Remil Kum Falı

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
7,096
Tepkime puanı
4,962
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
Kum manasına gelen ‘’ reml ‘’ sözcüğünden türeyen Remil falının kökenini İdris Peygamber, Danyal Peygamberler zamanına kadar dayandığını söyleyenler çoğunluktadır.
Bir ismi de kum falı olan Remil, ilk önceleri kumun üzerinde yapılan noktalara bakarak açılırdı, sonraları ise, bu fal için özel tahtalar yapıldı, bunların üzerinde bakılma yöntemine başlandı. Remmaller, yani remil falı bakıcıları, bu falın kökeninin on altı satıra rasgele olarak işaretlenen noktalar olduğunu belirtirler. Bunların şekil ve yorumları, tek veya çift sayıdan oluşlarına göre belirlenirlerdi. Sorulan sorunun özelliğine göre cevap sistemi olan remilin tek olarak mana içeren şekilleri vardır.

Remilde tek sayılar nokta, çift sayılar ise birer çizgi olarak gösterilir. Kumu parmakla işaretlemek suretiyle, bir kağıda saymadan satırlar şeklinde noktalar koymak suretiyle veya zar atarak bakılabilmektedir remil falına. Ayrıyeten, remilin temelini teşkil eden on altı işaretin kağıtlara çizilerek, torbadan çekilerek bakılma biçimi de vardır. Bu durum her işaretten dört adet hazırlanması gerektiği bakımından biraz zor bir yoldur.

Dörderli olarak ayrılan on altı satırdan meydana gelen remilde, satırların on beşten az, otuzdan çok nokta oluşturmaması gereklidir. Bu bir meleke işidir, onu falı bakacak olan remmal göz kararı yolu ile ayarlar. Dördüllerin ikinci satırı, ilk satırdan, üçüncü satırı ikinci satırdan, dördüncü satırı da üçüncü satırdan uzun olmalıdır. Remilin bu kuralına bir tek Reml-i Hazreti Ali adlı fal kitabında uyulmamaktadır. Onda üç satır hazırlanan noktalar ve her bir satırın bir önceki satırdan kısa olma zorunluluğu vardır. Ve o satırdaki noktaların sayısından sekiz çıkarılarak, yıldız isimlerinin yer aldığı listedeki yorumu okunur.


Remil İşaretlerinin Okunması :

Bu işlemin başlaması bakımından adeta ibadet yapar gibi hazırlanmak gereklidir. Öncelikle kişinin ve falın bakılacağı yerin son derece temiz olması gereklidir. Falı bakacak olan, baktıracak olan kişi temiz giyinmelidir, remil atmaya başlamadan evvel tam bir konsantrasyon gereklidir.Bu işleme başlamadan evvel ise kişi, tüm düşüncesini tuttuğu niyetine yoğunlaştırıp, sağ eli ile soldan sağa doğru noktalamaya başlamalıdır, her bir nokta atışında Allah’ın ismini anmalıdır. Remil falı bakımından uğurlu saatler veya durumlar vardır, bunlar ise ; bulanık hava, yağmur, kar, fırtına gibi durumlar ile kişinin karnının tıka basa dolu olduğu anlardır. Remil için en uygun zaman ise, deneyimler neticesi kuşluk vakti olarak isimlendirilmiştir.

Dokuz iyi, yedi kötü on altı işaretten ortaya çıkan remil de, pozitiflik ve negatiflik belirtileri de dört adet ayrı değer taşırlar. Bunlar; birinci derecede en güçlü oldukları anı sembolize eder iken, dördüncü derecede en zayıf değeri taşımaktadır. Pozitifliğin ismi sa’d, negatiflik belirtisinin ismi ise nahs olarak geçer. Derecelendirme ise,birinci derece dahil , ikinci derece sabit, üçüncü derece hariç , dördüncü derece munkalip ismiyle yapılmaktadır. Remilde oldukça önemli bir durum da remil baktıracak kişinin niyetini fal bakılmadan önce, açıkça söylemek zorunda olmasıdır. Buna neden olarak da işaretlerin sorulan soruya göre, cinsiyet, zaman, hastalık cinsi, yaş, eşyalar ve renklerin yorumu gösterilmektedir.
 

_kelebek_

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eyl 2008
Mesajlar
37
Tepkime puanı
6
Yaş
37
sonuçları en doğru çıkan diye duymuştum
 

ceren1

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ara 2008
Mesajlar
159
Tepkime puanı
1
remil fal değil .remil ilmi denilir. birisi öğretse artık . siz nerden öğrendiniz remili . ben remil öğreten kitap bile bulamadım.

Rasulullah Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa Sallallahü Aleyhi Vesellem '' Enbiya' dan bir Nebi Hat (REMİL) ederdi. Her kim ki o hatta muvaffak ola; ol dahi musiptir. ( Onun dediği de isabet edicidir.)'' Buyurmaktadır.
( Bu Hadis-i Şerif Kütüb-ü Sitte' de Kayıtlıdır.)
 

ekcs

Banlı Kullanıcı
Katılım
15 May 2013
Mesajlar
164
Tepkime puanı
6
KUM FALI (REMİL)
Birtakım nokta ve çizgilerle kaygı keşfetme ilmine verilen addır. Remil: Arapça kum demektir. Eskiden kağıt yerine kum kullanıldığı için bu ismi almıştır. Bununla uğraşanlara “remal” denilirdi.
Remilde 16 değişik şekil vardır. Bu şekiller 32 çizgi ve 32 noktadan meydana gelmiştir. Her çizgi i-ki noktaya denktir ki, 32 çizgiden 6 nokta çıkar. Re-milin 32 noktasını da bunlara ilave edince toplam 96 olur ki Ebced ile hesaplanmış olan Daniyal ismine denk gelir. Remil, halka Hazret-i Daniyal tarafından öğretilmiştir.
Remil atma şekilleri çeşitlidir. Remil atmada kolaylık olsun diye bazı memleketlerde zar kullanılmıştır. Remil attırmak isteyen kimselere 16 kez zar arttırılır ve her atılışta zann tek veya çift gelişine göre, yani tek için nokta, çift için çizgi olarak yazılır ve Ummehat teşkilinden sonra remmal (remil atan) usuluna göre diğer haneleri meydana getirir ve sonuca göre de kararını verir.
Bundan başka yine bazı yerlerde kolaylık bakımından on altı Remil şeklinin her birinden dörder tane küçük kağıt parçalarına yazılıp bükülerek bir torbaya konur. Remil attırmak isteyen kimseye niyet ettirildikten sonra torbadan kağıtlar birer birer çektirilerek sıra ile dizilir ve Ummehat teşkil edildikten sonra diğer haneler meydana getirilir ve gereken karar verilir.
Remil dökülmezden evvel yapılması ve dikkat edilmesi gereken şartlar şunlardır:
* Abdestli olmak, yerin ve giyeceğin temiz olmalı.
* Yüz kıbleye dönecek.
* Hava yağmurlu, karlı, bulutlu, fırtınalı olmayacak.
* Kötü sayılan saatlerde Remil dökmemek.
* Çok tok iken Remil atmayın.
* Mümkün olduğu kadar atılacak Remili kuşluk zamanına getirin.
* Remil atarken niyete konsantre olun.
* Sağ elin serçe parmağını mihver yaparak noktaları soldan sağa doğru saymaksızın atmak ve her sıra noktayı evvelkinin altından ve biraz aşağıdan başlatıp, öncekini geçmek ve her noktayı korken kalben Allah (C.C)’ı zikretmek.
* Remil atmadan önce soru ve niyet ne ise onu söylemek.
* Aynı maksat için bir günde iki defa Remil atmamak.
* Remil atmaya başlamadan önce bir Ayetel-Kürsi, üç Latif, üç İhlas, bir Fatiha, okumak gerekir.
Birinci satırdan ve soldan başlayarak noktalar sayılır, tek gelirse nokta, çift gelirse satırın karşısına bir çizgi çizilir. Bu on altı nokta satırından çıkarılan dört şekle Remil dilinde Ummehat denir.
Remilde her şeklin birinci sırası ateş, ikinci sırası hava, üçüncü sırası su, dördüncü sırası da toprak sayılmıştır.
Ümmehatın dört şeklinin ateş hanelerinden beşinci şekli, hava hanelerinden altıncı şekli, su hanelerinden yedinci şekli, toprak hanelerinden de sekizinci şekli, örnekte olduğu gibi yapılır.
Agah Sırrı Levent: Remil’i kendine özel bazı şekiller vasıtasıyla hükümler çıkarmak ve böylece istek ve arzuları haber vermek ilmidir. Diye tarif ettikten sonra şunlan söyler.
“Vaktiyle bu şekilleri parmakla kum üstünde çizdikleri için buna remil demişlerdir. Bazı kitaplar, ilm-i remil’in İdris Peygamber’le münasebeti olduğunu söylerler. Fakat bu ilimle asıl meşgul olan Daniyal imiş. Remil’in çeşitli usulleri vardır.
Remil’in esası noktadır. Her iki noktada bir çizgi demektir. Bu nokta ve çizgilerle bir takım şekiller yapılır. Bu şekiller 16′dır.
.——–.————-.——————.
——–.———–.————-.——–
.—.——-.——–.——-.———.—.
-.——-.-.———-.-.——–.-.———-
Bunların burçlarla nispetleri hesap edilerek bunların tahlili yapılır ve hükümler çıkarılır.

ALINTI.

[video=youtube;nH2UDimPR9E]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nH2UDimPR9E[/video]
 

MEX-ZELCEFA-XO

Banlı Kullanıcı
Katılım
18 Eyl 2013
Mesajlar
510
Tepkime puanı
15
4. muratın pek çok şeyi yasaklayıp halk arasına tebdil kıyafet dolaştığı günler... birgün padişah yanında veziri de varken karşıya geçmek ister hemen kayığa binerler kayıkta kayıkçıdan başka biri daha vardır sohbete başlarlar 4.murat sorar -hele de bakayım ne iş yaparsın sen -remmalim -padişahımız murat han yasakladı diye biliyordum remili -evet yasakladı -ya seni görürse şimdi ne olacak hele bir remil at da padişah neredeymiş öğrenelim remmal remili atar bazı hesaplar yapar ve 4.murada dönerek -''padişahımız şimdi derya üzredir hatta bu kayıktadır'' der bunun üzerine murat han doğru bildin der padişah benim şimdi bir soru daha soracağım bunu bilemezsen kelleni uçuracağım yok bilirsen sana ilişmeyeceğim der ve sorar -söyle bakalım ben şimdi istanbula hangi kapıdan gireceğim? adam remil atmak için padişahtan izin ister uğraşır hesaplar bir kağıda cevabı yazar ve benim de sizden bir ricam var bu kağıdı tam kapıdan geçerken okuyun lütfen der padişah da kabul eder bu arada kayık kıyıya yanaşır ve padişah kayıktan iner orada bulunan yeniçerilere seslenir -tiz şuradaki surlara ancak benim geçebileceğim kadar bir gedik oyula diye emir verir yeniçeriler hemen işe girişirler ve 5 dakika sonra gediği açarlar 4.murat tam kapıdan geçecekken adamın dediği gibi kağıdı açar ve okur -yenikapınız hayırlı olsun sultanım:)


Remil bakan kisi tecrübeli ise isabetler genelde çıkar
 

boran ahmed

Kayıtlı Üye
Katılım
11 Kas 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
uzun yıllar önce ögrendim ben. dedem bu konuda bazı şeyler ögretti. o zaman bana gizli ilimler kitabını verdi. birçok konuda remil attım ve sınadım yüzdelik olarak %90 doğru çıkıyor. ama ard arda remil atılmaz . özellikle sabah erken saate ayetelkürsi ihlas ve fatiha okuyup niyet belirtir ve bismillah diyerek başlar her noktayı bismillah diyerek atarsın. remil de zamiri bulma önemlidir.
bu çalışma basit değil zaman ayırıp ugraşmka gerekir.
 

Nilkay

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Ağu 2016
Mesajlar
68
Tepkime puanı
13
Konum
Adana
Sevgili Urum ben de Yuleye ulaşamıyorum. Sizin bakimimizi gerçekleştirme olanaginiz var mı acaba?
 
Üst