"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Kedilerin aşırı ilgisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

zeusunherası

Kayıtlı Üye
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır parapsikolojiyle ilgileniyorum. Wiccan rituelleri yapıyorum. Ne zaman bırakmaya çalışsam bir şey beni sürekli rituellere çekiyor. Kedileri bu yeteneklerimi farketmeden öncede severdim fakat son zamanlarda bulunduğum yerde olan özellikle kara kediler sürekli yanıma geliyorlar ve ben uzaklaşana kadar gitmiyorlar. Gözlerimin içine bakıyorlar çoğu zaman gece geç saatlere kadar dışarıda kaldığımda sürekli yanımda oluyorlar. Arkadaşlarımla olsam bile çevremdeler. Bu olayın yaptığım ritüellerle bir ilgisi var mıdır acaba? Kedileri çevremden nasıl uzaklaştırabilirim.

Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır parapsikolojiyle ilgileniyorum. Wiccan rituelleri yapıyorum. Ne zaman bırakmaya çalışsam bir şey beni sürekli rituellere çekiyor. Kedileri bu yeteneklerimi farketmeden öncede severdim fakat son zamanlarda bulunduğum yerde olan özellikle kara kediler sürekli yanıma geliyorlar ve ben uzaklaşana kadar gitmiyorlar. Gözlerimin içine bakıyorlar çoğu zaman gece geç saatlere kadar dışarıda kaldığımda sürekli yanımda oluyorlar. Arkadaşlarımla olsam bile çevremdeler. Bu olayın yaptığım ritüellerle bir ilgisi var mıdır acaba? Kedileri çevremden nasıl uzaklaştırabilirim.

Yaptığınız ritüellerle bir alakası yoktur.Ve belki biliyorsunuzdur ama ben yine de söyleyeyim Wicca bir dindir.Bir yol ya da yetenek değildir. :)

Kediler cana yakın hayvanlardır.Ve insanlara da ilgi duyarlar.O yüzden yanınıza geliyorlardır.Hemen parapsikolojiye bağlamayın.

Kediler aç olabilirler yiyecek istiyor olabilirler.Sürüsüne ihtimal var ama ritüellerle alakalı değildir. :)

Sevgiyle Kalın. :)

Evet din olduğunu biliyorum, dediğim gibi uzun süredir uğraşıyorum.Yeteneklerim derken wiccalıktan bahsetmemiştim yanlış bir cümle kullanmışım. Davranışları çok garip geldiğinden dolayı parapsikolojiye bağladım. Yiyecek verdiğim halde yemiyorlar. Teşekkür ederim.

Evet din olduğunu biliyorum, dediğim gibi uzun süredir uğraşıyorum.Yeteneklerim derken wiccalıktan bahsetmemiştim yanlış bir cümle kullanmışım. Davranışları çok garip geldiğinden dolayı parapsikolojiye bağladım. Yiyecek verdiğim halde yemiyorlar. Teşekkür ederim.

Kediler çok farklı hayvanlardır.Göz perdeleri yoktur.Enerjiniz gelişmişse onun için yanınıza geliyor olabilirler.Ama diğer ihtimaller daha çok . :)

Özellikle kara kedilerin enerjileri daha yoğun hissettiklerini biliyorum, ritüellerden dolayı açığa çıkan enerjiye geldiklerini sanıyordum. Ama evet diğer ihtimaller daha fazla bir süre daha idare edeceğim.

Ben hiçbirşeyin tesadüf olduğuna inanmıyorum (şahsi olarak) ama kediler hakkında parapsikolojik olarak pek bir bilgim yok buna rağmen kedilerin parapsikolojide önemli bir yeri olduğunu duymuştum bilgilerim bu sözcüklerle sınırlı keşke daha fazla yardımcı olabilseydim :)

-Sevgi ve Işıkla...

Evet bende kedilerin üç boyutlu varlıklar olduğuna dair kısa şeyler okumuştum ama pek araştırmadım ve başım cidden ağrıyor nereye gitsem peşimdeler. Teşekkür ederim.
Sevgiler.:Angel_anim:

Kara kedi bir ortaçağ mitidir. Tüm hayvanlar gibi kedilerde süptil enerjileri insanlara oranla çok daha kolay hissederler çünkü bizdeki gibi mantıkları yoktur. Ortaç kilisesi döneminde kara kediler, cadılarla ve şeytanla ilişkilendirilmiş ve öylece kalmıştır. Bir cadının totem hayvanı olabilir. (aslında herkesin birden fazla totem hayvanı var) Bu totem hayvanın enerjisinden farkında olarak ya da olmayarak yararlanabilir. Bu totem hayvanı hiç görmemize gerek yok. Enerji alışverişi için. Görsek bile bize yakın davranacak diye bir şeyde yok. Bu fiziki bir enerji türü değil. Kısaca kedi ve cadılığın arasındaki ilişki bir mitten öte bir şey değildir. Kedilerin size ayrı bir sempatisi yok ise size öyle gelmiş olabilir.

aklıma kedi ile satanizm ilintili düşünenler geldi çok tuhaf ama wiccan ve kedi nedense bende imgeliyorum hisleri güdüleri açık hayvan ondanmı hafızamda böyle yer etmiş her cadının bir hayvanı var gibi filmlerdede geçer

Kedilerin bana karşı aşırı bir ilgisi var mesela arkadaşımın aldığı kedi çok huysuzdu herkese zarar veriyordu beni görünce ise çok masum oluyor birden yumuşuyordu. Dışarıda da herkesten kaçan kediler bana geliyorlar. Özellikle de kara kediler. İlk başlarda psişik güçlerimle iliştirmemiştim bu olayı ama fazlalaşınca bir ilgisi var gibi geldi.

Yaptığınız ritüellerle bir alakası yoktur.Ve belki biliyorsunuzdur ama ben yine de söyleyeyim Wicca bir dindir.Bir yol ya da yetenek değildir.

Şunu anlamakta zorluk çekiyorum. Wiccanlığı din olarak algılamak ve bunu bu şekilde ifade etmek bana göre büyük bir hata. Wicca temel olarak nedir. Ve ne ile ifade edilir. Cadılık demektir ve wiccanlar kendilerine cadı derler. Hem ortaçağ zamanlarında hem de ortaçağdan sonraki dönemde cadı olan kimseler yani wiccanlar pagan dinine inanan kimselerdir. Yaptıkları çalışmalarla cadılık diye bir din ortaya çıkarmamışlardır. Temelde doğaya inanan kimseler oldukları için bu dini benimsemişler ve bu doğrultuda hayatların sürdürmüşlerdir.

Kökenine baktığımızda eski Yunancada "witch" bitki ve dualarla şifa veren iyileştirici gücü olan insan demektir. Bakın wiccanın temeli de witch sözcüğü ile bağdaştırıldığında temelde özel insanları ifade ettiği varsayımına kolaylıkla ulaşabiliriz. Ama bir din ya da dini bir imge ne temelinde ne de geçmiş zamanlarda cadılar içinde kullanılmamıştır. Bu bir nevi bir insana manevi bir inanç beslemeye dönüşüyor.

Günümüzde ise cadılık bir din olarak ifade edilmeye başlanmıştır. Böyle bir din yoktur. Cadılık mistik ve spritüel uzmanlara sahip olunan, şu anki bilgi ve teknolojik gelişmelerle hala açıklanamayan sistemlerini ve formüllerini üst düzey diyebileceğimiz derecede bilen kişilerin içerisinde bulunduğu bir topluluktur. Günümüz kişileri ve gençleri tarafından paganizmin ve şamanistik kültürün içinde ortaya çıkmış olguyu ya da topluluğu din olarak göstermek benim fikrime göre yanlıştır.

Wicca dini olarak ortaya atılan din 1954 yılında ortaya çıkmıştır. Kelt inanç sisteminde yer olan paganizim içinde buna dine ait parapiskolojik uygalamalar ilgilenen kişilere cadı denirdi. Nasıl, havas, kabbalah bir din değilse, cadılıkta bir din değildir. Tek bir yazarın kendi kitabında kelime oyunları kullanarak bir din oluşturmaya çalışması, bana hem cadılığın hemde paganizimin özüne hakaret gibi geliyor.

Şunu anlamakta zorluk çekiyorum. Wiccanlığı din olarak algılamak ve bunu bu şekilde ifade etmek bana göre büyük bir hata. Wicca temel olarak nedir. Ve ne ile ifade edilir. Cadılık demektir ve wiccanlar kendilerine cadı derler. Hem ortaçağ zamanlarında hem de ortaçağdan sonraki dönemde cadı olan kimseler yani wiccanlar pagan dinine inanan kimselerdir. Yaptıkları çalışmalarla cadılık diye bir din ortaya çıkarmamışlardır. Temelde doğaya inanan kimseler oldukları için bu dini benimsemişler ve bu doğrultuda hayatların sürdürmüşlerdir.

Kökenine baktığımızda eski Yunancada "witch" bitki ve dualarla şifa veren iyileştirici gücü olan insan demektir. Bakın wiccanın temeli de witch sözcüğü ile bağdaştırıldığında temelde özel insanları ifade ettiği varsayımına kolaylıkla ulaşabiliriz. Ama bir din ya da dini bir imge ne temelinde ne de geçmiş zamanlarda cadılar içinde kullanılmamıştır. Bu bir nevi bir insana manevi bir inanç beslemeye dönüşüyor.

Günümüzde ise cadılık bir din olarak ifade edilmeye başlanmıştır. Böyle bir din yoktur. Cadılık mistik ve spritüel uzmanlara sahip olunan, şu anki bilgi ve teknolojik gelişmelerle hala açıklanamayan sistemlerini ve formüllerini üst düzey diyebileceğimiz derecede bilen kişilerin içerisinde bulunduğu bir topluluktur. Günümüz kişileri ve gençleri tarafından paganizmin ve şamanistik kültürün içinde ortaya çıkmış olguyu ya da topluluğu din olarak göstermek benim fikrime göre yanlıştır.

Wiccanlar kendilerine cadı demez ki. Wicca new age bir pagan dinidir.Wicca dinine mensup cadılar da vardır ama her wiccan cadı değildir.

Cadılık din değildir zaten,din demedim ben. Wicca ile cadılık farklıdır. Wicca new age neo pagan dinidir. Her wiccan cadı değildir her cadı wiccan değildir.

Wicca ile Cadılık arasında farklar vardır. Cadılık bir yoldur.Wicca bir dindir.

Paganizm pagan dinlerini temsil eden genel terimdir onun içinde başka dinlerde vardır.Wicca dini ise Neo pagan kolundaki bir pagan dinidir. :)

Wiccanlar kendilerine cadı demez ki. Wicca new age bir pagan dinidir.Wicca dinine mensup cadılar da vardır ama her wiccan cadı değildir.

Cadılık din değildir zaten,din demedim ben. Wicca ile cadılık farklıdır. Wicca new age neo pagan dinidir. Her wiccan cadı değildir her cadı wiccan değildir.

Wicca ile Cadılık arasında farklar vardır. Cadılık bir yoldur.Wicca bir dindir.

Paganizm pagan dinlerini temsil eden genel terimdir onun içinde başka dinlerde vardır.Wicca dini ise Neo pagan kolundaki bir pagan dinidir. :)

Evet uydurulmuş bir dindir. 1954 yılında bir adamın kitabında kelime oyunları ile oluşturulmuş bir kavramın ötesine geçmez. Bu kadar tepki vermemizin sebebi bunu yaparken cadılığı ve paganizmi kullanmasıdır. Birçok insanda kendini cadı olarak tanımlarken bu kişinin yüzünden bunu bir din zannetmektedir. Eğer yazar kendi inançları doğrultusunda ben böyle bir şeye inanıyorum dese sorun olmaz. Cadılık kültüründen biraz, paganizm kültüründen biraz araklayarak ortaya mistik bir din çıkarmaya çabalamıştır.

Üste bir hata yapmışım. Wiccan yerine witchraft yazmalıymışım. Tekrak kontrol ettiğimde hata olduğunu gördüm.

Yaptığınız ritüellerden kaynaklanan bir durum değil.Sizinle alakalı bir durum.Kedilerin renkleride bu konuda çok önem arzetmiyor kahverengi ve ya sarı renk haricindekiler.Size söylemem gereken kısaca dikkatli olmanızın gerektiği.Bu o canlılar ve sizin için bir çağrışım niteliği taşımakta.Size bir öneride bulunmak istiyorum.Size yakınlaşan o kedilerden bir tanesini alın ve evinize götürün.Kendi eviniz olması da gereklilik arzetmiyor.Daha önce kaldığınız bir ev,ofis veya başka bir insanın yaşam alanı olabilir.Herhangi bir dostunuzun yanınızda bulunmasında da bir sakınca yok.Önemli olan sizin veya başka insanlar tarafından sahiplenilmiş olan bir yaşam alanında bulunmanız.Kediyi bırakın kendi haline ve oturur vaziyette kalın.Eğer o kedi size yakınlaşıp vücudunuzun her hangi bir yeriyle temas halinde bulunursa ve özellikle vücudun göğüs uç kısımları bu hususta ayrı bir nitelik taşımakta.Bu durumu yaşarsanız beni lütfen bildirendirin.Saygılarla.

Kediler hakkında 4.boyutlu bir kaynaktan bildiğim bilgi şudur: kediler ruhlar alemine açılan bir geçittir.Cümleyi ve kaynağın neresinde olduğunu net hatırlamıyorum .Gerekirse bulmaya çalışırım.

Wicca kelimesi eski ingilizcede feminen formu ile wice modern cadıları temsil eden bir sözcüktü. Günümüzde bu kelimenin bu kadar popüler olma sebebi 1954 yılında Gerald Gardner adlı bir kişinin "Günümüzde Cadılık" adlı kitabı çıkarmasıyla gerçekleşti. Bu kişi wicca kelimesiyle dinleştirilmiş bir cadılık ifade etmek istemişse de wicca kelimesi kendi kelime anlamından çıkıp modern dünyadaki insanların doğa ile bağ kurmak, doğa temelli inanç ve öğretilerin yeniden canlandırılmasını sağlamaya çalışan neopaganizmin bir kolu haline gelmiş ve bu inanç sisteminde yer almıştır. Kelimenin eski ingilizce anlamından dolayı, cadıların büyük çoğunluğu bu inanışı benimsemiş, kendi yaşam biçimleri ile bu modern inanış sistemini birleştirmişlerdir. Bu yüzden bazı anlam kaymalarına yol açılmış, wiccalığın cadılık mı bir inanış sistemi mi olduğu tartışılır hale gelmiştir. Ancak günümüzde belirgin olarak inanç sistemi olarak bilinmektedir. 1 milyondan fazla kişi (bunların büyük çoğunluğu cadı) wiccalığı bir din olarak benimsemiştir.

Kara kedi olayına gelince kediler cadıların totem hayvanlarından biridir ancak kediler yanınızdan ayrılmıyor diye bunu cadılıkla bağdaştıramazsınız. Tanıdığım bildiğim cadı olduğu halde kedilere yaklaşamayan, kedilerin yaklaşmadığı insanlar tanıyorum. Belki kedilerle aranızda güzel bir bağınız vardır. Enerjinizi seviyorlar size yakınlık duyuyorlardır.

Yaptığınız ritüellerden kaynaklanan bir durum değil.Sizinle alakalı bir durum.Kedilerin renkleride bu konuda çok önem arzetmiyor kahverengi ve ya sarı renk haricindekiler.Size söylemem gereken kısaca dikkatli olmanızın gerektiği.Bu o canlılar ve sizin için bir çağrışım niteliği taşımakta.Size bir öneride bulunmak istiyorum.Size yakınlaşan o kedilerden bir tanesini alın ve evinize götürün.Kendi eviniz olması da gereklilik arzetmiyor.Daha önce kaldığınız bir ev,ofis veya başka bir insanın yaşam alanı olabilir.Herhangi bir dostunuzun yanınızda bulunmasında da bir sakınca yok.Önemli olan sizin veya başka insanlar tarafından sahiplenilmiş olan bir yaşam alanında bulunmanız.Kediyi bırakın kendi haline ve oturur vaziyette kalın.Eğer o kedi size yakınlaşıp vücudunuzun her hangi bir yeriyle temas halinde bulunursa ve özellikle vücudun göğüs uç kısımları bu hususta ayrı bir nitelik taşımakta.Bu durumu yaşarsanız beni lütfen bildirendirin.Saygılarla.

Bugün yaklaşan herhangin bir kediyi alıp deneyeceğim. Yalnız benimle temasta bulunmaları nasıl bir önem taşımakta konuyu biraz daha açar mısınız?

Kediler hakkında 4.boyutlu bir kaynaktan bildiğim bilgi şudur: kediler ruhlar alemine açılan bir geçittir.Cümleyi ve kaynağın neresinde olduğunu net hatırlamıyorum .Gerekirse bulmaya çalışırım.

Bende üç boyutlu canlılar olduğunu biliyorum, gözlerinde perde olmadığı için bizlerden daha fazlasını görebiliyorlarmış. Özellikle eski cadılar için kedilerin önemli bir yeri varmış.

Kedilerin size yakınlığının sebebi yaydığınız enerjiden ter kokunuzun onları cezbetmesine veya nefes sesinize kadar türlü sebeplerden olabilir.Bende her gittiğim yere peşimden etrafımdan kelebek veya benzeri minik kanatlılar taşırım mesela,veya biryere gittiğimde onlar beni bulur hep :D
Totem hayvanı olarak kedigilleri deneyimleyebilirsiniz.Ritüellerle alakası olduğunu ben de sanmam ne varki Bastet ritüeli yapıp duruyorsanız eh mümkündür.Kedilerle arası sizin gibi olan arkadaşlarımın ortak özellikleri;Ay ve Tanrıça ile yoğun çalışmaları,çoğunlukla yengeç veya boğa burcu olmaları çünkü herikisi de üreme ve berekettir ve de kedi Tanrıça kültürünün en temel hayvanıdır.Çünkü bir batında 5-6 yavru yapar.Bu nedenle Anadoluda da Kibele heykelinde ve özdeşlerinde Aslan ve kedi figürleri bulunur.
Aklınız buna takıldığından farketmeden hayvanın dikkatini çekiyor olmanız da mümkündür tabi:)

Wicca konusunda hemen hepinize katılıyorum ve bir o kadar da katılmıyorum:)Çünkü buna din veya değildir diyebilecek bir yetkili merci yok.İngilterede bir din olarak kabul edildi ve nüfus cüzdanında din olarak geçiyor artık.Çıkaranlar da toplama bir inanç sistemini dinleştirdiklerini inkar etmiyorlar zaten.Bana göre de esas din Paganizmdir wicca bir koludur.Ancak o halde Hinduizm de bir din değildir Budizm de çünkü onlar da Paganizmin altkoludur aslında.Kimine göre olsun kimine göre olmasın,gerçekten mutlak doğrunun olmadığı bireysel bir sonuç ortaya çıkaracak bir konudur.

Takipteyim aldınızmı acaba kediyi evinize? Evimde kediler var :) pis pis bakıyorum şimdi onlara neler görüyolar acaba bende benimde peşimde çok fazla kediler vardır ama cadılık ile hiç ilgim yok psişik yeteneklerim var ama bunlardan dolayı olduğunu hiç zannetmiyorum sokağa çıktığım an gün boyunca en az 5 kedi peşime takılır mama veririm yemez severim ısırabili bazıları da boynuma atlar sevmem için zannedersem onlara düşman olmadığımı anladıkları için yapıyolar çok fazla kedi peşime takılıyo aynı sizin gibi bir çoğunu eve getirdim sahiplendirdim falan filan ama şöyle bir şey var kendi kedim yukarda yazılan gibi göğsüme geliyo anlamı ne bunun?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri