"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Karabasan Konusunda Araştırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aris
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
:Angel_anim:BEDAVA REKLAM YAPMA NIYETI GUDULMEYEN BIR LOGOYDU ART NIYETLI DUSUNULMUS DEGILDIR.
Madem bir yanlış anlaşılma olmuş, uyarıcı ve sert üslubumuzdan dolayı kusura bakmayın. Siteyi, üyeleri ve düzeni korumak adına çok ince şeylere dikkat ediyoruz. Kaliteli ve iyi forumlar.

bu olayı bende çok yaşıyorum sadece birkez minik minik uçan birkaç varlık gördüm onun haricinde hiçbirşey görmedim sadece çok büyük bir ağırlık ve kurtulmaya çalıştıkta daha büyük bir ağırlık hissettim ama dua okuduğumda o küçük varlıklar iyice küçüldü küçüldü ve duam bitince onlarda kayboldu

Benim anlamadığım kısım şu; bilimsel olarak düşününce bu bir hastalık mı ? Her insanda olurmu ?
veya bilimsel olarak bakmayalım böyle varlıklar insanları neden rahatsız ediyorlar amaçları ne ? :oops:

Benim anlamadığım kısım şu; bilimsel olarak düşününce bu bir hastalık mı ? Her insanda olurmu ?
veya bilimsel olarak bakmayalım böyle varlıklar insanları neden rahatsız ediyorlar amaçları ne ? :oops:

Tıptaki adı Uyku Felci olarak geçer.
Sırtüstü uyumak, düzensiz uyku, aşırı stress, ani ortam değişiklikleri gibi faktörlerin sebep olduğu söylenir.
Diğer türlü bakarsak aslında birçok ülkenin bunun için değişik inançları vardır.
Mesela Hindistan'da bilinci açık kişilerin, aydınlanmaya giderken gördüğü şeytani bir hareket olarak bilinir.
Yani bir nevi engelleme ve doğru yolda olduğunun göstergesi gibi görülür.
Ya da Çin gibi bir ülkede bunun ruhun ele geçirilmesi olarak görülür.

Sonuç olarak hemen hemen her kültürde buna şeytani negatiflik olarak bakılır.
Dualar yoluyla korunulur.

yaa aslında ben bilinçli olarak bir kere yaşadım ama bi daha yaşamak isterim ben onların tamamen yanlış anlaşıldığına inanıyorum =) eğer oturup konusabilirsek bunları neden yaptıklarıni veya bizden ne beklediklerini öğrenebiliriz keşke bi kere daha gelsede dedikodu etsek =)

yaa aslında ben bilinçli olarak bir kere yaşadım ama bi daha yaşamak isterim ben onların tamamen yanlış anlaşıldığına inanıyorum =) eğer oturup konusabilirsek bunları neden yaptıklarıni veya bizden ne beklediklerini öğrenebiliriz keşke bi kere daha gelsede dedikodu etsek =)
Rahatsız edenlerin çoğu düşük varlıklardır. Bazıları çok gençtir. Bazılarının zekası bile yoktur. Haliyle oturup iki normal birey gibi konuşma çabanız pek verimli olmayabilir. Çoğuyla bunu yapamazsınız. Bunlardan kurtulmak için hep ilkel güdüleri kullanılır. Yani çoğu zaman korku verilir. En zekası düşük olan bilinçli varlık bile korkunun ne demek olduğunu bildiğinden kaçarlar, rahat bırakırlar. Yani çok azı ile uzlaşma yoluna gidilir. Diplomasi söz konusu değildir genelinde.

Bende böyle olaylari cok yasadim,ama hic birsey göremedim.

Sadece bi kac saniye önce kulaklarim tikanmis gibi oluyor,cogulari dedigi gibi bi "ugultu" gibi ondan sonra tüm vücudum uyusuyor,ve sonradan o agirlik basiyor.
Korkmadigimdada dahada bi asiri halde geliyor,yani dahada güclü bi sekilde.

Cogu kisidende farkli cevaplar aldim:

Annem hep derdi,ekmek kirintisi yerde olursa veya bir yere tuz döküldüyse gelirmis.

Bi Tanidik diyordu,eline cengelli igneyi batirirsan onu kapatirsan sana "hizmetci" gibi olurmus.

Veya bazilarinda geldiginde,Siyah bi gölge gibi görünüyormus ellerindede delik varmis,
Bu deliklerde neyden kaynaklaniyormus,Peygamberimiz Hz.Muhammede gelmis ve agzini eliyle kapatmis nefes almamasi icin,ve Allah onu cezalandirmis,o yüzden ellerinde delik varmis.

Son duydugunuz bilgi tamamen uydurmadır, yani Peygamberimize gelipte agzını kapadıgı bilgisi... Ama ekmek kırıntısı, siyah elbise ile yatmak, yorgunluk, sarımsak yada sogan yiyip uyumak, o gün içinde işlediginiz büyük bir kul hakkı günahı, yada işlediginiz büyük bir sevap bunlara etken olabilir... selam ve dua ile

Şu çengelli iğne hikayesini ben de duymuştum.İğne vb. batırınca kaçamıyorlarmış.Başıma gelmediği için ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum.

Bende böyle olaylari cok yasadim,ama hic birsey göremedim.

Sadece bi kac saniye önce kulaklarim tikanmis gibi oluyor,cogulari dedigi gibi bi "ugultu" gibi ondan sonra tüm vücudum uyusuyor,ve sonradan o agirlik basiyor.
Korkmadigimdada dahada bi asiri halde geliyor,yani dahada güclü bi sekilde.

Cogu kisidende farkli cevaplar aldim:

Annem hep derdi,ekmek kirintisi yerde olursa veya bir yere tuz döküldüyse gelirmis.

Bi Tanidik diyordu,eline cengelli igneyi batirirsan onu kapatirsan sana "hizmetci" gibi olurmus.

Veya bazilarinda geldiginde,Siyah bi gölge gibi görünüyormus ellerindede delik varmis,
Bu deliklerde neyden kaynaklaniyormus,Peygamberimiz Hz.Muhammede gelmis ve agzini eliyle kapatmis nefes almamasi icin,ve Allah onu cezalandirmis,o yüzden ellerinde delik varmis.
Bu belirtiler her zaman karabasan olmuyor.Uyku felci dediğimiz olay da gerçekleşmiş olabilir.Ayrıca o korkuyla kimsenin çengelli iğneyi batırmayı akıl edebileceğini de sanmıyorum.Genellikle bu tip görüşler(şapkasını çıkarırsan zengin olursun yada sizin yazdığınız örnek gibi) hurafe olup gerçekten yaşayan kişilerden de duyulmuş değildir.İyi forumlar dilerim...

bende bu tarz şeyleri yıllar önce çok yaşıyodum.hatta delirecek boyuta gelmiştim.gece ayrı uğraşırlardı ,akşam ayrı uğraşırlardı.beni resmen delirtmek için uğraşıyolardı.cüceler,gölgeler,sevdiğin insanların kılığına girmeler,korkunç şekil almaları bunun gibi bir sürü şeyler oluyordu.gündüz bunları birilerine anlattığım zamanda,gece beni korkutuyolardı,kimseye söylememi istemiyolardı.en sonunda dayanamayıp bu tip şeylerden anlayan insanlarla diyaloga geçtim,bana kurşun takmamı sölediler.ve bende taktım.evde benimle uğraşmaz oldular,ama gece geliyolardı.ama allah tarafından bana rüyamda bi dua öğretildi gibten bi ses tarafından.bana dediki rüyamda;geldiklerinde bu duayı o kızım,onlar ateş olup yok olacaklar.hakikatende okuduğum vakit ateş olup yok oluyolardı.fakat ben uyanıkken bu duayı hatırlamıyorum,sadece rüyamda hatırlayabiliyorum.artık bu tip durumları yaşamıyorum.çok şükür artık benimle uğraşmıyolar.size tavsiyem herşey inanç meselesi.ben eskiden onların bana büyük zarar vereceklerini düşünüp korkardım,onlarda ben korktukça daha çok uğraşırlardı.artık korkmuyorum çünki ben onlardan daha güçlü olduğuma inanıyorum.

Arkadaşlar ben bir şey sormak istiyorum;
Ayet-el Kürsi ve Nas surelerinin okunduğu bir odaya bu varlıklar girebiliyor mu?Ya da varlar da zarar mı veremiyorlar?Görünebilirler mi??

Ayetel Kürsi'nin Nas'ın Felak'ın etkisi çoktur. Fakat zamanında bana sataşan bir ifrit 10-20 şer kere bu surelerin okunmasına rağmen epey korkutmuştu beni. :D

Ben ikisini her akşam okurum da en son okuduğumda odada gidip gelen uzun simsiyah bişey gördüm gerçi korkmadım ama merak ettim o yüzden sordum.:)

Karabasanlara karşı okunacak birşey bizzat Peygamberimiz tarafından rivayet edilmemiştir çünkü Karabasan diye halk dili ile tabir ettigimiz varlıga efendimiz işaret etmemiştir.. Ancak Bir islam büyügü karabasandan korunma hakkında yastık altına nane yapragı bırakılmasını şiddetle tavsiye etmiştir.. Bunun dışında yine herzaman ki gibi manası itibari ile Karanlık güçlerin en büyük düşmanı olarak ayetel kürsi ve felak nas okunmalıdır..

Karabasan'a Bilimsel Açıklama

Karabasan'ın tıp dünyasındaki karşılığı nedir?
Tıptaki adı uyku felcidir. İnsanlar rüya gördükleri REM uykusu sırasında, göz ve solunum kasları dışında tamamen fizyolojik bir felç durumundadırlar. Hiçbir kasları çalışmaz. Böyle olmasaydı, biz rüyalarımızı oynar hale gelirdik. Rüyamızda ne yapıyorsak, yatakta da onu yapmaya başlardık. Bazen rüyadan uyandığımızda beynimiz uyanık ve etrafın farkında olduğumuz halde, hareket edemez, ses çıkaramaz ve göğsümüzün üzerinde bir ağırlık varmış gibi hissederiz. Bunu herkes hayatının bir döneminde en az bir kez yaşamıştır. Korku verici bir durumdur. Ama saniyeler içinde kendiliğinden düzelir. Karabasanın olma nedeni; uykudan uyanmamıza rağmen REM uykusundaki fizyolojik felç halinin, uyanır uyanmaz çözülmemesine bağlıdır.

Bana kalırsa bu gibi olaylar gerçekleşmeden önce tedbir alınmalıdır . Bilinçaltına bu ve benzeri olaylar hakkında kötü yorumlar getirilmemelidir. Yani korkuyu hissederseniz bilinçaltında farkı sonuçlar ve cevaplar ortaya çıkar , kendinizin içinde tanrının gücünü hissederseniz ve cesaretinizi en üst seviyeye çıkarırsanız , bu ve benzeri olayları yaşamanız kesinlikle mümkünatlı bir şey değildir .

onlarca kez başıma geldi o an gözlerini açamıyosun çok uykun geliyo gibi oluyo ama uyumak istemiyosun ondanda garip garip tıkırtılar fln geliyo sesi tam olarak anlıyosun ya pet şişeden çıkaan tık sesi yada tahtadan gelen tak sesi ne çok fazla ses çıkıyor nede çok az üzerinde bi halsizlik oluyo o an tirilyon verseler kafanı kaldırıp bakamıyorsun ayet el kürsi okuyunca geciyo bazen

Geri