Meditasyon Sırasında ki Nefes Sorunu

Kaladin Stormblessed

Kayıtlı Üye
Ben meditasyon sırasında nefes almakta sorun yaşıyorum. Ama uzanarak meditasyon yaptığımda bu sorun olmuyor, sadece oturarak meditasyon yaptığımda oluyor. Bir çizgi var sanki nefes alma sınırı olarak ve o çok dar. Meditasyon yapamıyorum doğru düzgün o yüzden. Acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum ama neyi yanlış yapıyor olabilirim ki? Sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözerim?

Ben meditasyon sırasında nefes almakta sorun yaşıyorum. Ama uzanarak meditasyon yaptığımda bu sorun olmuyor, sadece oturarak meditasyon yaptığımda oluyor. Bir çizgi var sanki nefes alma sınırı olarak ve o çok dar. Meditasyon yapamıyorum doğru düzgün o yüzden. Acaba bir şeyleri yanlış mı yapıyorum diyorum ama neyi yanlış yapıyor olabilirim ki? Sorunun sebebi ne olabilir ve nasıl çözerim?
Meditasyon yapan insanlar arasında sıkça yaşanan bir sorundur. Otururken doğru pozisyonu almıyorsanız nefes alma güçlüğü yaşarsınız.

Nefese ilave bende de yatarak yapsam bile titreme çok fazla oluyor. Aklım bu sefer oraya takılıyor. Nefesin doğru alımına odaklanmaya çalışıyorum, her şey birbirine karışıyor. Muhtemelen yaşadıklarımız tam doğru pozisyon ve odaklanamama sorunundan kaynaklanıyor.

Geri