"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Parayla alakalı bir sorum var.

Devrikcumle

Kayıtlı Üye
Selamlar;
Merak ettiğim bir durum var tecrübesi olan arkadaşlarında fikrini almak isterim. 44 yaşındayım bilişim üzerine bir şirketim var. Çok küçük yaşlardan itibaren sürekli parasal sorunlar yaşıyorum, lise üniversite yıllarım sürekli bu sorunlarla gecti hatta mezun olup iş hayatına atıldıgımda dahi herkes 3 kazanıyorsa ben 1 kazanabildim. Çok çabaladığım ve hiç çabalamadığım zamanlara baktığımda dahi kazandığım para hep birbirine yakın sanki bir limit belirlenmiş ve ben onu aşamıyorum gibi hissediyorum artık. Iyi paralar kazandığım dönemlerde olmuş fakat o para sağlık yada saçma sapan şeylerden dolayı benden uzaklaşmış. Bu durumla alakalı bir metod varsa yada hayatımdaki negatif etkiyle alakalı ögrenmek istiyorum. Yanlış anlaşılmaması için söylüyorum amacım zengin olmak değil konfor alanımın sürekli paradan dolayı daralmaması. Olgunluk yaşında olduğum için artık yorucu bir durum çünkü.

Selamlar;
Merak ettiğim bir durum var tecrübesi olan arkadaşlarında fikrini almak isterim. 44 yaşındayım bilişim üzerine bir şirketim var. Çok küçük yaşlardan itibaren sürekli parasal sorunlar yaşıyorum, lise üniversite yıllarım sürekli bu sorunlarla gecti hatta mezun olup iş hayatına atıldıgımda dahi herkes 3 kazanıyorsa ben 1 kazanabildim. Çok çabaladığım ve hiç çabalamadığım zamanlara baktığımda dahi kazandığım para hep birbirine yakın sanki bir limit belirlenmiş ve ben onu aşamıyorum gibi hissediyorum artık. Iyi paralar kazandığım dönemlerde olmuş fakat o para sağlık yada saçma sapan şeylerden dolayı benden uzaklaşmış. Bu durumla alakalı bir metod varsa yada hayatımdaki negatif etkiyle alakalı ögrenmek istiyorum. Yanlış anlaşılmaması için söylüyorum amacım zengin olmak değil konfor alanımın sürekli paradan dolayı daralmaması. Olgunluk yaşında olduğum için artık yorucu bir durum çünkü.
forumlarda girdiğinizde parayla ilgili açılmış konular var orda cevap belki bulabilirsiniz .

Ailemden biri ah almış olsa bana bu kadar etkisi olabilirmi cidden? Kendimden yana pek şüphem yok çünkü.
Sağlam bir ağızla yapılan dua helede haklıysa tutabilir tabikide. İlk başta diğer yönlerede bakılması gerekli, yani gerçekten enerjisel birşeymi ilk o belirlenip sonrasında gerekli işlemler yapılmalı

Bazı doğum haritalarında sizin bilmiyorum tabi çok çok sadaka vermesi gerekiyor o limiti düşündüğünden az olsa bile parası bereketli olması için. Sizin bahsettiğiniz de biraz paranın bereketiyle igili bu da dişil enerjiyle ilgili bir sorunu aklıma getirdi.
Erkeksi enerji bolluktur
Kadınsı enerji bereket
Size bolluk akarken (bilişim şirketi,kazanç,aktif gelir)
Bereket konusunda (paranın geldiği gibi gitmesi) eksikler var. Bereketin artması için ; kız çocuklarına yardım destek her ay en az 3 yıl, aynı zamanda bazı gezegensel korunmaları da alırsınız belli yaş gruplarında kız çocuklarına yardımlar belli gezegensel korumaları sağlar
Anneyi affetmek veya anne yerine koyduğunuz kişileri kardeş varsa yoksa kuzenlerle rekabete bakılmalı
Söz verip yerine getirmediğiniz yukarda da ah etmekten bahsedilmiş böyle bir kadın varsa size ah eden helallik istemek
Bir de tarayıcıya 'parayla ilgili negatif inançlar' diye arattığınızda karşınıza çıkan inançlardan hangileri sizde varsa onları yazıp (kurşun kalem şart) karşılarına olumlusunu yazıp onları bir süre tekrar etmek gün içinde 1 2 defa.. Şimdilik aklıma gelenler bunlar

Selamlar;
Bereket bolluk için en büyük etki sahi olduklarınızı paylaşabilmektir.....Daha doğrusu benim bakış açımdan böyle,siz de deneyyebilirsiniz.....Ama bu paylaşmanın mutlaka parayla ilgili olması gerekmiyor.....Dünyaya katkıda bulunurak da sağlayabilirsiniz....Bir bahçeyi sulamak,birine zamanınızı ayırmak,bilginizi paylaşmak...Bir tabak yemeği arkadaşınızla ya da yabancı biriyle paylaşmak...Bir çocuğa çikolata almak ya da bir sokak hayvanı ile ilgilenmek.....Para ile ilgili konularda bunları yazmıştım ama sizin için yeniden yazdım....Bu şekilde bir iyilik zinciri de oluşturursunuz....Para konusunda da iyi ya da kötü çevrenizle çok fazla konuşmamak da etkili olabilir....Biz burada her konuyu paylaşıyoruz ama kendi çevrenizde bazı konuları saklı tutmalısınız.....Enerji çok dağılmasın....

Şükrederseniz çoğaltırım. (ayet)

Sahip olduğumuz birseylerin azlığı ya da çokluğu kendi çabamız oranında elimize geçiyor gibi dursa da, temeldeki işleyiş böyle değil.

Uçak ta çok güçlü bir itiş sistemine sahiptir ama türbülansa girdiği zaman içinde bulunduğu atmosferle birlikte boşlukta çırpınma başlar..

Hayatin tüm getirdiklerini şükranla karşılayabilen insanlar zamanla daha varlıklı insanlar haline gelirken, elindekileri en baştan yetersiz görmeye alışan insanlar ne yazık ki hayatta darlığa düşerler.

Sözüm meclisten dışarı tabi ki, ama darlık varsa mutlaka gizli bir isyan, elindeki ile yetinememe, elindekini küçük görme, kibrini gizleme, istemekten ve talep edebipmekten yana bir Öz aşağılanmışlık vardır. Kibir burada da karşımıza çıkıyor çünkü birseyleri gönül rahatlığı ile isteyebilmek ve talep oluşturmanın önüne kibir damarı geçiyor. İnsan aciz olduğunu kabul ederse perdesiz olarak isteyebilir. Aczini gizleyen (blokaj oluşturan) insanlar genellikle darlık ile mücadele etmek zorunda kalırlar. Elinde olanları dahi şükranla karşılauamadıkları için zamanla elinde olanlar da ellerinden alınır.

Allah kimseyi böyle bir girdap ile sınamasın. Şükretmek, var olanları görmeye hemen bugünden alışmak gerek. Bereket zamanla tahsis edilir. Önce alışkanlıklar yani ahlaki rutin inşa edilir. Bolluk bir noktada müdahil olacaktır.

Şükrederseniz çoğaltırım. (ayet)

Sahip olduğumuz birseylerin azlığı ya da çokluğu kendi çabamız oranında elimize geçiyor gibi dursa da, temeldeki işleyiş böyle değil.

Uçak ta çok güçlü bir itiş sistemine sahiptir ama türbülansa girdiği zaman içinde bulunduğu atmosferle birlikte boşlukta çırpınma başlar..

Hayatin tüm getirdiklerini şükranla karşılayabilen insanlar zamanla daha varlıklı insanlar haline gelirken, elindekileri en baştan yetersiz görmeye alışan insanlar ne yazık ki hayatta darlığa düşerler.

Sözüm meclisten dışarı tabi ki, ama darlık varsa mutlaka gizli bir isyan, elindeki ile yetinememe, elindekini küçük görme, kibrini gizleme, istemekten ve talep edebipmekten yana bir Öz aşağılanmışlık vardır. Kibir burada da karşımıza çıkıyor çünkü birseyleri gönül rahatlığı ile isteyebilmek ve talep oluşturmanın önüne kibir damarı geçiyor. İnsan aciz olduğunu kabul ederse perdesiz olarak isteyebilir. Aczini gizleyen (blokaj oluşturan) insanlar genellikle darlık ile mücadele etmek zorunda kalırlar. Elinde olanları dahi şükranla karşılauamadıkları için zamanla elinde olanlar da ellerinden alınır.

Allah kimseyi böyle bir girdap ile sınamasın. Şükretmek, var olanları görmeye hemen bugünden alışmak gerek. Bereket zamanla tahsis edilir. Önce alışkanlıklar yani ahlaki rutin inşa edilir. Bolluk bir noktada müdahil olacaktır.
Ufacık şeylerden mutlu olanlardan ufacık şeyler esirgenir, hiçbir şeyden mutlu olmayanların önüne dünyalar serilir diye bir söz var. Çok doğru..
Asıl hırslı, kibirli tipler hep şanslı oluyor, rahat hayatlar yaşıyor.. diğerleri ise birilerinin hamallıgini yapıyor sadece.
Bir de saptırilan bir konu şükür meselesi..
Tam zamanlı bir işte çalıştığında patronuna şükretmezsin maaşını verdiği için.. yada paranla alışveriş yaptığında market sahibine teşekkür etmezsin. Yoksa birileri tanrıcılık oynayıp şükredin nankörler demeye devam eder herkesi salak kendini akıllı sanıp.

Asıl hırslı, kibirli tipler hep şanslı oluyor, rahat hayatlar yaşıyor.. diğerleri ise birilerinin hamallıgini yapıyor sadece.
Kibirli tiplerin gerçekten çoğunluğu çok egolu ve kibirli olabiliyor..Buna katılıyorum ama o bu kibirle algı kaybı da yaşıyorlar....Ne kadar varlıklı olduklarını somutta bilseler bile bunu kullanamayan da çok insan var...Tamamen yokluk bilincindeler....En yüksek rakamlı para ve varlığa sahip olsalar bile daha çok biriktirme kaygısıyla sadece sayı yükseltmenin peşindeler ,tutumlu bile değil cimri diyebileceğimiz çok insanla karşılaşmışızdır...Bu anlayışla zaten yokluk bilincinde oldukları için varlıklı olduklarını da anlayamıyorlar,sadece sayı arttırmanın peşindeler...Genelleme yaptım ama böyle olmayan insanları tenzih ederek yazıyorum...

Bir de saptırilan bir konu şükür meselesi..
Tam zamanlı bir işte çalıştığında patronuna şükretmezsin maaşını verdiği için.. yada paranla alışveriş yaptığında market sahibine teşekkür etmezsin. Yoksa birileri tanrıcılık oynayıp şükredin nankörler demeye devam eder herkesi salak kendini akıllı sanıp.

Şükretmek insandan insana yapılmaz zaten.

Şükran bilincinde kalmak demektir kısaca. Var olana, elinin altında olana odaklanmak demektir. Bugün sprituel akımlar bile yokluğa (fakir olduğuna) şartlanırsan fukara hale gelirsin diyorlar. Adam elinde olmayan paraları düşünüyor, başkasının malına mülküne hasetle bakıyor.. E şimdi sende olmayann zikrini, sende hiç bir zaman olmasın diye yapmaya benzer bu.

Tersine zikir etkisi yapar, icinde bulunduğun vaziyet her hatırına geldiğinde şükran bilincin daha da baskılanır ve yokluk bilinci olan memnuniyetsiz enerjin kendi kendine Toxic bir zikir sarmalı olur, e bu durum da dip frekansını oluşturur zamanla.

Hayatı kötü giden insanların tamamında şükürsüzlük ve bir çeşit isyan var. Yani direnç hali var. Bu blokajı aşamadıkları için de çabaları çırpınışa dönüşüyor, emekleri de boşa gidiyor. Çabaları boşa gittikçe daha da ters tavırlar takiniyorlar ve bu kısır döngü kendi kendini işlettikçe bereketi bir türlü yakalayamıyorlar.

Ben kendi gördüklerimi söylüyorum. Yoksa şeytani kanallardan, toxic enerjiler üzerinden de para kazananlar çok fazla. Bu insanların gölgeleri henüz önlerine düşmediği için akibetlerinin ne olacağı konusu zaten muamma. Bana kalırsa da dönüşü olmayan pişmanlık.

Zengin zengin adamlar 50 lerinde intihar ediyorlar. Yani 3B'de zengin olmaya şartlanmış bir insan, gençlik enerjisini koruyamayacağını anlamaya başladığında parası da artık onu kurtarmaya yetmiyor içine düştüğü girdaplardan. Yemekler dokunuyor, sex zevk vermiyor, popularite azalıyor, seni seven sayan insanlar gözlerini yenilere dikiyorlar. Öz saygısı (şükran bilinci) olusmayan insan için bu durum fakirlikten daha izdirapli bir hale gelebilir. O yollardan geçmeden yorum yapamayız tabi ki, ama sayısız örnek var, ibretlik vakalar var. İnsan biraz ders çıkarmalı.

Son düzenleme:
Ne zaman küçük fırsatlardan mutlu olsam elimdeki hayati öneme sahip ihtiyaçlarımdan oldum. Şükür bana hiçbir zaman yaramadı.

Ne zaman küçük fırsatlardan mutlu olsam elimdeki hayati öneme sahip ihtiyaçlarımdan oldum. Şükür bana hiçbir zaman yaramadı.
Dediğinizde doğruluk payı olabilir ama ''şükür'' elindekini kaybetme korkusuyla mı yapılıyor acaba?Daha çok memnuniyet duygusuyla ve mutlulukla şükretmek gerekiyor...Bir de hayatta bir şeye karar verdiğinizde;daha disiplinli olmak,daha çok şükretmek,ertelemekten vazgeçmek gibi..Bu konuda belli bir süre engel olabilecek şartlarla sınanırsınız...Herşey tersine ilerlese de kararlı olup olmadığınız konusunda bazı olaylar yaşanır...Şükür konusu da buna dahil...Hatamız herşeyi abartmak....Biz insanız,bazen şükrederiz bazen isyan ederiz..Konu dönüyor dolaşıyor ölçülü ve dengeli olmaya geliyor....Çünkü biz insanoğlu eğer sadece şükredip isyan etmeseydik hiç ilerleyemezdik,yeni icatlar bile olmazdı...Şükredemeseydik de mutlu olamazdık...Yani isyan ve kabul yerine ve zamanına göre ara ara ara olmalı....Bunu para konusundan bağımsız söylüyorum...''Çünkü ne bir şeye çok sevinin ne de bir şeye çok üzülün''İkisi de geçici,bunu bilin,sadece o an farkına varıp tadını çıkarın..Üzüntü de herşey gibi geçer ,o zaman da duygunuzu yaşayıp bırakın....Keşke bunu hep beraber başarabilsek...Söylemesi kolay uygulaması zor,biliyoruum....Bu yazdıklarımın kesin bir geçerliliği yok ama ben de bu konuyu zamanında çok irdelediğim için hayata dair bazı idraklarımı paylaşıyorum...Katılan olur katılmayan olur....Sadece yazmak istedim...Başka deneyimleriniz varsa beyin fırtınasına devam:)

Dediğinizde doğruluk payı olabilir ama ''şükür'' elindekini kaybetme korkusuyla mı yapılıyor acaba?Daha çok memnuniyet duygusuyla ve mutlulukla şükretmek gerekiyor...Bir de hayatta bir şeye karar verdiğinizde;daha disiplinli olmak,daha çok şükretmek,ertelemekten vazgeçmek gibi..Bu konuda belli bir süre engel olabilecek şartlarla sınanırsınız...Herşey tersine ilerlese de kararlı olup olmadığınız konusunda bazı olaylar yaşanır...Şükür konusu da buna dahil...Hatamız herşeyi abartmak....Biz insanız,bazen şükrederiz bazen isyan ederiz..Konu dönüyor dolaşıyor ölçülü ve dengeli olmaya geliyor....Çünkü biz insanoğlu eğer sadece şükredip isyan etmeseydik hiç ilerleyemezdik,yeni icatlar bile olmazdı...Şükredemeseydik de mutlu olamazdık...Yani isyan ve kabul yerine ve zamanına göre ara ara ara olmalı....Bunu para konusundan bağımsız söylüyorum...''Çünkü ne bir şeye çok sevinin ne de bir şeye çok üzülün''İkisi de geçici,bunu bilin,sadece o an farkına varıp tadını çıkarın..Üzüntü de herşey gibi geçer ,o zaman da duygunuzu yaşayıp bırakın....Keşke bunu hep beraber başarabilsek...Söylemesi kolay uygulaması zor,biliyoruum....Bu yazdıklarımın kesin bir geçerliliği yok ama ben de bu konuyu zamanında çok irdelediğim için hayata dair bazı idraklarımı paylaşıyorum...Katılan olur katılmayan olur....Sadece yazmak istedim...Başka deneyimleriniz varsa beyin fırtınasına devam:)
Biraz coşkun ve ihtiraslı bir karakterim var belki bunun da payı vardır bilemiyorum. Belli bir yaştan sonra umut yerini ölüm gerçekliğine bırakınca isyan kaçınılmaz oluyor. Şimdi değilse ne zaman?

Biraz coşkun ve ihtiraslı bir karakterim var belki bunun da payı vardır bilemiyorum. Belli bir yaştan sonra umut yerini ölüm gerçekliğine bırakınca isyan kaçınılmaz oluyor. Şimdi değilse ne zaman?
Umut olmazsa hayat da çok sıkıcı olmaz mı?Bakın ben de isteklerim konusunda aceleci biriyim ama hiç faydasını görmedim....Herkesin de böyle olduğunu tahmin ediyorum....Kim istemez?Dileklerimizin,şükürlerimizin,isteklerimizin.....her ne ise,adına ne derseniz,hayattan beklentilerimizin hemen olmasını....keşke hepimizin çabuk olsa.....Sadece bekliyormuş gibi olmak gerçekten yorucu.....Bunları yazıyorum,çünkü yalnız değilsiniz..Bakın yaş mevzusu artık günümüzde konu değil ki....''Belli bir yaştan sonra''demişsiniz,buna istinaden yazıyorum..Yaş mevzusuna sadece ''anne''olmak isteyen insanların takıldığını sanırdım,biyolojik yaş açısından ama geçenlerde okuduğum bir habere göre 55 yaşında ''anne''olup şu anda 65 yaşındaki kadının 10 çocuğu olmuş...Bu kadın ortalama 30 yıl yaşasa torunlarını bile görür....Konuyla ilgisi yok ama bana çok mucizevi geldiği için aktarmak istedim...Yani umut hep vardır...Dilekleriniz iş ile ilgiliyse ve o mesleği yapamıyorsanız yine geçenlerde oğluyla beraber tıp fakültesi okuyan babanın haberi vardı...Hayatta bir amacınız varsa ona nasıl ulaşabileceğimizin yollarını aramalıyız ;bakın buraya gelip kendimiz hakkında sorular sormamız ve buraya yazmamız bile çok kıymetli....Bu bile şükretmenin ya da bizi manevi anlamda geliştirmenin başka bir yolu....Bazı amaçlar hayatta geç gerçekleşebilir ama yolda gitmenin de bir anlamı var....Sorumluluk alıp çabalamayı göze almalıyız...Benim de belki çabalasam olabilecek bazı dileklerim var ama harekete geçmekte yavaş davranıyorum....Eyleme geçmek çok önemli....Biliyoruz ama uygulamıyoruz...Şükretmek ya da sabretmek pasif bir şekilde beklemek değil;kendi açımdan da harekete geçmekte zorlanan biriyim....

Bu arada yukarıda arkadaşımızın sorduğu para konusunu dağıtmış olabilirim....Konu bu şekilde ilerledi ,arkadaşımız kusuruma bakmasın.....

Bu arada yukarıda arkadaşımızın sorduğu para konusunu dağıtmış olabilirim....Konu bu şekilde ilerledi ,arkadaşımız kusuruma bakmasın.....
Hiç önemli değil tüm yazılanları okudum ve her cevaptan bir şeyler kaptığımı düşünüyorum. Öncelikle ben beddua aldığımı pek sanmıyorum ailemde böyle bir durum varsa detaylı araştırcam. Söylemesi uygunmudur bilemiyorum fakat çokca sadaka verir ve paylaşırım fakat bir arkadaşın yorumu ufkumuda açmadı değil, kız çocugu berekettir yorumu... mevcut duruma baktığımda hep erkek çocuğu olan kişilerle yardımlaşmışım bu da ilginç geldi bana, bunların haricinde kibir meseleside biraz ufkumu açtı bazı konularda ben kibirli ve tahammülsüz biriyim. Cidden çok değerli yorumlar ve bakış açıları okumuş oldum. Bazı şeylerde değisiklik yapıp düzelme hissedersem konuyu güncelleyecegim.

Şunuda eklemek istiyorum bundan 6 7 ay kadar önce eşimle sohbetimiz olmuştu. 2yıldır ödemesini alamadığım batak bir ticaretim vardı ve o paradan umudumu kesmiştim artık, fakat o para birden bana geldi ve bende eşime şakayla karışık sanırım para imtihanımız artık başka bir şeyle degisiyor demiştim inşallah bu imtihan sağlık degildir diyip gülmüştük ve 1 hafta sonra beynimde tümör oldugunu ögrendim. O gelen parada bu vesileyle mr,kan tahlili, özel muayene pet ct derken buhar oldu tabi. Bu konuda bardağı taşıran son damlaydı tabiki.

Geri