Kişiler arasında gelişen senkronizasyonların verdiği mesaj nedir?

chernoknizhnik

Kayıtlı Üye
Katılım
30 Eki 2016
Mesajlar
24
Tepkime puanı
28
Belki yaşamayanlara tuhaf gelecek ama bazen insanlar arasında gelişen birbiriyle alakası yokmuş gibi görünse de varmış gibi hissettiren "tesadüfler" oluyor. Düşüncelerinizin etrafınızdaki bir insanla aynı anda ifade edilmesi özellikle bu insanla ilgili bazı sorularınıza olumlu cevap niteliğinde olabilir mi? Mesela birlikte çalışmayı düşündüğün birisiyle yada hoşlandığınız birisiyle. Tam olarak neden bahsettiğimin anlaşılması adına yaşadığım bir olayı size anlatmak isterim

Müzik okuluna gidiyorum ve orada gelecekte birlikte işler yapmak istediğim bir arkadaşım var. O da aynı şeyi istiyor. Bir gün otobüste okula giderken müzik dinliyordum ve hayal kurdum. Hayalimde bir gemi limandan kalkıp denizde timelapse efektiyle gece gündüz yüzüyordu. O gün okula gittiğimde arkadaşım "dün film festivalindeydim, filmde bir gemi limandan kalktı ve tüm film denizde gemiyle geçti" dedi. Ben şok olmuştum bu kadar benzerlik göstermesine ama bunu anlatırken kelimeler kucağa delice geliyor. Çoğu kişi anlamıyor çünkü çoğu kişi aynı şekilde hissetmiyor.

Buna benzer olaylar sadece bu kişiyle değil hayatta farklı yerlerde de yaşıyorum. Bazen kafayı yiyormuşum gibi hissettiriyor ama ne olduğunu da anlamıyorum. Konu hakkında fikirlerinizi ve bir ihtimal aydınlatmanızı bekliyorum :D

Teşekkür ederim.
 

doacan

Kayıtlı Üye
Katılım
20 Mar 2018
Mesajlar
61
Tepkime puanı
123
Demek istediğiniz şeyleri bende yaşadım. Çok yakın bir arkadaşımla bunu sürekli yaşıyorduk ve zamanla farkına varmıştık. Samimi bağlardan ötürü olduğunu düşünüyorum. Karşılıklı hisler kesinlikle etkili oluyor.

Bunun yanı sıra yukarıdaki söylediklerime antitez olarak, beni hiç sevmediğini sonradan öğrendiğim ev arkadaşımla aynı rüyaları gördüğümüz olmuştu ama bunda farklı olarak korkuyu paylaşmıştık. Onun haricinde yine aynı kişiyle de uyumlu bir frekansımız vardı, şuan düşündükçe neden beni sevmedi diye yine hayıflandım bir an.
 

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
7,097
Tepkime puanı
4,972
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
kolektif bilinç (altı) olarak tanımlanabilir. Evrendeki her şey birbirine bağlıdır. Birbirini etkiler. Bazen bunlara şahit oluruz bazen de farkındalığa bile varmayız.
Örneğiniz de olduğu gibi arkadaşınız size izlediği filmi anlatmasaydı, ortak şuur alanının farkındalığına varmayacaktınız.
Benzer hayalleri kuruyoruz benzer seçimler yapıyoruz benzer hisleri paylaşıyoruz. Eskiler tevafuk derledi ve olduğunda şükür ederlerdi bu durumun ilahi idraktan kaynaklandığını düşünürlerdi.
Bazı kültürle de ise ruh parçalıdır. Yani tektir lakin zaman ve mekandan bağımsız olduğu iÇin her yerde olabilir. Birinin ruhu İle başkasının ruhu beraber bir şeyler yapabilir inancı vardır.
Bazı inançlarda ise birinin yaptığı bir eylem diğerinin davranışına sebep olur. Kelebek etkisi gibi düşünebilirsiniz.
Yani yaşadığınız durum doğal bir durum.
 

FrontalLob

Kayıtlı Üye
Katılım
12 Ağu 2018
Mesajlar
193
Tepkime puanı
201
Konum
Antalya
İş
Decor Expert
Böyle şeyleri hep Soulmate (SM) yada uğrunda dağlar devrilen Twin Flame (TF) olgusu yatıyor.
Genelleme yapıp bakınca TF ve SM hep aşka yorumlanıyor. Ancak TF benim için bunun çok dışında kalıyor. Ve buna benzer olayları kendimce yaşadığım zaman döngüsünde bildiğim halde her seferinde bende aynı şoku yaşıyorum. Muhtemelen Büyük Karma ve onun hain planları var. İşleyip duruyor bizi.
 
Üst