Para nedir?

Aces High

Kayıtlı Üye
PARA = METAFOR
Bunun anlamı para yerine her şeyi koyabilirsiniz demektir. Para nedir? Para bir bakıma güç sağlamaz mı insana? İnsan para sayesinde güç elde etmez mi? İnsanların gözünde değeri yükselmez mi? O halde, Para = Güç değilmidir?, peki para sadece güç mü verir insana.Tabiki hayır. Para insana bir çok şeyi verir. Karizma, güç, otorite, saygınlık ve daha sayamayacağım bir çok şey daha. O halde para sadece araç değilmidir? Güç elde etmeni, saygınlık, karizma, otorite ve daha bir çok şey elde etmeni sağlayan bir araç. İşte bu yüzden para aslında insanların tüm bunları elde etmek için yarattıkları bir metafor değilmidir? Hala anlamadınız mı? Çünkü kavramlar ve kelimeler üzerinden düşünüyorsunuz ve bu yüzden anlamıyorsunuz. Kavramların ötesinde bambaşka bir dünya daha var. Ötesini siz düşünün..

Para özgürlük, dünyayı temaşa etmek için bile gerekli. Bir sürü yeni insanla tanışmak, yeni yerler görmek, zihni berraklaştıran, ruhu iyileştiren bileşenlerden biri

Tam bu konunun üstüne tevafuk mu desem 😊
Bugün bir telefon görüşmesine şahit oldum. Bir erkek yeni tanıştığı kızdan bahsederken - fakir olduğumu gizledim galerim var dedim şeklinde konuştu. Kız ise özelde alt kademe bir işte çalışıyormuş.. haha hangisi hangisini kandıracak acaba 🤩

Para, bağlama yapma sebebidir :ROFLMAO:
Paraya tapanlar, o parayı elde etmek için büyü varlıklarına da taparlar.
hocam gerçekten yüksek para elde etmek isteyenler bu işlere girince o varlıkların istediği akıl almaz istekleri kabul ediyorlar ve define işlemlerinin bazıları bu tip yolla oluyor :) ama ruhunu satmak gibi klişe saçmalıklardan bahsetmiyorum, çok başka durumlar dönüyor.

Tam bu konunun üstüne tevafuk mu desem 😊
Bugün bir telefon görüşmesine şahit oldum. Bir erkek yeni tanıştığı kızdan bahsederken - fakir olduğumu gizledim galerim var dedim şeklinde konuştu. Kız ise özelde alt kademe bir işte çalışıyormuş.. haha hangisi hangisini kandıracak acaba 🤩
bugünün acımasız Türkiyesin de özgüveni düşük, kompleksli genç erkek profili :) ama yaptığına kızmıyorum şartlar onun böyle bir kişiliğe bürünmesini zorluyor :)

hocam gerçekten yüksek para elde etmek isteyenler bu işlere girince o varlıkların istediği akıl almaz istekleri kabul ediyorlar ve define işlemlerinin bazıları bu tip yolla oluyor :) ama ruhunu satmak gibi klişe saçmalıklardan bahsetmiyorum, çok başka durumlar dönüyor.
Insan kurban mı istiyorlar.. ayy bu ins ler para için her şeyi yaparlar. Sorumluluğu da şeytana atarlar. Varlıklar insanlar kadar vahşi degil.

Insan kurban mı istiyorlar.. ayy bu ins ler para için her şeyi yaparlar. Sorumluluğu da şeytana atarlar. Varlıklar insanlar kadar vahşi degil.
hocam parasızlık, sağlıksızlıktan sonra şu hayatta ki en kötü durum diyebiliriz, özellikle Türkiye gibi acımasız şartların olduğu bir ülke de yaşıyorsanız
para için akla hayale gelmeyecek şeyler rahatlıkla yapılabilir :) Varlıkların çeşitlerine göre vahşi olma durumları değişebilir tabi, tabiatta ki en güçlü varlık insan olarak kabul edilse bile , varlıkların özelliklerini de incelersek; küçümsenmeyecek derece de süper güçleri olan yaratıklar diyebiliriz :)

bugünün acımasız Türkiyesin de özgüveni düşük, kompleksli genç erkek profili :) ama yaptığına kızmıyorum şartlar onun böyle bir kişiliğe bürünmesini zorluyor :)
Kadın psikoloji bilen ve kurmaz biriyse yalanı çok çabuk ortaya çıkar 😊
Büyü meraklısı ve para seviciyse da al başına belayı uğraşıp durur artık yapılan bağlamalari bozmak için 🤩
Burda para sevici derken tapanlari kast ettim tabiki. Yoksa para önemli bir değişim aracı, çok şey ifade ediyor ama her sey değil.

hocam parasızlık, sağlıksızlıktan sonra şu hayatta ki en kötü durum diyebiliriz, özellikle Türkiye gibi acımasız şartların olduğu bir ülke de yaşıyorsanız
para için akla hayale gelmeyecek şeyler rahatlıkla yapılabilir :) Varlıkların çeşitlerine göre vahşi olma durumları değişebilir tabi, tabiatta ki en güçlü varlık insan olarak kabul edilse bile , varlıkların özelliklerini de incelersek; küçümsenmeyecek derece de süper güçleri olan yaratıklar diyebiliriz :)
Varlıklarin insanlar kadar kötü olmadığını düşünüyorum. Yaratılmış en pis varlık insan.. daha ötesi yok.
Evet görüyorum sürekli.. para için her şeyi yapan uyanıklari.

Sağlıksız olmak yerine, parasızlığı tercih ederim...

Para olmadan hiç bir şey olmuyor diyen kişi, para için her şeyi yapabilicek olan bir kişidir.

Zengin mantalitede olanlar paranın orada öylece durmasından nefret ederler. Yani paranın kendisini, banknot halini veya rakam olarak orada kalmasını sevmezler, o yüzden de hayallerine ulaşmak için parayı sürekli harcama halindedirler.

Bununla birlikte, fakir kalmakta ısrar edenler, parayı biriktirme veya sürekli kötü günler için el altında tutma eğilimindedirler. Parayı kötü günler için el altında tutan kişi de zaten kötü günleri çağırıyordur. Kötü günlere temel hazırlayarak para ritüeli yapıyordur.

Mesela kötü günler için para biriktirmekte veya kendine bir tasarruf hesabı açmakta herhangi bir spritüel blokaj yoktur. Aynı şekilde bireysel emeklilik sistemlerinde de bir blokaj yoktur. Para Biriktirmeyi kalıcı blokaja dönüştüren asıl faktör bizzat kendi gözlemimizdir. Yani birikimlerimizi deredeki timsah gibi dakka başı takip etmeye başladığımız anda blokaj da bir anda iniverir. O yüzden tasarruf hesaplarını otomatiğe bağlamak yani biriktiriyor olduğumuzu kısa ve orta vadede bir güzel unutmak ta gerekir. Unutmaktan kastım da şu : kısa vadeli hafızamız var bu hafızamızı gündelik işlerimiz için kullanmamız gerekiyor. Yani gündelik performansla çalışan önbelleğimizden bu uzun vadeli işlerin kaygısını çıkarmak gerekir. Bunu yapamazsak paramızı sürekli zihnimizde döndürüp durmaya başlarız. Zihin bu düşüncelere sürekli yeni kaygılar ilave etmek zorunda kalır. Bu da akışı bozar. Akış bozulursa parayı da akışına bırakamıyor oluruz. Bu da bereketi çekmediği gibi o paranın elimizden bir an önce çıkıp gitmesi için dolaylı yollardan başımıza sorunlar celbedebilir.

Para olmadan da birşeyler olur diyebilen kişilerde vardır tabi saygı duyarım...
genelde hayata romantik bakar, mandıra filozofu tarzı takılır ama geneli çağa ayak uyduramaz, çünkü onlar bile paranın peşindedir :))
mecburdur...
yediği ekmek, içtiği su, giydiği elbise, içtiği suyu bıraktığı tuvalet bile parayladır :)
hani sağlık diyor ya , o sağlık bile coğu zaman parayladır çünkü iyi bir doktor hayat kurtarır , hastahane sırasında aylarca randevu beklemek öldürür.
insanın başını dik tutanda, adam yerine koyanda paradır...
çocugun iki öğün aç kalırsa, para için yapmayacağın şey yoktur...
eşinin ananın babanın çocuğunun yüzüne huzurla baktıran şey paradır...
üç gün parasız takıl, anan baban eşin çocuğun dahi yüzüne bakmaz, eşin çocuğun isyan eder sudan çıkmış balığa dönersin...
şu gördüğün yolda sokakta caddede otobüste plazalarda inşaatta bakkalda manavda okulda hastahanede hatta camide herkes bir yerlerde para için bulunur hepsi paranın peşindedir... camide ki hocaya 1 ay maaş verme ikinci ay namazı kıldırmaz, hastahanede ki doktora bir ay maaş verme ikinci ay ölüm döşeğinde ki hastaya bile bakmaz...
o gördüğünüz zenginlerin yanında ki süper güzeller var hani metresleri... onların sadece metreslerinin arabası 8 10 milyon...
kollarında ki saatler 2 3 milyon.... modern insan profilinin % 95 i para peşindedir ve para için herşeyi yapabilecek durumdadır...
istedikleri kadar para için herşey yapılmaz edebiyatı yapsınlar zora düştükleri çocukları aç kaldığı anda herşeyi yaparlar..
çünkü sistem seni bunu yapmaya zorluyor, istediğin kadar kaç , kaçma şansın yok...
not yorumumun sevgili Retro ile bir alakası yok sadece düşüncelerimi yazmak istedim :)

Fakire bir Ferrari ver, dayanamaz satar paraya çevirir. Ama Para ver, dayanamaz harcar ve ilk olarak kendine bir Ferrari alır.
Yani parayla veya kıymetli malla ne yapacağını bilemeyen insanlar gerçekten de varlar.

Not : Eski dilde fakir kelimesi kibir içeren bir tabirdir. Yani hayatını devam ettirecek kadarki doğal ihtiyaçlarını hala karşılayabilecek halde olmalarına rağmen, küçük düşmenin etkisiyle gizli bir kibir takınarak, kişisel temizliğini ve hijyenini dahi umursamayacak şekilde bir iç direnç göstermeleri ve kaderleri ile restleşmeleri dolayısı ile bereket kapılarının artık kendilerine kapanmasını ifade eder. Fakirlik mentaldir. Self blokajdır. En sinsi duygumuz olan kibrimizden güç alır. Uzun süre fakir kalan kişi bir süre sonra bunu kanıksayarak öğrenmeye ve gelişmeye de kendini kapatır ve meşru yolları tamamen terkederek paraya olabilecek en kısa yoldan ulaşmanın hain planlarını yapmaya başlayabilir. Çünkü buradaki gizli etken kibirden doğar. Yani olabilecek en toxic enerji alanından.

Fakir olmak kibirli olmaya engel olmadığı gibi, varlıklı olmak ta tevazulu olmaya engel değildir.

Son düzenleme:
Geri