Ritüellerin Çalışma Prensibi

Blacklight0044

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar sizce yaptığımız ritüellerin, mesela belirli sayıdaki zikiler, çizilen runeler veya semboller, bunlar biliğimiz gibi biz bir ritüel, çalışma yaparken yaptığımız şeylerdir kabaca. Ben okuduğum yazı ve kitaplarda, özellikle eski kitaplarda bazı ritüeller çok karmaşık ve zor oluyor. Mesela bir hayvanın bir yeri gerekir ya da çok nadir bulunan bir ağacın kabuğu gerekir. Sonra o kabuğa, zor bulunan bir mürekkep ile sembol çizilir gibi. Bu tarz ritüeller de vardır. Şimdi benim kafamda hep şu soru oluştu. Gerçekten o mürekkebin, o ağacın bir hikmeti illa ki vardır. Veya bazı zikirlerde çok fazla sayılara ulaşılır, o sayıların da hikmeti vardır. Günlerde vardır, ayın sadece şu günü gibi, o günde yapılırsa çok daha etkili olur. Bunların da etkisi olduğunu düşünmemle birlikte, acaba diğer bir sebepte ritüelin, uygulamanın çalışmasındaki, ona gösterdiğimiz, verdiğimiz çaba olabilir mi? O çaba öbür tarafta, alemde farklı ve güçlü bir enerji uyandırıyor olabilir mi? Varlıkların veya enerjilerin ona daha kolay ulaşabileceği. Çünkü bir sembolü dediğim gibi normal tükenmez kalem ve A4 kağıdına da yazabiliriz, işe yarar mı, tabii ki yarayabilir. Ama bunu nadir bulunan bir mürekkep ile ağaç kabuğuna yazarsak, ona harcayacağımız emek ve çaba da artacaktar. Bu şekilde belki de öbür tarafta daha güçlü bir enerji doğurmakla beraber, kendi bilincimizi de daha kolay ikna edebiliyoruzdur. Çünkü bunu yaptıysam bu şekil, olma olasılığı çok yüksektir. Bu şekilde düşünmemin sebebi bu dünya kanunlarınında çabanın hayatımızda büyük bir yer alması. Yani dinlerde de geçer, çabalayan çabanın karşılığını alır, inanmasa bile. Helal, haram muhabbeti de vardır. Helal para, alnının teriyle kazandığın paradır. Öbür alemde bu alemin yansımasıdır derler. O yüzden buradaki çabanın, orada bir şey uyandırabileceği mümkündür bence. İslam'da duaların sürekli olması, kabul edilmese bile, Allah'tan sürekli istenilmesi söylenir. Namaz'da da fiziksel bir eylem vardır, hareketler vardır. Hareket etmeden, içten bir hisle ibadet edilir mi, edilir. Ama bu dünyada hareketle, eylemle yapılmasının kıymeti farklıdır belki. Bir yardım, bir sadaka bunlar da fiziksel eylemlerdir. Bir çaba, alma - verme vardır. İslam'da yine özel günler vardır, insanlar bu günlerde, özellikle namaz kılıp dua ederler. Yine söylüyorum bugünlerin kıymeti vardır kesinlikle, ama zihnin buna özellike hazırlması, bizi yaptığımız manevi eylemde daha güçlü kılabilir. Bir hocanın yorumu vardı, "Sen Kadir Gecesi'ni bulma Kadir Gecesi seni bulsun."
Siz ne düşünüyorsunuz?

Cornelius Agrippa'nın Gizemli Büyü, 1. Kitabını okursan burada detaylı şekilde bilgi sahibi olmanı sağlayacak konulara ulaşabilirsin. Kısaca, maddeler ve madde bileşikleri çeşitli etkiler gösterirler. Biliyorum ilk başta inanması ve kabul etmesi zor olabilir ama bunun en güzel örneği çorbadır. Örneğin: Tavuk suyuna yapılmış bir çorbanın ateşi düşürmesi gibi. (kanıtlanmış) Günümüz bilminin keşfettiği ve daha keşfedemediği bir çok madde ve bileşiğin güç etkileri vardır. Bu nedenle hayvan/bitki kullanımlarının sonuçlarının hikmeti her yerde kolay kolay bulunmayabilirler.

Ama ritüellerde sık kullanılan ve bilimsel doğrulaması yapılmamış olsa da etkileri çokça gözlemlenmiş koşullar vardır. Örneğin hayır mührü ve şer mührü kullanımlarında tezahür eden varlıkların doğası gibi...

Aynı şekilde dini ritüellerin ve günlük uygulamaların gücü ve etkisi de günümüzde halen daha tartışma konusu. Bunun sebebinin bilimin bunu incelememiş olması olduğunu düşünmüyorum. Elbette ki günümüz ana akım dinlerini düşündüğünde mutlaka bunu incelemişlerdir. Ancak sonuçları halen daha forumlarda sormamızı gerektirecek kadar açık uçlu bırakılmış. Bunun sebebi büyük ihtimalle bir sonuca varmış ve bunu bizimle paylaşmak istemiyor olmalarıdır.

Geri