Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar. Hepimizin bildiği gibi oruç yaklaşıyor. Benim için zor olsa da oruç tutuyorum. Fakat aç kalmamak için veya açlığı hissetmemek için bir uygulama var mı yapmak istiyorum, iyi forumlar...
Var mı bunu en iyi işinin ehli bilir ama, orucun amacı zaten açlığa dayanıp, yemeğe parası olmayanları anlamak değil midir? Eğer aç kalmadan oruç tutacaksanız, neden tutuyorsunuz?
Arkadaş haklı. Yaz aylarında ciddi su ve tuz kaybı yaşandığından bilinçli oruç tutmak gerekir. Açlık neyse ama su ihtiyacı sıkıntı doğurur. Sıcaklığın 40 C civarında seyrettiği şu günlerde "önlem almadan" oruç tutanların büyük kısmında fenalaşma vs görülecektir.
Kendi önerim: sahurda aşırı susatan gıdalar yemeyiniz (sucuklu yumurta gibi) mideyi yemekle doldurmayınız, bol bol su içiniz. İftardan hemen sonra bir kahve ya da çay için; ilerleyen zamanlarda da mutlaka meyva tercih edin (tatlı yerine) Vücudunuza tuz açısından yardımcı olması için bir vitamin hapı ya da beslenme takviyesi alın.