tuanadolunay
Kayıtlı Üye
Fotoğrafı teyit amaçlı gazetenin arşiv sayfasına girdim. Görüntülenmiyor. Fakat haber içeriğinde ki kişinin adıyla haberlerde aratınca 2014 yılında ki haberleri görebiliyorsunuz.
Son düzenleme:
Haberden diğer detaylar:Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın Covid-19 aşılarının erişkin ve genç yetişkinlerde kalp kası iltihaplanmasına yol açabileceğine dair uyarı yazısının ekleneceğini duyurdu.
---
---
Dr. Ümit Aktaş
---
Fahrettin Koca: Uzun vadeli sonuçlarını bilmiyoruz.
Meraktan araştırıyorum. Herhangi bir iddam yok. Burada sadece gördüklerimi paylaşıyorum. Fakat böyle bir sonuç mümkün olabilir mi sence sevgili Merdut?Açıkcası çok merak ediyorum cevabınızı. Hangi sebepten toprağa verdik bu kadar insanı?
Videolarda gördüğün herşeye inanma bence. O hastanın iddası dediğin şey hele tamamen saçmalık. Yoğun bakım dediğin yere giren insanlarların çoğunun kangazı oranları çok yüksek .Kangazı çok yüksek olan, oksijeni çok düşmüş birinin %90 bilinci çok bozuk oluyor o yatan hastanın bilincinin yerinde olmadığına kalıbımı basarım.Meraktan araştırıyorum. Herhangi bir iddam yok. Burada sadece gördüklerimi paylaşıyorum. Fakat böyle bir sonuç mümkün olabilir mi sence sevgili Merdut?
Merhaba, hastanın bilinci bozuk olabilir tabi, buna bir diyeceğim yok. Yalnız hidroksiklorokin konusuna nasıl yorum getirebiliyorsunuz? O hasta videosunu o konuya hitaben attım. Konuya yorumunuz nedir? Merakımdan soruyorum.Videolarda gördüğün herşeye inanma bence. O hastanın iddası dediğin şey hele tamamen saçmalık. Yoğun bakım dediğin yere giren insanlarların çoğunun kangazı oranları çok yüksek .Kangazı çok yüksek olan, oksijeni çok düşmüş birinin %90 bilinci çok bozuk oluyor o yatan hastanın bilincinin yerinde olmadığına kalıbımı basarım.
Bugun abim, is arkadasinin aşı olduktan 4 gun sonra kalp krizi gecirdigini anlatti. Aşı olmamasi yonunde uyarmis arkadasini. Kalp kasi iltihaplanmasi yaptigini, kendisinin de kesinlikle aşı yaptirmayacagini soylemis arkadasina daha once. Abim o kadar tepkili ki aşıya, yasal bir dayatma soz konusu olursa, mahkemeye basvuracagini soyluyor. Almanyada yasayan kuzenim gelmisti bugun, orda nasil durumlar diye sordum; zorunluluk yok ama aşı olanlara bi takim kolayliklar saglaniyor dedi. Ornegin spor salonlari, havuzlar vs yerlere giriste negatif pcr testi istenmiyormus aşı yaptiranlardan. Kendisi aşı olmus ve telefonuna indirdigi qr kodunu okutarak, rahatlkkla heryere girebiliyormus. Kışın tum ailesiyle birlikte kuzenim de covid olmustu .Haberden diğer detaylar:
Amerikan Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı ülkenin önde gelen hekim grupları ve halk sağlığı yetkilileri ile ortak bir açıklama yaparak aşıların güvenli ve etkili olduğunu ve kalple ilgili yan etkilerinin "son derece nadir" görüldüğünü vurguladı. Bakanlık 12 yaşından büyük herkesin aşı olması çağrısında bulundu.
Aşı sonrası kalp kası iltihaplanması riski ne kadar yüksek?
Kalp kası iltihaplanması erkekler için özellikle ikinci doz aşıdan yaklaşık bir hafta sonra ortaya çıkıyor. CDC, 30 yaş altında kalp kası iltihaplanması nedeniyle hastaneye 309 kişinin yattığnı, bu kişilerden 295'inin taburcu edildiğini bildirdi.
CDC'den yapılan değerlendirmede 12-39 yaş aralığındaki erkeklerde ikinci doz aşının üç hafta sonrasında bir milyonda 12,6 kişide bu rahatsızlığın görüldüğünü belirmişti.
Değerlendirmeye göre kadınlara kıyasla daha çok 20'li yaşlar ve altındaki erkeklerde bu duruma rastlandığı gözleniyor ve yaş yükseldikçe, özellikle 50 yaşının üzerindekiler için bu etkinin ortadan kalktığı görülüyor.
Durum hem ABD hem de İsrail'deki sağlık yetkilileri tarafından yakından takip ediliyor. Bahse konu yan etki ilk kez İsrail'de tespit edilmişti.
![]()
ABD: Pfizer/BioNTech ve Moderna aşılarına miyokardit uyarısı eklenecek
Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer/BioNTech ve Moderna Covid-19 aşılarının erişkin ve yetişkinlerde kalp kası iltihaplanmasına yol açabileceğine dair uyarı yazısının ekleneceğini duyurdu.tr.euronews.com