Karmamım iyi olduğunu nasıl anlayabilirim?
karma hayatımızda ne kadar etkilidir?
Aynen öyle düşünüyorum. İyilikler yaparak iyi karma kazanılır.Ne sanıyoruz ki? Bir kaç sadaka verip, biraz "serbest bırakıyorum" olumlaması yaparak mı karma temizlenecek?
Kötüye kötülükle cevap verince onun karmasini temizlemiş oluruz.Bu olmazsa kötülüklere karşı kısas olarak kötülük modumuzu açarız ve karma birikmeye devam ed
Aynen öyle düşünüyorum. İyilikler yaparak iyi karma kazanılır.
Karmamım iyi olduğunu nasıl anlayabilirim?
Bir de şunu fark ettim eğer kötülük yaptığın kişi buna karşılık verecek kadar güçlü değilse yada senin arkasından çevirdiğin işleri bilmiyorsa dönüşü daha fena oluyor. Şahit oldum başkasına yapmaya çalıştıkları kötülükler ya kendi başına yada en yakınının başına gelenlere.Karma tahsilatçıları da o empatiyi yapman için hayatını altüst etmeye gelmeden önce, senin Yüzleşerek sorumluluğu faiz binmeden ödeyerek birșeyler yapman lazım.
Karma karışık oldu biraz.Yüzleşerek temizlenmesi gereken karmaları, ısrarla suni iyilikler yapma çabası ile temizleme kaygısına girersek iyiliklerimizle bloklanırız. Çünkü iyilik görünümü altında bir kendinden kaçış, yani reddediș durumu oluşur
Karma karışık oldu biraz.
Yüzleşmek gerekiyor elbette. Yalnız rezillik ve acı çekmek gerekmiyor.
Gerçekte yaşamış olmanız şart değil,
çünkü beyniniz için ha gerçekte yasamissiniz ha hayalde, hiç fark etmiyor.
Bu yüzden roman okumayı ve film seyretmeyi severiz. Bize bir hayat daha yasatirlar. Düşündürürlar ...
Kesinlikle. Gereken şey tam da bu!Doğru bakış açısına gelmiş olman gerekiyor.
Sadaka etkili olabilir ama tek yol değil.. bu dediğin daha tutarlı gibi o nedenle.. çünkü kimisi paraya gereğinden fazla değer vermez finansal zorluklar yaşamak üstesinden gelinemeyecek bir durum değildir bir travma nedeni değildir. Bu durumda karma en etkili nasıl ödenir diye denildiğinde evet tabiki empati yaparak yaşattığını yaşayarak ödenir. Sırf canı öyle istediği için menfaati gereği birisinin kocasına/karısına birlikte olduğu insana bağlama yapan kişinin aynı duruma düşmesi gerekir karmanın ödenmesi için, birisini kullanmak için yalanlarla kandıranların usta manipülatör dolandırıcıların elinde maymun olması gerekir. O kadar basit değil bu işler, parayı ver kurtul.Karmik borç konfor alanı içinden ödenemez. Duygu hissederek ve empati kanalına girerek ödenir.
Sadaka etkili olabilir ama tek yol değil.. bu dediğin daha tutarlı gibi o nedenle..
çünkü kimisi paraya gereğinden fazla değer vermez finansal zorluklar yaşamak üstesinden gelinemeyecek bir durum değildir bir travma nedeni değildir. Bu durumda karma en etkili nasıl ödenir diye denildiğinde evet tabiki empati yaparak yaşattığını yaşayarak ödenir. Sırf canı öyle istediği için menfaati gereği birisinin kocasına/karısına birlikte olduğu insana bağlama yapan kişinin aynı duruma düşmesi gerekir karmanın ödenmesi için, birisini kullanmak için yalanlarla kandıranların usta manipülatör dolandırıcıların elinde maymun olması gerekir. O kadar basit değil bu işler, parayı ver kurtul.
konuda yazılanları okudum. ama farkındalık açısından karma konusunda level atlatacak çok güzel birşey yazmışsın. birine maddi zarar veren birisi için malın çok da bir değeri yoksa aynısı ile karşılaşmak onu belki de diğerini üzdüğü kadar üzmeyecek. o zaman bu karmaya ne kadar girer o belli değil. karma aslında bizim sandığımız kadar basit bir şey değil bence. her insanın yaşadığı acılar ve dertler farklı olduğu için ve biz bunu bilemediğimiz için belli bir formül üretmek de aslında doğru değil.Sadaka etkili olabilir ama tek yol değil.. bu dediğin daha tutarlı gibi o nedenle.. çünkü kimisi paraya gereğinden fazla değer vermez finansal zorluklar yaşamak üstesinden gelinemeyecek bir durum değildir bir travma nedeni değildir. Bu durumda karma en etkili nasıl ödenir diye denildiğinde evet tabiki empati yaparak yaşattığını yaşayarak ödenir. Sırf canı öyle istediği için menfaati gereği birisinin kocasına/karısına birlikte olduğu insana bağlama yapan kişinin aynı duruma düşmesi gerekir karmanın ödenmesi için, birisini kullanmak için yalanlarla kandıranların usta manipülatör dolandırıcıların elinde maymun olması gerekir. O kadar basit değil bu işler, parayı ver kurtul.
İlahi sistemin işleyişi gerekeni yapıyor. Bazısı kocasından ayrılan kadınları kınıyor ama kendi kızı huysuz, çapkın kocaya düşüyor ve boşanıyor. Bazısı bütün yabancı kadınları aşağılıyor türk kadınları pürü pak diğer dünya kadınları namussuz gibi büyükleniyor kendi oğlu yabancı gelin alıyor.. insanlar canlarının yandığı yerden vuruluyor karma öderken.konuda yazılanları okudum. ama farkındalık açısından karma konusunda level atlatacak çok güzel birşey yazmışsın. birine maddi zarar veren birisi için malın çok da bir değeri yoksa aynısı ile karşılaşmak onu belki de diğerini üzdüğü kadar üzmeyecek. o zaman bu karmaya ne kadar girer o belli değil. karma aslında bizim sandığımız kadar basit bir şey değil bence. her insanın yaşadığı acılar ve dertler farklı olduğu için ve biz bunu bilemediğimiz için belli bir formül üretmek de aslında doğru değil.
bence tek sağlaması var, o da karmaya girmek istemiyorsan vicdanın sinyal verip vermediğine göre hareket etmen lazım. diğer türlü belli konular üzerinden matematiksel formül gibi bir yolla karmanın açıklanabileceğini düşünmüyorum