"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Psikoloji Testi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nazom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

nazom

Kayıtlı Üye
PSİKOLOJİK TEST (HERKES DENEMELİ)

Bir Japon psikoloji profesörü, Isamu Saito oturmuş psikolojinin prensiplerinden faydalanarak kendimizi keşfetme oyunu hazırlamış. Aslında bu biraz da eğlenceli hale getirilmiş bir "PSİKOLOJİ TESTİ".

Prof. Saito'ya göre yaptığı iş, pek çok kişi için gerektiğinden fazla ürkütücü olan bu testi eğlenceli bir hale dönüştürmek. Yani psikolojik testten bir psikolojik oyun üretmek! Rissho Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Saito'nun "Kokoloji adını verdiği bu oyun ülkesi Japonya'da kitap olarak yayımlanınca tam 4 milyon adet satmış. Daha sonra Amerika ve Avrupa'da da büyük ilgiyle karşılaşmış. Şimdi bu ilginç profesörün oyunu Türkiye'de yayımlanıyor.

Cevaplarınızı bir yere not edin. Soruların sonunda ne anlam ifade ettiklerini görebilirsiniz.

1- Çok nadir bir taşı bulmak için dağa tırmanmak üzere yola çıkıyorsunuz. Dağ hakkında neler düşünüyorsunuz?

2- Sonunda aradığınız taşı buldunuz. Ne tür bir taş ? Boyunu, ağırlığını ve değerini tanımlayın.

3- Bir safari parkındasınız, yolu takip ederek otlakta ilerliyorsunuz ve bir dişi ile bir erkek aslanın büyük parçalar halinde çiğ etleri koparıp yediklerini görüyorsunuz. Ne düşünüyorsunuz?

4- Yıllardır kimsenin ayak basmadığı eski bir binadasınız ve yerin altına doğru inen bir merdiven keşfettiniz aşağıya doğru kaç basamak indiniz?

5- Derken karanlığın içinden birinin sesini duydunuz. Bu kişi yavaşça ağlıyor mu? İnliyor mu ? Yoksa sizinle konuşuyor mu?

6- Yolda yürürken kapalı. Siyah bir evrak çantası gördünüz. Etrafta kimsecikler yok ve sahibinin adını görmek için çantayı açtığımızda içinden bir tomar para döküldü. Bu olaya nasıl tepki verirsiniz?

1- Aaa bu benim şanslı günüm
2- Eyvah şimdi ne yapacağım
3- Bunu düşünmek için zamana ihtiyacım var
4- Tanrı bunu bana bir hediye olarak yolladı

7- Külkedisi masalındaki yakışıklı prens camdan ayakkabınızı çirkin üvey kız kardeşinizin ayağında denerken siz de oradasınız ve ayakkabı üvey kız kardeşinize uyuyor. Bu kötü sürprize nasıl tepki verirsiniz?

8- Bir çilek bahçesine girdiniz. Çilekleri yemeye başladınız. Kaç tane yediniz?

9- Çileklerini çalmakta olduğunuz çiftçi ortaya çıktı ve bağırmaya başladı. Kendinizi savunmak için ne dediniz?

10- Tüm olanı biteni bir kenara bırakıp söyleyin, çileklerin tadı nasıldı?

Sonuçlar :

1- Dağ hakkındaki düşünceniz babanızın gözünüzde nasıl biri olduğunu gösterir.

2- Taşı tanımlayan sözleriniz değeriniz hakkında hissettiklerinizdir.

3- Safari senaryosuna verdiğiniz tepki hayatınızda ilk defa ******************** film gördüğünüzde verdiğiniz tepkiye eşittir.

4- Terk edilmiş binalar ve yer altı odaları gömülmüş anıları ve eski psikolojik yaraları sembolize eder. Az sayıda basamak inenler geçmişten daha az etkilenen insanlardır. Çok fazla inenler içlerinde derin yaralar taşırlar.

5- Karanlıkta kendisiyle konuşan bir ses duyduğunu söyleyenler eski acılarını bir madalya gibi göğüslerinde taşırlar. İnleme veya ağlama sesi duyduğunu söyleyenler zor zamanlarını yalnız geçirmiş kişilerdir.

6- Para dolu çantaya verdiğiniz tepki, sizin bir gün çok çekici biri tarafından teklif alırsanız vereceğiniz tepkiye eşittir.

7- Külkedisi masalına vereceğiniz tepki gerçek hayatta eşinizi çalmaya kalkışan bir rakibe vereceğiniz tepkiye eşittir. Sabırlı olmak bilgelik belirtisidir. Ama zaman zaman insan kendisine ait olanı elinde tutmak için savaşmalıdır.

8- Çilek bahçesinde çaldığınız çilek sayısı aşık olduğunuza inandığınız kişi sayısını gösterir. Bir tane yedikten sonra durduğunuzu söylediyseniz aşk hayatında sadık birisiniz. İki haneli sayılarla cevap verenleriniz ise libidolarını frenlemeyi düşünmeliler.

9- Bahçenin sahibine yakalandığınızda söylediğiniz sözler yasak ilişki sırasında yakalanırsanız söyleyeceklerinize eşittir!

10- Çileklerin tadı hakkında söyledikleriniz geçmiş ilişkiniz hakkında düşündüklerinize eşdeğer.

Alıntıdır.

ben 7 tane yedim . bu arada şu"Safari senaryosuna verdiğiniz tepki hayatınızda ilk defa ******************** film gördüğünüzde verdiğiniz tepkiye eşittir."
söz yanlış!!
ben iğrenç diye tepki vermemiştim :D

Testte 2-3 soru tutarlı.Diğerleri verdiğim cevaplarla örtüşmüyor.Safariye, doğanın kanunu :pBahçe sahibine söylediğim söz ,parası neyse veririz!;),4-5 çilek insan bir çilekle de yetinmez ki...

Safari ye ; doganin kanunu
Hic cilek almadim
Bahce sahibine benim allerjim var cilege hic almadim:)

Bu testi arkadaşıma yaptığımda yediği çilek sayısı 35 , çileklerin tadı da mayhoş cevabı verdi. :euro:

Safari görüntü ve ortama uygun hayvan seçiminden herkeste hemen hemen aynı fikri uyandırır.Bir de hayvanlar kendi ortamında mutlu mesut yaşıyorlar ne güzel dedim kendi kendime ya Albus yanlız değilsin :=)
Çilek cevapları komik, doyana kadar yerim saymadım demiştim :=) Bahçe sahibine de göz hakkı amca demiştim gülümseyerek :)

9- Bahçenin sahibine yakalandığınızda söylediğiniz sözler yasak ilişki sırasında yakalanırsanız söyleyeceklerinize eşittir!
9-Abi hakını helal et :O

Ben bulabildiğim kadar çilek yedim, hatta ceplerime doldurup yolluk yaptım.:D
Bu kadar doğru bir test olamaz, olmamalı, için için testin doğru olmadığınu düşünmeye çalışıyorum...
Safarideki cevabımda, normal birşey açmı kalsın hayvancağız olmuştu :D
Çilek yerken yakalandığımdada bi güzel yalan atmıştım
Cevaplarımın hepsi ayrı felaket, ben böyle bi insan olamam bu test yanlış olmalı....:S

teste bayıldım ( görmeyenler için üste taşıyayım eğlenceli zaman geçiyor sonuçlarında ) :D yorumlara da keza öyle :) 8-9-10 avuç avuç yiyerek göz hakkı arkasından teşekkür edip mükemmel demek kişiliğimde bir sıkıntı onu gösteriyor sanırım * utandım * :Angel_anim:

teste bayıldım ( görmeyenler için üste taşıyayım eğlenceli zaman geçiyor sonuçlarında ) :D yorumlara da keza öyle :) 8-9-10 avuç avuç yiyerek göz hakkı arkasından teşekkür edip mükemmel demek kişiliğimde bir sıkıntı onu gösteriyor sanırım * utandım * :Angel_anim:

Sen utandıysan ben öleyim. Aslanları gördüğümde verdiğim tepki:
'Beni de yiyip yemeyeceklerini düşünürüm'
Yalan bu yalan. 40 50 tane de çilek yedim savunmam da 'sahipsiz sanmıştım' oldu. Nerelere gidem ben..:D

bu tarz testlerden çok var, bana güzel gelmedi cevaplarımın çogu uymuyor.. merdiven hariç. Safari olayında ise ''kaç! kaç...!'' diye tepki verdim. hahahahah psikolojikten ziyade komik bir test. :)

1 Dağda cok daha değerli şeyleri barındıradabilir
2 kücük siyah 100 gr ölümcül
3 normal birşey
4 inmem
5 telefona ses kayıt eder telefonu yere koyar dışarı cıkartırım
6 3
7 sakin ve planlı
8 sahibini ararım
9
10
benim cevaplarım okurken

Sayın İzanagi, imzanızdaki fotoğrafın çözünürlüğünü küçültünüz bence. Görmüşten söyleyeyim dedim, adminler uyarır. fazla yer kaplıyor çünkü. :)

'Aslanların karınları toksa beni yemezler herhalde'. Böyle olacağını bileydim der miydim hiç! Çileklere de göz hakkı dedim :P

Geri