The Devil
Kayıtlı Üye
Yani kusura bakmayın ben size burada biraz eleştiri yapmak durumundayım çünkü ben kesinlikle 'Şükür' kavramına karşıyım ve hatta abartarak düşmanıyım diyebilirim.Şükretmek insandan insana yapılmaz zaten.
Şükran bilincinde kalmak demektir kısaca. Var olana, elinin altında olana odaklanmak demektir. Bugün sprituel akımlar bile yokluğa (fakir olduğuna) şartlanırsan fukara hale gelirsin diyorlar. Adam elinde olmayan paraları düşünüyor, başkasının malına mülküne hasetle bakıyor.. E şimdi sende olmayann zikrini, sende hiç bir zaman olmasın diye yapmaya benzer bu.
Tersine zikir etkisi yapar, icinde bulunduğun vaziyet her hatırına geldiğinde şükran bilincin daha da baskılanır ve yokluk bilinci olan memnuniyetsiz enerjin kendi kendine Toxic bir zikir sarmalı olur, e bu durum da dip frekansını oluşturur zamanla.
Hayatı kötü giden insanların tamamında şükürsüzlük ve bir çeşit isyan var. Yani direnç hali var. Bu blokajı aşamadıkları için de çabaları çırpınışa dönüşüyor, emekleri de boşa gidiyor. Çabaları boşa gittikçe daha da ters tavırlar takiniyorlar ve bu kısır döngü kendi kendini işlettikçe bereketi bir türlü yakalayamıyorlar.
Ben kendi gördüklerimi söylüyorum. Yoksa şeytani kanallardan, toxic enerjiler üzerinden de para kazananlar çok fazla. Bu insanların gölgeleri henüz önlerine düşmediği için akibetlerinin ne olacağı konusu zaten muamma. Bana kalırsa da dönüşü olmayan pişmanlık.
Zengin zengin adamlar 50 lerinde intihar ediyorlar. Yani 3B'de zengin olmaya şartlanmış bir insan, gençlik enerjisini koruyamayacağını anlamaya başladığında parası da artık onu kurtarmaya yetmiyor içine düştüğü girdaplardan. Yemekler dokunuyor, sex zevk vermiyor, popularite azalıyor, seni seven sayan insanlar gözlerini yenilere dikiyorlar. Öz saygısı (şükran bilinci) olusmayan insan için bu durum fakirlikten daha izdirapli bir hale gelebilir. O yollardan geçmeden yorum yapamayız tabi ki, ama sayısız örnek var, ibretlik vakalar var. İnsan biraz ders çıkarmalı.
Bizim başımıza zaten ne geldiyse şükürden , razıcılıktan , kadercilikkten , aza tamah etmekten gelmedi mi ?
Ülkenin büyük bir çoğunluğu ayda 1 kez evine kırmızı et alamazken bunada 'Şükür' demiyor mu zaten ?
Şükür dedikleri şey, bizim bu coğrafyada halkın üstüne örtülen ince bir sessizlik battaniyesi.
Kızma, karşı çıkma, ses etme, elindekine razı ol. Niye? Çünkü “şükretmek erdem”miş. Hayır, bazen şükretmek değil, isyan etmek erdemdir. Bazen insan gözünü açıp insan olduğunun farkına varmak zorundadır dünyada verilen nimetlerde onunda hakkının olduğunu anlamalıdır..
''Bu dünyada olmazsa öbür dünyada cennet var'' vaadiyle avutulan milyonlar
Ama bir bakıyorsun, o “ahiret ve şükür”ü anlatanlar; kızının altına Audi çeken imamlar, ''Royal Guards'' kol düğmesiyle canlı yayına çıkıp halka fetva dağıtan hocalar. Kendileri bu dünyanın nimetinden gayet güzel faydalanıyorlar, halka ise sadece sabır ve şükür düşüyor.
Bu artık sadece bir kavram meselesi değil. Bu, halkın gözünü kapatmak için yıllardır kullanılan sistemli bir ideolojik manipülasyon.
Ve bence bu devirde artık şükür değil, farkına varmak devridir. Razı olmak değil, itiraz etmek zamanıdır.
Ek olarak
''Hayatı kötü giden insanların tamamında şükürsüzlük ve bir çeşit isyan var. '' demişsiniz
burada tamamında derken yanlışlıkla bir tık abartıya kaçmış olabilirsiniz fakat bu empati yoksunluğu içeren bir yargı.
Bu hayatta insanoğlunun çektiği acının ve ızdırabın ucu bucağı yok iken bunları şükürsüzlüğe bağlamak olacak iş değil.
''Zengin zengin adamlar 50 lerinde intihar ediyorlar.''demişsiniz
Tam olarak hangi zengin adamlar bunlar ? tanıdığınız isimler var mı içlerinden yoksa rastgelelik havuzunda bir zar da siz mi salladınız?
Zenginlerin intihar ettiği iddiası, sınıfsal fanteziden ibarettir. Çünkü veriler tam tersini söyler: Ekonomik sıkıntı, intiharın en temel nedenlerinden biridir. 'Para her şeyi çözmez' sözü doğru olabilir ama çoğu şeyi çözer.
Daha fazla uzatırım ama istemiyorum.
fakir; kendini avutur , bu bir sınav der , şükretmek lazım der , öbür dünyada kralız der , elbet bir gün der
Ama nihayetinde
Fakir çalmasını bilmediği için fakirdir. -big brother
Saygılar.