dynamic apnea
Kayıtlı Üye
İçim sıkılıyor kesinlikle ama bunun doğa üstü şeytan başka bir varlık gibi düşünmüyorum kuranda yazan çoğu cümle bana çok çok ters gerçekten bu yüzden inanmıyorum kitaba bu yüzden sıkılıyor olabilirim o ayrı geçen Nisa suresini tekrar meali ni okuduk çok ters şeyler vardı bu benim kararım tabiki onun dışında dediğiniz gibi çocuk yetim öksüz hakları miras gibi şeyler anlatılıyor. Ben babasız büyüyen bir insanım bununla bşr alakası olabilir mi bilmiyorum
Şeriatta birçok hüküm üzerinde gerektiği gibi düşünülmeden sırf mantık kategorisinde değerlendirilip adaletsiz olarak yorumlanıyor ancak bir noktada çok büyük bir yanlış yapılıyor maalesef. İlahi bir mesaj insan aklıyla yorumlayıp daha ilk raddede mantıksız diye üzeri çiziliyor. Size şöyle bir soru sorayım, miras konusu demişsiniz mesela, peki bu konuyu kuran'in mealini okuyup kendi kafanızda yorumlamaya mı çalıştınız yoksa ciddi manada bu konu üzerine yoğunlaşıp fıkıhtaki tüm miras hükümlerini okuyup en azından bir haftanızı bu konu üzerinde ihtisas yaparak mı geçirdiniz? Neye göre ters geldi size? Yanlış anlamayın sizi sorgulamıyorum elbette, ancak kendinizi sorgulamanız için size bir fırsat sunuyorum. Örneğin dışarıdan baktığımda, miras hükümleri bana da ters gelmişti. Özellikle kadınların mirasta üçte bir, erkeklerin ise üçte ikiye sahip olması. Ancak, ilk raddede bu bana ters böyle iş mi olur Allah kadın erkek ayrımı yapmaz bu kitap ters diye düşünseydim herhalde şu an ben de kuran okumakta zorlanırdım. Konuya biraz yoğunlaşınca inanın zekanız gelişiyor. Şaka değil, zekanızın geliştiğini farkediyorsunuz. Aklınıza konu ile alakalı mantıklı şeyler gelmeye başlıyor, buna hikmet de denebilir. Mesela, her kadının üçte biri aldığını varsayın mirastan. Her erkek de üçte iki aldı. Kadın evlendi, kocasının da hakkı mirastan üçte iki. Kadın ise üçte birini alarak evden çıktı. Ellerinde ne var? Üçte üç. Erkeğin fazla almasının sebebi ise malum, erkek ev kuruyor.
Şu an şeriat ile yonetilmedigimiz için şeri hükümleri anlayamamak, daha doğrusu yüzeysel bir bilgi sahibi olup doğal olarak aklımıza yatıramamak çok doğal. Madem bu konuda bir sıkıntınız var, araştırın gitsin. Büyük alimlerin kitaplarını okuyun. Ama amacınız ne önce onu belirleyin. Birşeyleri reddetmek kolay mı geliyor yoksa gerçekten anlamak istiyorsunuz ama anlayamadınız mı..
İyi forumlar