(ibadetin saçma ve gereksiz olduğu doğrultusunda) Demişsiniz o sizi yarattı size nihmet verdi doğruyu güzeli öğretti iş yapabileceğiniz yemek yiyebileceğiniz el verdi düşünebileceğiniz akıl verdi vs. karşılık olarak sizden ibadet istiyor ve bu saçma oluyor öylemi

cidden durumunuza üzüldüm
o Allah bir kutsi hadisinde diyor ki BEN GİZLİ BİR HAZİNEYDİM TANINMAYI İSTEDİM
sizin bu düşüncelerinizin sebebinin Allahı iyi tanımamaktan olduğunu düşünüyorum
bir zamanlar ben sadece lafta müslümandım sizin düşüncelerinize yakın düşüncelerim vardı bir yakınım sadece tek birşey tavsiye etti onu tanımaya çalış dedi ve kurandan bir ayet okudu YERDE GÖKTE NİCE DELİLLER VARDA İNSANLAR ONA BAKMAZLAR günümüz bilminin nihmetlerinden faydalanarak insan yapısını yer gök yapısını vs. inceledim ve bir çok hakikatlerle karşılaştım ve bu durumda o Allaha saygı ve sevgi gösterdim
o bize yaşanabilir bir dünya verdi ve bir çok şey verdi ve doğal olarak onu tanımanı ona itaat etmeni istiyor senden
BEN İNSANLARI VE CİNLERİ ANCAK BANA İBADET ETSİNLER DİYE YARATTIM
NASIL OLURDA ÖLÜYKEN SİZİ DİRİLTMİŞ OLAN DAHA SONRA SİZİ YENİDEN ÖLDÜRÜCEK TEKRAR DİRİLTİCEK OLAN SONRA KENDİSİNE DÖNDÜRELECEĞİNİZ ALLAHA KARŞI NANKÖRLÜK EDERSİNİZ YER YÜZÜNDE NE VARSA HEPSİNİ SİZİN İÇİN YARATAN SONRA GÖĞE YÖNELİP ONU 7 GÖK OLARAK YARATAN ODUR
BİZ DEDİKKİ HEPİNİZ ORDAN YERYÜZÜNE İNİN BUNUNLA BİRLİKTE BENDEN SİZE BİR YOL GÖSTERİCİ GELDİĞİNDE KİM BENİM YOL GÖSTERİCİME UYARSA ONLARA BİR KORKU YOKTUR ONLAR ÜZÜLMİCEKLER ANCAK İNKAR EDİPTE AYETLERİMİZİ YALANLAYANLARA GELİNCE İŞTE ONLAR CEHENNEMLİKTİR VE ORDA SÜREKLİ OLARAK KALICAKLARDIR
bu ayetleri özel olarak büyük harflerle yazdım ki sizi biraz düşünmeye sevk eder belki
ibadet etmek saçma değildir çünkü önümüzde sonsuz bir hayat var ve orada Allaha itaat edenler kazanıcaklar
seni yoktan var ederken iyidi de senden ibadet isteyincemi kötü oldu ? bu kelimeyi ters manada kullanmıyorum yanlış anlamayın
ayrıca birşeyi çok merak ettim demişsinizki sorduğunuz sorulara hocalar cevap veremiyor
bu bahsettiğiniz hocalar hani para karşılığı imamlık yapan hocalarmı ? ozaman cevap verememeleri normaldır
cevap veremediler dediğiniz sorularınızı benimle paylaşabilirmisiniz rica edersem ?