Ruhu fiziksel madde olarak açıklayabilecek biri var mı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan KronoM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KronoM

Kayıtlı Üye
Ruh hücrenin içinde mi ? yoksa şuan ki teknolojinin göremediği çok küçük mikro bir madde mi kuantum ile ilgili mi ?
veya Ruh ile beden uzaktan bağlantıyla mı bağlı ? (wireless(ruh) ile pc(beden) gibi)

Dilim döndüğünce aciklamaya calisirim. Ruh, yaptigi fillerle itibariyle bedenle birliktedir fakat varligi bakimindan bedenden ayridir. Beden, kevn ve fesat alemindendir yani doga icinde donusume tabiidir.

Ruh ise yuksek alem olan Emir alemindendir. Beden omru boyunca degisime ugrar, dogar, büyür, ihtiyarlar ve ölür. Vücud ölünce ruh bakidir. Cunku aslı külli akildir.

Allah'in aleme hukmettigi gibi ruhta bedene hukmeder. Allah'in ruha verdigi iki buyuk guc; kendini bilir ve bedene hukmeder. Ruh istemezse beden konusamaz, nefes alamaz ve hareket edemez, ilahi itici bir guctur. Bu iliskiyi zihnimizde tasvir etmek gerekirse; elimizde dunyanin en iyi televizyonu dahi olsa elektrik olmadan calismaz. Bu bilgilerden yola cikarsak ruh farkindaliktir, maddi evrende maddeyi, olaylari, duygulari ve ilahi nizami idrak etme gücüdür.

Ruhu fiziksel bir madde olarak açıklayamam, ama fiziksel herhangi bir maddeyi ruh olarak açıklayabilirim.

Bir plastik pervane dönmüyorken 4 cm kare yer kaplar. Yani uzayda bloke ettiği alan 4 cm karedir.
Dönmeye başladığında 16 cm karelik bir alanı kapatır. Yani uzayda bloke ettiği alan 12 cm kare artar. 16 cm karelik bir duvar oluşturur. Ölçülebilir hızdan daha hızlı bir şekilde dönebilseydi eğer, dönen bir pervanenin dönüyor olduğunu göremezdik ve döndüğü alanı levha olarak algılardı. Tepsi gibi kullanabilirdik mesela. Çünkü hızı, geçirgenliğini kapatırdı. HIZ 1 .

Atom altı parçacıklarda da benzer bir durum var. Elektronlar hareket ediyorlar ama bu hareket plank zamanı ile ölçülebiliyor şimdilik. Yani ışık hızı ile. Plank sabitimiz ışık hızına endexli. Çünkü ışıktan daha hızlı hareket ettiği düşünülen bir gerçekliği bilim farkedemedi, haliyle de ışık hızı baz alınıyor evreni anlamak için. Ses hızı vardı eskiden ama artık yavaş kalıyor. Işık hızından daha hızlı olan fiziksek kuvvetleri (yani cinleri ve melekleri) anlamaları biraz uzun sürecek çünkü bu varlıklar bilinçli hareket ederler ve MAtrixi bizim gibi dışarıdan bağlanarak kullanırlar. Biz matrixin içini ölçebiliriz. Çünkü o bir yazılım. Belli şartlar altındaki Kuralları değişmez. Su, deniz seviyesinde 100 derecede kaynar. Ama bir iblisin hızını ve nüfuz etme marifetini (ilim sahibi olmadıkça) labaratuarda inceleyemezsin.

Hız önemli. Einstein bile MC Kare orantısını hız faktörü ile oluşturuyor. O halde ışık hızından daha hızlı hız birimlerine terfi edene kadar, spritüel meselelerin altyapısını anlayabilmede gecikmeye devam edeceğiz. Çünkü zamanda ileriye ve geriye gitmek için hız bariyerini aşabileceğimiz argümanlara ihtiyacımız var (Mesela geleceği melekler biliyorlar. Eskiden cinler de hızlı davranarak biliyorlardı, sonra cinlerin hızları yavaşlatıldı)

Son düzenleme:
Ruh hücrenin içinde mi ? yoksa şuan ki teknolojinin göremediği çok küçük mikro bir madde mi kuantum ile ilgili mi ?
veya Ruh ile beden uzaktan bağlantıyla mı bağlı ? (wireless(ruh) ile pc(beden) gibi)
Ruh'un fiziksel olarak açıklanabileceğini zannetmiyorum spiritüel veya mistik olarak açıklayan da var ama bu konu da en iyisi metafiziğe bakmak, metafizik ten kastım spiritüelizm veya mistizm değil. Metafizik bir felsefe konusudur, Tanrı'yı, zamanı vs inceleyen bir felsefe alanı buna Ruh ta dahildir.

Bu konu da ya Aristoteles'e bakın ya da islam felsefesine merakınız varsa gazali, fahrreddin er razi, ibn arabi gibi kişilere bakmanızı tavsiye etmiyorum, çünki bu kişiler islam felsefesinin 95% lik kısmını inkar ederler. İslam felsefesinin 95% i yunan felsefesinden esinlenilip akıl yolu ile ilerlenmiştir bu yüzden ruh konusunu metafizik alanından felsefesi olarak araştırın ve islam felsefesinden bakacaksanız da ibn sina, ibn rüşd gibi kişilere bakın, çünki gazali gibi kişiler genel de sezgicilikten ilerlemiştir. Akıl yolu ile ruhu araştırmak daha iyidir.

yoksa şuan ki teknolojinin göremediği çok küçük mikro bir madde mi kuantum ile ilgili mi ?
Maddeyle etkileşir ama maddeye indirgenemez. Tıpkı bilinç gibi.

Kuantum düzeyde zaman doğrusal değildir. Hem dalga hem madde halindedir. Ve her şey eşzamanlı potansiyeller biçiminde var olur. Ruh bir enerji formuyken ; madde ise bu formun potansiyel olarak görünür halidir. Kısacası ruh, kuantum alanda zamansızdır fakat madde üç boyutlu alanda zamanlıdır.

Bu iki biçim kesiştiğinde yani ''an'' dediğimiz kavramda ; ruh ve madde birdir. Birlik halindedir.

Bizler bu bütünlüğü, algı perdeleri yüzünden, ayrıymış gibi deneyimliyoruz.

Felsefe yürütelim.

Bir bilgisayar simülasyonunun içine girsen, simülasyonun gerçekliğini, kaplamasını, dokusunu, piksellerini, atomlarını kolaylıkla dibine girerek inceleyebilirsin.

İş simülasyonun hakikatini kendince izah etmeye geldiğinde, simülasyonun dışını da bildiğin için, üst boyutun referansları ile kolayca durumu izah edersin. Simülasyon, zaman algısı manipülasyonu yapıyor da olabilir , simülasyonun içinde 1 gün kalıp, algisal olarak 1 yıl geçirsen bile hakikati hala izah edebilecek kondisyonda olabilirsin. geldiğin yeri unutmadıysan tabi . (bunu bir daha oku)

Simülasyonun içinde, oraya özgü olarak tasarlanmış, gelişmiş, bilinçli ve meraklı varlıklara, simülasyonun hakikatini anlatamayabilirsin. Çünkü referans alacakları deneyimleri yok. Hatta simülasyon dışında bir karşılıkları da yok. Sen ancak seninle birlikte simülasyona alınmış olan ama zamanla geldiği yeri unutmaya meyletmiş olan kişilere hakikati anlatabilirsin.

Simülasyonun içinde yaşayan, tüm O meraklı yazılımsal varlıklar bilim yapıyor olabilirler. Simülasyonun içini, yine simülasyona özgü yöntemlerle ölçmeye çalışıyor da olabilirler. Gerçekliği Piksellerine kadar incelemeyi öğrenmiş olabilirler, yani senin de dediğin gibi Pikselleri kendiliğinden sonsuz enerji kaynakları olarak değerlendiriyor da olabilirler..

Ama işin aslı pikseller sadece tek bir enerji kaynağından gücünü alırlar ve o enerji kaynağı kapatılırsa, tamamen bir rüya gibi ortadan kaybolurlar. Bu resetlemeyi idrak edemezler Çünkü pixelleri mutlak olarak baz alırlar. Yanılgı burada başlar.

Sen, üst boyut canlısı olarak, grafik işlem birimi tarafindan yansıtılan piksellerin hakikatini bilirsin, ama bunu piksellerden oluşan yapay ve meraklı yazılımlara bir rüyadan ibaret olduklarını an-la-ta-maz-sın.

Onlar, matrixin önemli işlere imza atmaları için özel olarak tasarladığı yazılımlardan ibaretler. Ötesini umursamazlar. Nerede ote aleme karşı algıları kapalı bir insan görürseniz bilin ki büyük ihtimalle oteki taraftaki kapsulde mevcut değillerdir.

Son düzenleme:
Ben ruhla fiziksel bedeni bilgisayardaki yazılım ve donanıma benzetiyorum.Donanımdaki tüm parçalar fizikseldir.İşlemci,ekran kartı,ram gibi.Fakat işletim sistemi ve donanım driverleri yüklenmeden bilgisayarı kullanamazsınız.bir yazılımın çalışmasını,etkilerini bariz bir şekilde görürsünüz.ama kendisini fiziksel olarak tanımlamak mümkün değildir.
Ruhta bir çeşit işletim sistemi gibi bedenimizi çalıştırır.

Ruh; maddenin quantum süper pozisyondaki emretmeye hazır hali, madde ise ruhun 1 ya da 0' daki emir almış hali.

Ayet : ruh rabbinin emridir. Yani komut sistemindeki tüm alt komutlar belli bir komuta göre otomatik olarak çalışırlarken, ruh komutu tüm komutları geçersiz kılabilecek bir hekleme veya süreci hesapta olmayan sürpriz girdilerle dönüştürebilecek olan ana komuttur. En belirgin özelliği de otomasyona tabi olmamasıdır. Zaman ve mekan bu otomasyonun başlıcalarıdır. Öngörülebilir olmadığı için de, kime, nerede, ne zaman, nasıl bir surette destek verecek (veya köstek olacak) diye kestirebilmek imkansızdır. İmkansız olduğu için de bilim bunu inceleyemez. Onun için kabul de etmez.

Son düzenleme:
Sebep?
Madde dünyası gibi sınırlı ve sürekli yanlışlanan bir bilgi türü ile sözde açıklamaya çalışmanın ne manası var.
İlla mantık aranacaksa bu Süptil enerjiyi tanımaya çalışmak olmalı

Geri