Maji Alıştırmaları

logii

Kayıtlı Üye
Katılım
17 May 2009
Mesajlar
1,044
Tepkime puanı
270
ALIŞTIRMA BİR - Zihinde Tek Bir İmge Tutmak
İlk adım zihninizde basit bir imgeyi tutabilmeyi öğrenmektir. Bu önemlidir; çünkü majikal uygulamada bir imgeyi zihninizde sürekli olarak tutmak, sizi onun temsil ettiği öze açar. Bu uygulama farkındalığınızı çalıştığınız imgenin sübtil enerjisine ve niteliğine açar. Sembole konmuş öz ve anlamla bir olmanızı kolaylaştırır. Basit bir sembolle başlayalım. Beyaz bir kağıt alıp üzerine küçük bir tabak büyüklüğünde oval bir şekil çizin. Kağıdı duvara yapıştırın. Bir metre kadar uzağa oturup ve çembere bakın. Gözlerinizi kapatın, birkaç saniye sonra zihninizde ters renklerde aynı şekil belirir. Alıştırma sizin için rahat ve kolay hale gelene dek birkaç gün tekrarlayın. Her hafta aşağıdaki şekillerden birini kullanın:
• Kırmızı Üçgen
• Gri-gümüşi Hilal
• Sarımsı Kare
• Yeşil Çember
• Siyah zemin üzerinde beyaz hilal

ALIŞTIRMA İKİ - Zihninizde Daha Karmaşık Bir İmge Tutmak
İkinci adım daha karmaşık bir imgeyi görselleştirip zihninizde tutmayı öğrenmektir. Alıştırma birdeki adımları tekrarlayın, fakat bu sefer bilgisayardan alınmış veya elle yapılmış burçlara ve gezegenlere ait glifleri kullanın. Aşağıdaki sayfada gösterilen glifleri çizdiğiniz 19 kağıt yapın, semboller sayfanın yarısını kaplayacak büyüklükte olmalıdır. Standart beyaz ve siyah renkleri veya yeşil ve kırmızı, mavi ve turuncu, sarı ve mor gibi ters renkleri de kullanabilirsiniz. Her sembolle üçer dakikadan en az üç defa çalışın. Bunu bitirdikten sonra alıştırmayı çizimlerin yardımı kullanmadan tekrarlayın. Glifleri zihninizde net bir biçimde resmetmeye çalışın.

34rvdcx.jpg


ALIŞTIRMA ÜÇ – Bir Mum Işığı İmgeleme-
Bir sonraki adım imgelemi hayal gücüne dayanan duyusal algılama alanına taşımaktır. Bunu mümkün olduğunca çok duygu koyarak yapmanız veya yaptığınızı düşünmeniz gerekiyor. İmgeleme alıştırması için mum kullanacaksınız. Daha önceki alıştırmalarda olduğu gibi bir tür gevşeme alıştırmasıyla başlayın ve önünüzde bir mum yakın. Mum alevine birkaç dakika boyunca bakın. Gözleriniz yorulana kadar kırpmadan bakın. Alev dışında hiçbir şey düşünmemeye çalışın. Kendinizi tümüyle aleve ve onun titremelerine dikkat kesilmeye bırakın. Şimdi gözlerinizi kapatın ve alevin imgesini zihninizde yakalamaya çalışın. İmgeyi zihninizde mümkün olduğunca sağlam bir şekilde tutmaya çalışın. İmgenin gerçeğe uygun olup olmadığını dert etmeyin. Bırakın istediği biçim ve büyüklükte olsun, siz imgeyi zihninizde tutun yeter. İmge solmaya başladığında veya zihinde tutması zorlaştığında önceki adımları tekrar edin. İmgeyi zihinde tutmaya çalışın, mümkün olduğunca gerçek kılın. Alev üzerine odaklanın ve tıpkı gerçek alevde olduğu gibi ona bakın. İmgenin bozulmamasına çalışın. Bu sizin imgeleme dayanıklılığınızı geliştirecektir. Bu alıştırmayı birkaç hafta boyunca size kolay gelene kadar yapın.
Alıştırma kolaylaştığında bir sonraki alıştırmaya geçme vakti gelmiştir. Zihninizde alev imgesini canlandırdıktan sonra onun boyutunu değiştirmeye çalışın. Önce büyütün, sonra küçültün. Sonra, alevin rengini farklı tonlara büründürün. Alevin sanki bir esinti vurmuş gibi dans etmesine izin verin. Dikkatinizi alevden mumun gövdesine çevirin. Mumun titrek ışık altında erimesini izleyin. Mumun rengini değiştirin. Zihninizde onu elinizden geldiğince canlı oluşturun. Serbestçe imgeleyin. İmgeliyormuş gibi yapın. Alıştırmanın bu aşamasını sizin için kolaylaşana kadar tekrar edin.
Şimdi imgelemenize duyusal unsurlar ekleyebilirsiniz. Zihninizde mum imgesini uyandırdıktan sonra mumun sevdiğiniz bir kokuyla, örneğin vanilya veya gül kokusuyla koktuğunu hayal edin. Kokuyu burun deliklerinizde elinizden geldiğince canlı bir biçimde hissetmeye çalışın. İyice gerçek hissedene kadar buna devam edin. Zihninizde parmaklarınızı mumun üstünden geçirin. Alevin ısısını hissedin. Alevle oynarken kokuyu almaya devam edin, mumu diğer özelliklerine de dikkat edin. Zihniniz dolaşmaya başlarsa tekrar imgeye dönün. İhtiyaç duyduğunuzda gözlerinizi açın ve mumla zihninizde yaptığınız şeyleri fiziksel olarak yapın. Sonra tekrar gözlerinizi kapatın ve imgeleminizde duyuları tekrar yakalayın. Bütün bunları eksiksiz yapabiliyormuş gibi yapmayı unutmayın.

ALIŞTIRMA DÖRT – Bütün Duyuları Kullanmak
Şimdi imgeleme alıştırmalarını bir sonraki aşamaya taşıyabiliriz. İmgelem düzeyinde görmeniz, hissetmeniz, işitmeniz, dokunmanız ve koklamanız gerekir. Sonraki birkaç hafta boyunca bu alıştırmaya devam edin. Majikal çalışmalarınızda ilerledikçe bu çalışmaya tekrar geri dönmek de isteyebilirsiniz. Gevşemiş bir halde aşağıdakilerden seçtiklerinizi imgeleyin:
• tanıdığınız ya da yeni gördüğünüz birinin yüzü
• bir gül veya sevdiğiniz bir çiçek
• sürekli temas halinde olduğunuz tanıdığınız bir insanın sesi
• kabından yemek yiyen bir kedi veya köpek
• bütün eşyalarıyla birlikte evinizdeki bir oda
• yumuşak bir elin dokunuşu veya yumuşak bir kürk hissi
• bir kaşıntı
• limonun veya en sevdiğiniz meyvenin tadı
• açlık duygusu
• bir gazetenin manşetini okumak
• hazırlanan bir sandaviç
• yüzmek veya koşmak
• oyun oynayan çocuklar
• teker teker elbiselerinizi çıkarmak


ALIŞTIRMA BEŞ – Açık Gözlerle İmgeleme
Bu alıştırmanın amacı size gözleriniz açıkken çeşitli renkleri görmeyi öğretmektir. Basit bir alıştırmadır, fakat ustalaşmak için pratik yapmanız gerekir. Tüm yapmanız gereken önünüzde yatay bir çizgi boyunca parmağınızla şu renklerde bir çizgi çizmenizdir: beyaz, gri, siyah, mavi, kırmızı, sarı, eşi, turuncu ve mor. Çizdiğiniz çizgi açık ve parlak bir renge sahip olmalıdır. Çizgiyi gözleriniz açıkken fiziksel ve zihinsel gözlerinizle aynı anda görmelisiniz. Hayal gücünüzü sonuna kadar kullanın. Çizgiyi önünüzde kaybolmadan en az 20 saniye tutun. Eğer görselleştirme yeteneği güçlü bir arkadaşınızla çalışırsanız, bu çok eğlenceli bir alıştırma olabilir. Renklere ve sırasına önceden karar veriniz. Karşınızdaki insan size rengini söylemeden gözlerinizin önünde bir çizgi çizsin. Bu kişinin seçilen rengi hayal ettiğinden emin olunuz. Düşünmeyin, aklınıza gelen rengi söyleyin. Eğer rengi doğru bildiyseniz ve yakın bir renk söylediyseniz hanenize 1 puan, bilemediyseniz 0 yazın. Sonra yer değiştirin ve arkadaşınızın başarısını test edin. Önceden karar vermiş olduğunuz tur sayısını bitirince kimin daha çok puan yaptığına bakınız. Kişiler havada çizgi çizmeden önce rengin adını bir kağıda yazabilirler. Bu teknikte başarı oranınız sizi şaşırtacaktır. Başlangıçta çok yüksek bir skor elde etmeseniz de % 70 başarı elde edene kadar çalışmaya devam edin.
İkinci adımda size bir mızrak ve beş köşeli yıldız gerekiyor. Nefes hayatın taşıyıcısıdır ve enerjinin bütün beden içinde hareketini sağlar. Nefesle kontrol edilebilecek iki tür enerji vardır: sıcak, yani şemsi (güneşsel), soğuk yani kameri (aysal). Nefes bedeni gevşetmek ve alternatif bilinç halleri yaratmak için de kullanılabilir. Gevşeme için nefesinize iyice hakim olmanız çok önemlidir. Bu stres, mücadele ve kasılmalar çağında, özellikle Batı dünyasında “hastalıkla” savaşacak silahlara sahip olmak önemlidir. Ne kadar gevşek ve rahat olursak, majikal enerjiye o kadar açık oluruz. Bu bölümde verilen nefes teknikleri uzun dönemli ruhani majikal gelişimde çok faydalı olacaktır. Bu teknikler Kameri Nefes, yani sadece sol burun nefesine dayanmaktadır. Kameri nefesin amacı bedeninizi gevşetmek ve sizi İlahi Işık’ın tesirlerine açmaktır. Bu alıştırmaların hepsi sizin için çok kolay hale gelene kadar tekrar edilmelidir. Bundan sonra ikinci adıma geçebilirsiniz. Nihai aşamaya gelmek birkaç yılınızı alabilir. Majiye başlamak için nihai aşamaya gelmeyi beklemeyin.
ALINTIDIR
 

Şaman

Kayıtlı Üye
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
376
Tepkime puanı
21
bu hermeticste yazıyordu diye hatırlıyorum.o yüzden doğasnay arkadaşın emeğine teşekkür etmene gerek yok!
 
Üst