hazaR
Kayıtlı Üye
Merhaba, öncelikle paludaryum nedir kısaca bir özet geçelim.
Bu da benim kendi çalışmam olan paludaryum,

Kullandığım dekor ve bitkiler:
Zemin, siyah hagen kum üzeri lav kırığı
Ana dekor : Nar kütüğü
Bitkiler : Java fern, peacock moss, japon şemsiyesi, doğadan topladığım bitkiler, ve bildiğimiz çim.
Sucul alan oldukça küçük yavaş yavaş büyütmeye başlıyorum.Temel olarak birleşik bir sistem, en öndeki sucul alan arkadaki kumu nemlendiriyor ve böylece arkadaki karasal bitkiler hayatta kalıyor.Daha çok yeni bir sistem, tam oturmadı içine farklı canlılar da girecek.Ama şimdilik güzel bir su kenarı simülasyonu oldu bence.
Paludaryum (Paludarium), karasal ve sucul alanları içine alan, doğal ortamı taklit edecek düzeyde bir ekosistem oluşturarak, sanki su kenarındaymış havasına sahip, akvaryum ve teraryumunun özelliklerini barındıran kontrol edilebilen yapay bir çevredir. Su alanı ve karasal alanın büyüklüğü tercihe göre değişmektedir. Genel olarak bakıldığında en düşük oran yüzde 30’luk su ortamı olabilir.
Paludaryum (Paludarium); kelime anlamı olarak Latince Palu (bataklık, sazlık, su kenarı) ve arium (saklama, tutma, bakma amacı güden kapalı kap veya ortam için kullanılan bir tamlama) kelimelerinin birleşimidir. Nasıl ki akvaryum (aqua-rium) su dolu bir kabı ifade ediyorsa paludaryum da bir su kenarını yani içerisinde hem sucul hem de karasal ögeler barındıran bir ortamı (kabı) ifade eder.
Bu da benim kendi çalışmam olan paludaryum,

Kullandığım dekor ve bitkiler:
Zemin, siyah hagen kum üzeri lav kırığı
Ana dekor : Nar kütüğü
Bitkiler : Java fern, peacock moss, japon şemsiyesi, doğadan topladığım bitkiler, ve bildiğimiz çim.
Sucul alan oldukça küçük yavaş yavaş büyütmeye başlıyorum.Temel olarak birleşik bir sistem, en öndeki sucul alan arkadaki kumu nemlendiriyor ve böylece arkadaki karasal bitkiler hayatta kalıyor.Daha çok yeni bir sistem, tam oturmadı içine farklı canlılar da girecek.Ama şimdilik güzel bir su kenarı simülasyonu oldu bence.