İslam dininde meleklere iman vardır. Meleklerin nasıl varlıklar olduğu hakkında pek bilgimiz olmasa da var olduklarına inanıyoruz. Fakat melek çağırma, melek duası ile yardım alma gibi şeylerin tamamı İslam'a aykırıdır. Terimler ile eylemleri birbirine karıştırıp ortaya farklı sunumlar yapanlara saygı duymakla beraber İslami açıdan böyle durumların temelsiz olduğunu bildirmek istiyorum.
İslam dininde Meleklerden yardım istemek yasaktır diye bir şey geçmiyor ve yok.Melekler de, Allah'ın yarattığı varlıklardır ve çoğusu insanlara yardım etmek için yaratılmıştır.Allah'ın bize yardım etsin diye yarattığı varlıklardan yardım almanın neresi yasak ? Eğer yasak olsaydı hiç yaratılmazlardı.Meleklerin hepsi aynı amaç için yaratılmamıştır.Bizleri korumakla görevlendirilen melekler de vardır.
Bir Müslüman kişinin de dua ederek koruyucu meleğinden yardım istemesi yasak değildir.
Melekler'den istemsiz bir şekilde de yardım isteriz ve onlarda bize yardım eder.
davetname firdevs-i tavilde melek çizimleri ve çağırma ritüelleri var
"Kâinatı sizin istifadenize, emrinize müsahhar eyledim. Her şeyi ama her şeyi sizin için yarattım. Ama sizi de kendim için yarattım."
Bakın Meleklerden yardım istemek zaten Allah'tan yardım istemektir.Melekler yaratılış gereği önce Allah'ın yardımcılarıdır sonra da İnsanlar'ın.
Dediğiniz gibi Allah istemezse hiç bir şey olmaz değil mi ? Ve Allah istemezse Melek'lerde size yardım etmez.Meleklerin bize yardım etmelerinin arkasında Allah vardır.
Kalıplaşmış bir bakış açısı ile bakmayın biraz başka bakış açılarından da bakın.
Sevgiyle Kalın.![]()
benden isteyin diyor , bi yerdede "biz" diye geçiyor . e şimdi soruyorum. vefk yaparken meleklerden yardım isteniyor nasıl oluyor bu iş ? evet ortada bir mantık hatası var![]()
İslam dininde Meleklerden yardım istemek yasaktır diye bir şey geçmiyor ve yok.Melekler de, Allah'ın yarattığı varlıklardır ve çoğusu insanlara yardım etmek için yaratılmıştır.Allah'ın bize yardım etsin diye yarattığı varlıklardan yardım almanın neresi yasak ? Eğer yasak olsaydı hiç yaratılmazlardı.Meleklerin hepsi aynı amaç için yaratılmamıştır.Bizleri korumakla görevlendirilen melekler de vardır.
Bir Müslüman kişinin de dua ederek koruyucu meleğinden yardım istemesi yasak değildir.
Melekler'den istemsiz bir şekilde de yardım isteriz ve onlarda bize yardım eder.
benden isteyin diyor , bi yerdede "biz" diye geçiyor . e şimdi soruyorum. vefk yaparken meleklerden yardım isteniyor nasıl oluyor bu iş ? evet ortada bir mantık hatası var![]()
Şifa isterken yada uygualrken bile meleklerden direk istemiyorum ben örneğin.
Sen şafisin yardım ancak senden istenir meleklerimin bana şifa vermelerine izin ver .Rehberlerimin şifa meleklerimin enerjisini istiyorum derim niyette.
İyi forumlar..
İslami açıdan, iradeleri bile olmayan varlıklar söz konusu bilmem farkında mısınız.Meleklerden yardım isteyebilirsiniz elblette.Dini inancınıza göre isteme şekli değişir.Şimdi tartışan kişilere soruyorum yada meleklerden yardım isteyenlere.Hiç meleklerden yardım dilerken Tanrınızı göz ardı ettinizmi his olarak o an ? Hayır dimi ? Eee sorun ne ozaman.Aklı salih biiri zaten meleklerden yardım isterken Allahı yada Tanrısını göz ardı etmez.Melekleri ben yaratmadım ya biz ! ''O'' yarattı..Allahım sen bir kenara melekleri sen yarattın biliyorum ama ben yine de senden ıstemıyorum onlardan istiyorum mu diyeceksiniz.
Oldu..
Allahın yardımcılarıdır nurlarıdır melekler.Tabi insanoglunun boş bitmez tkenmez ele avuca gelmez istekleri için de dua edilip yada ritüel yapıp meşkul edilemez zaten kabul de görmez.Yardım adı üstünde.Bu yardımda ancak Allahın izniyle olur.
Şifa isterken yada uygualrken bile meleklerden direk istemiyorum ben örneğin.
Sen şafisin yardım ancak senden istenir meleklerimin bana şifa vermelerine izin ver .Rehberlerimin şifa meleklerimin enerjisini istiyorum derim niyette.
İyi forumlar..
Burada farklı inanışa sahip üyelerimiz var. Sayın striker sizin bakış açınıza göre günah olabilir ama bir başka üyeye göre gayet normaldir meleklerden yardım istemek. Herkes kendi inanışına göre cevap verir, soruyu soran üye de kendi inanışına en yakın cevaba göre hareket eder. Bu şekilde birbirinizin inançlarını, düşüncelerini kabul etmeyip, saygı göstermeyip devamlı konuyu başka yerlere çektikçe konu kendi amacından uzaklaşıyor ve üyenin cevap alma hakkını elinden alıyorsunuz. Tüm üyelerimizi bu konu altında tekrar uyarmak istiyorum Lütfen konuları amacından saptırmayalım, soru soran ve cevap almak isteyen üyelerimizin bu hakkına saygısızlık etmeyelim.
Benim kendi bakış açıma göre; meleklerden (kimilerimiz bunlara rehber, aydınlanmış ruh, kutsal rehber vs vs. der) yardım istemek için hiçbir ritüele duaya gerek yoktur, istersiniz onlar size yardım eder. Ama bu demek değildir ki bunu tek başlarına yaparlar. Yaratıcı bize yardım etmelerine müsade etmiştir ve her daimde koşulsuz şartsız müsade edecektir. Onların varoluş amaçlarından biri zaten koşulsuz yardım etmektir.
Sevgili striker,kimbilir kac namazimizda ve duamizda biz huzura cikamadikda bizim icin melekler huzura cikip bizim icin aff ve magfiret dilediler, ve kimbilir kac defa onlarin yalvarmalarindan dolayi Allah bizi aff ve magfiret etti .Ve kibilir onlar bize kac defa yardim ettiler.
Müminin miraci namazdir, ve miracda rasulu Ekremin yaninda cebrail vardi, onun bir melek oldugunu söylememe gerek yoktur insallah
Allah herseyi bir vesile ile yapar ve meleklerinde vesile olduklari seyleri gözardi etmek hos degil, onlar insan icin secde emirleri aldi, secde eden secde edilene hizmet eder..Beser olan bu emre laik degildir ama insan olmakda kemalattan gecer,arapca cok özel bir lisandir, bir cümlede kök harfler vardir o harfleri degistirdikce yeni cümleler türer, türeyen her cümle aldiginiz ana cümle ile bire bir ilintilidir.
Melek, M,L.K harflerinin türettigi bir kelimedir ve güc anlamindadir, melek mülk kelam kalem kamil malik melik hepside o ana cümlede barinan güclerdir yani mana.
Insan meleksiz KAMIL olmaz kendi beden ülkesine MALIK olmaz, kendinde var zannettigi kendinin zannetigi MÜLK'ünden vaz gecemez yani teslimiyette olmaz.Yani özgür olamaz.
Ve islamin sartlari rasgele siralanmis degildir, meleklere iman ilk sirada gelir, cünki meleksiz insan ne peygamberi kabul eder nede kuranin ilk emri olan IKRA'yi yerine getirebilir.Ve son emir olan Allah'a kavusmayida kabul edemez, yukarida bahsettim ya kelam ve kalem cumleleri bununla bire bir ilintilidir, yani bahsi gecen kalem bir kursun kalem degil, o akil nurudur cunki o gördügü duydugu herseyi hafizaya yazar, ve hatirladigini kelimeye döker, simdi bu akil nuru melekimsilesmez ise seytanilesir, buyrun size iman ve küfür.
Iste bu yüzden meleklerden yardim almak kendini güzel ahlaka davet etmektir, insan ya seytanidir yada melekimsi, cünki insan ilk onlarla muhatab oldu o gündürde ayrilmislar sayilmaz, rasulullah diorki her insanla beraber bir seytan vardir, muhatabi soruyor sizindemi efendim, cevab verior evet ama ben onu müslüman ettim, yani seytan insanladir, ve siz meleklere bazi nimetlerinizi yönetmeye izin vermesseniz o nimetlerin basina seytan gecer, göz harama bakar sevk alir kulak yine öyle ayak yine öyle.. vsa.
Melekler ise hayirdir nur, insanin elini kulagini gözünü ayagini nurlandirmak ifadesi hakkinda biraz düsünelim..melekler kompile nurdan, hani dedikya melekler insana secde eder, ve secde eden secde edilene hizmet eder, nasil ediyor acaba iste sendeki mülknün basina gecerek ama senin icin, ilginc degilmi ?Ama kemalat böyle birsey huzura cikan kiside yoktur karanlik adina birsey o nurlanmistir yani melekelenmistir.
Birde bu akil olayi var onun melekeleri var acaip müthis bir ilim, tefekkür etmek icin denilirki bin yillik ibadetten evla, bu tefekkür olayi sizce meleksiz mumkunmu,akli temiz olmayan bin yillik ibadeti bir saate nasil sigdirir acaba meleksiz ?Tefekkür etmek fikih etmek hikmeti görmek yani bunlar ikra emrine giren seyler herbiriside aklin birer melekeleridir yani gücü yani nuru.
Nuru olmayan nasil okur alemleri, okumak tefekkür ile olaylarin hikmetini görmektir ve daha ötesi.
Duaya gelen melek toza gelen karinca gibidir demissinizde,cebrail de öyle her namaz kilana gelse, herkez miracda ilahi-asktan sema ederdi..
Göklerde bilmem nerde bir ilah var, kanatli sirin sirin ucusan melekcikler var, boynozlu ve catal kuyruklu birde seytan var garibim insan kaybolmus, hidayetttttt diye bagirior,oysa bilmiyorki insan bir alemdir seytan da melekte kendindedir, Rabbi nerdemi ? Sahdamarindan daha yakin yani tabiki kendinde hamd olsun , disarda birsey yok arkadaslar ne varsa sende var, biraz tefal tava reklami gibi oldu kusura bakmayin surc-i lisan ettiysek aff ola..![]()