Negatif enerjiyi temizlemek

  • Konbuyu başlatan angeldream
  • Başlangıç tarihi
A

angeldream

Birçoğumuz evlerimizde veya işyerimizde negatif enerjiden etkileniyoruz. Bu tür problemlerde işe yarayacak bazı yararlı teknikler:

1) Evlerimizde veya çevremizdeki insanlar, örneğin: sigara içenler, uyuşturucu, hap kullananlar, alkol bağımlıları, yüksek derecede duygusal enerji yoğunluğu olanlar veya kaotik cinsel enerji kullananlar:

a) Etrafımızdaki negatif olan aile üyeleri,

b) Negatif olan iş arkadaşları,

c) Negatif olan işimiz veya uğraşımız – yüksek baskı olan işyerleri,

d) Yüksek derecede duygusal kin, düşmanlık olan yerlerde çalışmak; örneğin itfaiye, polis teşkilatı, tıp departmanı, huzur evi, hapishane, hatta yüksek okul. Para ile ilişkili olan işyerleri veya korkuların, üzüntülerin, acıların, ıstırap çeken bireylerin, aşırı öfkenin olduğu yerler.

Temizleme teknikleri kullansak bile, bu enerjiyi her gün evimize getiriyoruz. Bu tür enerji elbiselerimize, deri eşyalarımıza, takılarımıza, saçımıza yapışabilir.

Toplumumuzda, kutsal mekanlarımızda, mağazalarda, marketlerde, okulda olan bitenleri ve iş kayıpları, iş yerlerinin kapanması, suç, yoksulluk gibi çevreyi etkileyebilen şeyleri bilme gereksinimi var. Bu durumlar sahip olduğumuz şeylere veya kim olduğumuza yerleştirilebilen birçok yansıtmalar yaratabilir. Kıskanç olan bireyler var mı? Kendi işinize mi sahipsiniz ve yönettiğiniz çok insan var mı? Başka insanların yansıtmaları enerjiye sahiptir. Bu enerji evimizi veya içinde yaşadığımız alanı etkileyebilir.

Ayrıca evinize yakın olabilen elektrik hatlarına, trafolara veya diğer yüksek enerji iletkenlerine bakın. Bu tür enerjiyi taşıyabilecek dereler veya mezarlıklar var mı? Uçakların başınızın üzerinden uçtuğu bir hava alanı var mı? Büyük şehirler yoğun nüfustan uzakta olan bölgelerden daha fazla zorlayıcı olur.

Evimizdeki enerji hangi türde olursa olsun bize çekilir. Örneğin, evde çoğu zaman bir sürü cinsel düşünceleri olan bir genç varsa, onun odası başka mekanlara bindirilebilen/örtüşebilen enerji taşıyabilir. Onun okulunun, sınıf arkadaşlarının veya arkadaşlarının enerjisi de kendi mekanının dışında zarar veriyor olabilir. Eski enerji kalıpları evde, apartmanda veya çevrede yaşayan herkesi etkileyebilir.

Hasta olan veya iyi hissetmeyen ve bizimle yaşayan insanlar da evimizin enerjisini etkiler. İklimin, tatillerin, dolunayın, okula geri dönmenin, negatif veya korkutucu televizyon yayınlarının enerjisi – hepsi bizi etkileyebilir.

Evimizde enerjiyi tutabilen eşyalar ve alanlar vardır – mobilyalar (eski ve antik ya da bize başkalarının verdiği mobilyalar), fotoğraflar veya hatta resimler; eski plakları, eski kitapları, kullanılmayan eşyaları koyduğumuz temizlenmesi gereken alanlar; eski yastıklar, yatak takımları, eski minderler. Tüm bu eşyalar ve alanlar temizleyerek ve eşyaların yerini değiştirerek, dağınıklığı toparlayarak kolayca arındırılabilir. Eğer evde bir birey veya hayvan öldüyse, onun yatak takımını ya iyice yıkayın ya da atın. Kuş tüyü yastıklar ve yatak takımları özellikle enerji taşıyabilir – ebediyen.

Anlaşabileceğimiz bir şey: Eğer kendimizi, evimizi, iş yerimizi temizlersek ve etrafımızdaki dinamiklerin farkında olursak, etrafımızdaki enerji değişebilir ve evlerimizde birikmez. Yaşadığımız mekanlarda enerji akışını sürdürmek isteriz. Enerji ne kadar eski ise veya enerji ne kadar ‘yapışık’ ise, etkilenmemiz o kadar kolay olur.

Evlerimizde ve işyerlerimizdeki alanları temizlemenin birçok yolu vardır:

1) Kilimleri, halıları yıkayın ve mobilyaları, kumaşları ve perdeleri iyice temizleyin.

2) Duvarları boyamak enerjiyi temizlemek için etkilidir.

3) Mobilyaları aynı odada başka yerlere taşıyın (bir iki santim bile fark ettirir),

4) Pencere eşiklerine küçük olsa bile aynalar yerleştirilebilir,

5) Dağınık, karışık olan veya son bir yılda temizlenmemiş olan alanları temizlemek,

6) Her ay kristalleri ve taşları temizleyin – işyerinizdeki kristalleri her hafta temizleyin.

7) Bitkiler ve canlı olan şeyleriniz olsun – bunlar alandaki enerjiyi dengelemeye yardım eder.
Taktığınız takıları her gün temizleyin, gözlüklerinizi de temizleyin.

9) Size iyi hissettirmeyen takıları takmayın, örneğin, temizlemeden annenizin yüzüğünü takmayın.

10) Müzik sesi ve titreşimi enerjiyi hareket ettirmek için yardımcı olur.

11) Feng Shui teknikleri kullanmak da iyidir.

Eğer bir ilişkiniz olduysa veya mekanınızı paylaştığınız biri olduysa ve bu ilişki sona erdiyse:

1) Yatak odasındaki mobilyaların yerlerini değiştirin.

2) Yatak takımlarını değiştirin veya temizleyin; yastıkları değiştirin veya yerini değiştirin.

3) Duvarlara veya pencere eşiklerine aynalar koyun.

4) En azından duvarın birini boyayın.

Bu basit bilgileri kullanarak, eğer mekanınızı paylaşan kişi hala sizi düşünüyor veya sizinle ilgili fanteziler kuruyorsa, yatak odanız onların yansıtmalarından etkilenmez. Bu küçük değişiklikler eski enerjiyi özgürleştirebilir. Bu nedenle herhangi bir yansıtma taşıyamazlar. Aynı adımlar evdeki diğer odalara da uygulanabilir.

Eğer bir apartmanda yaşıyorsak ve alt katta ve yan dairelerde yaşayan insanlar varsa, 30 cm x 30 cm’lik bir ayna kullanmak faydalı olur. Ayna duvara doğru baksın, belki daireler arasındaki duvardaki şifoniyerin/rafların arkasına veya diğer mobilyaların arkasına konulabilir. Yatağın altına da bir ayna konulabilir, ayna aşağı bakar şekilde. Ayna yoksa, alüminyum veya yansıtıcı yüzeyi olan herhangi bir şey de kullanılabilir. Enerjiyi veya yansıtmaları yansıtan herhangi bir şey, onları kaynağına veya uzağa geri gönderir. Evimizdeki mekanları temizlerken, sadece duvarlara kadar gitmeliyiz. Kendi dairemizin duvarlarının ötesine gitmek, kendi mekanımızın dışına çıkmak başka birilerinin mekanını işgal etmek olur.

Güvenli olan bir yere sahip olmak çok önemlidir – hiçbir şeyin ellenmeyeceği ve hiç kimsenin izniniz olmadan giremeyeceği size ait olan bir yer. Bu yer kendiniz ile koşulsuz olarak olabileceğiniz ve dinlenebileceğiniz bir yerdir.

Hatırlayın, evimizde olup bitenler bizi etkiler. Enerjinin bizi nasıl etkilediğini izlemek çok önemlidir. Stres seviyelerini kontrol etmeyi öğrenin, çünkü bu negatif enerjinin işgal edebileceği yerdir. Gerçekten iyi olmayan – örneğin alkol, uyuşturucu, sigara – şeyleri kullanırken her zaman ölçülü olun. Bunlar araçtır, yardımcı değil. Yaptığınız şeylerden tamamen keyif alın, herhangi bir şeyi aşırı yapmaya gerek yok. Kendinize kızmadan veya yargılamadan kötü alışkanlıkları dengelemenin başka yollarını arayın. Bağımlılık yaratan enerji insanlara ve olaylara uzanır – geçmişimizi temsil eden ve yoğun duyguya neden olan herhangi bir şey.

Duygularınızı aynı seviyede – ne yüksek ne de düşük – tutmak için elinizden geleni yapın.

Bizi yargılayan insanlar, bizi enerjisel olarak kendi fikirlerinde veya korkularında tutmaya çalışır. Yüksek strese neden olan ilişkilerin değiştirilmesi gerekebilir. Eğer biriyle ilgili kötü hissediyorsak, o ilişkiyi değiştirmeyi düşünmeliyiz. İnkar etmek sadece daha fazla probleme neden olur.

Bize zarar vermemesi için dışsal enerjiyi değiştirdikten sonra, duygusal enerjiyle çalışabiliriz.

Ken Page
 

ayperisi

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
65
Tepkime puanı
2
Yaş
2023
Yazılarınızı büyük bir zevkle ve beğenerek takip ediyorum.Verdiğiniz bilgiler çok güzel...Ben ayrıca güzel kokulu kurutulmuş bitkilerle tütsülüyorum evimi...bunun için evimde herzaman kullandığım bitkileri kurutur hazır bulundururum...
Paylaşımınız için teşekkür ederim angeldream...
 

Pantea

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Eyl 2008
Mesajlar
921
Tepkime puanı
81
Ara sira evimize misafir geldiginde misafirlerimiz gittikden sonra , bir spreyleme sisesinin icine su tuz ve sirke karisimi hazirlayip mobilyalara perdelere ve evin genel alanina puskurtmek de fayda saglar, misafirlerinizi oturdugu mobilyalari yerl;erini degistirmeden kipirdatmaniz bile boyut degisikligi yaratarak uzerlerinde birikmis enerjinin dagilmasini saglar , su tuz ve sirke karisimini cok yogun kivamli hazirlamayiniz puskurttugunuiz yerde leke birakmasin ve bu karisim icin kullanacaginiz suyu once bir saat kadar cam bir kabin icinde aydinlik mumkunse gun isiginda dinlendirin.
 

ayperisi

Kayıtlı Üye
Katılım
14 Tem 2008
Mesajlar
65
Tepkime puanı
2
Yaş
2023
Dediğiniz çok doğru fakat burdada tuz orjinal deniz tuzu olursa daha etkili olur kanısındayım;)Kullanılan malzeme ne kadar saf ve ne kadar doğayı yansıtırsa etkiside o kadar artıyor diye düşünüyorum.Bilmem yanılıyormuyum..
 

silwer

Kayıtlı Üye
Katılım
1 Eyl 2008
Mesajlar
70
Tepkime puanı
1
Negatif enerji için en iyi bitkilerden biri de adaçayıdır. Adaçayını demliyip eşyaları silmek veya adaçayını tütsü gibi yakmak negatif enerjinin atılmasını sağlar. Sık uygularım, tavsiye ederim.
 

crowley

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
223
Tepkime puanı
27
Yaş
41
İş
kulluk
Negatif enerji için en iyi bitkilerden biri de adaçayıdır. Adaçayını demliyip eşyaları silmek veya adaçayını tütsü gibi yakmak negatif enerjinin atılmasını sağlar. Sık uygularım, tavsiye ederim.

Evet adaçayını bende çok kullanırım(((haftalık adaçayı ile tütsüleme seromonileri yaparım)) ve tuz tütsüsü de öneririm. Tuz, su, sirke karışımını bir kaç sure okuyarak silerseniz, büyüsel etkiyide ortadan kaldırmış olursunuz .Ayrıca ev kapınızıın girişine biberiye ekebilirsiniz.
 

shangri-la

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Eyl 2008
Mesajlar
17
Tepkime puanı
0
Yaş
2023
Merhaba,bir sorum olacak.Adaçayı tütsüsü hazır satılıyor mu?Yoksa adaçayından nasıl tütsü yapıyorsunuz? Teşekkürler.
 

crowley

Kayıtlı Üye
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
223
Tepkime puanı
27
Yaş
41
İş
kulluk
Merhaba,bir sorum olacak.Adaçayı tütsüsü hazır satılıyor mu?Yoksa normal adaçayından nasıl tütsü yapıyorsunuz?Teşekkürler.
Hayır, satılmaz. Aktardan normal adaçayı alırsın, sonra bunu yakarsın. Yalnız bir kabın içinde yak, parça parça yere düşüyor. ;)
Derler ki ateşle bitki buluşunca, bitkinin majikal özellikleri serbest kalırmış.

dip not :bu uygulamayı yaparken penceren açık olsun yoksa boğulursun :D
 

hira

Kayıtlı Üye
Katılım
26 Eki 2008
Mesajlar
182
Tepkime puanı
6
Bende yatağımın altına bir miktar tuz koyarım 1,2 gece bekler tuz u suda akıtırım.Negatifliği hemen emiyor.
 

ecringül

Kayıtlı Üye
Katılım
23 Eki 2008
Mesajlar
63
Tepkime puanı
5
İş
muhasebe
Demeden geçemeyeceğim, gerçekten çok faydalı bir konu açılmış ve harika işe yarar öneriler paylaşılmış:) Ben de akgünlük ve zaman zaman amber tütsülerim, tütsü esnasında yasin suresini okurum. Beni inanılmaz rahatlatıyor ve tüm bedenim pozitif enerji ile doluyor.

Sizleri tebrik ediyorum arkadaşlar, içtenlikle ve samimiyet ile söylüyorum.
Bu sitede olmaktan, kaliteli ve seviyeli arkadaşlarımızın paylaşımlarından, açtıkları konulardan büyük bir zevk duyuyorum.
Sevgi ve güzellikle kalın;)
 

yazboz

Kayıtlı Üye
Katılım
22 Ağu 2008
Mesajlar
119
Tepkime puanı
5
Yaş
2023
Yastığın altına tuz koymak,tuz, sirke, su karışımını yapmak,adaçayı yakmak tütsülemek zor şeyler değil. Yapılabilecek şeyler; amber biraz pahalı sanırım fakat söylediğiniz şey sanırım az miktarda.Bir de biberiyenin tütsülenmesi, yakılıp odalarda dolaştırılması, nazar yani negatif enerjiyi almada etkili olur diye duymuştum.Hatta bahçeli evlerin girişine ekilmesı, eskiden gelen bu inanıştanmış. Bu konu dogru mu?Bilgisi olan var mı?
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
Ben bu siteyi ve üyelerini kutluyorum.Böyle laf dolandırmadan,pratik ve işe yarar paylaşımlar çok güzel.Işığınız daim olsun arkadaşlar.Amin.
 

AJA

Elit Üye
Katılım
15 Haz 2010
Mesajlar
3,097
Tepkime puanı
548
Adaçayını deniyecegim biIgiIer pratik bi şekiIde payIaşıImış teşekkürler.
 

Dicle

Kayıtlı Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Paylaşımınız için çok teşekkürler, adaçayını demek istiyorum.
 

3008

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Ağu 2011
Mesajlar
20
Tepkime puanı
3
Adaçayının bir faydası daha ortaya çıktı demek :)
 

deska

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Eyl 2011
Mesajlar
67
Tepkime puanı
11
ama adaçayı rahatlatır falan diye çok içilmesin bence bu tarz bitkilerin fazla tüketimi vücuda zarar veriyormuş diye duymuştum tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
 

dmkol

Kayıtlı Üye
Katılım
24 Kas 2008
Mesajlar
4,907
Tepkime puanı
529
İş
Web Master
ama adaçayı rahatlatır falan diye çok içilmesin bence bu tarz bitkilerin fazla tüketimi vücuda zarar veriyormuş diye duymuştum tabi ne kadar doğru bilmiyorum.
Tabii ki zarar verir. Bu konuda Origanum sanırım güzel bir yazı hazırlamıştı. Bu konularda dozaj, hazırlama teknikleri ve nasıl kullanılacağına dair kendisi ders de veriyor bilginize.
 

origanum

Yönetici
Katılım
15 Eki 2008
Mesajlar
3,090
Tepkime puanı
377
ama adaçayı rahatlatır falan diye çok içilmesin bence bu tarz bitkilerin fazla tüketimi vücuda zarar veriyormuş diye duymuştum tabi ne kadar doğru bilmiyorum.

Adaçayı bu olayda içilmiyor zaten yakılıp tütsü yapılıyor.
Normalde soğuk algınlığında çay şeklinde içiminden bahsediyorsanız günde 3 fincandan fazla içilmemelidir.
 

naz78

Kayıtlı Üye
Katılım
18 Ocak 2010
Mesajlar
7
Tepkime puanı
1
bir parça balmumunu tavada bir küp şekerle yakmakta negatifi alıyor ve büyüyü bile bozuyormuş arasıra evimde ve işyerinde yapıyorum işe yarıyor işlerim açılıyor
 

Alametifarika

Kayıtlı Üye
Katılım
7 Haz 2010
Mesajlar
73
Tepkime puanı
11
Adaçayı tütsüsü Satılıyor piyasada çubuk şeklinde olanı Sage(Adaçayı)olarak
 
Üst