Elnora_alila
Moderator
Numerolojide her insanın yılına hükmeden bir sayı titreşimi bulunur. Yaşamımızdaki olayların rastgele değil ; belirli bir enerji dalgasının etkisinde olduğunu gösterir. Bu titreşim bazen ilerlemeyi hızlandırır, bazen bizi yön değişikliğine çağırır, bazen de içsel dönüşümü zorunlu kılar. Bu sayı, kişinin doğum gününün, ayının ve içinden geçilen yılın rakamlarının toplanmasıyla bulunur.
Örnek :
05.10.1974 yılında doğan birinin 2026 yılı için yıl sayısı hesaplanırken ; doğum yılı yerine hesaplanacak olan yıl yazılır.
05.10.2026 : 0+5+1+0+2+0+2+6 : 16 : 7
1 Yılı – Başlangıç ve Cesaret : Bu yıl yeni bir döngü açılır. Cesaret, inisiyatif ve bireysel güç ön planda.
Fırsat: Yeni iş, yeni ilişki, yeni yön.
Dikkat: Geçmişe tutunmak seni geri çeker.
Yılın tema sorusu : Ben, kim olmaya cesaret ediyorum ? ( ateş elementi )
2 Yılı – Sabır, Diplomasi ve Bağlar : Enerji yumuşar. İlişkiler, iş birlikleri, duygusal hassasiyet artar.
Fırsat: Partnerlikler, iletişim, uyum.
Dikkat: Alınganlık, kararsızlık.
Yılın tema sorusu : Birlikte olmaya hazır mıyım ? ( su elementi )
3 Yılı – Yaratıcılık ve Sosyal Akış : Neşeli, dışa dönük bir dönem. Fikirlerin duyulmak ve ifade edilmek ister.
Fırsat: Sanat, eğitim, iletişim projeleri.
Dikkat: Dağınıklık ve erteleme.
Yılın tema sorusu : Gerçekte neyi söylemek istiyorum ? ( hava elementi )
4 Yılı – Düzen, Sistem ve Dayanıklılık : Toprak enerjisi güçlüdür. Yapı kurma, temellendirme, sorumluluk zamanı.
Fırsat: Ev, iş, maddi düzen kurma.
Dikkat: Aşırı kontrol, pes etme isteği.
Yılın tema sorusu : Dayanabilir miyim ? ( toprak elementi )
5 Yılı – Değişim, Hareket ve Özgürlük : Rüzgar yön değiştirir. Sürprizler, seyahatler, deneyim fırsatları gelir.
Fırsat: Yeni yollar, değişim, cesur kararlar.
Dikkat: Kaos, kararsızlık, sabırsızlık.
Yılın tema sorusu : Gerçekten ne istiyorum ? ( ateş + hava )
6 Yılı – Bağlar, Aşk ve Sorumluluk : Ev, aile, aşk, bakım ve duygusal olgunlaşma temasındadır.
Fırsat: Evlilik, ilişkileri derinleştirme, şifa.
Dikkat: Fazla fedakarlık, kontrol.
Yılın tema sorusu : Sevgi verirken kendimi kaybediyor muyum ? ( su + toprak )
7 Yılı – İçsel Yolculuk ve Bilgelik : Dış dünya yavaşlar; iç dünya büyür. Ruhsal uyanış dönemi.
Fırsat: Eğitim, sezgi, içsel dönüşüm.
Dikkat: İzole olmak, şüphecilik.
Yılın tema sorusu : Gerçeğim ne ? ( eter )
8 Yılı – Güç, Para ve Gerçekleşme : Hasat dönemidir. Emeklerin karşılığı somutlaşır.
Fırsat: Para, yükseliş, statü ve başarı.
Dikkat: Sabırsızlık, ego ve güç çatışmaları.
Yılın tema sorusu : Gerçek zenginliğim nedir ? ( toprak + ateş )
9 Yılı – Kapanış, Arınma ve Bitiriş : Bu yıl bir devre kapanır. Artık sana hizmet etmeyen şeyleri bırakma zamanıdır.
Fırsat: Karmanın kapanması, özgürleşme.
Dikkat: Tutunma, nostalji, korku.
Yılın tema sorusu : Bırakırsam kim olurum ? ( su )
Not. Hiçbir yıl, hiçbir sayı iyi ya da kötü değildir. Her sayı bir öğretmendir. Bazısı harekete çağırır, bazısı sabra, bazısı iyileşmeye, bazısı yükselmeye.
Önemli olan şudur : Sayının enerjisine direnirsen yıl zor gelir. Onunla akarsan, hayat sihirli bir şekilde kolaylaşır.
Örnek :
05.10.1974 yılında doğan birinin 2026 yılı için yıl sayısı hesaplanırken ; doğum yılı yerine hesaplanacak olan yıl yazılır.
05.10.2026 : 0+5+1+0+2+0+2+6 : 16 : 7
1 Yılı – Başlangıç ve Cesaret : Bu yıl yeni bir döngü açılır. Cesaret, inisiyatif ve bireysel güç ön planda.
Fırsat: Yeni iş, yeni ilişki, yeni yön.
Dikkat: Geçmişe tutunmak seni geri çeker.
Yılın tema sorusu : Ben, kim olmaya cesaret ediyorum ? ( ateş elementi )
2 Yılı – Sabır, Diplomasi ve Bağlar : Enerji yumuşar. İlişkiler, iş birlikleri, duygusal hassasiyet artar.
Fırsat: Partnerlikler, iletişim, uyum.
Dikkat: Alınganlık, kararsızlık.
Yılın tema sorusu : Birlikte olmaya hazır mıyım ? ( su elementi )
3 Yılı – Yaratıcılık ve Sosyal Akış : Neşeli, dışa dönük bir dönem. Fikirlerin duyulmak ve ifade edilmek ister.
Fırsat: Sanat, eğitim, iletişim projeleri.
Dikkat: Dağınıklık ve erteleme.
Yılın tema sorusu : Gerçekte neyi söylemek istiyorum ? ( hava elementi )
4 Yılı – Düzen, Sistem ve Dayanıklılık : Toprak enerjisi güçlüdür. Yapı kurma, temellendirme, sorumluluk zamanı.
Fırsat: Ev, iş, maddi düzen kurma.
Dikkat: Aşırı kontrol, pes etme isteği.
Yılın tema sorusu : Dayanabilir miyim ? ( toprak elementi )
5 Yılı – Değişim, Hareket ve Özgürlük : Rüzgar yön değiştirir. Sürprizler, seyahatler, deneyim fırsatları gelir.
Fırsat: Yeni yollar, değişim, cesur kararlar.
Dikkat: Kaos, kararsızlık, sabırsızlık.
Yılın tema sorusu : Gerçekten ne istiyorum ? ( ateş + hava )
6 Yılı – Bağlar, Aşk ve Sorumluluk : Ev, aile, aşk, bakım ve duygusal olgunlaşma temasındadır.
Fırsat: Evlilik, ilişkileri derinleştirme, şifa.
Dikkat: Fazla fedakarlık, kontrol.
Yılın tema sorusu : Sevgi verirken kendimi kaybediyor muyum ? ( su + toprak )
7 Yılı – İçsel Yolculuk ve Bilgelik : Dış dünya yavaşlar; iç dünya büyür. Ruhsal uyanış dönemi.
Fırsat: Eğitim, sezgi, içsel dönüşüm.
Dikkat: İzole olmak, şüphecilik.
Yılın tema sorusu : Gerçeğim ne ? ( eter )
8 Yılı – Güç, Para ve Gerçekleşme : Hasat dönemidir. Emeklerin karşılığı somutlaşır.
Fırsat: Para, yükseliş, statü ve başarı.
Dikkat: Sabırsızlık, ego ve güç çatışmaları.
Yılın tema sorusu : Gerçek zenginliğim nedir ? ( toprak + ateş )
9 Yılı – Kapanış, Arınma ve Bitiriş : Bu yıl bir devre kapanır. Artık sana hizmet etmeyen şeyleri bırakma zamanıdır.
Fırsat: Karmanın kapanması, özgürleşme.
Dikkat: Tutunma, nostalji, korku.
Yılın tema sorusu : Bırakırsam kim olurum ? ( su )
Not. Hiçbir yıl, hiçbir sayı iyi ya da kötü değildir. Her sayı bir öğretmendir. Bazısı harekete çağırır, bazısı sabra, bazısı iyileşmeye, bazısı yükselmeye.
Önemli olan şudur : Sayının enerjisine direnirsen yıl zor gelir. Onunla akarsan, hayat sihirli bir şekilde kolaylaşır.