"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Mini anket.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SoNoL
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

SoNoL

Sevgili arkadaşlar ,

Burada bir Aile olduğumuz kesinlikle bir gerçek . Ancak Aile bireylerinin birbirlerini tam olarak tanıyabilmeleri ve analiz edebilmeleri , bir bakıma çok zor .

Çünkü , hiç tokalaşmadan , sesini bile duymadan , beden dili ışığında tahlil edemeden ve mimikleri göremeden ne yazık ki birbirimiz için ne düşünsek , önyargıdan öteye gidemeyecektir .

Karakter Analizi konulu bir kitaptan alıntı , birkaç soruyu cevaplarsak belki de Aile bireylerimiz birbirlerini daha kolay tanıyacaklar ve bazı gereksiz yanlış anlamalar da ortadan kalkacaktır .

S.1) Herhangi bir konuda veya tartışmada , ilk sözü mü yoksa son sözü mü söylemek istersiniz ?

S.2) Tartışmalar esnasında , kendinize hakim olamadığınız anlar olur mu ?

S.3) Sinirleriniz mi sizi yoksa siz mi sinirlerinizi kontrol edersiniz ?

S.4) Hemen bir lokum mu , yoksa yarım saat bekleyip üç lokum mu yemek tercihinizdir ?

S.5) İradenizi en son ne zaman ölçtünüz ? Sonuç memnun edici miydi size göre ?

S.6) Seçme şansı verilseydi eğer , yine şimdiki Ailenizi mi seçerdiniz ? (Ana,Baba,Kardeşler ..)

S.7) Sizi en çok sinirlendiren 3 şey nedir ?

S.8) En son ne zaman sinirlendiniz ve ne yaptınız ? ( Tepkinizi aynen yazın lütfen )

S.9) Yüreğinizdeki sevgiyi tartsanız , sizdeki tahminen kaç kilodur ? ( Limit 100 kg.)

S.10) En son ne zaman ağladınız ve çok özel değilse , konu neydi ?

S.11) Kendiniz hakkında neler düşünüyorsunuz ? ( Olumlu , olumsuz )

S.12) Kendinizi hiç eleştirdiniz mi , en son ne zaman yaptınız bunu ?

S.13) Sevildiğinizi düşünüyor musunuz ?

S.14) Çok sevdiğiniz 10 kişinin isimlerini yazabilir misiniz ? (Aile ve çevre )

S.15) Sizi tanımıyoruz , bize kendinizi kısaca anlatabilir misiniz ?

Soruları yanıtlayan arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkürler .....
Tüm yanıtlardan sonra, analizi toplu olarak yine bu sayfaya yazacığım. Sonuçlar için beklemek gerekecek çünkü şimdi yanıtlarsam, sonuçlara göre belki cevap verilebileceği için etki altında kalmayalım diye.

Sn SONOL sorulara şöyle bir göz atınca direk yüreğinizdeki sevgi nin cevabı 100. Hatta o kadar az göründü ki 100 kg çok az 1000 diye cevaplamak geliyor insanın içinden. Dikkatli bakınca limit 100 kiloymuş. :D

Bir ara diğer sorulara bakayım . Teşekkürler ama. Elinize sağlık. :) :nopity:

Cevaplari size gönderelim degil mi sayon SoNoL? :)

İsterseniz buraya sayfaya yazın, paylaşılmasını istememdeki amaç; birbirimizi tanıyalım dı. Paylaşmak istemiyorsanız, yanınıza not alın. Günün ilerleyen saatlerinde veya yarın anket sonuçlarını bu sayfaya topluca yazarım. Sevgiler...

S.1) Herhangi bir konuda veya tartışmada , ilk sözü mü yoksa son sözü mü söylemek istersiniz ?

Ilk sözü söylemek daha mantikli geliyor. Yani son sözü söyleyerek tepki almaktansa..

Hayir, cok sakin bir insanimdir.

Tabii ki ben sinirlerimi kontrol ederim.

S.4) Hemen bir lokum mu , yoksa yarım saat bekleyip üç lokum mu yemek tercihinizdir ?

Yarim saat bekleyip üc lokum yemeyi tercih ederim.

Irademi tam anlamiyla ölctügümü hatirlamiyorum. Hep kactigim bir sonuc olmustur.

S.6) Seçme şansı verilseydi eğer , yine şimdiki Ailenizi mi seçerdiniz ? (Ana,Baba,Kardeşler ..)

Evet, onlar gibisine sahip olmanin benim icin büyük bir sans oldugunu düsünüyorum.

1.Kendilerinde bir insanin kalbini kirma hakkini bulan insanlar. 2.Utanma duygusuna sahip olmayan ve her türlü ortamda bu özelliklerini gösteren insanlar. 3.Kalabalik ortamlarda birine bagirip o kisiyi kücük düsüren insanlar.

S.8) En son ne zaman sinirlendiniz ve ne yaptınız ? ( Tepkinizi aynen yazın lütfen )

En son okulda birine sinirlendigimi hatirliyorum, sinirden ellerim titriyordu.. Kendimi zor tutuyordum fakat sesimi cikarmayarak o insani kendi haline biraktim.

S.9) Yüreğinizdeki sevgiyi tartsanız , sizdeki tahminen kaç kilodur ? ( Limit 100 kg.)

99.99 kg. :)

1 hafta önce yilin ilk gününde aglamistim. Nedenini bende bilmiyorum.. Ondan önce 1-2 hafta gibi bir süre icerisinde dogru düzgün aglayamayinca birikmis icimde sanirim. Düzenli olarak aglayan biriyimdir, böylece icimdeki tüm negatif enerjiyi disari attigima inanirim.

Cok iyi kalpli, fazlasiyla iyimser oldugumu ve cok gülümsedigimi düsünüyorum. Gülümseme kismini aciklama geregi duydum. Bazi insanlar cok gülümsememden rahatsiz olmaya basliyorlar bir süre sonra. Okuldaki ögretmen bile annemle konustu bu konuyu, az kalsin annem beni bir uzmana götürüyordu. Bir sorunum olmadigi halde sorunluymus gibi görünmek zoruma gitmiyor degil ama hala gülümsüyorum. Övünmekten nefret ederim, bunu olumlu bir sey olarak görüyorum. Dogrusu kendimde gördügüm seylerin olumlu veya olumsuz olduklarini ayirt edemiyorum cünkü her insana göre degisebilen bir seydir bu. Kimi gülmemin iyi bir sey oldugunu kimi ise dogru olmadigini düsünür. Bu yüzden söyleyecek fazla bir sey bulamiyorum. :)

Evet elestirdim. Kardesimi istemeden üzdügümde.

Eveeeet. :) Bir insanin sevildigini bilmesi her seyden cok mutluluk veriyor. :)

Annem, babam, kardesim, en yakin iki arkadasim G. ve M. , ''Hazaaar''. Geriye 4 kisi kaliyor fakat ben anormal biri oldugum icin o 4 kisilik yeri tüm forumun doldurdugunu söylemek istiyorum. Sizleri gercekten cok seviyorum.

Almanya'da dogup büyüyen ve su an 16 yasina basmasina yaklasik 2 ay kalan, siradan olmayan bir kizim ( Evet, siradan degilim. Tipki diger insanlarin da siradan olmadigi gibi. :) ). Türkiye'ye kesin dönüs yaptik kisa bir süre önce. Burada karsima cikan zorluklar nedeniyle zaten duygusal olan ben her olaydan kolayca etkilenmeye basladim, asiri derecede duygusallastim. Zorluklarla mücadele etmeyi ögrendim. Artik tüm bu özelliklerime ragmen engeller karsisinda kolayca durabiliyorum. Cesur biri olduguma inaniyorum. Hepsinden önemli olan bir sey gerceklesti aylar öncesinde. Mabeti kesfettim. Hayatim bir an degisti. Kötü olaylardan bile iyi bir sey cikarabiliyorum artik. Daha cok sey yazmak isterdim ama sacmaladim sanirim. Kendimi anlatmanin disina ciktim..

Son olarak her sey icin tesekkür ediyorum.

Sevgili arkadaşlar ,

Burada bir Aile olduğumuz kesinlikle bir gerçek . Ancak Aile bireylerinin birbirlerini tam olarak tanıyabilmeleri ve analiz edebilmeleri , bir bakıma çok zor .

Çünkü , hiç tokalaşmadan , sesini bile duymadan , beden dili ışığında tahlil edemeden ve mimikleri göremeden ne yazık ki birbirimiz için ne düşünsek , önyargıdan öteye gidemeyecektir .

Karakter Analizi konulu bir kitaptan alıntı , birkaç soruyu cevaplarsak belki de Aile bireylerimiz birbirlerini daha kolay tanıyacaklar ve bazı gereksiz yanlış anlamalar da ortadan kalkacaktır .

İddiam yok, aralarda sorarak kendime artı katmak ya da konuyla bağladıklarımı paylasıp hem açı kazandırmak hem de açı kazanmak yetiyor bana.Ha devamında süreklilik kazanacak bir diyalog yakalarsam bonus oluyor :)S.

2) Tartışmalar esnasında , kendinize hakim olamadığınız anlar olur mu ?
Yazılı tartısmalarda hayır, sözlü tartısmalara şaka yollu kızdırmak istemiyorsam hiç girmem

Kontrollü olduğumu söylerler, asap bozacak kadar

Canım cok istediyse o tek lokumu yerim o an, beklemem. Canım cok istemediyse beklerim ama sadece beklemek lazım diye. 3 lokum olması anlam ifade etmez.

Kitaplar konusunda iradem zayıf sanırım, son kurusuma dek harcayabiliyorum, üstelik gelecek 2 hafta mesela parasız olacağımı bilsem de :D Diğer tüm konularda gayet kontrollü olduğuma inanıyorum.

Mükemmel ya da örnek olduklarından değil ama kesinlikle evet. Şimdiki halime onlarsız ulaşamazdım.

*Hayvanlara ve ihtiyac halindeki insanlara eziyette coşma olasılığım yüksek :(
**Yetkinin hor kullanıldığı zamanlarda da sinir katsayılarım hor kullanımla paralel olarak yükselebilir, yükselir :D
***Yalan -riya- iki yüzlülük tahammül etmekte zorlandığım haller ama ortamdan uzaklasmayı tercih ediyorum mümkün olduğunca

Çok sinirlenmek değil de geçen yaz keyif icin sudaki balıkları yakalayıp öldüren bir cocuğu anımsıyorum. Aklımdan gecen cocuğu kavrayıp sarsmaktı ama yerine hihihi yapıp çocuğu sudan uzaklaştırmıştım. Düşündüm de aslında ailesine daha cok sinirlenmistim herhalde duyacakları şekilde homurdanmış olma olasılığım da hayli yüksek emin değilim S.

9) Yüreğinizdeki sevgiyi tartsanız , sizdeki tahminen kaç kilodur ? ( Limit 100 kg.)

70-80 kg anca gelir

Emin değilim, hiç ağlamam diyecek kadar pek ağlamam ama dinlediğim bir müzik galiba,ya da okuduğum bir yazı, nedensiz gözümden şakır şakır yaş getirmişti bir kaç hafta önce :)

Artımla eksimle ben benim

Tabii ki, bunu en cok birisi icin bir yargı olusturuyorum, zamanla onun bazı hareketlerinin altındaki anladığımda yargımın hatalı oldugunu farkediyorum ,kişi belki hala doğru olmuyor ama yargımda önyargı kullandığımı anladığım zaman cok ağır eleştirim kendimi.

Düşünmüyorum, biliyorum :)

Burada sıralamamayı tercih ederim :)

Bence yeterince anlattım :)

Soruları yanıtlayan arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkürler .....
Tüm yanıtlardan sonra, analizi toplu olarak yine bu sayfaya yazacığım. Sonuçlar için beklemek gerekecek çünkü şimdi yanıtlarsam, sonuçlara göre belki cevap verilebileceği için etki altında kalmayalım diye.

Teşekkürler sevgili Sonol :)

herkesi dinledikten sonra en son ben soylemek ısterım

fazla degil :)

sinirlerimi kontrol edebilirim

yarım saat bekleyıp 3 lokum yemeyi tercih ederim :)

1hafta once ölcmüstüm yemek yememeye calısıyordum sonucundan memnun oldum.

ailemi cok seviyorum aynı aileyi tercih ederdim

1: asagılanmak 2: haksız yere suclanmak 3:herhangi birine yapılan zalimce davranıslar

voleybol macında yenilmistik karsı taraf tebrik etmek icin geldiginde terslemistim (pismanim)
90 gelir heralde :)

en son bir video izletmislerdi okulda adamın kolları bacakları yok ama hayata nasıl tutundugunu anlatıyordu orada gozumden yas gelmıstı

iyi kalpli birisiyim yardimlasmayi severim yenilgiyi kabul edemem bir türlü
yeni dostluklara acıgım.deger verdigim insanlar cok onemlidir benim icin
yapmayacagim sey yok diyebilirim onlar icin :)

hatırlamıyorum.

evet. hemde cok.

ailem basta olmak üzere burak, bugra, rojda ,cagdas ,furkan, salim, asli ,fatmanur, ayse, sefa

osmaniyede yasıyorum 17 yasındayım parapsikolojiye merakım var onun icin buradayım.okumayı,arastırma yapmayı severim ama bilgilerimi konusarak paylasmayı tercih ediyorum.müzik ve sporla ugrasıyorum bu beni dinlendiriyor.
gezme ve yeni yerler kesfetme konusunda oldukca iyiyimdir :)

Sevgi ile...

Arkadaşlar, ilerleyen zamanlarda anket sonucunu yine bu sayfada paylaşacağım. Yanıtlar için teşekkürler.
Veyahutta da yanıtlayan arkadaşlarımıza özelden mesaj şeklinde yazmayı da düşünüyorum. Sonuç itibarıyla, yanıt veren arkadaşları medeni cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Katılımın olabileceğini düşündüğüm için ilerleyen zamanlarda sonuçları vermeyi düşünmüştüm. İsteğe bağlı olarak davranmaya karar verdim...sevgiler.
:party:

Arkadaşlar, ilerleyen zamanlarda anket sonucunu yine bu sayfada paylaşacağım. Yanıtlar için teşekkürler.
Veyahutta da yanıtlayan arkadaşlarımıza özelden mesaj şeklinde yazmayı da düşünüyorum. Sonuç itibarıyla, yanıt veren arkadaşları medeni cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Katılımın olabileceğini düşündüğüm için ilerleyen zamanlarda sonuçları vermeyi düşünmüştüm. İsteğe bağlı olarak davranmaya karar verdim...sevgiler.
:party:

Şimdi mi söyleyeceksiniz sonucları ?

Sevgili arkadaşlar ,

Son sözü sölemeyi tercih ederim eğer iş tartışma kıvamına geçmişse zaten benim haklı olduğum bir şey yüzünden tartışıyoruzdur yoksa kolay kolay kimse ile tartışmam ben ...

Tartıştığım insan anlaşamadığım biri ise hiç uğraşmam onun ceza alması yada ayıplanması için alttan alta kışkırtırım gülerek yada mimik yaparak yada en çok yiyosa yaptır :P ( biraz kötülük içimde var sanırım )

duruma ve mekana göre değişir

hemen yerim :D çok sabırsızım

çikolata yememeye çalıştım :D başardımda. :) ben feci çikolata hastayımda

kardeşimi asla seçmezdim... :(

Erkek delisi kızlarla aynı ortamda kalmak
Yalaka tembel bi halttan anlamayan cahil insanların yükselmesi
yapmadığım birşeyin yaptığımı idda edilmesi

dün sinirlendim.. Bi an gözümden seri katil olduğum bir bölüm geçti ama kendimi sakinleştirmeyi bildiğim için sadece güldüm ve karşımdakini tek kelime ile yere serdim can alıcı noktayı bulmayı bilirim.. Tepkisizlik en büyük ceza zaten sinirli insana karşı :)

100 kg :D

Dn akşam ağladım .. Kardeşim yüzünden :(

kendimi seviyorum :)

biraz önce :)

kesinlikle çok hemde ..:D

Çocukluğumdan beri sinir oluyorum bu soruya ben sevdimmi çok seven biriyim az seviyorum çok seviyorum diye birşeyin varlığı bende yok...

yahu anket yapmam gerekiyor ama bu soruyuda hiç sevmem ben :) insanlar tanımalı kişiyi kendi anlatmamalı çünkü kişiye göre her kavram değişiyor :)

S.

Bazı sorulardan kaçmadım sakın yanlış anlamayın ben hakikaten sevmiyorum bu soruları.. Benimle tanışmak isteyen çocuklar nerelisin nerde oturuyorsun ne izlersin dediği an ben onlarla görüşmüyorum ne kadar çekici olsada düşünün yani :D Benle muhabbet hep tanıyormuşsun edasında yapılmalı :)

C.1) İlk sözü seçenler (( Ilımlı,uyumlu,dışa dönük,sosyal,empati kurabilen,komplekslerinden arınmış ....
.Son sözü ......... (( Yanılgı ve yenilgiden korkanlar,daima haklılığını savunanlar,empati eksikliği ...
.Duruma göre ... (( İç dünyalarındaki dalgalanmaları henüz durulmamış olanlar,kararsızlık,ılımlılık .

C.2) Olur diyenler .....(( Kendinden kaçış,kendine ve çevreye güvensizlik,hoşgörü eksikliği,iç sorunlar.
.Olmaz diyenler ...((Kontrolü elinde tutabilen,duygularını denetleyen,yüksek duygusal zekâ sahibi
.Değişir diyenler ...((Nasıl olması gerektiğine henüz karar vermemiş kimlik,kararsızlar,değişkenlik .

C.3) Sinirim beni diyenler (( Tamamen iç korkularının güdümüyle davrananlar,endişeli , panik ataklar.
.Ben sinirimi ............(( Eski yara ve korkularından sıyrılmış,kendine hakim,empati kurabilenler.
.Değişir .................(( Doğruları bulamama,kararsızlık,çelişki,çocukluğa dayalı mutsuzluklar ...

C.4) 1 lokum hemen ...(( Sabırsızlık,dikkatsizlik,ilgi dağınıklığı,hiper aktivite,telaşlılık,empati kuramama .
.3 lokum sonra .....(( Duygusal zekâ yüksekliği , uyumluluk,sabırlılık,duyarlılık,sorumluluk sahibi.
.Değişir ..............(( Hayattan korkmak ve hafife almak,alaycılık,kendini gizleme,uyumsuzluk .

C.5)Yüksekti diyenler (( Oturmuş kişilik,Kendisini çözümlemiş,korkularından arınmış,olumlu,doyumlu.
.Düşüktü ............(( Egoya dikkat ,karmaşık,zorlanan insan,zaman zaman uyumsuz,kavgacı,
.Değişir ..............(( Henüz oturmamış ve durulmamış duygular,isyankâr güdüler.
Yukarı - En Alta İn

C.6)Evet diyenler ...(( Hayata elinde jokerlerle katılmış şanslı biri,uyumlu,hoşgörülü,sevecen,sakin.
.Hayır ..............(( Yaşama savaşında en çok yorulanlar,hırçın,kavgacı,uyumsuzluk ihtimali yüksek.
.Kararsızım .........(( İletişim kurulamamış aile içi sorunların geleceğe taşınabilme ihtimali yüksek .

C.7) Yukarıdaki 3. nolu soruya ( ben sinirlerimi kontrol ederim diyen birisi bu soruya herhangi bir
.taşkınlık öyküsünü yazmışsa !!! ) durum vahimdir . Kesinlikle kendisini tanımayan bir kimliktir bu.
.Derhal empati kurabilme egzersizlerine ihtiyaç vardır bu durumda . Ve sinir katsayısının da denetlenmeye tabii . Çünkü , taşkınlık ve asabiyet kesinlikle denetlenebilir davranışlardır .
Bu soru tuzak bir soruydu açıkçası .

C.8) Cevap 7. aynen bu sorunun da cevabıdır . Tuzak sorulardan biridir .

C.9) Bir tuzak soru daha ... kilo cevabı verenler , etki altında kalabilen , yönlendirilmeye yatkın kişilerdir . Doğru cevap .... ( Böyle bir duygunun kilosu olmaz .) olacaktı . Böyle cevap verenler , duygusal zekâ yüksekliği nedeniyle , empati kurabilen,sorunlardan uzak , kendisini çözen kimliklerdir.

C.10) Ağlayabilmek en insani duyguymuş . Bu soruya ( evet ) diyenler çok duyarlı kişiliklermiş.
( hayır ) diyenlerin ise , toplumsal suça meyilli , saldırgan , öfkeli , uyumsuz oldukları saptanmış .

C.11) Kendisini olumlu ya da olumsuz anlatabilen insanlar , düzgün sarılmış yün yumağı gibiymişler.
Ama anlatamayanlarsa karışmış bir makara iplikmiş.

C.12) Zamanı sormanın amacı şuymuş ... kendisini eleştirmeyi , her an yapabilenler mutluluğa en yakın duran kişiliklermiş . Kendinle barışıklığın getirdiği tüm nimetler bu insanlara dağıtılıyormuş .
Ama hiç eleştirmeyenlerse , her yanıtta olduğu gibi , kendisiyle yüzleşemeyen kimliklermiş .
Mutsuzluk , huzursuzluk , tatminsizlik , başarısızlık ve suça meyil şeklinde sonuçlar getiriyormuş .

C.13) Sevildiğini bilmek ve bundan emin olarak cevap vermek , sorunsuz , sevebilen , hoşgörülü ,uyumlu , kendine güvenen , dostluğu sağlam , empatisi ve duygusal zekâsı yüksek kişiliği anlatırmış.
Oysa tersi , sevgisizlik,güvensizlik,empati eksikliği,asosyal kimlik ve paranoya belirtisiymiş.

C.14) Burada ille de 10 kişinin ismi değilmiş elbet amaç . Zira bu cevap sizin sosyal kimliğinizi ortaya çıkarıyormuş . Ne kadar sosyalseniz o kadar mutluluğa yakınsınız diyor uzmanlar .
Hayatın yükünü dost ve sevdikleriyle paylaşanlar , ruhsal çöküntüden uzak yaşayabiliyorlarmış.
Ve dağıttıkları sevgi katlanarak kendilerine geri döneceği için de , risksiz ruh sağlığına sahip insan tipleriymiş , bu soruya cevap yazanlar .

C.15) İşte en önemli soru bu . Bu soruya cevap yazanlar , dışa dönük , son derece güvenilir ,
açıklığı ve dürüstlüğü seven , kendine sınırsız güvenen , asla suçluluk hissetmeyen , kendisiyle barışık ve mutlu kişiliklermiş .
Oysa cevap yazmayanlar için kitapta belirtilenleri yazmayacağım . Onu da siz tahmin edin .
Ama merakta kalmayın diye şu ikisini yazmalıyım , kendisine güven eksikliği ve korkularmış .

Bu ankete katılan tüm arkadaşlara sonsuz teşekkürler ediyorum .Mutluluklar sizin olsun.

Geri