Narsist annem karşısında ne yapabilirim

Alice amundsen

Kayıtlı Üye
Narsist annem karşısında ne yapacağımı şaşırdım gerçekten ,çocukluğumdan beri bana neler çektirdi ve hala çektirmeye devam ediyor onu hiç susturamıyorum bana sürekli hakaret ediyor çirkinsin aptalsın bile diyor hep başkalarıyla kıyaslıyor ne yapsam yaranamıyorum evin bütün işini üstüme yıkıyor sen ne yapıyorsun ki diyor resmen bana düşman onun yüzünden psikolojim çok bozuldu işten atıldım ne yapsam küçümsüyor .psikolojimi aşırı bozdu benim sinirimi bozup karşımda oynuyor beter ol iyi oluyor sana diyor ben bu kadınla ne yapacağımı şaşırdım lütfen dualarızı eksik etmeyin yoksa beni intihar ettirecek

Dövmüyor zarar vermiyor.Boş boş konuşsun ne olacak?Ev işleri yerine ne yapmak isterdiniz ki?İş olunca balım gülüm sana kız alalım olmayınca böyle şöyle yaptın.Milletten saçma sapan şeyler duyuyorlar sıkıntısını benimsiyorlar sonra uğraşıyorsun.

Ben bu tarz bir senaryoda doğruca ayrı bir eve çıkardım. Saracak bir şey olmazsa tartışma ve kavga da olmaz. İş durumunu düzeltip, seçeneklerimi gözden geçirirdim. İleri vadeli yapabileceklerime odaklanıp değerli vaktimi kendimi geliştirmek için ayırırdım. En önemlisi de o kaosu kontrol altında tutmasını bilmek. Aynı yerde kalmanız sorunu büyütecektir. Ayrıca intiharı düşünmenizi tavsiye etmem. En kötü hayat bile boşa bitirilmiş hayattan iyidir. Çünkü her zaman başka olasılıklara ulaşma şansınız olur.

Lütfen benim için dua edin arkadaşlar söyleyin ne yapayım

Narsist annem karşısında ne yapacağımı şaşırdım gerçekten ,çocukluğumdan beri bana neler çektirdi ve hala çektirmeye devam ediyor onu hiç susturamıyorum bana sürekli hakaret ediyor çirkinsin aptalsın bile diyor hep başkalarıyla kıyaslıyor ne yapsam yaranamıyorum evin bütün işini üstüme yıkıyor sen ne yapıyorsun ki diyor resmen bana düşman onun yüzünden psikolojim çok bozuldu işten atıldım ne yapsam küçümsüyor .psikolojimi aşırı bozdu benim sinirimi bozup karşımda oynuyor beter ol iyi oluyor sana diyor ben bu kadınla ne yapacağımı şaşırdım lütfen dualarızı eksik etmeyin yoksa beni intihar ettirecek
narsist insanlarla laf dalaşına girdikçe normalinden iki katı fazla yorulursunuz bi görmezden gelmeyi deneyin kendisi size hakaret ettikçe hiç umursamıyormuş gibi o an ne yapıyorsanız yapmaya devam edin iletişimi sıfıra indirin ilk başlarda haklıyım o yüzden susuyosun diye daha çok üstünüze gelicek ama burdaki en önemli kozunuz umursamamak olacak bi süre sonra çıldıracak bunlara anca sessizliğinizle ceza verebilirsiniz öbür türlü duvarla tartışmaktan farksız olmaya devam eder ekonomik özgürlüğünüz varsa yeni bi eve taşınmanızı öneririm en acilinden umarım neye ihtiyacınız varsa bi an önce karşınıza çıkar kurtulursunuz

Maddi özgürlüğünü eline kadar susup idare ediceksin mecburen, finansal durumunu iyileştirdiğin anda ufakta olsa bir eve çıkıcaksın yada onları o şekilde kabul ediceksin. Bizimkiler de evde olan ne varsa komşu akrabaya anlatırlardı böyle pis bı huyları vardı , senelerce konuşa konuşa anca o huylarını yeni yeni bıraktırdım.
Eskiler huylarını kolay kolay değiştirmiyor ama seninkisi gerçekten daha ağırmış,
Hakaretler ve kıyaslama benimde sinir oldugum şeyler.

Ya bir an önce iş bulup ayrı eve çıkman yada sınavlara girip atanmak gerek. Sabah al termosunla çayını kahveni çık git halk kütüphanesinde takıl parklarda otur. Dışarıda bulunduğun zamanda ders çalışırsın böylelikle sakin bir şekilde. Evde fazla durmazsan kavga çıkarmaya fırsat bulamaz pek fazla. Ona da karşı çıkarsa az sabret sınav kazanacağım gideceğim dersin. Hakaret ettiğinde o senin düşüncen de geç polemiğe girme. Onun kavgası seninle değil kendisiyle. Başka biriyle yer değiştirme imkanin olsa ona da yapacaktı aynısını. Şu an için konumun belli. Narsist kişiler genelde bir kurban seçer yakınından en uyumlu en uysal gördüklerini duygusal çöp kovası olarak kullanır. Buna izin verme. Zamanını hayatın için önemli şeylere kullan saçma sapan kavgalara değil. Evden uzakta zaman geçirme konusunu bir şekilde kabul ettir. İlerde maaşımdan size de para vereceğim destek olacağım dersin.

Psikolojik destek almalısınız.

Anneniz sizi bunaltıp evi terk etmenize sebep olabilir. Tabi sorun evi terk etmeniz değil, yanlış anlaşılmasın. Maddi olarak hazırlıklı değilseniz, seçeceğiniz yaşam alanı pek çok sorun doğurabilir. Güvende hissetmediğiniz bir yerde yaşamak zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden, öfke ile karar vermekten sakınmanızda fayda var.

Geri