"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karma varsa cehennem niye var?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Hopemore
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Doğru.
Geriye ne kalıyor? Mühendis sana cehennem var diyorsa, mühendise güvenip güvenmediğin kalıyor.

Cehennem ürün sadece. Üretici bilinmeden ürününü sorgulamayı tavsiye etmiyorum. Doğru düşünce piramidi olmaz bu.

Yok.
Cehennem bir isim sadece. İsme takılı kalma. İsimler kavramayı kolaylaştırsın diye var. İsmin kendisi, kendisine ispat olsun diye değil.

İşini kolaylaştırayım:
Hangi çağrışımlara Cehennem denmiş? Hangi ruhsal deneyimler kastedilmiş? İsimler de şekiller gibidirler ;sadece renk katar. Hakikati tamamen yansıtmazlar.

Bence de körü körüne inanmamalısın.

Yok 😃
Mesele gözle görmek değil, cehenneme girip çıkan birinin yeminine inanacak mısın? O da hayır 😃önemli olan Ruhunda görmek, ruhunun ikazı ile bilmek. Ruhu da gören yok bak?
Hz Muhammed görmüş cehennemi..
Evet ruhu da gören yok. Cinleri de görmüyoruz gördüklerini iddia edenler var ama herkes farklı bir şey söylüyor.. kişinin bilinçaltına göre görünüyor genelde.. esas suretlerini kim görmüş?

Hz Muhammed görmüş cehennemi..

Görme fiili ile ilgili bazı katmanlar :

ruyet : sadece gözle görmek (hayvanlar için kullanılır)
nazar : fikir ve gözle kombine görmek
basiret : Kalple görmek
şuur : Hissederek görmek
sevgi : Ruhla görmek
idrak : Anlayarak görmek
Feraset : Hesaplayarak görmek

Hal böyleyken agnostiklerin "gözümle görmeden inanmam" demeleri ile "5 duyudan dışarı çıkmak istemiyorum ben mavi hapı seçtim bana bulaşmayın" demeleri aynı şey.

Mucize getirsen bile ruyet gözüyle bakan kişi en az 6 katman kör bakacağı için, deneyimi bizzat yaşasa bile oldu bittiyse getirecek işi. Kendi talep ettiği mucizeyi görse bile sonradan onu normal bir şeymiş gibi izah edecek. Yav cin görse halisulayson diyecek sonradan 😃 yani yukarıda anlattığım gibi "adına halüsülasyon" koyduğu şeyi ispat kabul edecek. Yani bilmediğin şeye isim koymak başka, onun çıkış sebeplerini anlaman başka. Düşünmeyi öğrenmeyen doğruya varamaz. İnsanlar akli melekelerine ihanet halindeler.

Son düzenleme:
Hal böyleyken agnostiklerin "gözümle görmeden inanmam" demeleri ile "5 duyudan dışarı çıkmak istemiyorum ben mavi hapı seçtim bana bulaşmayın" demeleri aynı şey.
Ah açaydım elimi, alaydım o mavi hapı. Da uyuyaydım. Yarın bana GS 5-0 kaybetti biri diyeydı. Ben - İnanmıyorum ülen! Görmedim öyle bir şey! Diyeydim...

Akıl, doğru düşünme ile gelen doğal neticeleri inkar etmez. Aklın yolu birdir. Ama tarafını seçen kalptir. Kalp aklın yolunu seçecek diye bir şey yoktur.

Eskilerin tüm çabası zaten bunu anlamaktı. Hakiki izahlara kalp tepki veriyor mu vermiyor mu?

Mesela Sinan Canan'ın dediği gibi Matrix filmini izleyip hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam edebilen insanla işiniz olmasın 😃

Hayattan tat alamamak ile, hayatı anlamlandıramamak aynı şeydir çünkü. Hayret oluşmuyorsa oluşmuyordur.

Ah açaydım elimi, alaydım o mavi hapı. Da uyuyaydım. Yarın bana GS 5-0 kaybetti biri diyeydı. Ben - İnanmıyorum ülen! Görmedim öyle bir şey! Diyeydim...

Gs b*k gibi top oynadı.
Olsun. Daha 2-0'ken 6 olsun dedim 5 oldu.

Lazımdı bu mağlubiyet, bu utanç toparlanmamıza yeter dicez artık. Herkes takkesini önüne alsın. Çünkü hepsi çok rezil oynadılar. Super kupa unutulur gider. İyi oldu.

Karma birçok doğal hakkını taciz eder. Cehennem tüm haklarına tecavüz eder.

Karma çift yönlü otoyoldur. 500 m'de bir U dönüşü illa olur. Cehennem tek yönlü otobandır. Biraz duraklayınca bile biri buuum diye sana arkadan geçiriverir.

Karma ipucudur. Cehennem davanın çözülmesidir.
Karma tekliftir. Cehennem teklife verdiğin karşılıktır.
Karma fırsattır. Cehennem ayağının tersiyle onu tepmendir.
Karma yol tabelasıdır. Cehennem tabeladan sonrasıdır.
Karma empati kurmayı öğren der. Cehennem empati kuramadığın kişinin kendisi olmaya mahkum ol der.
Karma bir müddet yatıp çıkmaktır. Cehennem müebbettir.
Karma hala birşeyler yapabilirsin der. Cehennem artık çok geç der.
Karma şakacıdır. İronik bir anlatım sever. Cehennemin şakası yoktur.
Karma cehennemin fragmanıdır.

Aman Allahım şu kelime israfına bak.
Sadece İki yardımcı kelimeyle bile anlatılabilecek şeye resmen rank kasmışım :

Karma geçici cehennemdir,
Cehennem kalıcı karmadır.

Bitti. İki kelime.

Ama işte ağzımı açıp gözümü yummayı da ayrı seviyom demek.

Akıl, doğru düşünme ile gelen doğal neticeleri inkar etmez. Aklın yolu birdir. Ama tarafını seçen kalptir. Kalp aklın yolunu seçecek diye bir şey yoktur.

Eskilerin tüm çabası zaten bunu anlamaktı. Hakiki izahlara kalp tepki veriyor mu vermiyor mu?

Mesela Sinan Canan'ın dediği gibi Matrix filmini izleyip hayatına hiçbir şey olmamış gibi devam edebilen insanla işiniz olmasın 😃

Hayattan tat alamamak ile, hayatı anlamlandıramamak aynı şeydir çünkü. Hayret oluşmuyorsa oluşmuyordur.
Matrix filminden çok şey anlıyoruz ama bence Matrix filmide Şeytani bir bakış açısı.Çünkü hakikat ruhu besler.Film daha çok ruhunu kilitleyecek şekilde ifade edilmiş.Hollywood sineması hakikat hakkında bilgi vermez.Daha çok ilizyon hakkında bilgi verir.

Matrix filminden çok şey anlıyoruz ama bence Matrix filmide Şeytani bir bakış açısı.

Evet, şeytani bir bakış açısı. Orası 100'de 100.
Ama şeytani sistem de zaman zamab ava giderken avlanıyor.

Mesela Sen başlangıç noktanı ve varacağın yeri biliyorsan, geriye ikisi arasındaki boşluğu daha iyi kavramak kalıyor.

Matrix yaratıcı fikrini vermiyor sana. Ama sana tam da ihtiyacın olan o 3D boşluğunun mekanizmasının girift katmanlarının kodlarını veriyor.

İlim Çin'de olsa bile al demek, bilgiyi Tarafsız olarak al, ama ilim (hakikat) gözü ile değerlendir demektir.

Matrix adamı boşluğa da sürükler ilmi temeli yoksa.

Son düzenleme:
Evet, şeytani bir bakış açısı. Orası 100'de 100.
Ama şeytani sistem de zaman zamab ava giderken avlanıyor.

Mesela Sen başlangıç noktanı ve varacağın yeri biliyorsan, geriye ikisi arasındaki boşluğu daha iyi kavramak kalıyor.

Matrix yaratıcı fikrini vermiyor sana. Ama sana tam da ihtiyacın olan o 3D boşluğunun mekanizmasının girift katmanlarının kodlarını veriyor.

İlim Çin'de olsa bile al demek, bilgiyi Tarafsız olarak al, ama ilim (hakikat) gözü ile değerlendir demektir.

Matrix adamı boşluğa da sürükler ilmi temeli yoksa.
Şeytandan ilim alicaz derken şeytanin bakış açısıyla çoğu zaman kitleniyoruz.Sistem malesef gaflete sokmaya çok müsiad.Medya sektörü Şeytanin bir aracı olduğunu düşünüyorum.Zaten dunyada kontrolü medya ile sağlıyorlar.İnsanlarin bilinçaltına kod attım.Algi oluşturmak ustalik seviyesinde.

Onlar bir tuzak kurarken Allah da onlara bir tuzak kuruyor
Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.
Bu ayetlerin iniş zamanı ve koşulları farklı olabilir.

Diğer yandan bakılınca Ruh hakkında soru sormayan ayeti var.Nietszche nın döngüsü gibi miraca çıkan 3.zerdüşt gibi bir tekrara dönen bir kurallar bütünü mevcut.

Diğer yandan her ateist in argümanı cehenneme sorulacak yer var mı diye ayeti bir canlıdan söz edildiği.Mısır hesap zamanı veya beslenme saati yaratığı gözde canlanıyor.

Geri