundugunuz bir seydir. Bu durum bilincaltinizdan cikar bu sayede ruyanizda size yansitilmaz. Ne zaman bastirir bilincaltiniza atarsaniz o zaman da bilincaltiniz uyurken size atacak topu.

Aktif Ruyalar (kurgusal)

En zevkli, eglenceli ruyalar aktif bilincalti ruyalaridir. Cunku bu bilincaltinizla sohbet etmek gibidir. Tabi normal sohbetten biraz farkli, hayallerle, figurlerle konusursunuz. Bilincaltiniz size bir sohbet konusu baslatir ortaya bi kurgu atar. Ve sonra her bir cagrisim, duygu ve dusunceler ruyanin kurgusunu surdurur. Bu ruyalar tıpkı yatmadan once hayal kurmak gibidir o yuzden aktif diyorum. Ruya anlik olarak gidisati tamamen degisebiliyor ortaya atacaginiz bir dusunce bir duygu veya cagrisimla aninda farkli sahneye gecebilirsiniz.

Ornek ruya: Aktif ruyayi, korku duygusu kontrolu ile kabusa cevirmek ve cagrisim kontrolu ile duzeltmek.

Kendi ruyamdan ornek verecegim. Ruyamda her sey cok eglenceli bi kurguda gidiyordu. Bi evdeydim ve etrafima baktigimda ortamin cok daginik oldugunu gordum ve pencereye baktim hava karanlikti karanlik bana basta geceyi cagristirdi guzel gidiyorken bi anda elektrikler kesildi cunku karanlik bana elektrik kesintisinide cagristirdi. Elektrik kesintisi ise bende paranormal korku uyandirdi ve ne de goreyim bi anda kuvetin icine girmisim kuvette nerden cikti? Ee burda su yok ve bu kuvet salonun ortasinda isler iyice gariplesti bu bende daha cok korku uyandiriyor kafami yukariya kaldiriyorum ve kuvetin icinde yalniz olmadigimi goruyorum! Bu da ne boyle!! Vucudu kefenin icinde heryeri kanli bogazini bi bez capitla sıkıca dugum atarak bogarak oldurmusler sanki ama ölü degil canli bu bir cin (boguluyor gorunmesi bana bogmayi cagristirdi) beni bogacak! boguyor! Bu sanki dabbe filmindeki cin oyunculara benziyor? Oh evet film bu bir film fragmani. Salondayim ve tv de bu sahneyi izliyorum simdide hemen degistir su kanali. Evet nerde kalmistik guzel bir gece yuruyuse cikayim. Yildizlar cok guzel parliyor bir de kitap olsun bari. Hmm guzel bir kitap var yer de alayim da okuyayim bari.

Ozet ve Ana Fikir:


Guzel bir ruyam az daha duygu kontrolumle dehset bir kabusa donusuyordu neyseki aklima dabbe filmi geldi ve filmden televizyom cagrisimiyla kabus gormekten yirttim. Bu cagrisim kontroluydu. Aktif ruyalar ani sekilde degisirler bunu kontrol etmenin en kolay yolu surekli isinize gelecek cagrisimlarda bulunmak olur. Duygular ruyalarimizi kontrol etmekte cok gucludur korkuya kapildiginizda eglenceli bir ruya gormezsiniz.

Direk Kontrol (lucid)

Bir de ruyayi direk kontrol etmek vardir. Yine ruya kurgu baslanginici bilincaltiniz sohbet acarcasina ruyayi baslatir. Oncelikle yapmaniz gereken ruyanizi izlemek, ve bir seylerin garip gittigini dusunuyorsaniz bunun bir ruya oldugunu anlamak. Anladiginiz zaman ruyayi direk kontrol etmeye baslamiyorsunuz bu sizin aklinizin ucunda oluyor. Anladiginiz an ruya silinmeye baslar, gucsuzlesiyor ve sizin uyanik haliniz guc kazaniyor boylece lucid ruyaya hazir hale geliyorsunuz yani siz artik yari uyaniksiniz ve uykudan daha guclusunuz. Aslinda bu sizi gun icinde yorgun yapiyor cunku derin uyumus olmuyorsunuz uykunuz hafifce kesintiye ugruyor o ruya sahnesi bittiginde siz tekrar derin uykuya geciyorsunuz.

Ruya ornegi: Cagrisim kontrolleriyle kabusa donen ruya Direk kontrol ile duzeltildi.

Basta ruyam iyi gidiyordu ama aktif ruyaydi ve farkinda olmadan cagrisim kontrolleriyle ruyami kabusa cevirdim. Ve kacirildim. Ben bir kadinim ve bir erkek beni kacirdi amaci beni oldurmek. Surekli kosuyoruz bi yere dogru nasil kacirilmaksa bende onunla birlikte kosuyorum. Ruyalar gariptir. Gariplik oldugunu orada anladim ben kacirildiysam eger neden onunla beraber sokak ortasinda kosuyorum? Ama henuz kontrol edemiyorum birazdan beni oldurecek. Direk kontrol ile artik ben erkegim o kadin kaciran kisi benim kurban o.

Ozet ve Ana fikir

Ruya kabus olacakken direk kontrol ile benim icin eglenceli bi hale geldi. Nasil direk kontrol kazandim? Ruyanin garip noktasini gordum. Nedir garip? Gercekte olmayacak bir sey, kacirildiysan zanlıyla aranda 2 metre mesafeyle neden pesinden kosuyorsun hemde gunduz sokak ortasinda. O noktada ruya oldugunu anlayinca ruya gucunu kaybederek silinmeye basladi ve ben yari uyanik oldum kontrolu ben aldim. Bu noktadan sonra en fazla 2 saniye daha gormeye devam edersiniz o ruyayi daha sonra devam etmesi icin hayal kurarak siz zorlarsiniz ve berraklik gidince uyanirsiniz. Bazen bu gece derin uyku esnasinda oldugu icin cogunlukla tekrar derin uykuya uyuyoruz ve uyandigimizi anlamiyoruz. Uyku apnesi gibi bir durum aslinda bi cesit.

Buraya kadar okudugunuz icin tesekkurler. Hosunuza gittiyse bu sekilde ruya ornekleri ve ana fikriyle yazmaya devam edebilirim.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Haberci ruyalara deginmeyi unutmusum onunla ilgili kisa bi yorumda bulunacagim.

Haberci ruyalar, aslinda yine sizin tahmin ettiginiz sezgilerinizin yansimalari. Yani tam olarak sizin degilde bilincaltinizin. Aslinda gun icinde bir cok olay bilincaltimiza kaydi gecer biz farkinda olmayiz. Bilincaltimiz biz uyanikken bize sezgisel sinyaller gonderek yardimci olur. Mesela soyle ornek vereyim, ornegin siz sinav oncesi Turkce dersine calistiniz calistiniz ama bazi seyleri coktan unuttunuz bile sinav geldi catti. Cevap veremediginiz bir soruya bakiyorsunuz şıklar var bu siklardan birine kuvvetli sezgi duydunuz cevap bu olabilir diye. Ama mantikli aciklamaniz yok ama bilincaltiniz siz calisirken sizin sadece goz gezdirip gectiginiz bir konuyu kendisine kayit etti ve size "eveet bunu ben gordum bu bu bu iste bu!!" diye oradan size sezgisel olarak sinyal gonderir.

Ruyalarda da sinyal gonderebilir. Aslinda bizler cok seyi beynimize kayit ediyoruz ama sadece bir seye odaklaniyoruz. Odaklanmadigimiz seylere ise bilincaltimiz odaklaniyor. Uyumlu calisan bi takim arkadasi gibiyiz bilincaltimizla. Iste bazen sizin fark edemediginiz seyleri bi sekilde "su detaydan sunun olabilecegi ihtimali var" seklinde size haberci ruya olarak sunulabilir. Kisaca ozeti bu.
 

Rhea

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
4,711
Tepkime puanı
7,616
Konum
Nirvana
İş
Witch
Haberci rüyalar ilahi kaynaktan gelen bilgi akışıdır, sadece bilinçaltı değil bilinç üstüyle de alakalıdır,. Haberci rüyalar, sadece yakın zamanlı kontrol edilebilir değişkenlerin etkileyeceği olaylardan ibaret değil.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
@Mya bi ara ruyalarinizda surekli aslan gordugunu yazdiginizi hatirliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam tabi. Kaynagini cozdunuz mu?
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Haberci rüyalar ilahi kaynaktan gelen bilgi akışıdır, sadece bilinçaltı değil bilinç üstüyle de alakalıdır,. Haberci rüyalar, sadece yakın zamanlı kontrol edilebilir değişkenlerin etkileyeceği olaylardan ibaret değil.
Yorumun icin tesekkurler ancak ben aktif ruyalar ismini verdigim turdeki ruyalarin kolay kontrol yontemlerinden bahsettim. Haberci ruyalar ve travmatik ruyalar bilincaltimizin bize anlatmak istedikleridir. Kontrol ederek seyrini degistirmek yerine dikkatle izlenmesini tavsiye ederim. Kontrol edilebilir ancak her kontrolde uyku kesintiye ugrar ve dogru yansitilmaz. Zaten pasif ruyalari kontrol edebilmek digerlerine gore daha zordur cunku genelde garip ruyalar olmazlar daha gercekci kurguda ilerlerler. Genelde sonlarina dogru ruya oldugunu fark edilir. Bu ruyalara uyanikken cozulerek travmatik ruyalara son verilebilir. Aksi halde ayni ruyalar tekrar eder.

Tum bu verdigim bilgiler yazimin baslangicinda da belirttigim gibi kendi yorum ve deneyimlerim. Kesinlikle bu sundan sebeptir demek yerine bana mantikli gelen ve basarili olan fikrimi sizlerle paylasmak istedim. Eskiden cok kabus gorup de uyumak istemeyen biri olarak bunlari fark ettigimden beri kabuslari aninda lehime donusturerek savusturuyorum, boylece gecenin 3 bucugunda ter ve korku icinde uyanmiyorum. Uzun zamandir hic kabus gormuyorum aksine ruya hatirlama sayim artiyor ve ruyalarimdan hem realistik hem de sanatsal ilhamlar almaya basladim.
 

Rhea

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Nis 2017
Mesajlar
4,711
Tepkime puanı
7,616
Konum
Nirvana
İş
Witch
@Mya bi ara ruyalarinizda surekli aslan gordugunu yazdiginizi hatirliyorum. Yanlis hatirlamiyorsam tabi. Kaynagini cozdunuz mu?
Sürekli aslan görmüyordum gördüklerimin içinde aslan da vardı kaynağını biliyorum, sıradan basit kabuslar değildi onlar sadece rüya da değildi..
 

düşünen ve inanan

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Şub 2013
Mesajlar
702
Tepkime puanı
1,221
Haberci rüyaların uyandığın günde gerçekleşmesi her zaman bir soru işaretini de getiriyor.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
@Denizc sorulariniz oldugundan bahsettiniz, sorularinizi bu konudan sorabilirsiniz. Bende uzman degilim ama deneyimler dogrultusunda olusan fikirlerimle cevaplarim. Ruyalar hakkinda konusmus oluruz. :)
 

Denizc

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Şub 2022
Mesajlar
165
Tepkime puanı
185
Ruyalari kesfetmeye basladigimdan beri cok korkutucu ruya gormedigimi farkettim. Bi sekilde tamamen olmasada sanki ipler elinize geciyor gibi. senelerdir ilk defa gecen gun kotu bir ruya gordum ama cok korkunctu. Disi bir varlik vardi ve yaninda kisa boylu kuyruklu bir yardimcisi vardi. Daha once hic gormedigim bir yerde tanimadigim insanlar vardi yanimda.Perdeler ucusuyor. Altindan onun suileti gozukuyordu. Evin koselerinden kedi cigliklari geliyordu. Sanki tum ambiyansi ve kisileri o yaratmis beni ruyaya hapsetmisti korkutmaya calisiyordu. Cunku ayni varligi uykuya dalarken evimdeki kolidorda gordum birkac gun once. Donup bana bakti. Bi dua yazip boynuma takmistim. O gece gordum ruyayi ve ertesi gun. Sonrada boynumdan cikarttim. Ve ruyalar kesildi birden. Insan akliyla bir sonuca varamadigi durumlarda kalbine basvuruyor. Ve benim hissettigim bu bir saldiriydi net eminim bundan. Sizin boyle bir deneyiminiz oldu mu?
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Haberci rüyaların uyandığın günde gerçekleşmesi her zaman bir soru işaretini de getiriyor.
Bilincaltimiz cok gizemli gercekten. Mukemmel hesaplar ve varyasyonlar bulabiliyor. Mesela ben bir ara fal bakiyordum yani fal baktigimi zannediyordum ama her ne dersem ya tamamen dogru nokta atisi cikiyordu ya da benzeri oluyordu. Inanmayanlar bile gelip fal baktirdiktan sonra inaniyolardi bende o sekilde kendime inanmistim. Ama sonra birisi analiz yaptigimi soyledi. Bana cok mantikli geldi aslinda bilincaltimiz devamli analizler yapiyor.

Basit bir analiz:

Okulun ilk gunuydu sinifla tanisiyorduk ben sıkılınca birine fal bakmayi teklif ettim ve onun kimden hoslandigini gordum kisiyi ona tarif ettim henuz ismini bilmedigim icin ve sonra ona gordugumde iste o dedim. Analizim dogruydu aslinda hepimiz ayni ortamdaydik muhtemelen bilincaltim ondan o kizin ona duygusal bi bakisini biseyini yakaladi ve bana hissel olarak gonderdi.

Cok fazla gelecekle ilgili nokta atisi cikan analizlerim oldu hepsini fal saniyordum. Ben normalde cok dikkatli biri degilim etrafimda neler oluyor bitiyor pek ilgilenmem ama bilincaltimiz her zaman ilgileniyor ve analiz ediyor.

Uzun vadeli gelecekle ilgili analiz:

Lise 2 de tanidigim bir kiz vardi fal bakmami istemisti ve geleceginde 1 hasta cocugu olacagini kacarak evlenecegini ve cok mutsuz olup onu evli biriyle aldatacagini, pismanlik icinde sefil bir hayat surecegini soylemistim. Gecen sene beni yolda gordu ve durdurdu ve soylediklerimin hepsinin oldugunu dogru ciktigini soyledi ve yaninda zihinsel engelli cocugu vardi.


Sasirtici ama tamamen bilincaltimin analiziydi. Ben bunu uyanikken yapiyordum bazen uyurkende bilincaltimiz analiz sonuclarini bize gonderir ruya yoluyla. Iste haberci ruyalar bilincaltimizin yaptigi hesaplamalarin sonuclari %50 de dogru cikabilir, hic dogru da cikmayabilir %100 de dogru cikabilir. Mesela sinavdasiniz bir sorunun cevabini asla bilmiyorsunuz ama cok kuvvetli bi hisle sonucunun A şıkkı oldugunu hissediyorsunuz. Bunu bilincaltiniz dusunuyor eger siz onun cevabini bi yerde duyupda dinlemediyseniz, ya da 1 saniyeden az bile olsa bi yerde gorduyseniz ama ne gordugunuze bile bakmadiysaniz bu bilincaltina yinede kaydolur. Insanlarin davranislari, kisilikleri gun icinde, icinde bulundugumuz her seyi bilincaltimiz hesapliyor analiz ediyor ve varyasyonlar cikartiyor bu kisi soyle yapabilir, bunun sonu bu olabilir gibi gibi..

Genelde haberci ruyalari hic bi sekilde kontrol edemezsiniz, zaten genelde 1 - 2 saniyelik ruyalar olur uzunsa kontrol ettiginizde ruya degisir ve amacindan cikar.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Disi bir varlik vardi ve yaninda kisa boylu kuyruklu bir yardimcisi vardi. Daha once hic gormedigim bir yerde tanimadigim insanlar vardi yanimda.Perdeler ucusuyor. Altindan onun suileti gozukuyordu. Evin koselerinden kedi cigliklari geliyordu. Sanki tum ambiyansi ve kisileri o yaratmis beni ruyaya hapsetmisti korkutmaya calisiyordu. Cunku ayni varligi uykuya dalarken evimdeki kolidorda gordum birkac gun once. Donup bana bakti. Bi dua yazip boynuma takmistim. O gece gordum ruyayi ve ertesi gun. Sonrada boynumdan cikarttim. Ve ruyalar kesildi birden.
Travmatik ruyada olabilir bu ruyayi 2 kez gordunuz daha fazla gormeye devam ederseniz cozulmemis farkinda olmadiginiz bir travmanizin figurleri olabilir.

"Disi bir varlik vardi ve yaninda kisa boylu kuyruklu bir yardimcisi vardi."

Ruyanizda genelde varliklari ve guclu kisileri kadin olarak goruyorsunuz travmanizin bas rolu bir kadin olabilir. Anneniz olabilir. Insanlar annelerini guclu olmasalar bile kucuklukten gelen hissiyatla bilincaltinlarinda anneler guclu kisilikler olarak kalirlar.

"Evin koselerinden kedi cigliklari geliyordu."

Az once kadinin yaninda kuyruklu kisa boylu bir yardimcisi vardi, simdi o yok cunku o kedi olarak karakter degistirdi. Kedi cunku kuyruklu ve kisa olmasi size kediyi cagristirdi. Eger travmatik ruyaysa, burada kedi siz olabilirsiniz yada aci ceken kimsenin haykirisi olabilir. Ve bu kedi kimse, disi varlikla iliskisi yakin.

"Sanki tum ambiyansi ve kisileri o yaratmis beni ruyaya hapsetmisti korkutmaya calisiyordu. "

Evet aynisini defalarca yasadim hatta varlik benimle alay ediyordu her korktugumda ruyada oldugumu biliyordum ama kontrol bende degil ondaydi. Korkuyu durdurmak icin ona soyluyordum durdur sunlari diye basta beni dinlemez daha da korkuyu arttirdi ama sonraki ruyalarimda beni dinlemeye basladi once korkutup sonra sakinlestiriyordu. Muhtemelen o biziz demistimya bazen basrol biz olmuyoruz ruyada baska bir karakterin gozunden izliyoruz hikayeyi. Malesef ben farkinda oldugumdan beri o sekilde gormuyorum direk karakterler arasi gecis yapiyorum, keske o ambiyansta gorsem cok eglenceli oluyordu.

" Cunku ayni varligi uykuya dalarken evimdeki kolidorda gordum birkac gun once. Donup bana bakti. "

Travmatik ruyaysa eger tekrar tekrar gormeniz cok normal - farkindalik kazanana kadar - siz o sirada ruyaya basliyormussunuz ve yine benzer tekrar eden bu ruyayi gorcekmissiniz belki farkli varyasyonla.

Dua meselesi ise inancla alakali olabilir. Ben eskiden cok kabus gorurdum hic bi sekilde kontrol etmeyi bilmezdim ve cok uykum olmasina ragmen geceleri uyumazdim o kabuslari gormiyim diye ve cidden cok korkunc ve gerici ruyalardi. Yardim istedigimde bana dua okuyup yatmami istediler ama ben zaten cinli seytanli ruyalar goruyordum yani dinle baglantisi vardi. Ve zaten her gece besmele cekip uyurdum. Neyse bide duayla denedim, duayi okuyup yattim yine gordum. Cunku aklimda yoksa bile dua okudugumda yada besmele cektigimde aklima geliyordu ve uyudugumda haliyle kabus goruyordum. Sonra dua etmeden, beslemesiz uyumayi denedim ve daha gundelik normal ruyalar gordum.
 

Denizc

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Şub 2022
Mesajlar
165
Tepkime puanı
185
Travmatik ruyada olabilir bu ruyayi 2 kez gordunuz daha fazla gormeye devam ederseniz cozulmemis farkinda olmadiginiz bir travmanizin figurleri olabilir.

"Disi bir varlik vardi ve yaninda kisa boylu kuyruklu bir yardimcisi vardi."

Ruyanizda genelde varliklari ve guclu kisileri kadin olarak goruyorsunuz travmanizin bas rolu bir kadin olabilir. Anneniz olabilir. Insanlar annelerini guclu olmasalar bile kucuklukten gelen hissiyatla bilincaltinlarinda anneler guclu kisilikler olarak kalirlar.

"Evin koselerinden kedi cigliklari geliyordu."

Az once kadinin yaninda kuyruklu kisa boylu bir yardimcisi vardi, simdi o yok cunku o kedi olarak karakter degistirdi. Kedi cunku kuyruklu ve kisa olmasi size kediyi cagristirdi. Eger travmatik ruyaysa, burada kedi siz olabilirsiniz yada aci ceken kimsenin haykirisi olabilir. Ve bu kedi kimse, disi varlikla iliskisi yakin.

"Sanki tum ambiyansi ve kisileri o yaratmis beni ruyaya hapsetmisti korkutmaya calisiyordu. "

Evet aynisini defalarca yasadim hatta varlik benimle alay ediyordu her korktugumda ruyada oldugumu biliyordum ama kontrol bende degil ondaydi. Korkuyu durdurmak icin ona soyluyordum durdur sunlari diye basta beni dinlemez daha da korkuyu arttirdi ama sonraki ruyalarimda beni dinlemeye basladi once korkutup sonra sakinlestiriyordu. Muhtemelen o biziz demistimya bazen basrol biz olmuyoruz ruyada baska bir karakterin gozunden izliyoruz hikayeyi. Malesef ben farkinda oldugumdan beri o sekilde gormuyorum direk karakterler arasi gecis yapiyorum, keske o ambiyansta gorsem cok eglenceli oluyordu.

" Cunku ayni varligi uykuya dalarken evimdeki kolidorda gordum birkac gun once. Donup bana bakti. "

Travmatik ruyaysa eger tekrar tekrar gormeniz cok normal - farkindalik kazanana kadar - siz o sirada ruyaya basliyormussunuz ve yine benzer tekrar eden bu ruyayi gorcekmissiniz belki farkli varyasyonla.

Dua meselesi ise inancla alakali olabilir. Ben eskiden cok kabus gorurdum hic bi sekilde kontrol etmeyi bilmezdim ve cok uykum olmasina ragmen geceleri uyumazdim o kabuslari gormiyim diye ve cidden cok korkunc ve gerici ruyalardi. Yardim istedigimde bana dua okuyup yatmami istediler ama ben zaten cinli seytanli ruyalar goruyordum yani dinle baglantisi vardi. Ve zaten her gece besmele cekip uyurdum. Neyse bide duayla denedim, duayi okuyup yattim yine gordum. Cunku aklimda yoksa bile dua okudugumda yada besmele cektigimde aklima geliyordu ve uyudugumda haliyle kabus goruyordum. Sonra dua etmeden, beslemesiz uyumayi denedim ve daha gundelik normal ruyalar gordum.
Normalde cok korkmam bu konuda yine boyle bir ruya gormustum, siyah carsafli bir varlik vardi evde. Beni gorunce kapiya yoneldi. Ama Kapidan cikamadan yakaladim onu kafasini tutup yuzune baktim. Ve dua okumaya basladim cigliklar atmaya yuzu yamulmaya basladi. Aslinda pekte yuz denemez daha curumus bir iskelete benziyordu. O dusuk seviyeliydi biliyorum. Ama o disinin enerjisi yuksekti. Kedi sesleri demistim ya kediler gorunmuyordu. Sadece ciglik sesleri vardi. Sanki onu sinirlendiren varliklari cezalandiriyordu. Daha cok bir guc gosterisi gibiydi. Ruyalarin tamamen bilincalti kokenli oldugunu dusunmuyorum.


Farkli bir konudan bahsedeyim son bir aydir. Uyumak icin yataga yatiyorum henuz bilincim acikken ruya gormeye basliyorum. Bayagi goruntuler olay akislari daha dogrusu bilgi akisi oluyor. Aslinda bunu hangi kategoride degerlendirecegimi de bilmiyorum. Ama ben kurgulamiyorum kesinlikle birden oluyor.
 

düşünen ve inanan

Kayıtlı Üye
Katılım
19 Şub 2013
Mesajlar
702
Tepkime puanı
1,221
Bilincaltimiz cok gizemli gercekten. Mukemmel hesaplar ve varyasyonlar bulabiliyor. Mesela ben bir ara fal bakiyordum yani fal baktigimi zannediyordum ama her ne dersem ya tamamen dogru nokta atisi cikiyordu ya da benzeri oluyordu. Inanmayanlar bile gelip fal baktirdiktan sonra inaniyolardi bende o sekilde kendime inanmistim. Ama sonra birisi analiz yaptigimi soyledi. Bana cok mantikli geldi aslinda bilincaltimiz devamli analizler yapiyor.

Basit bir analiz:

Okulun ilk gunuydu sinifla tanisiyorduk ben sıkılınca birine fal bakmayi teklif ettim ve onun kimden hoslandigini gordum kisiyi ona tarif ettim henuz ismini bilmedigim icin ve sonra ona gordugumde iste o dedim. Analizim dogruydu aslinda hepimiz ayni ortamdaydik muhtemelen bilincaltim ondan o kizin ona duygusal bi bakisini biseyini yakaladi ve bana hissel olarak gonderdi.

Cok fazla gelecekle ilgili nokta atisi cikan analizlerim oldu hepsini fal saniyordum. Ben normalde cok dikkatli biri degilim etrafimda neler oluyor bitiyor pek ilgilenmem ama bilincaltimiz her zaman ilgileniyor ve analiz ediyor.

Uzun vadeli gelecekle ilgili analiz:

Lise 2 de tanidigim bir kiz vardi fal bakmami istemisti ve geleceginde 1 hasta cocugu olacagini kacarak evlenecegini ve cok mutsuz olup onu evli biriyle aldatacagini, pismanlik icinde sefil bir hayat surecegini soylemistim. Gecen sene beni yolda gordu ve durdurdu ve soylediklerimin hepsinin oldugunu dogru ciktigini soyledi ve yaninda zihinsel engelli cocugu vardi.


Sasirtici ama tamamen bilincaltimin analiziydi. Ben bunu uyanikken yapiyordum bazen uyurkende bilincaltimiz analiz sonuclarini bize gonderir ruya yoluyla. Iste haberci ruyalar bilincaltimizin yaptigi hesaplamalarin sonuclari %50 de dogru cikabilir, hic dogru da cikmayabilir %100 de dogru cikabilir. Mesela sinavdasiniz bir sorunun cevabini asla bilmiyorsunuz ama cok kuvvetli bi hisle sonucunun A şıkkı oldugunu hissediyorsunuz. Bunu bilincaltiniz dusunuyor eger siz onun cevabini bi yerde duyupda dinlemediyseniz, ya da 1 saniyeden az bile olsa bi yerde gorduyseniz ama ne gordugunuze bile bakmadiysaniz bu bilincaltina yinede kaydolur. Insanlarin davranislari, kisilikleri gun icinde, icinde bulundugumuz her seyi bilincaltimiz hesapliyor analiz ediyor ve varyasyonlar cikartiyor bu kisi soyle yapabilir, bunun sonu bu olabilir gibi gibi..

Genelde haberci ruyalari hic bi sekilde kontrol edemezsiniz, zaten genelde 1 - 2 saniyelik ruyalar olur uzunsa kontrol ettiginizde ruya degisir ve amacindan cikar.
Ben size bir şey diyeyim mi samimi bir şekilde... Bu şaşkınlığın hepsi az kitap okumaktan. Yaklaşık 30 kitap okudum bu meselelerle ilgili ben cevabımı aldım. Burada da bilim tapıcı kitapkurdu kumkumalığı etmek istemem sözünüze istinaden yeri değil çünkü. Sadece çok okumalıyız. Ama ne yalan söyleleyim insanın kendi zihninden öte mistik bir şeye olan arzusu baki kalıyor :) insan özel olmak istiyor, bir nitelik, bir özel güç bekliyor. Çünkü evrene bakıp bu kadar tek başınalığı bazen ben de kaldıramıyorum :))
 

rabbit.

Kayıtlı Üye
Katılım
25 Tem 2022
Mesajlar
178
Tepkime puanı
196
Uyuduğumuzda evrenden kozmik enerjiyi alırız, uyanıkken bu enerji bize yeterince akmaz, meditasyon hali hariç, bu yüzden haberci rüyalar bizim gün içinde sezgisel yansımalarımızdan çok daha fazlasıdır.
 

Denizc

Kayıtlı Üye
Katılım
28 Şub 2022
Mesajlar
165
Tepkime puanı
185
Uyuduğumuzda evrenden kozmik enerjiyi alırız, uyanıkken bu enerji bize yeterince akmaz, meditasyon hali hariç, bu yüzden haberci rüyalar bizim gün içinde sezgisel yansımalarımızdan çok daha fazlasıdır.
Katiliyorum. Bu beynimizdeki alicilarla alakali. Beyin teta frakansina gectigi zaman tipki radyodaki frekansin yakalanmasi gibi ruhsal boyutun frekansina uyumlanip acilmis oluyor. O yuzden cogu parapsikolojik olay uyku ile uyaniklik arasindaki teta dalgasinda gerceklesir. Nerden bakarsan bak muazzam bir sistem.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
@düşünen ve inanan

Yazdiklarimi tam olarak okumadiniz galiba. Ben kendimin ozel oldugundan bahsetmedim ve yolu oraya cikarmadim. Bana gore ozel insan ayrimi, zeki, -farkli bakis acilarindan bakabilenler- ahlaki ve duyarlı davranislara sahip, empati duyabilen ve anlayisli insanlardir. Bana gore ozel olmak, musallat olmasi, ozel yeteneklere sahip olmak ruhsal iletisim v.s. degil hayal dunyasinda yasamiyoruz bir super yetenek ariyorsaniz bunu zekayla bagdastirin. Ben ruyalar ve haberci ruyalarla ilgili insanlarin bilincaltlarinin ongoru sekilde analizler ve varyasyonlar yapabildigini dusunuyorum ve bu bakis acimdaki gorduklerimi size aynen aktarmaya calisiyorum ki ayni pencereden bakabilelim.

Soylediklerinize katiliyorum. Yazcaklarim size degil bir takim sahislara: Insanlar kendilerini ozel hissetmek istiyorlar ama ozellik sizden guclu gormediginiz bilmediginiz varliklari hissetmek v.s. bunlar ozel olmak degil kendinizi asagliyorsunuz aslinda ne kadar ozguvensiz oldugunuzu goruyorum ki gormediginiz bilmediginiz varliktan medet umuyorsunuz. Sahsa diyorum ki o bir figur, bu yetenegin ardinda senin beynin bilincaltin var ona kulak ver, sahislar diyor ki hayir onlarin ne oldugunu biliyorum onlar ozel varliklar. Kendi degerinizi gormuyorsunuz bu yuzden ozguvensizsiniz. Mecazi sekilde, bi tane pencerenin onune gecmissiniz ben sadece buradan izleyecegim diyorsunuz farkli acilardan yonlerden bakmiyorsunuz olaylara.
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
ruhsalliktan kozmikten bahsediyorsunuz. Nasanin uzaya yolladigi teleskoptan cikan goruntulere bi goz atmanizi isterim. Ne kadar kucuk bir sey oldugumuzu -belki de canli bir hucre icinde yasayan canli hucrenin icindekinin icindekinin... hucreleriyiz- algilamaya calisin. O bahsettiginiz kozmik enerjiyle -ve onun buyuklugunu- dunyanin arasindaki uzaklik mesafesini ve kendiniz ile o enerjinin hacimsel boyutunu algilamaya calisin. Siz kimsiniz nesiniz ki de oldukten sonra sirf insan icin yapilmis bir yeriniz olacak? Kendinizi nasil bu kadar degerli goruyorsunuz? Bakis acinizi genisletin tek bir benzetmelerle sinirli kalmayin. Siz belki de kan hucresinden bile daha minik bir seysiniz. Tek gorevimiz konakladigimiz hucreyi korumak belkide. Iste boyle dusunmenizin sebebi yok olmayi hazmedememekten oldukten sonrada var olmayi umut etmenizden dolayi farkli acilardan bakmayi denemiyorsunuz. Ruyalar bile ruyada olurken ruya sonlaniyor sebebi beyin olumu kabul etmediginden. :)
 

HiddenGhost

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Haz 2022
Mesajlar
153
Tepkime puanı
148
Ben size bir şey diyeyim mi samimi bir şekilde... Bu şaşkınlığın hepsi az kitap okumaktan. Yaklaşık 30 kitap okudum bu meselelerle ilgili ben cevabımı aldım.
Bu arada sasirtici buldugum sey falin dogru cikmasi ama ben fala inanmadigim icin her zaman dogru cikmasini anlamlandiramadigimdandi. Tabikide anlamlandiramadigimiz her sey bilgisizlikle ilgili ama daha sonra bunun bilincaltimizin (hepimizin) ongoru becerisi oldugunu dusundum. Yani burada ozel bir durum yok. Aslinda hepimizin "on sezi, on goru, haberci ruya" gibi gelecek tahminleri bilincaltimizin olaylari analiz edip en iyi cikan sonucu yada varyasyonlari ongorude bulunmasindan ibaret oldugunu dusunuyorum. Ama insan bu sekilde bakmazsa olaya tabikide bunun ozel bir yetenek oldugunu zanneder. Haberci hisler veya ruyalarla ilgili baska bir bakis aciniz varsa eger okumak isterim. Kendimizi birseyle kisitlamayalim. Kitap meselesine de gelirsek hakaret olarak algiladim kitap okumayi herkese tavsiye ederim ve kendim de okuyorum elbette ama acikcasi roman oyku kitaplari okuyamiyorum onun yerine izlemeyi seviyorum ancak bilimsel, tekniksel ve psikoloji uzerine kitaplar okumaktan cok keyif almisimdir. Kitabi okumakla da sinirlandirmamak lazim, bu baska bir seyde olabilir bakis acinizi genisletmek icin baktiginiz her aciyi bi kenarda tutup farkli acilardanda bakmalisiniz yoksa her 2+2=5 diyene inaniriz ve mecazi sekilde basimizda bir cobanla koyun surusunde ilerleriz.
 

Alary

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Haz 2022
Mesajlar
1
Tepkime puanı
1
Öncelikli olarak yanlış konuya yazdıysam çok üzgünüm, merak ettiğim bir konu var.

Rüyanın siyah beyaz olması ve rüyanın birebir gerçek gibi olması normal mi?

Rüyamda odamdaydım ve odamın birebir aynısıydı, sadece siyah beyazdı.

Rüya o kadar gerçekçiydi ki camdan yansıyan ışığı bile görebiliyordum, ancak en ufak bir ses bile yoktu (yada estraftan kuş sesleri duyuyordum ancak emin değilim).

Bir varlığı binanın arkasından bana bakarken gördüm ve ardından tekrar farklı bir yerde gördüm ve uyandığımda üzerimde bir varlık vardı (ancak rüya değildi, siyah beyaz değildi) sonra tekrar o anda tekrardan uyandım.

Bu olaydan önce ve sonra bazı olaylar daha yaşadım, bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Üst