"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Öfkemi yenmek istiyorum :(

mehmet970

Kayıtlı Üye
Arkadaşlar öfkemi yenmek istiyorum ama ona karşı çıkamıyorum , resmen öldürmek istiyorum bazı insanları ve aklıma çok kötü şeyler geliyor.. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim yardımcı olabilen olursa çok dua ederim ona :(

Başlangıç için sitede nefes teknikleri meditasyon bölümlerine göz atmanızı öneririm.Ani öfke anlarında nefes teknikleri oldukça işe yaramakta iyi forumlar..

Abdest, Namaz, Kuran.
herşey bu kadar basit mi?nefes teknikleridir,psikologların onca yıllık deneyimidir?abdest namaz kuran okuduk bitti değil mi?forum her çeşit dini içerdiği için lütfen herşeye islamiyet çerçevesiyle bakmayın...islamiyette ise Allah her hastalığın dermanını vermiştir deniyor...ama ben hiç ilaçlarını almadan,doktora girmeden abdest namaz kuran üçlemesiyle iyileşen görmedim...istisnalar elbet vardır ancak istisnalar kaideyi bozmaz...
iyi forumlar...

Aynı mesele bende de var ama ben insanları öldürmeyi, onlara işkence çektirmeyi düşünmenin yanında etrafa zarar veriyorum. Tam 3 laptop kırdım, tekmeledim yere fırlattım, duvarda kaç tane telefon parçaladım, bardak, tabak, zaten haddi hesabı yok, masa dağıtırım ve masayı yere deviririm, ipod, fotoğraf makinası dışarodayken sinirlendiğimde ayakkabunun topuğuyla kırmıştım. Ve pişamnda değilim, yine olsa yine yaparım, yani yaptıktan sonra içim acımıyorda. Bu dediklerimde de çok ciddiyim :) Ama insanlara karşı kedi gibiyim :)

Arkadaşlar öfkemi yenmek istiyorum ama ona karşı çıkamıyorum , resmen öldürmek istiyorum bazı insanları ve aklıma çok kötü şeyler geliyor.. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim yardımcı olabilen olursa çok dua ederim ona :(

Öfkenizi yenemeyip karşınızdaki insanı öldürdüğünüzde, hayatınızın büyük bir çoğunluğunu hapishanede geçireceğinizi düşünün hatta hayal edin ve size ihtiyacı olan bir yakınız varsa eğer _ben hapisteyken ona kim bakar, ne yapar, nasıl yaşar vs falan diye de düşünebilirsiniz.Hem öldürdünüz diyelim, hapis hayatı çok mu kolay, orada da sizin canınızı sıkabilecek bir çok insan olacak ama hiç bir şey yapamayacaksınız.Bardağın dolu tarafından bakmayı da deneyebilirsiniz şöyle ki; sizin sinir olduğunuz "tip" çoğu kişiye sempatik gelebilir belki, ve siz o sempatik gören gözler tarafında olabilirdiniz.Yani olayların ve insanların iyi taraflarını görmeye çalışmak gerekir bazen.Sonuç olarak; derin bir nefes alıp _____buna da şükür deyin....(bence):D
:Angel_anim::Angel_anim::Angel_anim::Angel_anim:

herşey bu kadar basit mi?nefes teknikleridir,psikologların onca yıllık deneyimidir?abdest namaz kuran okuduk bitti değil mi?forum her çeşit dini içerdiği için lütfen herşeye islamiyet çerçevesiyle bakmayın...islamiyette ise Allah her hastalığın dermanını vermiştir deniyor...ama ben hiç ilaçlarını almadan,doktora girmeden abdest namaz kuran üçlemesiyle iyileşen görmedim...istisnalar elbet vardır ancak istisnalar kaideyi bozmaz...
iyi forumlar...

Basit değil tabiki basit olduğuyla veya hemen bukadar kolay çözülebileceğiyle ilgili bişey söylemedim ben, Peygamberimizin bir hadisi var onu özet geçtim. ' Öfke şeytandandır, şeytan ise ateşten yaratılmıştır. Ateşte suyla söndürülür. Öyleyse sizden kim öfkelenirse abdest alsın. ' Böyleydi sanırım, ve tabi bunun yanında namaz ve Kuran. bunlar yardımcı olabilirler kesin çözümde olabilirler, ama psikolojik bir sorunda olabilir oyüzden tabiki doktora gidilmeli ve ilaç kullanılmalı.

Mahsuru yoksa kaç yaşındasın sevgili mehmet?

ben sana yardımcı olabilirim ama bana anlatman gerek öfkenin sebebini mesela ben birine öfkelenirsem aynen senin gibi herşeyi yapabilirim bir keresinde babamı öldürmeyi düşündüm son anda vazgeçtim daha bugün ablamı dövmek geldi içimden ve bu hiss halada geçmiş değil ,,
sonra şöyle düşündüm eğer babamı öldürseydim muhtemelen hapse girecektim ki hiç bana göre bir yer değil çünkü özgürlüğüme çok düşkünüm ve içimden şöyle dedim:
bir pislik için değer mi iyi düşün?çünkü o gerçekten bir pislik benim için ve bu fikrim hiç değişmedi hala aynı şekilde düşünüyorum onu görmeye geçici bir süreliğine katlanıyorum çünkü ilerde onun yüzünü bile görmeyeceğim günlerin planını yapıyorum
yani anlayacağın öfkemin buraya yazamayacağım kadar çok haklı gerekçeleri var,,ki bunun adı öfke değil artık nefrettir ,,öfke gelip geçicidir ama nefret sürekli bir ateş topu gibi günden güne büyür ,,nefret ettiğin birini affetmek çok zordur affettim diyenler aslında koca bir yalana kendilerini inandırmaya çalışırlar çünkü bu mümkün değildir ,,nefret ettiğin biriyle konuşsan bile sıcak bir bağ gönül bağı kesinlikle kuramazsın o artık bir ölüdür senin için,,o yüzden sana tafsiyem nefret ettiğin kişiden uzak dur ,,nietzschenin dediği gibi
Evet, dostum komşularının tedirgin vicdanısın sen; çünkü onlar senin dengin değildirler. Bunun için senden nefret ederler ve kanının emmiye can atarlar.
Senin komşuların hep ağılı sinekler olacaktır; sende büyük olan, işte bu, onları daha bir ağılı, daha bir sineksi kılacaktır.
[FONT=georgia,palatino]Yalnızlığına kaç dostum ve oraya, sert ve sağlam bir havanın estiği yere. Senin yazgın sinek kovmak değildir.[/FONT]
[FONT=georgia,palatino]Böyle buyurdu Zerdüşt [/FONT]

ben sana yardımcı olabilirim ama bana anlatman gerek öfkenin sebebini mesela ben birine öfkelenirsem aynen senin gibi herşeyi yapabilirim bir keresinde babamı öldürmeyi düşündüm son anda vazgeçtim daha bugün ablamı dövmek geldi içimden ve bu hiss halada geçmiş değil ,,
sonra şöyle düşündüm eğer babamı öldürseydim muhtemelen hapse girecektim ki hiç bana göre bir yer değil çünkü özgürlüğüme çok düşkünüm ve içimden şöyle dedim:
bir pislik için değer mi iyi düşün?çünkü o gerçekten bir pislik benim için ve bu fikrim hiç değişmedi hala aynı şekilde düşünüyorum onu görmeye geçici bir süreliğine katlanıyorum çünkü ilerde onun yüzünü bile görmeyeceğim günlerin planını yapıyorum
yani anlayacağın öfkemin buraya yazamayacağım kadar çok haklı gerekçeleri var,,ki bunun adı öfke değil artık nefrettir ,,öfke gelip geçicidir ama nefret sürekli bir ateş topu gibi günden güne büyür ,,nefret ettiğin birini affetmek çok zordur affettim diyenler aslında koca bir yalana kendilerini inandırmaya çalışırlar çünkü bu mümkün değildir ,,nefret ettiğin biriyle konuşsan bile sıcak bir bağ gönül bağı kesinlikle kuramazsın o artık bir ölüdür senin için,,o yüzden sana tafsiyem nefret ettiğin kişiden uzak dur ,,nietzschenin dediği gibi
Evet, dostum komşularının tedirgin vicdanısın sen; çünkü onlar senin dengin değildirler. Bunun için senden nefret ederler ve kanının emmiye can atarlar.
Senin komşuların hep ağılı sinekler olacaktır; sende büyük olan, işte bu, onları daha bir ağılı, daha bir sineksi kılacaktır.
[FONT=georgia,palatino]Yalnızlığına kaç dostum ve oraya, sert ve sağlam bir havanın estiği yere. Senin yazgın sinek kovmak değildir.[/FONT]
[FONT=georgia,palatino]Böyle buyurdu Zerdüşt [/FONT]
Sayın la79 üyemiz öfke kontrolüyle ilgili yardım istemiş demek ki öfkelenmek ve akabinde yaşadıkları onu memnun etmiyor.Demek ki pişmanlıklara sebep oluyor bu da en güzel adım.Sorunumuz ne ise onu egodan arınmış bir şekilde kabul edip temizlemeye çalışmak aslında yolun en önemli kısmını aşmak demektir.
Sizin anlaşıldığı kadarıyla sıkıntılarınız haklı gördüğünüz nefretleriniz var.Kimse bir diğerinin yaşadıklarını bilemez yargılayamaz ancak diğer üyemize de olumlu bir örnek olmayacaktır nefretin kalıcı öfkenin yerli olduğunu söylemek.
Nefret pekala alt edebileceğimiz duygulardandır.Dileyen inancıyla yok ise kişisel engin özelliğiyle içinden çıkarıp besleyebilir affediliciliği.Farkındalık aslında bütünüyle bakıldığında kişiyi bambaşka diyarlara götürebilir.Şahsi tecrübelerinizi yazmışsınız tamamen saygı duyarım ancak şahsi tecrübelerimle söyleyebilirim ki en hak edenleri bile affedebilecek duruma gelebiliyor kişi.Bu öncelikle sizin iç mutluluğunuza yatırımdır sadece karşı tarafa yapılmış iyilikler olarak düşünmeyin.Yaşadığınız sıkıntıların azalması nefretin hayatınızdan çıkıp mutluluğa dönüşmesi umuduyla.İyi forumlar...

Bende onun süper bir ilacı var arkadaşım . Bende çok sinir olurum öldürmek isterim onları . Sinir olduğun kişilerin içindeysen eğer , 2 hafta susmayı dene . Gerçekten sessiz biri ol kimseye karışma sorulan sorulara cevap ver , terslik yapma ve sakin ol sadece 2 hafta çevreni gözlemle . Sonra ne göreceksin biliyormusun ? İnsanların birbirlerini yediğini göreceksin . Sen susarken sinir olduğun biri başkasıyla kavga edicektir ve başkası ona haddini bildirecektir . Emin ol bu böyle işliyicek . İnsanlar birbirlerini yerken sen sadece izle :)

bende önceden deli gibi öfkelenir herşeye çıldırırdım. ama şimdi nerdeyse hiç bir şeyi kafama takmıyorum sıkıntılı bir süreç geçirdim öfkeyi yenmek için bağırmayı denedim olmadı kırmayı denedim olmadı hatta karşımdakini yerden yere vurmayıda denedim çokta utanarak söylüyorum yaptımda sonra baktımki ona zarar veriyorum evet ama kendime daha çok zarar veriyorum ve sustum o beni delirten insanları ve şeyleri görmezden geldim ben görmezden geldikçe karşımdakiler çıldırdı ben keyif almaya başladım ve artık kendime zarar vermediğimi gördüm hiç bir şeyi kafama takmamaya çalıştım olmuyorsa olmuyordur kabullenmekte bir erdemdir dedim ve kuvvetlendiğimi hissettim karşımdaki insansa ona nefret beslemektense hiç bir şey beslememeyi öğrendim deneyin derim.

Basit gelebilir belki. Namaz kıl ferahlarsın. Birde bişey demeden önce düşün,sabır et. Örneğin biri sövdümü sana, ne olacak geldi ucumu değdi yoo. Sessiz kal. Tebessüm et. Bende öfkeliydim böyle yendim. Kısknaçlık öfkesi vardı,birilerini öldürmek istiyo insan kısknadıkça. Ama artık kontrollü. Biri ters bişeymi söyledi bağırmadan cevap ver. Çevrendekiler bu değişimine alayla yakşalabilir,sen gerçekçe yaklaş. Sabrını çok zorlarlar bu süreç içinde ben yaşadım çünkü. Herkes öfkene alışmıştır.Birden sakinlemen,öfkeni aratır bu yüzden üstüne gelirler. Tahammül ve sabır et.Tebessüm et bişey kayıp etmezsin. Birine zarar verirsen ömrünün kayıp edersin.!

Sayın la79 üyemiz öfke kontrolüyle ilgili yardım istemiş demek ki öfkelenmek ve akabinde yaşadıkları onu memnun etmiyor.Demek ki pişmanlıklara sebep oluyor bu da en güzel adım.Sorunumuz ne ise onu egodan arınmış bir şekilde kabul edip temizlemeye çalışmak aslında yolun en önemli kısmını aşmak demektir.
Sizin anlaşıldığı kadarıyla sıkıntılarınız haklı gördüğünüz nefretleriniz var.Kimse bir diğerinin yaşadıklarını bilemez yargılayamaz ancak diğer üyemize de olumlu bir örnek olmayacaktır nefretin kalıcı öfkenin yerli olduğunu söylemek.
Nefret pekala alt edebileceğimiz duygulardandır.Dileyen inancıyla yok ise kişisel engin özelliğiyle içinden çıkarıp besleyebilir affediliciliği.Farkındalık aslında bütünüyle bakıldığında kişiyi bambaşka diyarlara götürebilir.Şahsi tecrübelerinizi yazmışsınız tamamen saygı duyarım ancak şahsi tecrübelerimle söyleyebilirim ki en hak edenleri bile affedebilecek duruma gelebiliyor kişi.Bu öncelikle sizin iç mutluluğunuza yatırımdır sadece karşı tarafa yapılmış iyilikler olarak düşünmeyin.Yaşadığınız sıkıntıların azalması nefretin hayatınızdan çıkıp mutluluğa dönüşmesi umuduyla.İyi forumlar...
eğer öfkem haklı olduğunu düşündüğüm sebeplerden oluşuyorsa ki genelde öyle oluyor bu bende karşı tarafa bir intikam hissi oluşturuyor karşı tarafa ve ben kısasa kısas ilkesinden yola çıkarak mutlaka onun canını acıtacak birşey yapmalıyım çünkü böyle yapınca ancak bir nebze huzur bulabiliyorum ve sizin söylediğinizin aksine hiç pişmanlık duymuyorum çünkü eğer biri benim nefretimi kazanırsa artık onunla işim bitmiştir ve benim için ölüden farksızdır,, biliyorum bu ifadeler size çok sert gelebilir ama bu böyle ve ben olduğumdan başka görünüp asla takiye yapamam,,
ama eğer biriyle bir bağ kuracaksamda bu çok sağlam olur ve kolay kolayda kopmaz mesela annemle olan bağımız böyledir çünkü o beni anlar ve bu bağı kurabilmek için geçmişte çok büyük kavgalar tartışmalar yaşadık
ama babamla böyle değil ,,şimdi ben o beni hiç sevmedi desem siz bana hangi baba evladını sevmez diyeceksiniz ama sevgi her insanın elinde bulundurup isteyince başkasına verebileceği türden bişey değildir,,sevgi emek ister ve o böyle bir emek hiç sarfetmedi şimdi ne hakla benden bunu talep edebilir,,benim ona karşı yapabileceğim en büyük erdem onu kendi haline bırakmak olabilir daha fazlasını yapamam çünkü onu görmeye bile tahammül edemiyorum,,sevmediğim halde sever gibi yapamam,,aslında ben onun aynasıyım o vakti zamanında ektiklerini şimdi bir bir biçiyor,,yoksa ona karşı özel bir husumetim asla olamaz,,buna nefret demek ne kadar doğru olur bilmiyorum,,

eğer öfkem haklı olduğunu düşündüğüm sebeplerden oluşuyorsa ki genelde öyle oluyor bu bende karşı tarafa bir intikam hissi oluşturuyor karşı tarafa ve ben kısasa kısas ilkesinden yola çıkarak mutlaka onun canını acıtacak birşey yapmalıyım çünkü böyle yapınca ancak bir nebze huzur bulabiliyorum ve sizin söylediğinizin aksine hiç pişmanlık duymuyorum çünkü eğer biri benim nefretimi kazanırsa artık onunla işim bitmiştir ve benim için ölüden farksızdır,, biliyorum bu ifadeler size çok sert gelebilir ama bu böyle ve ben olduğumdan başka görünüp asla takiye yapamam,,
ama eğer biriyle bir bağ kuracaksamda bu çok sağlam olur ve kolay kolayda kopmaz mesela annemle olan bağımız böyledir çünkü o beni anlar ve bu bağı kurabilmek için geçmişte çok büyük kavgalar tartışmalar yaşadık
ama babamla böyle değil ,,şimdi ben o beni hiç sevmedi desem siz bana hangi baba evladını sevmez diyeceksiniz ama sevgi her insanın elinde bulundurup isteyince başkasına verebileceği türden bişey değildir,,sevgi emek ister ve o böyle bir emek hiç sarfetmedi şimdi ne hakla benden bunu talep edebilir,,benim ona karşı yapabileceğim en büyük erdem onu kendi haline bırakmak olabilir daha fazlasını yapamam çünkü onu görmeye bile tahammül edemiyorum,,sevmediğim halde sever gibi yapamam,,aslında ben onun aynasıyım o vakti zamanında ektiklerini şimdi bir bir biçiyor,,yoksa ona karşı özel bir husumetim asla olamaz,,buna nefret demek ne kadar doğru olur bilmiyorum,,
Size haksızsınız demek lüksüne sahip değilim.Dikkat çekmeye çalıştığım başkaca bir şeydi.Sizin aslında nefret öfke duyarken başkalarından ziyade kendinize yapabildiklerinizdi. Şimdi konu saatlerce konuşulacak kadar uzun olabilir forum ortamında sadece özünü söyleyebilirim.Bu dünya içinde belirli konularda bizden daha iyi bizden daha kötü şeyler yaşamış insanlar sürekli vardır.Hangi baba evladını sevmez de demeyeceğim olabilirliği var maalesef. Daha önce söylediğim gibi kimse diğerini bilmeden yargılayamaz kimse ötekinin yollarında onunla yürümemiştir ve kimde ne dertler mutluluklar var ancak kişinin kendisi bilir.gGzlemlediklerimiz de kendi yargılarımızdan başkası değildir.Bahsettiğim şey sizin kendinizle mutluluğunuzla alakalıydı.Elbette herkes kendi dilediği kadarını dilediği payda seçecektir insanın en ana özelliği hür iradesi.Yine dilerseniz bu forumda da olan affetme konularını araştırınız daha özüne inebilirsiniz.Ama özgür irade bununla yaşamakta sizin seçiminiz.İyi forumlar...

öfkelendiğiniz anda zihninizi 10 saniyeliğine tamamen boşaltın hiçbirşey düşünmeyin tamamen normale dönemesenizde kırıp dökme eyiliminden kurtulacaksınız....zihninizi boşaltamıyorsanız mutlu olduğunuz bir anı hatırlamaya çalışın derim....

not: kesinlikle denenmiştir...:D

Geri