Elimden geleni yapıyorum fakat gerçekten herşeyi planlayan bir beyin yapım var.Susmuyorda Sürekli birşeyler düşünüyor onu başarmam lazım anlaşılanBeynini susturmayı deneyeceksin.Beynın devamlı konusur devamlı olaylar planlar bazende cok sacma seyler aklından gecer.o düsünceler medıtasyon sırasındada aklından gecerken o dusunceye takılıp kalmıyacaksın.Mesela yarın alısverişe gitmeyi aklından gecirmiştin meditasyondan daha önce ama meditasyon sırasında beynin bi anda yarın alısverise gideyim der.ardından etek mi alsam yok falan yerdeki magazada daha güzel seyler var orayamı gitsem.... böyle arda arda fikirlerle konusur.Yani aklına bişey gelsede oan o dusunceyı derınlestırme bırak oyle kaybolsun.Sonra farklı bir düsünce gelir... ilk baslarda öyle olur ama zamanla beynini susturmayı basarırsın.Meditasyon surasında görünen seyler derken hızlıca göz önünden farklı geometrık sekıller bazen rakamlar bazen mor ısık kırmızı ısık bazen sıyahlık oyle hızlı hızlı anlamsız seyler oluynu demek istemiştir arkadaslar.
Odaklanmayı kineziler için istiyorum.Bir kere fotokinezi yapabildim.Şuanda odaklanma sorunum var en kücük şeyde dağılıyorum.Bunları dikkate alarak birdaha deniyim.Olmassa birdaha,tekrar,tekrar.Düşünceler zihninize üşüştüğünde o an ne düşündüğünüzü düşünün. Sonra ne düşündüğünüzü düşündüğünüzü düşünün. Bu şekilde devam edin. Sonra birden bir sonraki düşüncenin ne olacağını düşünün. O an, sadece o an zihniniz bir bekleme moduna girecektir. Bir sessizlik olacak, kendinizle baş başa kalacaksınız. Bu his insana büyük bir coşku hissi verir. Düşüncelerden sıyrılmış halde geçen birkaç salise. Bu süreyi uzatabilirsiniz, sizin elinizde. Çalışmalarınıza devam edin, herşey bir anda olmuyor ümitsizliğe kapılmayın.![]()
Teşşekkürler yorumlarınız için deniyorum şuan hala biraz dinlenme moduna geçtimBen size meditasyon için odaklanma istediğinizi varsayarak farkındalık tekniği verdim. Kinezi ile uğraşıyorsanız, aynı şekilde yine sürekli çabalamak gerekiyor. Odaklanma tekniği olsa da herkesin kendine göre bir yöntemi vardır aslında. Çalışın, yönteminizi çalışırken bulursunuz zaten. Ve yapacağınıza inanın. İnanç, odaklanmadan daha etkili bir araç.
Şimdi ben şöyle anlatıyım. Örnek verirsem ben kitap okurken bile birşeyler düşünen biriydim veya düşünürkende düşünen biriydim. Zihin altında da biri varmış gibi düşünürseniz anlarsınız durumumu.Sürekli istemsizce düşünüyordum herşeyi düşünüyordu daha doğrusu beynim, hayatımı en ufak ayrıntıları kücük takıntılar biriyle konuştugum zaman nasılsın veya muhabbetin içindeki kelimeleri neden söyledi. Küçümsedimi?Dalga mı geçti.Yoksa ciddimiydi ? veya samimiyettenmi? kısacası içimde susmak bilmeyen biri vardı fakat ben gerçekten 3 hafta belki daha fazla vaktimi ayırarak bu içkonuşmamı susturdum.Kendimi telkin ederek. Fakat şuanda kendimi salak biriymiş gibi hissediyorum.Ve işin garibide şu iç sesim varken daha iyi odaklanıp fotokinezi ile cadde ışıklarını söndürebilmiştim şuanda iç ses yok elimdede birşey yok gibi bir durum.Ne için odaklanmak? Türlü çeşidi var, okurken, izlerken, çalışırken...gün içinde o kadar çok odaklanırız ki.
Bunları yaparken bir sıkıntı yok ama dimi? Dikkat problemi değil, sadece meditasyon için mi odaklanmak istiyorsunuz?
Beyni meşgul eden yada hareket ettiğimiz bir duruma daha kolay odaklanırız. Mesela tv izkerken öyle bir odaklanırız ki saatlerin nasıl gectiğini anlamayız, yada hareket halinde mutfakta saatlerce bir konsantrasyonla yemek yapabiliriz. Eğer bunlar varsa odaklanma problemimiz yok demektir. Bir sorun olmasada meditasyon gibi hareketsiz ve durağan bir şey tabiki zordur.
Kimse ilk bastan oturup uzun uzun odaklanamaz. Başlangıç olarak 5 dk gibi kısa süreler daha iyi olur. Hem fiziksel beden tutulmasın diye, hemde enerjimizi yanlış yönlendirmelere mahal vermemek için. Yani hiç meditasyon yapmamış biri olarak saatlerce odaklanmayı basarmayı beklemeyin, 5 dk bile çok doyurucu olabilir ve zamanla gelir.
Yardımcı öneri olarak sevmek diyebilirim. Ben meditasyon yapmayı hevesle bekler müsait anım için saat sayarım, çok heyecanlanır ve severimde. Hiç meditasyon yapmamış biri dediğimi saçma bulabilir ama öyle güzel bir şeydir bu
Meditasyon sizce nedir? Önce buna karar verin. Oturup öylece boş boş durmak mıdır? Susup öyle oturmak mıdır? Zihni susturmak mıdır? Evet ama sadece üsteki günlük anlamsız düşünceleri susturmaktır. Zihnimizin derinliklerindeki güzel şeylere ulaşmaktır. Kısacası meditasyon güzel şeydir. Aklınıza gelen güzel şeylere odaklanın. Sevdiğiniz bir renk, bir koku, bir hayal, yada güneş ve ay fark etmez. Size güzel gelen ne varsa o size önderlik edicektir![]()
Mutluluk veren birşeyim yok kiBu düşünceler için saf sadece bir şey yokmu, mutluluk veren bir yaşam ışığı, düşünmekten bakmaktan sıkılmayacağım bir şey? Mesela gökyüzüne saatlerce bakmaktan sıkılmam ben, bacakkarım titreyene kadar ayakta öylece yıldızlara bakabilirim. İnsan sevdiği bir şeyi yaparken tam konsantrasyon sağlar zaten. Buda bir çeşit olumlamadır, sevilmeyen durumları sevilen durumlarla birleştirmeksevdiğin bir şeyi yaparken iç sesin susmuyor mu? Sana mutluluk veren aydınlatan bir resim yok mu kafanda, sessizce sadece onu izleyemezmisin? susup karanlıkta oturmak değildir meditasyon- görmek, hissetmek, tatmaktır-susamıyorsanız şarkı yada sayı saymayı deneyebilirsiniz. Önemli olan ilerisidir ama iç ses çoğu zaman buna engel olabilir, zamanla geliştirilecek şeyler bunlar
![]()
Mutluluk veren birşeyim yok ki
İnceliyorum teşşekkürler bilgiler içinŞu an bu kelimenizle bile bilinçaltınızı programlıyor ve muhtemel mutlu olacağınız konularla aranıza bir hendek kazıyorsunuz bu yanlış bir harekettir bu durumda mutlu olacağınız konular ayağınızın dibinede gelse farkında olamazsınız.
sn nefertiti'nin açtığı bir konu var size bu konuda biraz yol gösterir
LİNK : http://www.gizlimabet.com/showthread.php?t=45033&highlight=
Bence siz önce farkındalık bölümündeki konuları okuyun farkındalık konusunda iyice bilinçlendiğinizde olumlamalara bu konuda başlamanızda fayda vardır.İnsanın mutlu olabileceği birşeyler mutlaka olmalı eğer yok ise ortada büyük bir sorun var demektir.
FARKINDALIK BÖLÜMÜ LİNKİ : http://www.gizlimabet.com/forumdisplay.php?f=476
Farkındalık bölümündeki bu konuyu size şiddetle tavsiye ediyorum
LİNK : http://www.gizlimabet.com/showthread.php?t=23410