C
cortana
Kabala sisteminde yer alan Hayat Ağacı (Otz Haim) özünde kozmosu ve kozmosun insanla olan ilişkisini simgeleyen bir glif, bir semboldür. Hayat Ağacı belirli bir desen içinde düzenlenmiştir; çizgilerle birbirine bağlanan on daire şeklinde simgelendirilir. Daireler On Kutsal Sefırotu, yirmi iki adet çizgi ise “Yollar”ı temsil eder.
Her bir Sefira (Sefirot'un tekili) bir tecelli sürecini anlatmaktadır, her biri Tanrının isimleriyle ifade edilir ve her biri insan vücudunun bir uzvuyla ilişkilidir, ancak bu yazıda bu konuya değinmeyeceğim. "Yollar" ise kişinin ruhunun/öz bilincinin evrenin farkındalığına varmasının adımları ve aşamaları olarak görülür. On Sefirot üç sütunda simgelenir ve bu üç sütun merhamet, sertlik ve dengeyi simgeler.
1. Keter
En tepeder bulunan Keter, Yahudi Kabalasında "dünyayı var etme arzusunda olan mutlak şefkat" olarak tanımlanır. Ein Soph'taki (sonsuzluk) niyetin ilk kıpırtıları, varlığın yaşama arzusu, varoluşun varoluşu, ilk nokta olarak görülürken bazı inançlarda "gizli ışık", "sıfır noktası", "hiçlik", bazılarında ise Sonsuz Işıktan kristalleşen saf bilinç olarak kabul edilir. Keter, Hahamlarca "akıl ermez, kavranamaz yükseklik" olarak tanımlanır ve anlayışın insan zihninin sınırlarını aşacağı ifade edilir. Ruhsal tekamülü Yaratıcı ile bir olmaktır.
Keter'in başmeleği Metatron'dur. Işıktan bir tahtta, ışıklar içerisinde bir kıyafettedir. Ondan "büyük çalışmayı" tamamlamak, maddesel dünyanın illüzyonundan kurtulmak, Rabbin sıfatlarının insanın kişiliğinde ve hayatında tezahürünü deneyimlemek için, ruhsal frekansı yükseltmek için yardım istenebilir.
2. Hokhmah
Keter'den kristalleşen ikinci sefira ise Hokhmah/Chokhmah olarak bilinir ve bilgeliği ifade eder. Bilinçli zihnin ilk gücü olarak görülür, Keter'in saf bilinç, sıfır noktası gibi anlamlarından yola çıkılacak olursa; gerçek varoluşun ilk noktası olarak görülür. Hokhmah bilgidir, bilgeliktir. Eyüp Peygambere göre "Hikmet hiçlikten gelir." Hokhmah, varlığın içerisinde şimşek gibi yanıp sönen sezgisel görüyle bağlantılıdır. Bilinçüstü alemden bu sezgisel görü çıkarılır ve bilinç seviyesine getirilir. Bu bilgelik gerçeği derinlemesine irdelemeyi, gerçeğin altındaki mantıksal yapının deşifre edilmesini ve bu mantıksal yapı görülene kadar varlığın kavramsal özelliklerini soyutlama yeteneklerini ifade eder. Hokhmah, Mezmurlar'da (104:24) yine yaratıcı güç olarak ortaya çıkmaktadır; "Hepsini Hokhmah ile yarattın." Eyüp Peygamber aynı zamanda (Job 28:28) Hokhmah için "tanrı korkusu" kavramını kullanmıştır. Çünkü yaratımın bir sınırı, ucu bucağı yoktur. Batı Ezoterizminde Zodyakla ilişkilendirilir.
Raziel, Hokhmah'ın baş meleğidir. Gri bir cübbe giyer ve elinde devasa bir kitap tutar. Şunlar için çağrılabilir: Planları harekete geçirmek, enerjinizi yenilemek, kendinizi kapana kısılmış hissettiğiniz bir durumda kendinizi özgürleştirmek, herhangi bir konuda bilgeliği ve içgörüyü artırmak ve kehaneti güçlendirmek.
3. Binah
Üçüncü sefirot olan Binah, "sezgisel anlayış"ı ve "tefekkür"ü ifade eder. Aklın ve inancın kaynağı olarak görülür. Binah, bilgeliği anlayan ve çoğaltan aynalar sarayıdır. Tümdengelimle akıl yürütme olarak tanımlanması Binah'ı daha anlaşılır kılacaktır. Diğer bir deyişle "işlenmiş bilgelik" olan Binah bir fikirden başka bir fikre, bir varsayımdan diğerine varılmasıdır. Chokhmah/Hokhmah sezgisel algılama, hissiyat ise Binah sezgisel anlayış, akıl yürütme ve doğuştan getirilen mantıksal süreçlerdir. Batı Ezoterizminde Binah, Hokhmah'ın ham gücünü işler ve onun varoluşsal formlara kanalize olmasını sağlar, Satürn ile ilişkilendirilir.
Binah'ın baş meleği olan Tzaphkiel, siyah bir cübbe giyer ve elinde bir kum saati tutar. Şunlar için çağrılabilir: düşmanların zarar vermelerini önlemek için çalışmalar, lanetleri/negatif enerjiyi uzaklaştırmak, size haksızlık edenlere adalet getirmek, düşmanlarınızın entrikalarını yok etmek, hastalıkları/kaygıları ortadan kaldırmak ve sırları keşfetmek.
4. Hesed
Dördüncü sefira olan Hesed(Chesed) Tanrının merhametini, adaletini, nezaketini saf sevgiyi simgeler. Eski Ahit'te figürü İbrahim Peygamber'dir. Yücelik ve ihtişam gibi anlamları da vardır, erdemi sembolize eder ve Batı Ezoterizminde Jüpiter ile ilişkilendirilir.
Tzadkiel, Hesed'in baş meleğidir. Mavi bir cübbesi vardır ve elinde muhteşem bir asa tutmaktadır. Şunlar için çağırılabilir: herhangi bir biçimde refaha kavuşma, herhangi bir türde yetenek veya becerinin artması, daha fazla hırs, şans, içsel uyum veya neşeye ulaşmak ve başkalarına yardım etme gücü.
5. Geburah
Gevurah/Geburah/DIN ise beşinci sefira olarak yargının ve sınırlamanın özüdür. "Huşu" kelimesine karşılık gelir ve elementi ateştir. Modern kaynaklarca kırmızı renk ile ilişkilendirilir.Yaratılıştaki duygusal niteliklerin ikincisi ve yaratılışın ikinci gününe denk gelmektedir. En az anlaşılan sefira olarak kabul edilir, kötücül veya şerli olarak anlaşılabilir ancak Geburah, adaleti sağlayan kudretin kendisidir. Batı Ezoterizminde çoğunlukla kudret, bazen korku anlamında kullanılır ve Mars ile ilişkilendirilir.
Geburah'ın baş meleği Kamael kırmızı cübbeyle kızıl zırha sahiptir, bir miğferi vardır ve mızrak-kalkan taşımaktadır. Şunlar için çağrılabilir: Negatif enerjileri ve düşünceleri uzaklaştırmak, zorluklara karşı cesaret, hoşnutsuz insanlara ve durumlara karşı koruma, rekabette yardım ve kişinin evini koruması.
6. Tipharet
Altıncı sefira olan Tipharet/Tiferet, dengenin, spiritüalitenin, güzelliğin bir simgesi olarak kabul edilir. Hesed ve Geburah'ı bütünleştiren Tipharet buradaki dengeyi ifade eder. Tanrının sonsuz merhameti ancak azabının da bilinmesiyle mümkündür. Bu iki sefiradan biri olmadığında diğeri tek başına İlahi enerjinin akışını tezahür ettiremez. Çatışan iki gücü dengeye getiren ve yaratımın en iyi şekilde çalışmasını sağlayan Tipharet aynı zamanda Hod ve Netzah'ı da dengelemektedir. Keter'in alt yansıması olarak görülür ve Güneş ile ilişkilendirilir. Malkuth haricindeki tüm sefirotlara bağlıdır. Batı Ezoterizm'inde Tipharet insan bilincinin yükselebileceği en yüksek bilinç halini temsil etmektedir.
Raphael, Tiferet'in baş meleğidir. Güneş sembolüyle süslenmiş altın cübbe ve zırh giymektedir. Şunlar için çağrılabilir: her türlü şifa (maddi ve manevi), yetenek yoluyla popülerlik kazanmak, her türlü istikrar, canlılık ve dayanıklılığı artırmak ve düşmanlara karşı zafer kazanmak.
7. Netzach
Yedinci sefira ise Netzah/Netzach olarak bilinir, Netzah "sonsuzluk" anlamına gelse de Kabala içerisinde “okült akıl”, "dayanıklılık" ve "zafer" gibi anlamlar da taşır. İçgüdülerin, dürtülerin asıl kaynağı olarak görülür. Netzah kişinin hayallerinin peşinden gidebilmesi, zafere ulaşması için ihtiyacı olan kararlılık, dayanıklık ve sabır olarak görülebilir. Yine bir amaç uğruna insanlara liderlik etme gibi de anlaşılabilir. Ayrıca Tanrının yarattıkları üzerine olan sürekli zerafetini ve Tanrının mutlak hakimiyetini de ifade eder. Doğal unsurlar ve elementleri temsil eden Netzach, Eski Ahit'te Musa Peygamber ile, Batı Ezoterizminde Venüs ile ilişkilendirilir.
Netzah'ın baş meleği olan Haniel, deniz mavisi bir cübbeye sahiptir ve gül kokusuyla özdeşleşmiştir. Şunlar için çağrılabilir: neşenin artması, tutkunun artması, sanatsal çabalara yardım edilmesi, hoş bir ortam yaratılması ve arkadaş edinilmesi.
8. Hod
Sekizinci sefira olan Hod; şükür, minnet ve teslimiyet kavramlarına karşılık gelmektedir. Hakimiyet Netzach ise teslimiyet Hod'dur. Makrokozmosta Tanrının ihtişamı, mikrokozmosta kişinin samimiyetidir. Majisyenin küresi olarak bilinen Hod, majisyenin zihninin uygulamayı biçimlendirmesini desteklerken majisyenin iradesi uygulamaya enerji yükleyecek Netzah sefirasını harekete geçirir. Batı Ezoterizminde Thoth ve Merkür ile ilişkilendirilmektedir. Tanrının adaletinin farklı tecellileri olarak da anlaşılabilir ve peygamberlik kudreti olarak da bilinir. Batı ekollerinde majikal çalışmalarda en çok çalışılan sefiralardan biridir.
Michael, Hod'un baş meleğidir. Turuncu bir cübbe giyer ve elinde bir kadüse tutar. Şunlar için çağrılabilir: Fikirleri geliştirmek, kendini akılcı ve mantıklı bir şekilde ifade edebilmek, büyü sırasında korunmak ve iyi mali kararlar vermek.
9. Yesod
Dokuzuncu sefira olan Yesod, dünyanın temeli olarak kabul edilir. Farklı ve karşıt enerjileri toplar, depolar, dengeler ve bu enerjilerin dünyada tezahürünü sağlar. Netzach ve Hod'u bütünleştirerek dengeleyen Yesod, mikrokozmosta kişinin derin bağlılığını ifade etmektedir. Eski Ahit'te Yusuf Peygamber ile ilişkilendirilmektedir.
Yesod'un baş meleği Gabriel (Cebrail) olarak bilinir. Mor bir cübbe giymektedir ve başında hilal şeklinde kazınmış gümüş bir taç vardır. O, kişinin sanatsal ilhamını geliştirmek, rüya tabirinde gelişmek, huzur atmosferi oluşturmak, astral alem hakkında bilgi edinmek ve majiyi güçlendirmek gibi şeyler için çağrılabilir.
10. Malkuth
Onuncu sefira olan Malkuth, maddi dünyadaki varoluşun gerçeğini yönetmektedir, Şekina olarak da bilinir. Kelime anlamı olarak "krallık" manasına gelmektedir. Her ne kadar maddi dünya ile ilişkilendirilse de Malkuth hayat ağacı üzerinde konumlanmaktadır, bu nedenle onun manevi yönü olmadığını düşünmek doğru olmayacaktır. Yaygın inanışa göre Malkuth Keter'de, Keter Malkuth'dadır. Tüm sefirotların alıcısı olan Malkuth onlardan geleni dünyaya iletir ve fiziksel dünyamızda onlara gerçeklik katar. Kabala'da Malkuth'un bu enerjisinin insan tarafından tekrar sisteme dahil edilerek Otz Haim'de yükseğe çıkmak hedeflenir. Makrokozmosta krallık, mikrokozmosta hizmet anlamlarını taşır ve insanın Yaratıcıyı anlayabilmesi için önemli bir sefira olarak görülür. Hokhmah "olma potansiyeli" ise Malkuth "olan"dır. Kral Davut ile ilişkilendirilir ve simgesi "ay" kabul edilir. Malkuth sefirası ile zaman ve mekanın var olduğuna inanılır. Bazı kaynaklarda "düşmüş sefira" olarak kabul edilir. Hıristiyan Kabalasında İsa Peygamber'in "Tanrının Krallığını arayınız" öğüdünden dolayı bu sefiraya büyük önem verilir. Hayat ağacının en altında yer alsa da tepeye ulaşma potansiyeli en yüksek olan sefiradır çünkü;
"Yukarısı nasılsa aşağısı da öyledir."
Sandalphon Malkuth'un baş meleğidir. Çoğu zaman kahverengi bir cübbe giydiği ve ağzına kadar dolu boynuz biçiminde bir kap tuttuğu tasvir edilir. Fiziksel dünyada bir şeyleri tezahür ettirmesi ve aynı zamanda büyünüzün kimseye (siz dahil) zarar vermemesine yardım etmesi için çağrılabilir.
(Birden fazla kaynaktan faydalanılmıştır.)
Her bir Sefira (Sefirot'un tekili) bir tecelli sürecini anlatmaktadır, her biri Tanrının isimleriyle ifade edilir ve her biri insan vücudunun bir uzvuyla ilişkilidir, ancak bu yazıda bu konuya değinmeyeceğim. "Yollar" ise kişinin ruhunun/öz bilincinin evrenin farkındalığına varmasının adımları ve aşamaları olarak görülür. On Sefirot üç sütunda simgelenir ve bu üç sütun merhamet, sertlik ve dengeyi simgeler.
1. Keter
En tepeder bulunan Keter, Yahudi Kabalasında "dünyayı var etme arzusunda olan mutlak şefkat" olarak tanımlanır. Ein Soph'taki (sonsuzluk) niyetin ilk kıpırtıları, varlığın yaşama arzusu, varoluşun varoluşu, ilk nokta olarak görülürken bazı inançlarda "gizli ışık", "sıfır noktası", "hiçlik", bazılarında ise Sonsuz Işıktan kristalleşen saf bilinç olarak kabul edilir. Keter, Hahamlarca "akıl ermez, kavranamaz yükseklik" olarak tanımlanır ve anlayışın insan zihninin sınırlarını aşacağı ifade edilir. Ruhsal tekamülü Yaratıcı ile bir olmaktır.
Keter'in başmeleği Metatron'dur. Işıktan bir tahtta, ışıklar içerisinde bir kıyafettedir. Ondan "büyük çalışmayı" tamamlamak, maddesel dünyanın illüzyonundan kurtulmak, Rabbin sıfatlarının insanın kişiliğinde ve hayatında tezahürünü deneyimlemek için, ruhsal frekansı yükseltmek için yardım istenebilir.
2. Hokhmah
Keter'den kristalleşen ikinci sefira ise Hokhmah/Chokhmah olarak bilinir ve bilgeliği ifade eder. Bilinçli zihnin ilk gücü olarak görülür, Keter'in saf bilinç, sıfır noktası gibi anlamlarından yola çıkılacak olursa; gerçek varoluşun ilk noktası olarak görülür. Hokhmah bilgidir, bilgeliktir. Eyüp Peygambere göre "Hikmet hiçlikten gelir." Hokhmah, varlığın içerisinde şimşek gibi yanıp sönen sezgisel görüyle bağlantılıdır. Bilinçüstü alemden bu sezgisel görü çıkarılır ve bilinç seviyesine getirilir. Bu bilgelik gerçeği derinlemesine irdelemeyi, gerçeğin altındaki mantıksal yapının deşifre edilmesini ve bu mantıksal yapı görülene kadar varlığın kavramsal özelliklerini soyutlama yeteneklerini ifade eder. Hokhmah, Mezmurlar'da (104:24) yine yaratıcı güç olarak ortaya çıkmaktadır; "Hepsini Hokhmah ile yarattın." Eyüp Peygamber aynı zamanda (Job 28:28) Hokhmah için "tanrı korkusu" kavramını kullanmıştır. Çünkü yaratımın bir sınırı, ucu bucağı yoktur. Batı Ezoterizminde Zodyakla ilişkilendirilir.
Raziel, Hokhmah'ın baş meleğidir. Gri bir cübbe giyer ve elinde devasa bir kitap tutar. Şunlar için çağrılabilir: Planları harekete geçirmek, enerjinizi yenilemek, kendinizi kapana kısılmış hissettiğiniz bir durumda kendinizi özgürleştirmek, herhangi bir konuda bilgeliği ve içgörüyü artırmak ve kehaneti güçlendirmek.
3. Binah
Üçüncü sefirot olan Binah, "sezgisel anlayış"ı ve "tefekkür"ü ifade eder. Aklın ve inancın kaynağı olarak görülür. Binah, bilgeliği anlayan ve çoğaltan aynalar sarayıdır. Tümdengelimle akıl yürütme olarak tanımlanması Binah'ı daha anlaşılır kılacaktır. Diğer bir deyişle "işlenmiş bilgelik" olan Binah bir fikirden başka bir fikre, bir varsayımdan diğerine varılmasıdır. Chokhmah/Hokhmah sezgisel algılama, hissiyat ise Binah sezgisel anlayış, akıl yürütme ve doğuştan getirilen mantıksal süreçlerdir. Batı Ezoterizminde Binah, Hokhmah'ın ham gücünü işler ve onun varoluşsal formlara kanalize olmasını sağlar, Satürn ile ilişkilendirilir.
Binah'ın baş meleği olan Tzaphkiel, siyah bir cübbe giyer ve elinde bir kum saati tutar. Şunlar için çağrılabilir: düşmanların zarar vermelerini önlemek için çalışmalar, lanetleri/negatif enerjiyi uzaklaştırmak, size haksızlık edenlere adalet getirmek, düşmanlarınızın entrikalarını yok etmek, hastalıkları/kaygıları ortadan kaldırmak ve sırları keşfetmek.
4. Hesed
Dördüncü sefira olan Hesed(Chesed) Tanrının merhametini, adaletini, nezaketini saf sevgiyi simgeler. Eski Ahit'te figürü İbrahim Peygamber'dir. Yücelik ve ihtişam gibi anlamları da vardır, erdemi sembolize eder ve Batı Ezoterizminde Jüpiter ile ilişkilendirilir.
Tzadkiel, Hesed'in baş meleğidir. Mavi bir cübbesi vardır ve elinde muhteşem bir asa tutmaktadır. Şunlar için çağırılabilir: herhangi bir biçimde refaha kavuşma, herhangi bir türde yetenek veya becerinin artması, daha fazla hırs, şans, içsel uyum veya neşeye ulaşmak ve başkalarına yardım etme gücü.
5. Geburah
Gevurah/Geburah/DIN ise beşinci sefira olarak yargının ve sınırlamanın özüdür. "Huşu" kelimesine karşılık gelir ve elementi ateştir. Modern kaynaklarca kırmızı renk ile ilişkilendirilir.Yaratılıştaki duygusal niteliklerin ikincisi ve yaratılışın ikinci gününe denk gelmektedir. En az anlaşılan sefira olarak kabul edilir, kötücül veya şerli olarak anlaşılabilir ancak Geburah, adaleti sağlayan kudretin kendisidir. Batı Ezoterizminde çoğunlukla kudret, bazen korku anlamında kullanılır ve Mars ile ilişkilendirilir.
Geburah'ın baş meleği Kamael kırmızı cübbeyle kızıl zırha sahiptir, bir miğferi vardır ve mızrak-kalkan taşımaktadır. Şunlar için çağrılabilir: Negatif enerjileri ve düşünceleri uzaklaştırmak, zorluklara karşı cesaret, hoşnutsuz insanlara ve durumlara karşı koruma, rekabette yardım ve kişinin evini koruması.
6. Tipharet
Altıncı sefira olan Tipharet/Tiferet, dengenin, spiritüalitenin, güzelliğin bir simgesi olarak kabul edilir. Hesed ve Geburah'ı bütünleştiren Tipharet buradaki dengeyi ifade eder. Tanrının sonsuz merhameti ancak azabının da bilinmesiyle mümkündür. Bu iki sefiradan biri olmadığında diğeri tek başına İlahi enerjinin akışını tezahür ettiremez. Çatışan iki gücü dengeye getiren ve yaratımın en iyi şekilde çalışmasını sağlayan Tipharet aynı zamanda Hod ve Netzah'ı da dengelemektedir. Keter'in alt yansıması olarak görülür ve Güneş ile ilişkilendirilir. Malkuth haricindeki tüm sefirotlara bağlıdır. Batı Ezoterizm'inde Tipharet insan bilincinin yükselebileceği en yüksek bilinç halini temsil etmektedir.
Raphael, Tiferet'in baş meleğidir. Güneş sembolüyle süslenmiş altın cübbe ve zırh giymektedir. Şunlar için çağrılabilir: her türlü şifa (maddi ve manevi), yetenek yoluyla popülerlik kazanmak, her türlü istikrar, canlılık ve dayanıklılığı artırmak ve düşmanlara karşı zafer kazanmak.
7. Netzach
Yedinci sefira ise Netzah/Netzach olarak bilinir, Netzah "sonsuzluk" anlamına gelse de Kabala içerisinde “okült akıl”, "dayanıklılık" ve "zafer" gibi anlamlar da taşır. İçgüdülerin, dürtülerin asıl kaynağı olarak görülür. Netzah kişinin hayallerinin peşinden gidebilmesi, zafere ulaşması için ihtiyacı olan kararlılık, dayanıklık ve sabır olarak görülebilir. Yine bir amaç uğruna insanlara liderlik etme gibi de anlaşılabilir. Ayrıca Tanrının yarattıkları üzerine olan sürekli zerafetini ve Tanrının mutlak hakimiyetini de ifade eder. Doğal unsurlar ve elementleri temsil eden Netzach, Eski Ahit'te Musa Peygamber ile, Batı Ezoterizminde Venüs ile ilişkilendirilir.
Netzah'ın baş meleği olan Haniel, deniz mavisi bir cübbeye sahiptir ve gül kokusuyla özdeşleşmiştir. Şunlar için çağrılabilir: neşenin artması, tutkunun artması, sanatsal çabalara yardım edilmesi, hoş bir ortam yaratılması ve arkadaş edinilmesi.
8. Hod
Sekizinci sefira olan Hod; şükür, minnet ve teslimiyet kavramlarına karşılık gelmektedir. Hakimiyet Netzach ise teslimiyet Hod'dur. Makrokozmosta Tanrının ihtişamı, mikrokozmosta kişinin samimiyetidir. Majisyenin küresi olarak bilinen Hod, majisyenin zihninin uygulamayı biçimlendirmesini desteklerken majisyenin iradesi uygulamaya enerji yükleyecek Netzah sefirasını harekete geçirir. Batı Ezoterizminde Thoth ve Merkür ile ilişkilendirilmektedir. Tanrının adaletinin farklı tecellileri olarak da anlaşılabilir ve peygamberlik kudreti olarak da bilinir. Batı ekollerinde majikal çalışmalarda en çok çalışılan sefiralardan biridir.
Michael, Hod'un baş meleğidir. Turuncu bir cübbe giyer ve elinde bir kadüse tutar. Şunlar için çağrılabilir: Fikirleri geliştirmek, kendini akılcı ve mantıklı bir şekilde ifade edebilmek, büyü sırasında korunmak ve iyi mali kararlar vermek.
9. Yesod
Dokuzuncu sefira olan Yesod, dünyanın temeli olarak kabul edilir. Farklı ve karşıt enerjileri toplar, depolar, dengeler ve bu enerjilerin dünyada tezahürünü sağlar. Netzach ve Hod'u bütünleştirerek dengeleyen Yesod, mikrokozmosta kişinin derin bağlılığını ifade etmektedir. Eski Ahit'te Yusuf Peygamber ile ilişkilendirilmektedir.
Yesod'un baş meleği Gabriel (Cebrail) olarak bilinir. Mor bir cübbe giymektedir ve başında hilal şeklinde kazınmış gümüş bir taç vardır. O, kişinin sanatsal ilhamını geliştirmek, rüya tabirinde gelişmek, huzur atmosferi oluşturmak, astral alem hakkında bilgi edinmek ve majiyi güçlendirmek gibi şeyler için çağrılabilir.
10. Malkuth
Onuncu sefira olan Malkuth, maddi dünyadaki varoluşun gerçeğini yönetmektedir, Şekina olarak da bilinir. Kelime anlamı olarak "krallık" manasına gelmektedir. Her ne kadar maddi dünya ile ilişkilendirilse de Malkuth hayat ağacı üzerinde konumlanmaktadır, bu nedenle onun manevi yönü olmadığını düşünmek doğru olmayacaktır. Yaygın inanışa göre Malkuth Keter'de, Keter Malkuth'dadır. Tüm sefirotların alıcısı olan Malkuth onlardan geleni dünyaya iletir ve fiziksel dünyamızda onlara gerçeklik katar. Kabala'da Malkuth'un bu enerjisinin insan tarafından tekrar sisteme dahil edilerek Otz Haim'de yükseğe çıkmak hedeflenir. Makrokozmosta krallık, mikrokozmosta hizmet anlamlarını taşır ve insanın Yaratıcıyı anlayabilmesi için önemli bir sefira olarak görülür. Hokhmah "olma potansiyeli" ise Malkuth "olan"dır. Kral Davut ile ilişkilendirilir ve simgesi "ay" kabul edilir. Malkuth sefirası ile zaman ve mekanın var olduğuna inanılır. Bazı kaynaklarda "düşmüş sefira" olarak kabul edilir. Hıristiyan Kabalasında İsa Peygamber'in "Tanrının Krallığını arayınız" öğüdünden dolayı bu sefiraya büyük önem verilir. Hayat ağacının en altında yer alsa da tepeye ulaşma potansiyeli en yüksek olan sefiradır çünkü;
"Yukarısı nasılsa aşağısı da öyledir."
Sandalphon Malkuth'un baş meleğidir. Çoğu zaman kahverengi bir cübbe giydiği ve ağzına kadar dolu boynuz biçiminde bir kap tuttuğu tasvir edilir. Fiziksel dünyada bir şeyleri tezahür ettirmesi ve aynı zamanda büyünüzün kimseye (siz dahil) zarar vermemesine yardım etmesi için çağrılabilir.
(Birden fazla kaynaktan faydalanılmıştır.)