"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

pelin otu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mebruke
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

mebruke

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar Pelin otu hakkında bilgi verirmisiniz benim bildiklerim sadece şunlar tabi doğruysa zehirlidir. eski insanlar göz güzelliği için kullanılır içki yapımında kullanılır ve yapacak çokşeye umutlanan ama erken ölen kişilerin mezarlarında çıkar vereceğiniz bilgilere merakla bekliyorum.Türkiye de yetişiyor mu ayrıca

Artemisia absinthum (içkisi de absinthe) Türkiye'de iç ve güney kesimde yetişiyor. Daha önce mide ilacı olarak kullanılırdı Avrupa'da sonra içki özü olarak kullanıldı. Yanlış kullanıldığında eterik yağ zehirler. Halüsinasyon da gördürür. Bir nevi uyuşturucudur denilebilir. Van Gogh bir kulağını bu maddeden yapılan içki yüzünden kestiği de söylenir. Hatta içkisinin mottosu ''kulağını kesene kadar absinthe'' dir ve bunu yaptıran da işte bu pelin otudur.
Pelin otu çeşitli kullanımlarına göre de; iştah açar, adet söktürür, idrar söktürür, mideyi kuvvetlendirir, bağırsak solucanlarını düşürür, bedeni güçlendirici tonik etkisi vardır, yüksek ateş ve enfeksiyon durumlarında güçlü bir iyileştiricidir, iştahsızlık, hazımsızlık ve safra yolları rahatsızlıklarına karşı fayda sağlar, afrodizyak etkisi vardır.
Bir de dediğim gibi zehirleyebilir ki dikkat etmek lazımdır. Hamilelere de önerilmez.

pelin otu adet söktürücü olarak da kullanılır....bir ara kullanmıştım...işe yaradı doğrusu...ama bilmeden kullanmamak lazım...

Laboratuvarda pelin otu kullandığımı hatırlıyorum ama zehirini mi aldık ,yaprak yapısına mı baktık hatırlayamıyorum.Çok fazla bilgim yok ki bitkiler en sevdiğim,ilgilendiğim alan.Ayrıca şu 'yapacak çok şeye umutlanan ama erken ölen kişilerin mezarlarında çıkar ' ne kadar rivayete yakında gelse çok merak uyandırıcı.Bakayım,araştırayım.

Chillout'un dediği gibi Absinthe'in ana bitkisidir. Namı değer yeşil peri. Yalnız bu içkinin gerçeği sadece Çek Cumhuriyet'inde mevcuttur. Bir tek orada tam olarak yasaklanmamıştır.

pelin otu ayrıca;rüya çalışmalrı için,tanrıça ile ilgili uygulamalarda ve eğer inanıyorsanız perilerle iletişim için kullanılıyor.

Halisünasyon veren bir bitki.Genelde Samhain gibi ritüellerimde tütsü karışımlarımın ana maddesidir.Yalnız çay olarak içemedim,şayet zehir gibi acı,hatta zehir.

Bazı tıbbi çay karışımlarının içine giriyor, çok acı bir tadı var. Hatta bazı yörelerde deyim olmuştur, pelin gibi acı derler.

Safra rahatsızlıklarında kullanılan çayların içine girer. Bütün safra çaylarının tadı berbattır. Hepsinde de yanındaki bitki türleri farklıdır. Ama ortak olarak genelde nane ile kullanılır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri