İmanın şartlarında "meleklere iman" vardır.
İman ise görmeye hacet kalmaksızın şüphesizce inanmak anlamındadır.
Kur'an-ı Kerimde nurdan varlıklardan bahsedilir, meleklerden bahsedilir, cin vs bir çok et-kemik yapı dışındaki bedenli varlıklardan da bahsedilir.
Bazı tefsirlerde, mikrodalga boyutlu çeşitli ışınsal varlıklara düşünceler ve duygularda dahil edilebilmektedir.
Bir dua ederiz, o duamızdan, o an yaratılan bir meleğin kıyamete kadar bizim için tevbe edeceği anlatılır mesela.
Bunlar imkan aleminin unsurları içerisindedir hep.
İmkansız değil yani.
Teknik imkanlar geliştikçe daha birçok görüntüler sır olmaktan çıkacak, zaten sır değildi ancak görmeden inanmak istemeyenler için artık bahane kalmayacak.
İnsan bedenindeki enerji durumunu çekip gösteren kirlian resimleme tekniği ile çekilmiş bir resmi bundan 100 sene evvelki bir insana gösterselerdi, o resmi çekilen kişiyi melek yahut evliya sanırdı.
Birde benim anladığım ve benimsediğim şu ki;
Kişinin görmeden bilmeden, kanıta ihtiyaç hissetmeksizin inanabilmesinin tek şartı, çok sevmesi, yani muhabbet duygusu.
Bu ise Kalbin bir vasıf,özelliği. Dilerim hepimiz sıddıkiyet derecesinde görmeden inanmak noktasına ulaştırılanlardan olalım.
Birde şu var, görüp gördüğünü hazmedebilmekte herkese göre değildir.
Şu zamana kadar dualarımda bu türden normalin dışındaki hiçbirşeyi görmemeyi diledim.
Hem ihtiyacım yok, hem bunun bana bir faydası olmaz,
hemde ne diye bu işlerle vakit harcayayım.
Böyle resimlerde görünce de esasen bakıp geçiyorum.
Geçtiğimiz senelerde bir video izlemiştim.
Kabe'nin üzerinde dev kanatlı uçan bir melek görüntüsünü çekmişlerdi.
Sonra düşündüm, hologramik türde kimbilir ne kadar çok lazer vs teknikler bulunmuştur, ve
insanları etkilemek için kullanılmaktadır.
belki de, çok zaman sonra uygulanabilecek,
(dünya üzerinde toplu halde tüm insanlara) uygulanabilecek dev bir projenin ilk denemeleridir bunlar.
Neye hizmet ettiğini ise merak bile etmiyorum.
Hayat basit haliyle, algımıza ve miktarımıza uygun dozda ve şekilde yaşandığında verimli olabilmekte.
Fotoğrafın estetik tarafı daha yüksek, resim çekmek isteği veren harika bir doğa görünümü.
Orada sadece bulunmak bile bir nimet.
Emeğinize teşekkürler.