ölülerle bağımız

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oykuu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

oykuu

Kayıtlı Üye
Merhaba, bir kaç yıl önce ailemden birini kaybettim. travmatik olduğu için zor toparlandım ve mezar ziyareti yapamıyordum. sürekli rüyamda gördüğüm için, en son ağlayarak gördüğümden yıllar sonra ziyaret etmeye karar verdim. iyi geldi ama kafamı kurcaladı sonrasında. bir çok işim şaşırtıcı şekilde rast gitti. buna bağlamak gülünç gelebilir ama ziyaret sırasında sanki bir güç almış gibi hissettim. ölülerle olan bağımız nedir? bizleri görüyorlar mı? sevdikleri insanlara yardım ediyorlar mı? Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler..

Merhaba, bir kaç yıl önce ailemden birini kaybettim. travmatik olduğu için zor toparlandım ve mezar ziyareti yapamıyordum. sürekli rüyamda gördüğüm için, en son ağlayarak gördüğümden yıllar sonra ziyaret etmeye karar verdim. iyi geldi ama kafamı kurcaladı sonrasında. bir çok işim şaşırtıcı şekilde rast gitti. buna bağlamak gülünç gelebilir ama ziyaret sırasında sanki bir güç almış gibi hissettim. ölülerle olan bağımız nedir? bizleri görüyorlar mı? sevdikleri insanlara yardım ediyorlar mı? Cevaplayanlara şimdiden teşekkürler..
Merhaba,
Ben kendi inancıma göre yorum yapacağım, paganım. Umarım size yardımcı olur.
Ölüm fiziksel bir olay. Fiziksel bir makinenin zamanla yıpranması ve eninde sonunda çalışmaz hale gelmesi gibi aslında. Fakat içinde bulunduğumuz yaratılış gördüğümüz fiziksel dünyadan öte. Ölüm benim için bir son değil, en fazla boyutsal bir değişim. Bir ayrılık değil. Elbette dünyada sevdiklerimizle daha çok vaktimiz olsun isteriz ama dünyadaki vaktimizin bitmesi onların gittigi anlamina gelmiyor. Sadece fiziksel bedenleri aramızdan ayrıldı ama onlara dair sevdiğimiz her şey yani ruhları yine burada bizimle. Aynı evrendeyiz. Biz bu evreni bir bedende deneyimliyorken onlar bedensiz deneyimlemeye devam ediyorlar. Sözün özü ata ruhlar veya sevdiğimiz ruhlar da bu evreni deneyimlemeye devam ediyor yani. Ruhani olarak geliştikçe onlarla iletişimimiz de güçlenir. Veya doğrudan iletişim kurmadan adak vererek de sevgi ve minnet gösterebiliriz. Kabristanı ziyaret etmek de aslında atalara adak sunmanın bir formudur. Onlara cicek götürürüz, su veririz vs. Bu onlara minnetimizi göstermenin bir yolu, onlar da bunun karşılığında mutlu olurlar. Bize fiziksel olarak yardım edebiliyorlar mi bilmiyorum ama yaşadığınız durum birbirini seven insanların birbirinden güç bulmasıyla açıklanabilir. Siz onlara sevginizi gösterdiniz, onlar da size. Bu durumdan güç aldınız diye yorumluyorum.

yorumunuz okumak beni rahatlattı, aynı fikirlere sahip olduğum insanları görmek çok da mantıksız düşünmediğimi hissettirdi bana. değerli yorumunuz için teşekkürler..

Ölen aynı kişi yada kişiler Sürekli rüyana giriyorsa sana Bir mesaj vermek yada bir uyarı maksadıyla olabilir veya kendisi göçmeden dünyada yarım kalmış bir işini senin tamamlamanı istiyor olabilir🤔 çünkü bir kaç kez böyle şeylere şahit olmuştum..
Ama normal sıradan bir rüyada olabilir tabi.

Geri