"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Rüya Göremiyorum, Neden?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Yakaza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yakaza

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar ben rüya göremiyorum istememe rağmen. Çok nadiren görüyorum ama çok kısa. Çoğunlukla da gördüğüm rüyaları hatırlamıyorum. Sizce rüya görmem için bir yol var mı?

Ben birazda olsa kendimden çözdüm bu meseleyi, 4-5 saat uyuyunca rüya göremiyordum fakat 7-8 saat veya daha fazla uyuduğumda rüya görebiliyordum.

Ben birazda olsa kendimden çözdüm bu meseleyi, 4-5 saat uyuyunca rüya göremiyordum fakat 7-8 saat veya daha fazla uyuduğumda rüya görebiliyordum.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Ben de 4-5 saat kadar ve nadiren gün içinde biraz uyuyorum, yani uyku düzenim yok ama bunun rüya görmeme engel olduğunu sanmıyorum açıkcası.

Bende senin gibi rüya göremiyordum.Ama bu aralar her gece sanki saatler süren rüyalar görüyorum.Bazıları korkunç bazıları tatlı olabiliyor.Nedenini bilmiyorum herhalde erken yatmaya başladığım için veya günlük hayatta kafamda çok soru işareti kalıyor olabilir bu aralar.Çünkü benim bildiğim rüyalar insanların günlük hayatta çözemeyip arka plana attıkları olayları zihninde yeniden canlandırmasından ibaret.

Yanıtınız için teşekkür ederim.Bende 4-5 saat kadar ve nadiren güç içinde biraz uyuyorum yani uyku düzenim yok ama bunun rüya görmeme engel olduğunu sanmıyorum açıkcası

Anladım. :) Ben sadece kendimden örnek vermek istedim, bana böyle oluyor. :)

Yapılan araştırmalara göre, rüya görmemek aslında gördüğünü hatırlayamamak olarak değerlendirilir. Genelde her insan rüya görür ve süresi değişir. 3 veya 4 sn. sürüp bu süre 10 dk. kadarda uzarmış. Rüyayı hatırlayamamakta derin uykudan kaynaklanmaktaymış (Siz de çok yoğun çalıştığınızı söylüyorsunuz ve yorgunluktan derin uyuyorsunuz demek). Uykunun özünde aslında zihinsel etkinlik olduğu söylenir. Uykunun bir takım evreleri vardır, kimi evrelerde görülen rüyalar hatırlanırken, kimi evrelerde görüntüler hatırlanmazmış.

Hiç bir kardeşim soruyu cevaplayamamış. Yatmadan önce acı bir Türk kahvesi iç bakalım, neler oluyor.

Ben konuya bilimsel olarak yaklaşacağım; araştırmalara göre yatmadan önce fındık, fıstık ve badem tarzı yiyecekler yenirse rüya görme olasalığı kat kat artıyormuş, bir makalede okumuştum. Dikkat ettim kendime, ne zaman böyle çerez tüketsem gece rüyalar görüyorum.

Arkadaşlar ben rüya göremiyorum istememe rağmen. Çok nadiren görüyorum ama çok kısa. Çoğunlukla da gördüğüm rüyaları hatırlamıyorum. Sizce rüya görmem için bir yol var mı?

Sn. 1myth İstihare denediniz mi hiç? Ne kadar süredir hiç rüya görmüyorsunuz ya da eskiden bu yana hiç mi görmüyordunuz rüya?

Sn. 1myth İstihare denediniz mi hiç? Ne kadar süredir hiç rüya görmüyorsunuz ya da eskiden bu yana hiç mi görmüyordunuz rüya?

Rüya görüyorum. Ama az, mesela cinlere (özellikle cin çağırma) bir ara kafayı takmıştım. Bir akşam bir kaç saniye rüya gördüm (istihare hiç denemedim zaten ne olduğunu da bilmem).

Elimde mürekkep var (yani avucumda). "Cin geldiysen haber ver." mi ne diyorum.

Elimdeki mürekkep Türkçe cin yazısına dönüşüyor. Biliyorum saçma gelebilir ama böyle gördüm.

Aslında bu konuyu açtığım gün sabah rüya görmüştüm. Bir tv kanalındaki bayanı gördüm kim olduğunu hatırlıyorum ama rüyayı tam hatırlamıyorum. Amacım uzun ve beni mutlu edecek rüyalar görmek.

Bu arada arkadaşlar, konuyla bu kadar alakadar olduğunuz için hepinize teşekkür ederim.

Geri