Konik Tütsü Nasıl Yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

AronArcher

Banlı Kullanıcı
Arkadaşlar ben ilk öncelikle çam kokulu tütsü yapmak istiyorum ama doğal olması lazım.Konik çam tütsüsü nasıl yapılır yardım ederseniz sevinirim :cowboy:
 
Tütsü yapımı hakkında nette çok bilgi var.En önemli noktada kullanacağınız yağ yada esanslar.Orjinal olmazsa yapmış olduğunuz tütsüler bir şeye benzemiyor.İstediğiniz kokuyu alamazsınız.Gerçek yağlarda fiyat olarak oldukça cömertler :) Ucuz dışardan aldıklarımızın da çoğunda kömür kullanıldığı için zehirli ve ağır bir koku bırakıyor.
 
Makko ağacıydı yanılmıyorsam,tutuşmayı sağlamak için karbonmonosit vermeyecek birşey lazım.Yani 1 liralık siyah çubuk tütsüler gibi olmamalı,talaş kullanılmamalı bu nedenle bu ağaç kullanılıyor. O da uzakdoğudan netten 1 kilo minimum sipariş ediyorsunuz. youtube'ta karışımın yapımı ve konik tütsü hazırlanması var,tek gereken bu ana malzeme sadece.

çamın iğne yapraklarını,çam esansını (asla güzel kokmuyorlar) ve bulduysanız çam sakızını ( ağaç gövdesinde bal/amber gibi duruyorlar bıçakla alın) baharat öğütücüde un haline getirin ve esansla elinizde konik şekli verin ama bu toz karışıma makko eklemeyi unutmayın .
 
Aktardan yada bir milyoncudan alsam sorun olur mu?Pan icin agac dikecegiz arkadaslar ile cam agaci tutsusu yakip dikecegiz olumlu etkisi olur mu?
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst