Kristal terapi-1

  • Konbuyu başlatan angeldream
  • Başlangıç tarihi
A

angeldream

TAŞLAR VE KULLANIM YERLERİ

KUVARS KRİSTALİ
Yüzyıllardır tedavi ve sihir alanlarında kullanılan Kuvars Kristali, bugün tedavi edici nitelikleri en fazla olan taşların başında gelir. Duygusal dengeleyicidir. Beyin fonksiyonlarını stimüle eder. Kahinlerin kristal küreler kullanarak yorumlarda bulunmaları, onun zihinsel konsantrasyona ne kadar etki ettiğinin de bir göstergesidir.

PEMBE KUVARS
Türü: kuvars Sertlik : 7 Memleketi : Madagaskar, Brezilya, Rusya,Colorado, İspanya, Renk veren element : Mangan ve Titan.

Doğal ve takı olarak kullanılır. Pembe renkli bir taştır. Küme halinde ve tek uçludur. Yumuşak kadınsı titreşimleri vardır. Kalp çakrasının sakinliğini taşır. Enerjisi hep sevgi enerjisidir. Anaç ve sevgi doludur. Gerektiği gibi gelişemeyen her enerjiyi sevgiyle özüne döndürür. Problemi hemen halletmek yerine özüne inmeye çalıştığı için zamana ihtiyacı vardır. Aşk Taşı da denir. Onu üzerinde taşıyanı öfkeden, suçluluktan, korku ve kıskançlıktan koruduğu ve kısırlığa karşıda faydalı olduğu kabul edilir. Her zaman ve her terapide kullanılabilen nadir taşlardandır. Bol Reiki verilmelidir.İnsanlara yardım etmek amacıyla kendi öz enerjilerini çabuk yitirirler. Huzur ve duygu yüklüdür. Sevmek ve sevilmek konusunda yardımcı olur. İç huzuru sağlar. Duygusal boşalım sağlar. Negatif enerjiyi çeker. Bilgisayar vb. cihazların elektrostatik akımdan kaynaklanan olumsuzluklarını giderir.

DUMANLI KUVARS (Renkleri: şeffaf gri/siyah/kahverengi tonları)
Bu taşın içi sanki dumanlı gibidir. Enerjiyi arttırır ve koruyucu özellikleri vardır.Rüya Taşı olarak da bilinen Dumanlı Kuvars, umutsuzluğa, üzüntüye, öfkeye, depresyona ve diğer negatif etkilere karşı taş sahibini koruma altına aldığına inanılır.

KALSEDON Türü: Kuvars Sertlik : 7 Ülke : Almanya, Brezilya, Hindistan, Çin, Amerika, İtalya, Mısır, Scotland, TürkiyeDoğal ve takı olarak kullanılır. Rengi mavi ve tonları , Kırmızı .

Boğaz çakrasıyla ilgili tüm konularda kullanılır. Boğaz ağrılarında ,guatrdaki dengesizliklerde ,omuz ve boyun ağrılarında, sitrin ile birlikte bademcik iltihabında kullanılır.7 li kalsedon terapisi olarak bütün çakralar üzerinde kullanılır. İnsanın açıklayamadığı duygularını uygun bir üslupla açıklamasını sağlar. Ayrıca kabuslar, histeri, ve depresyonda yastığın altına koyarak uyku tavsiye edilir.

KRİSOKOL (chrysokoll)
Türü : Kalsedon, Sertlik : 2 Ülke : Şili, Rusya, Zahire
Rengi : Yeşil (mermer gibi açık ). Fiziksel alanda ferahlatıcı, rahatlatıcı, dengeleyici, 5. ve 6. çakralar üzerinde etkilidir. Kalsedonun alanına giren tüm konularda etkilidir. Negatifi yansıtır. Koruyucudur. Duyguları gevşetirken zihni harekete geçirir. Feminen etkisi vardır.

KRİSOPRAS (Chrysopras)
Türü : Kuvars Sertlik : 7 Ülke : Polonya, Avustralya, Rusya, Amerika, Brezilya, Avusturya
Rengi yeşildir. 4. ve 5. çakralarda kullanılır. Yeniden doğuş ve yenilenme konularıyla ilgilidir. Eski alışkanlıklarla ilgili korkuları iyileştirir. İnsanı yeniliklere açar.

AVENTURINE
Türü : kuvars Sertlik: 7 Ülke : Brezilya, Hindistan, Rusya, Japonya, Amerika, Tanzanya.
Yeşil mavi ve kırmızı renklerde bulunur.
Ufak, metalik beneklerle kaplanmış gibidir. Hindistan Yeşimi olarak da anılır. Güçlü bir iyi-şans taşı olduğu gibi size hemen her konuda yardımcı olur ve başarıya destek verir. Enerjileri dengeler armonize eder. Yaratıcılığı harekete geçirir. Kalp çakrasına hitap ettiği için kalbi iyileştirir. Her tür şifa terapisinde kullanılır. Fiziksel ve psişik enerji boşluklarını doldurur. Katılaşmış duyguları yumuşatır, yavaş yavaş çözer. Sol el içine alınarak kullanılır.

CARNELIAN (Karneol)
Türü : Kalsedon Sertlik : 7 Ülke : Brezilya, Uruguay.
Renkleri: saydam kırmızı veya turuncu
Bu taş çok özel bir akik türüdür.2. çakrayla ilgilidir. Gönderdiği canlı kavuniçi ışık frekansıyla üzüntü, endişe ve genel neşesizlik enerjilerine karşı anti-depressan gibidir. 2. çakrayı ve bu çakrayla ilgili konuları aktive eder ve bu konularda neşe enerjisi verir. Aynı zamanda enerjik açıdan düşük olan noktalarda kullanılır. (tek uçlu kuvars ile) . Motive edici ve düşünceleri toplayıcıdır. Başarılar kazanmanızda size yardımcı olur. Kudretli ve yanında hareketi getiren bir taş olan carnelian'la olaylar son derece hızla ve çabukça gelişir. Eğer bazen içinde bulunduğunuz ortamlarda düşüncelerinizin okunduğu gibi bir izlenime kapılıyorsanız ve bunu istemiyorsanız yanınızda bir carnelian taşıyın.
Fiziksel olarak : Kan ve kan dolaşımıyla ilgili rahatsızlıklarda kullanılır.

AGAT
Türü : Kalsedon Sertlik : 7 Ülke: Brezilya, Hindistan, Çin, ABD. Meksika, İtalya, Mısır.
Renkleri : Kırmızı ve kahverengi tonları
Vücutta tansiyon dengeleyicidir. Üriner sistemin sağlıklı kalmasına yardımcı olur. Lenflerin sirkülasyonunu rahatlatır. Isırıklarda, böcek sokmalarında kullanılır. Aklı ve vücudu güçlendirir. Cesaret verir. Enerji depolar. Siyah beyaz olanı fizikseldir. Kahverengi olanı nazar ve ruhsal nöbetlerde kullanılır. Kırmızı olanı ısırıklarda kullanılır. Stresi ve duygusal acıyı uzak tutar.
İçi Ağaç Şekilli agat : Mavi beneklidir ve süt-beyaz rengindedir; seyahatlerde korunmak için kullanılır.
Hint agat: Taşın tam ortasında göze benzer bir şekil vardır. Bedensel koruma ve hayatta kalmak için kullanılır.
İçi Yosun Şekilli agat: Süt-beyazı rengindedir. İyileştirici ve yaralanmalardan koruyucu özellikleri vardır. Likit görünümü ve pürüzsüz yüzeyleriyle özellikle çocuklar için yaralanmalardan koruyucu özellikler gösterirler, ve güçlendirici etkileri vardır.
Tüylü agat : Süt-beyazıdır ve içinde ateş kırmızısı ot, çimen veya tüye benzeyen bir formasyon oluşmuş gibidir. Arzu edilen amaçlara ulaşabilmek için kullanılır... Akikler genel olarak diğer taşlarla bir arada kullanıldığında mükemmel sonuçlar verir.

AKİK
Renkleri: Kırmızı, yeşil
Birçok türde akik taşı bulunmaktadır. Bedensel ve zihinsel kuvvetlendirici bir taş olan akik,taşıyanı tehlikeden korur,uyumsuzluklarına son verir. Akik taşının bunların yanı sıra uykusuzluğa, korkaklığa, karabasana,nazara ve hatta metabolizmaya faydası olduğu da bilinen güçleri arasındadır. Akik taşına kimileri de Ateş Taşı ya da Gezgin Taşı derler.Gerçeklerin farkına varılmasında yardımcı rol oynar.
Botswana Akiği : Agat ve kalsedon özelliği taşır. Çok boyutlu ve sakinleştiricidir.

AMETİST
Türü : Kuvars Sertlik : 7 Memleketi : Brezilya, Rusya, Kanada, Hindistan, Uruguay,Madagaskar, Amerika, Almanya,Avustralya,Zambiya, Türkiye.

Renk veren element : demir.
Doğal ya da takı olarak kullanılır. Mordan beyaza yakın renklere kadar türleri vardır. Tek uçlu, küme halinde veya iri dilimler halinde olur. Kuvarsın mor şeklidir. Mor yakut da denir. Zihni açan, hisleri ve anlayışı arttıran, iç sakinliği veren bir ruhsal taştır. Huzursuzluk, sinirlilik, telaş gibi duygulara karşı yatıştırıcı özelliği vardır. 6. çakrayı aktive eder. Meditasyonda ve Aura temizlemede kullanılır. Negatif atmosferleri değiştirmek ve altıncı hissi yahut sezgileri kuvvetlendirmek için kullanılır. Eğer kabuslar görüyorsanız bu taşı yastığınızın altına ya da yatağınızın başucuna koyarak bundan kurtulabilirsiniz. Pozitif bir ortam yaratmak istediğiniz her yerde kullanabilirsiniz.

FLUORITE

Fiziksel olarak : Tansiyondan kaynaklanan baş ağrısı ve gözle ilgili problemleri ortadan kaldırır. Kan temizleyicidir. 7 li taş terapisinde karma çözücü ve transformasyona yönelik etkileri vardır.Ayrıca alkol bağımlığından uzak tutar. Ametist, endokrin ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, kanı temizler ve enerji verir. Bilinç seviyelerini aktive eder, yatıştırıcı etkisi vardır
Asırlar boyunca türlü uygarlıklarda sevgi beğeniyle kullanılmış,Asya'da, Mısır'da mühür olarak değer kazanmıştır.
Renkleri : çeşitli tonlarda saydam mavi, mor, pembe yahut mavi-yeşil
Zihin yorgunluğu içindir. Düşünce ve becerileri kuvvetlendirir. Anlama gücünü arttırır. Zihni merkeze bağlar. ]Flüorit doğada birbirlerine girmiş küpler halinde yahut yine birbirlerine girmiş iki piramitmiş gibi görülür. Bu taş meditasyonlarınız sırasında destekleyicidir. Geçmiş hayatınıza ait bazı sorularınızı da yanıtlamanızda size yardımcı olur. En başta önemsiz gibi görünen küçük kıvılcımlar vardır ancak daha sonra bu kıvılcımlar hikayenin tamamını kapsayan cevaplara götürebilir sizi. Aynı zamanda flüorit, çözümleyici ve entelektüel etkinliklerinizi de arttıracaktır.

AYTAŞI
Renkleri : pembe, mavi yahut yeşil
Bütün tonları soft renklerden oluşur. Aşkı kuvvetlendirici, ve insanlarla aranızdaki şefkat ve sempati duygularını karşılıklı olarak arttırıcı özellikleri vardır. Ayrıca olan psişik güçlerinizi kuvvetlendirir ve kehanet araçlarıyla beraber kullanıldığında (tarot, rune, çay yaprakları falı gibi) doğru tahminlere ulaşmayı kolaylaştırır. Ay Taşının özellikleri bunlarla bitmez, ek olarak sevgililer arasındaki duyguların frenlemesini önler, iletişimi düzenler.

JASPİS
Türü : Kuvars Sertlik : 7
Renkleri: Kırmızı , sarı renkli ve leopar desenli olabilir.
Kök çakrada kullanılır.Demir içeren diğer taşlar gibi (hematit,onix, obsidyen) fiziksel açıdan güç, manevi açıdan ayak altında sağlam zemin olduğu verir. Yoğun meditatif çalışmalardan sonra gündelik yaşama geri dönüşü kolaylaştırır.Duygu ağırlıklı dönemlerde maddi dünyayla ilgili deneme yapar. Topraklama ve gündelik yaşamda sağlam yardımcılardır.

JASPER
Türü :Kuvars Sertlik : 7 Ülke : Venezuela, Hindistan, ABD. Rusya, Fransa, Almanya
Renkleri : Kırmızı, sarı, yeşil, gri-mavi, kahverengi karışımlarından oluşur.
Alt çakralarda kullanılır. Sindirim sistemine iyi gelir. Karaciğer ve safra kesesini güçlendirir. Fiziksel direnci arttırır. Acı, zehirlenme ve ateşte kullanılır.
"Yağmur Getirenler" olarak da bilinen bu taşlar, enerji akışını güçlendirir ve stresi alır. Çeşitli renklerdeki türlerinin değişik işlevleri vardır: Kırmızı, gece koruması, büyü ve negatif enerji barikatı sağlar. Yeşil olanlar iyileştiricidirler. Kahverengi renkteki jasper ise konumunuzu korumanızı sağlar ve dayanıklılık verir.

KANTAŞI
Renkleri : koyu yeşil
Kantaşı, üzerinde kırmızı yahut turuncu lekeler olan bir çeşit yeşil kuvarstır. Bu taş duygusal ve zihinsel anlamda önünüzdeki engelleri kaldırmak için kullanılır. Yaralanmalardan uzak tutar, para getirir, üretimi arttırır, hamile kadınları korur, ve görünmek istemediğiniz zaman sizin için bir pelerin gibi hareket eder.

KAPLANGÖZÜ
Türü : Kuvars Sertlik : 7 Ülke : Sri Lanka, Hindistan, Brezilya, Güney Afrika, Avustralya, Amerika
Renkleri: bal-kahverengisi – kızılımsı kahverengidir.

Mide bölgesindeki iç organlara enerji verir. Sindirim sistemi bozuklukları bu taş sayesinde giderilebilir. Dalak, pankreas ve kolon için faydalıdır. Duygusal denge unsuru ve inatçılığı azaltan bir taş olarak bilinir. Maskülen enerji verdiği gibi, kişilerin olayları net algılamasında rol oynar. Yoğun topraklama etkisi vardır. Kemiklerle ilgili bütün rahatsızlıklarda kullanılır.Vücudu negatif enerjiden korur. Parayı çeker.Bir iyi şans taşı olan kaplan gözü, aynı zamanda illüzyonların arasından gerçeği görmenizde yardımcı olan bir özelliğe de sahip olduğundan dürüstlüğün taşı olarak düşünülür. "Bağımsızlık Taşı" diye de anılır. Buna sebep, taşın, kendisini üzerinde bulunduran kişileri başka kişilere karşı daha az bağımlı yaptığına inanılmasıdır. Bu özelliği ikili ilişkileri zedelediği gibi, iş hayatında da ortaklıkları sona erdirebilir. Bu yüzden de çelişkili bir taş diye adlandırılır. Kaplan Gözünün bir unsuru da nazardan koruduğuna inanılmasıdır. 3. göz üzerine koyularak meditasyon sırasında kullanılır.

AMBER – ( KEHRİBAR) Türü : Organik Sertlik : 2,5 Ülke : Polonya, Rusya, Norveç, Danimarka, Meksika, Fransa, Almanya, Romanya, Çekoslovakya, İtalya, İtalya,İspanya

Renkleri: sarı yada turuncu şeffaf

Bir taş görünümündeyse de aslında çağlar öncesinde çam ağaçlarından sızmış olan ağdalı, yapışkan reçinelerin fosilize olmuş yani taşlaşmış kalıntılarıdır. Mükemmel koruyucu özelliklerinin dolayısıyla, bir büyü güçlendirici olarak ve para getiren bir taş olarak kullanılır. Mide ve karın bölgesinde kullanılır. Enerji ve neşe verir. Çok yumuşak olduğu için her tür şifada kullanılır. Kanserde kullanılır. Çok çabuk kirlenir.
Kara Kehribar : Sahibini çeşitli hastalıklardan koruduğuna inanılan kara kehribar, takanı melankolik durumlara karşı korumasıyla da çok popüler bir taştır. Renginden dolayı Kara Kehribar denilen bu taşı, İtalya'da küçük tılsımlar yapmak için kullanırlardı. Nazara karşı en üst koruma yaptığına inanılan kara kehribar, ilk bulunduğu yıllarda kömür zannedilerek yakılmış daha sonraları ise zaman zaman yakılarak dumanının yılanları kovduğuna inanılmıştır. Kökeninin Hz. İsa' dan çok öncelere dayandığı bilinir.

MALAHİT Türü : kuvars (bakır taşı ) Sertlik : 4 Ülke : Zaire, Rusya
Renkleri : çeşitli çizgileri olan mavi yahut yeşil

"Bakır Taşı" olarak da bilinen malahit, çok özel bir özelliğe sahiptir. Yakında büyük bir tehlike varsa iki parçaya ayrılır! Ayrıca bu taşın hayal gücünü kuvvetlendirdiğine de inanılır.
neşeli, enerji veren bir taş. Aşırı duygusal olanlar kullanmamalıdır. Romatizmaya etkilidir. Fiziksel ağrıları azaltır. Karaciğer ve dalağın işlevlerine yardımcı olur. Radyasyondan koruyucudur. Uyumayı kolaylaştırır. Zihni ve vücudu canlandırır. Düşmelerde kullanılır.

OBSIDIAN
Renk: siyah
Bir tür camsı volkanik taştır. Obsidian korunmak içindir, aynı zamanda rakipleriniz arasından sivrilip öne çıkmanızı sağlayan bir özelliği de vardır. Fiziksel güç verir. Özellikle alt çakraları topraklama ve aura tabakalarını temizlemekte kullanılır. Renginden dolayı kimileri ona Kara Kadife de derler. Obsidyen in en tutulan cinsi üzerinde beyaz lekeler olan Kar Taneli obsidyendir. Bu tür aynı zamanda Saflık Taşı olarak da bilinir.Özellikle çok hassas kişilere koruyucu özelliği vardır. Zihinde oluşan heyecan duygularını engeller. Espri gücünü arttırır. Stresi azaltır. Terapik etkileri çoktur. Karın ve bağırsakları etkileyerek, iyileştirir, zihin ve duyguyu birleştirir. Kaygıyı azaltır, bilinçaltında blokajları temizler. Akıl ve sevgi ile bağlarımızdan kopmamayı simgeler. Koruyucu tılsım olarak çok kullanılan bir taştır. Kahinler tarafından kehanet taşı olarak da kullanılmışlardır.
Gökkuşağı Obsidyeni : Sevgi ve spiritüellik verir. Koruma amaçlı kullanılır.

RHODONIT
Renkleri : çeşitli tonlarda pembe ve beyaz

Bu taş enerjinizi arttırır. Eğer biraz yorgun hissediyorsanız, ve bitirmeniz gereken işler varsa izin verin bu taş size yardım etsin. Vücudun gelişmesinde yardımcıdır. Özellikle travma ve diğer hastalıklardan sonra nekahet devresinde kullanılır. Fiziksel ve zihinsel tedavilere uygun taşlardır. Kan dolaşımını dengeler. Psikolojik olumsuzluklardan kurtarır, cesaret verir.

SODALITE
Türü : Kuvars Sertlik : 5,5 Ülke : Kanada,İngiltere
Renkleri: beyaz, iplik telleri şeklinde çizgileri olan koyu mavi

Troit metabolizmasının dengesini sağlar. Depresyonda yararlıdır. Zihin açıcı ve güven vericidir.3. gözü uyandırır. Negatifi emer. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Enerji alanını kuvvetlendirir. Mükemmel bir stres alıcı olan bu taş, sizi günlük iş hayatının kötü etkilerinden ve bunun yanı sıra duygusal karmaşalardan korur. Ayrıca zihni açan etkisi dolayısıyla öğretmenler ya da işi öğretmek olan kişiler tarafından da kullanılabilir.

TURKUVAZ
Renkleri: mavi ve yeşil
Büyük bir çekim gücü olan bu taşı eğer vücudunuza değecek şekilde yanınızda taşırsanız stresinizi alır. Turkuvaz, "Konuşmanın Taşı"dır. Sözel iletişimi kuvvetlendirir ve düşüncelerinizin mükemmel cümlelerle ağzından akıp gitmesini sağlar. Eğer topluluk önünde konuşmak konusunda fobiniz varsa ya da en azından böyle durumlarda rahatsızlık duyuyorsanız bu taştan yapılmış bir kolye takın. Turkuvazın bütün bunların yanı sıra aşkı, mutluluğu ve sağlığı da kuvvetlendirdiği, koruyucu bir taş olarak da işe yaradığı düşünülmektedir. Bilinen taşların ve de tılsım olarak kullanılan taşların en popüleridir, çok sayıda da koruyucu özellikleri bulunur. Güç ve denge sağlar. Sindirim sorunları için kullanılabilir.Tüm vücudu kuvvetlendirir, hücreleri yeniler, kan dolaşımını, ciğerleri canlandırır. Sakinlik verir ve yaratıcı ifadeye güç kazandırır. Duygusal denge, iletişim, sadakat ve dostluğu sembolize eder. Turkuvaz eski çağlarda hayvanları kötü etkilerden korumak için at tılsımı olarak da kullanılırdı. Aztek uygarlığında ise bu taşa "Tanrıların Taşı " adı verilmişti.

OPAL
Halk arasında Gökkuşağı Taşı olarak da bilinen opal, karışık bir de geçmişe sahiptir. Kimisi onu talihsizlikler getiren taş olarak nitelerken, kimisi de onu güven duygusunu taze tutmak ve düşmanlara karşı güçlü olmak için taşır. Ayrıca negatif duyguları emdiğine ve duygusal dengeleyici olduğuna da inanılır. Görme duyularını güçlendirip, sezgi arttırıcı etkisi vardır. Üst bene ulaşmak için kullanılabilir. Özellikle mücevheratta kullanılan opal, insanın avuç
içi ısıyla renk değiştirme özelliğine de sahip yegane taşlardan biridir.

SİTRİN (Citrine) Türü : Kuvars Sertlik : 7 Ülke : Brezilya, İspanya, Rusya, Madagaskar,
Sarıdan açık kahveye doğru giden bir renk yelpazesi oluşturan sitrin, birçok hastalığın iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. 3. çakrayla ilgilidir. Güneş enerjisi taşır. Mental tabaka yani, düşüncelerde etkilidir. İletişimi sağlar. Sesi yükseltir, enerji verir. Korkuları giderir. Böbrek, kolon, ciğerler, hazım organları ve kalp için faydalıdır. Bir adı da Tüccar Taşı olan Sitrini, bazı inanan kişiler kasalarına koyarlar. Bu, onların parasal güçlerini arttırdıklarına inancıdır. Kimi kişilerde onun talihsiz bir taş olduğu kanısındadırlar ve her ne olursa olsun ona el sürmemeye çalışırlar.

LAPİS LAZULİ Türü : kuvars Sertlik : 5,5 Ülke : Afganistan, Rusya, ABD,KanadaRenk : lacivert üzerine altın parıltılar.
O dünyanın en değerli taşlarından biridir. Çok eski medeniyetlerce de bilinen Lapis Lazuli, bir zamanlar Mısır Kralı Tutankamon'un da mezarını süslerdi. Her zaman mavidir, ancak yoğunluğu çıkarıldıkları bölgelere göre farklılıklar gösterir. Gece Taşı ya da gerçek Taşı olarak da adlandırılan Lapis Lazuli, renginden dolayı göklerin sembolü olarak kabul edilir. İsim manası da "Göklerin Taşı" anlamını içermektedir. Daha çok spiritüel çalışmalarda kullanılır. İç görüyü harekete geçirir. Küçük çocukları korkularından ve solunum yolu hastalıklarından uzak tuttuğu için Çocuk taşı da denir. İskeleti kuvvetlendirir, tiroide bezlerini harekete geçirir. Tansiyon ve kaygıyı azaltıcı, canlandırıcı etkisi vardır. Zihinsel açıklık ve aydınlanma için kullanılır. Yaratıcı ifade, fiziksel yetenekler ve iletişim yeteneğini kuvvetlendirir.
Takılarda altınla kullanılması önerilmez.

YEŞİM Türü : kuvars Renk : yeşil
Binlerce yıl öncesinde bu yana Çinliler Yeşim Taşı'nı en değerli taşlardan biri yapmışlardır. Efsaneye göre büyük Çin Ejderinin yeryüzüne boşalttığı tohumların donmuş hali Yeşim taşı olmuştur. Günümüzde bile Çinli işadamları ellerinde yeşimden tılsımlar taşırlar, bir işe başlamadan önce onu tutar, okşar ve ondan güç alırlar. Bu taşın hayvan biçiminde yontulmuşları bugün bile çok revaçtadır. Salgı bezleri, kemik kırılmaları, diş problemleri için kullanılır. Kalp çakrasının taşıdır. Ayrıca yeşim Taşının akıl hastalıklarına, dahili hastalıklara, göz bozukluğuna ve kadınların adet ve doğum sancılarına iyi geldiğine de inanılmaktadır.

HEMATİT: Mineral Sertlik : 6,5 Ülke : Kuzey Amerika, Brezilya, Venezuela, İngiltere
Tutkulu zorlayıcı bir gücü vardır. Etrafı kırmamayı hiç düşünmez. Enerjik açıdan zayıf organlarda kullanılmalıdır. Kırılgan ve narin yapılı insanlara güç verici özelliği vardır. Enerji ve canlılık verir, stresi azaltıcı etkisi vardır. Çekim gücü fazla olduğundan, kişisel çekim, neşe, cesaret ve istek verir. Özellikle karar verme güçlüklerine bire birdir.
Fiziksel olarak : Kan dolaşımının sağlıklı olmasına yardımcı olur. Solunum yolları üzerinde olumlu etkileri vardır. Satın alırken mıknatısla kontrol etmelidir. Bir çekip , bir iter.Bunun tersi sahte olasılığını getirir.

AQUAMARINE Türü : kuvars Sertlik : 7,5 Ülke : Afganistan , Pakistan, Hindistan, Nijerya, Brezilya
Renk : Mavi şeffaf
Gök zümrüt de denilen Aquamarine, soluk mavi-yeşil renkli bir taş olmasından dolayı, Sakin Taş olarak da bilinir. Her ne kadar Sakin Taş dense de, Cesaret taşı olarak adlandırılır ve onu taşıyana ya da takana özellikle ölüm karşısında cesaret verdiği söylenir. Bu taşı renginden dolayı özellikle denizciler tılsım diye kullanırlar. Renginden dolayı kahinler tarafından geleceği görmek için de kullanıldığından Kahin Taşı olarak da anılır. Akıl almaz renklerde olabilen Aquamarine, mücevheratta da kullanılır. Aquamarinin sinirleri yatıştırıcı özelliğinin yanı sıra düşüncenin berraklaşması ve yaratıcı gücün ortaya çıkmasında da büyük rolü vardır. Güven, denge ve ahenk sembolüdür. Solunum problemleri ile savaşır. Hafızayı güçlendirir. Neşe huzur ve aşk taşıyıcısıdır. Tiroit bezini kuvvetlendirir, vücudu temizler.
PUDRA TAŞI Türü : kuvars Sertlik : 7
Karaciğerde enerji azlığı olduğu zaman kullanılır. Böbrekte su fazlasını alır. Lokal olarak yumuşatıcı etkisi vardır. Böbrek, pankreas, karaciğer üzerinde etkilidir. Vücutta ödem olduğu zaman kullanılır.

TURMALİN
Türü : kuvars Renkleri : Pembe , yeşil, siyah.
Bel ve belden aşağı ağrılar için kullanılır. Açık renk olanları huzur ve güvence verir. Koruyucu özelliği vardır. İlham verici ve konsantrasyon sağlayıcıdır.

AYTAŞI

Ay'ın taşın parıltısını yansıttığı söylentilerinden dolayı bu ismi alan Ay taşı, lenfatik sistemdeki bozuklukları ortadan kaldırır. Duygusal dengeleyici vasıflara sahiptir. Tutumlarda esneklik yaratır. Bu taş hakkında en çok rivayet çıkan yerlerden biri de Hindistan'dır.
Hindistan da kutsal bir taş olarak kabul gören ay taşı, sevgilileri daha ihtiraslı yaptığı da söylenir. Ay taşı, kadınlar tarafından kısırlığa iyi geldiği ve üreme organlarının sorunlarını çözmesi ve de kolay doğum yapmaya yaradığı için taşınır. Kişilerdeki egoizmi giderdiği ve fazla yemek yeme dürtülerini ortadan kaldırdığı da bilinir. Ay taşı üzerine yapılan rivayetlerin en çarpıcısı da, onu tılsım olarak taşıyan kişiyi şöhretli ve görünmez yaptığıdır.

TOPAZ(Sarı Yakut) : Eski zamanların en kudretli taşlarından biri olan Topazın, göz hastalıklarını ve veba gibi salgın hastalıkları ortadan kaldırdığı söylenir. Bir adı da "Aşk Taşı" olan Topazın bir çok rengi mevcuttur. Sağlıksız insanları sağlığına kavuşturduğu, onları korkaklıktan ve ahlaksızlılardan koruduğu bilinir. Çok güzel ve nadir bulunan taşlardan olan topaz, özellikle mücevher yapımında kullanılır.

Dairesel veya oval biçimli bir taştır. Lal'in erkek türü koyu kırmızı, dişi türü ise açık kırmızıdır. Üzerinde taşıyanı, bedensel zayıflığa ve acımasızlıklara karşı koruduğu bilinir. "Hayal Kuran" ve " Merhamet Taşı" olarak da bilinir. Cinsel enerjiyi ve duyarlılığı artırdığı, cinsel dengesizlik eksikliğine karşı koruma taşı olarak bilindiğinden bazı yerlerde de "Tutkuların Taşı" olarak bilinir. Kalp şeklinde yapılmış tılsım Lal'ler, karşı cinsi cezbetmeye yaradıkları gibi, yatak ve tastık altına konulduğunda kötü rüyaları ve gecenin kötü ruhlarını kovar.Üreme gücü, adet sancıları, bel ağrıları için kullanılır.

ONİX
Kaygı azaltıcı, Kadın/erkek kutuplaşmasını dengeler ve ilikleri kuvvetlendirir. Kontrol ve denge unsuru bir taş olan Oniks, bağımlılıklardan da kurtulmaya yardım eder. Değerli bir taştır ve kişinin konsantrasyonunu sağladığı gibi nazara karşı da kullanılır. Kimi yerlerde zaman zaman "Ayrılık Taşı" diye de nitelendirilir. Çok çeşitli renkleri olan oniks, kişinin hangi konuda enerji desteğine ihtiyacı varsa onu sağlayan bir taş olarak da bilinir. Gelecek
kaygılarını yok ettiği gibi kişilerde farkındalığı da sağlar.

YAKUT
Güzelliği ve sertliği nedeniyle en değerli taşlardan biri olarak kabul edilir. Ona, Hindistan'da "Değerli Taşların Efendisi" adını yakıştırmışlardır. Onun kraliyet ailesi fertlerini koruduğuna inanılır. Cesaret, ruhsal gelişme, liderlik, mutluluk duygularını arttırır. Cinsel aşırılıklara da iyi geldiği söylenir. İnsanları mutsuzluğa karşı koruduğuna inanılır. Tasa, korkular,zehirlenmeler, zihinsel bozukluklara, erken ölüme ve hatta sel, fırtına gibi doğal afetlere karşı da koruduğu bilinir. Kimi yerlerde ise taş sahibinin etine ya da dişine takıldığında daha fazla güç ve enerji verdiğine inanılır.

ELMAS
En sert ve değerli taş olan elmas, yüzyıllardır kadınları erkeklere karşı sihirli bir koruma altına almışlardır. Sertliğinin verdiği esinlenmeyle de doğal olarak yenilmezlikle özdeşleştirilir.
"Size bir elmas hediye edilmişse eğer, bu satın alacağınız elmastan daha çok koruyucu özelliklere sahip olacaktır " diye de bir rivayet bulunmaktadır. Altın bir muhafaza içine yerleştirilerek, vücudun sol tarafında taşınan elmasın daha etkili olduğu da bilinir. Erkek ve kadın ilişkilerinde sevgiyi arttırıcı bir güç olarak bilinen elmas, takanı büyü, zehirlenme, hastalıklar, karabasanlar, öfkelenme ve dirayetli olma konusunda da korur. Elmasın büyük olanı makbul değildir ve uğursuzluk getirdiği inancı çok yaygındır. Bu gün ismi lanetliye
çıkmış bir çok elmas vardır.

ZÜMRÜT
Dünyanın en kıymetli taşlarından biri olan zümrütler, mitlerin ve efsanelerin taşıdır. Geçmişte Şeytanın Cennet'den kovulurken alnından düşen taşın ve Kutsal Kadeh'de ki taşın da zümrüt olduğu söylenir. Renginin yeşil olması nedeniyle bu taşın yağmur yağdırdığına inanılırdı. Bağışıklık sistemi,sinir sistemi, kalp, ciğer ve böbreği kuvvetlendirdiği bilinir. Beden-ruh-zihin için tonik vazifesi görür ve kuvvetli bir duygusal dengeleyicidir. Bolluk, sevgi, iyilik, sakinlik, denge ve sabır unsurlarını da içerir. Zümrüte kimi yerlerde "Koşulsuz Aşk Taşı" da denmektedir. Sevgililerin birbirlerine verebilecekleri en iyi armağan olarak görülür. Kimi İslam ülkelerinde zümrüdün var olan koruyucu tılsım gücünü bazı ayetler okunarak daha da güçlendirildiğine de rastlanmıştır.

SAFİR
Dünyanın en pahalı ve değerli taşları arasında bulunan safirler, krallar tarafından kötülükleri uzaklaştırmak için kullanılırdı. Renginden dolayı ona Göklerin Temsilcisi denir. Sahibini masumiyete karşı koruduğu söylenir. Ayrıca sevgilileri koruyan özel güçler de içerirler. Dünya yüzünde en değerli ve ünlü safirler, Hindistan'dan çıkmışlardır. Çok değerli ve koruyucu gücü yüksek olması onu aranılır bir hale getirmiştir. Bugün bilinen en büyük safir,563 kıratlık Hindistan Yıldızıdır ve New York Doğal Tarih Müzesinde teşhir edilmektedir. Kalp ve böbrekleri kuvvetlendirir ve tüm salgı bezlerini harekete geçirici özelliği vardır. Psişik yetenekleri arttırır ve sezgi gücünü güçlendirir. Bu bakımdan dolayı yaratıcı ifadenin gelişmesinde büyük rol oynar. Karışıklığın ortadan kalkmasına neden olup kozmik farkındalığı da arttırdığı söylenir.

Alıntı
 
A

angeldream

çoğu evet ama bu taşlarla ilgili olan şu bulunduğumuz yazı toparlama neden sordun?
 
Üst