Resimdeki vefk ne amaçlıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tahita
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tahita

Kayıtlı Üye
Bu vefki 2. el eşya satan birinden aldım. Gümüş döküm. Ortasında "NUR" yazdığı için en-nur isminin vefkidir sanıyorum. Lakin vefkler genelde kişiye özel yazıldığından ve hem 3'lü, hem 4'lü bir arada olmasından takmaya çekindim. Ayrıca hangi amaçla yapılmış olduğunu da bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 2377

Evet. 4'lü sırada iki haneli. Sol alttaki Allah isminin sayısı. 3'lü olanlar 3 basamaklı. Sanırım daha uzun isim yada cümle sayısı gibi.

Yazacamda yazmaya çekiniyorum doğrusu yine uyarı gelecek diye ama vefk kısmet veya muhabbetle ilgili olabilir...

Bu vefki 2. el eşya satan birinden aldım. Gümüş döküm. Ortasında "NUR" yazdığı için en-nur isminin vefkidir sanıyorum. Lakin vefkler genelde kişiye özel yazıldığından ve hem 3'lü, hem 4'lü bir arada olmasından takmaya çekindim. Ayrıca hangi amaçla yapılmış olduğunu da bilmiyorum. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz?
Ekli dosyayı görüntüle 2377

Nur ismin 4 lü vefki. Birinci hanede 56 sayısı var. Nur isminin ebced değeri 256 dır. 30 çıkarıp 4 e bölerseniz 56 çıkar bu birinci haneye yazılır sonra sırası ile devam edilir. Orta haneyede zaten nur ismi yazılmış.

Teşekkür ederim. Sana zahmet oldu. İnşaallah eğitimden sonra kendi derdimi kendim hallederim. Belki sitedeki arkadaşlara bile faydam olur.

Geri