Elnora_alila
Moderator
Bütün Tanrıları devirdim, yasaları çiğnedim, mundar yedim.
Kılıcı yere attım ve kadın giysileri giydim.
Sağlam kalemi yıktım ve bir çocuk gibi kumda oynadım.
Savaşçıların, savaş düzeni aldığını gördüm..
Ve zırhımı bir balyozla parçaladım.
Tarlamı ektim ve meyveyi çürümeye bıraktım.
Büyük olan her şeyi küçülttüm ve küçük olan her şeyi büyüttüm.
En uzak hedefimi en yakınla takas ettim.
Ve işte ben hazırım.
Hiçbir şey sağlam durmuyor ; kendine dokunuyorsun ve toz oluyorsun. Tanrı'ya dokunuyorsun ve korkuyla yumurtanın içerisine saklanıyor.
Cehennemin kapılarını zorluyorsun : Gıdaklayan maskeler ve budalaların müziği sana yaklaşıyor.
Göğe saldırıyorsun hiddetle ; sahne dekoru sallanıyor ve locadaki suflör baygınlık geçiriyor.
Tanrımı, savunmasız ve çaresiz olanı sevmek istiyorum. Benim Tanrım ölecekse, anaç yüreğimden bir Tanrı çocuk doğmalı..
'' Doğu'nun yumurtasında büyü, sevgimle beslen, yaşam özsuyumu iç ki ışıldayan bir Tanrı ol.
Senin ışığına ihtiyacımız var ey çocuk. Biz karanlıkta yürüyoruz, yollarımızı aydınlat. Işığın önümüzde ışıldasın, ateşin soğuk yaşamlarımızı ısıtsın.
Biz gücüne değil, yaşamına gereksinim duyuyoruz.''
Liber Secundus - Jung
İmge 60-61-62
Kılıcı yere attım ve kadın giysileri giydim.
Sağlam kalemi yıktım ve bir çocuk gibi kumda oynadım.
Savaşçıların, savaş düzeni aldığını gördüm..
Ve zırhımı bir balyozla parçaladım.
Tarlamı ektim ve meyveyi çürümeye bıraktım.
Büyük olan her şeyi küçülttüm ve küçük olan her şeyi büyüttüm.
En uzak hedefimi en yakınla takas ettim.
Ve işte ben hazırım.
Hiçbir şey sağlam durmuyor ; kendine dokunuyorsun ve toz oluyorsun. Tanrı'ya dokunuyorsun ve korkuyla yumurtanın içerisine saklanıyor.
Cehennemin kapılarını zorluyorsun : Gıdaklayan maskeler ve budalaların müziği sana yaklaşıyor.
Göğe saldırıyorsun hiddetle ; sahne dekoru sallanıyor ve locadaki suflör baygınlık geçiriyor.
Tanrımı, savunmasız ve çaresiz olanı sevmek istiyorum. Benim Tanrım ölecekse, anaç yüreğimden bir Tanrı çocuk doğmalı..
'' Doğu'nun yumurtasında büyü, sevgimle beslen, yaşam özsuyumu iç ki ışıldayan bir Tanrı ol.
Senin ışığına ihtiyacımız var ey çocuk. Biz karanlıkta yürüyoruz, yollarımızı aydınlat. Işığın önümüzde ışıldasın, ateşin soğuk yaşamlarımızı ısıtsın.
Biz gücüne değil, yaşamına gereksinim duyuyoruz.''
Liber Secundus - Jung
İmge 60-61-62