"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öleceğini nasıl bildi? Lütfen bir açıklama getirirmisiniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ece757
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ece757

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar 1 sene önce çok yakınım vefat etti. Ölmeden 10 gün önce bana öleceğini söyledi. Öldüğünde ilk aklıma gelen sey bu sözü oldu. İnsan nasıl öleceğini anlayabilir? Öbür dünyadan insanları mı görmüştür? Nasıl olmuştur bu bilmek istiyorum nolur bir açıklama getiriin..

Hasta mıydı? Hasta ise tahmin etmiş olabilir... Hasta değilse "malum olmuş" derler. Bazı insanlara bu durum anlatılır. Öleceksin, başına bi iş gelecek v.s.gibi. İçine doğar, rüyasında görebilir, durugörü halinde bişeylere vakıf olur.. Duru işiti yoluyla bişeyler duyabilir... Çeşitli şekilleri vardır. Olağan bir durumdur bu. Ama herkes yaşayamaz..

Bazı insanlar hisseder. Benimde kuzenim genç yaşta vefat etti. Ölen amcaları görünmüştü ona yanıma geldiler demişti. Elini tutmuşlar. 1 hafta sonra vefat etti. Birde bir yakınımız vardı oda ben öleceğim demişti hatta borçlu olduğu haklarına girdiği iki insan ona görünmüş ve ağlamaya başlamıştı ve ölmekten çok korktuğunu ama zamanının geldiğini farkettiğini söylemişti oda vefat etti. Allah hepsine rahmet eylesin. Azrail insanların canını almadan önce yoklar demişti anneannem. Görünür haber verirmiş yani sezgisel yollarla tabiki. Ben böyle biliyorum.

Hayır hasta değildi. Tam tersine çok sağlıklıydı. Ortada hiçbirşey yoktu. Normal birgündü tatile gidecekti. Durup dururken ben öleceğim dedi.

Peki malum olmasının hükmü nedir?Kimler yaşayabilir?

Bazı insanlar hisseder. Benimde kuzenim genç yaşta vefat etti. Ölen amcaları görünmüştü ona yanıma geldiler demişti. Elini tutmuşlar. 1 hafta sonra vefat etti. Birde bir yakınımız vardı oda ben öleceğim demişti hatta borçlu olduğu haklarına girdiği iki insan ona görünmüş ve ağlamaya başlamıştı ve ölmekten çok korktuğunu ama zamanının geldiğini farkettiğini söylemişti oda vefat etti. Allah hepsine rahmet eylesin. Azrail insanların canını almadan önce yoklar demişti anneannem. Görünür haber verirmiş yani sezgisel yollarla tabiki. Ben böyle biliyorum.

Bunu bende duymuştum,öbür dünyada ölen yakınları ona görünürmüş.. İyi insanlara olur sanırım böyle sezgiler.

Kimler bu durumu yaşayabilir bilmiyorum o kadar bilgiye sahip değilim. Ama gönlü temiz olan insanlardır diye sadece tahminde bulunabiliyorum...

Kimler bu durumu yaşayabilir bilmiyorum o kadar bilgiye sahip değilim. Ama gönlü temiz olan insanlardır diye sadece tahminde bulunabiliyorum...

Gönlü güzel arkadasim cok haklisin.benim babamda vefat etmeden bir kacgün önce teyzemleri ve dedemi görmüs,ve benim dogduktan bir saat sonra vefat eden bebegimi.ama o bebekten babamin haberi yoktu.annem anlatana kadar kimsenin haberi yoktu.ben türkiyedeydim,ailem almanyadaydi.Cok duygulandim simdi.:offtopic::offtopic:

benim teyzem de hasta değildi 37 yaşında uyudu ve bir daha uyanamadı...ölmeden önce aldığı eşyaları iade etmiş ben bunların borcunu bitiremem alacaklı kalırsınız diye....sonra tüm tanıdıklarını çağırıp vedalaşmış...ölmeden önce de oğluna yalvarmış bugün yalnız kalmak istemiyorum gitme diye..ve öyle gitti...ölümünü şüpheli buldular otopsi yaptılar sonuç yok...ölüm nedeni belli değil...allah rahmet eylesin...ecel diyelim biz....

Belki ciddi bir anlamda söylememiştir? Arkadaşların dediği gibi bazı insanlar hissedebiliyor, ciddi söylemişsede hissetmiştir veya rüyasında birtakım şeyler görmüş olabilir.

Ariflerin ölümüne üzülmeyin o gafillerin gözünden kaybolmak içindir. ( Süleyman Hilmi Tunahan )

allah cennet mekan eylesin, insanların yer yüzüdne belirli bir rızıkları vardır bunlar azalınca yada bitince kişi öleceğini anlayabilir, bu konuda bir çok eski alim görüş beyan etmiş, bazıları ölecek kişi yavaş yavaş dünyayla bağlantısını koparttığı için farkeder ve dünya gözüyle ölüm meleğini görür demişlerdir.

ne kadr doğrudur Allah bilir

Hissetmiştir büyük ihtimalle. Ben başkalarının öleceğini hissederim bazen. Ya da rüyamda görürüm. Bu kişilerle gönül bağımın olmasına ya da çok iyi tanıdığım insanlar olmasına gerek yok. Olur olmadık insanların öleceğini hissediyorum. Kim bilir belki kendi ölümümü de hissederim?
Bir de ananemin söyledikleri canlandı şimdi beynimde. Ölümü yaklaşan birine Azrail, 40 gün önceden fiziki bir görünüme bürünerek görünürmüş. Tabi O'nun O olduğunu herkes anlayamayabilir...

Rüyasında falan görmüştür.Pek çok neden olabilir.Ben bunun Kahinlikle vs. ilgisi olduğunu zannetmiyorum.

Bazı insanlar bunu bilebiliyor.. Benimde başımdan geçti.. Anneannem gece yarısı uyanmıştı ve titriyordu... Hastamısın diye sorduk hastaneye götürelim dedik hayır dedi.. Bu benim ölüm titremem ben ölücem dedi... Ve sabahı vefat etti... Allah mekanlarını cennet eylesin... Onu çok özLüyorum...

Allah ölmüşlerimize rahmet etsin. Biz kalanlara da hayırlı olarak nasib etsin. Bir arkadaşımız demiş kalbi temiz olanlar hissedermiş. Babaannem ölümü yakın olanlar onu farkedermiş demişti. Üzengi ve nal sesleri duyarlarmış. Rahmetli de duyduğunu söylemişti. Kimbilir doğrusunu, yaratandan başka.
Aziz Mahmut Hüdai hazretleri hir dua etmiş: " Yolumuzdan gidenler,bizi sevenler,ömründe bir kez kabrimizde Fatiha okuyanlar; Rızk darlığı çekmesinler, imanlarını kurtarmadan ölmesinler ve öleceklerini haber versinler." Bana nasib olmadı daha, Üsküdar'a uğramak. Dilerim siz arkadaşlardan nasib olanlar olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri