Ölümün Geleceğini Hissetmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tinker
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tinker

Kayıtlı Üye
Bugün, 14 yıldır birlikte büyüdüğüm kızım Foks’umu sonsuzluğa uğurladım. Gözlerim ağlamaktan doğru dürüst görmediği için yazım hatalarım olursa lütfen affedin.

Buraya aslında başka bir şeyi sormak için yazıyorum. Hayatım boyunca üç kez, yalnızca birkaç saniye süren bir insan silüeti gördüm ve her seferinde kısa bir süre sonra bir ölüm haberi aldım.

İlkinde, annemin teyzesini kapıyı aralayıp bana bakıyormuş gibi gördüm. Sabah koltukta oturuyordum ve tamamen uyanıktım. Görüntü yalnızca bir an sürdü. Akşamına vefat haberini aldık.

İkincisi anneannemle ilgiliydi. Yanımdan birinin geçtiğini gördüm farketmem uzun sürdü sadece arkasından bakakaldım; bu da yine yalnızca birkaç saniye süren bir görüntüydü. Daha sonra anneannemin ölüm haberini aldık.

Dün gece ise tam uykuya dalmak üzereyken annemi gördüğümü sandım. Görüntü o kadar gerçekti ve ben o kadar korktum ki hemen annemi aradım. Bugün de kızım Foks’umu kaybettim. Onu kaybetmenin acısı tarif edilemeyecek kadar büyük; yaşadığım bu deneyimler de korkumu ve karmaşamı daha da artırdı. (Anne-Kız teması)

Bu üç olayın ortak noktası, gördüğüm şeylerin uzun süre devam eden görüntüler olmaması. Hepsi bir anlık, saniyelik bir silüet gibiydi. Ancak sonrasında yaşanan kayıplar nedeniyle bunun yalnızca bir tesadüf olup olmadığını sorgulamaya başladım. Şu an hem kızımı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyor hem de bu deneyimlerin ne anlama geldiğini anlamaya çalışıyorum.

Benzer bir deneyim yaşayan oldu mu? Özellikle bir yakınını kaybetmeden kısa süre önce insan silüeti, gölge ya da yanından birinin geçtiğini görür gibi olan var mı? Başkalarının da benzer deneyimler yaşayıp yaşamadığını ve böyle bir durumla karşılaştıklarında neler hissettiklerini merak ediyorum. Formu konu konu okumaya gayret ediyorum ama derya deniz.

Benzer durumlar yaşayıp bu durum ile karşılaşması ile ilgili bilgi de verirseniz çok mutlu olurum.

Not: Anneannem dışında aile büyüklerim hep ben doğmadan vefat etmiş. Çok yakın vefat şekilde hayatımda 3 durum yaşadım.

Sevgiler

Geri