Kalbi Temiz İnsanlar Sapkınlığa Düşerse(Kalp gözü)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

hayaletrapci

Kayıtlı Üye
Şuan lise çağlarındayım.
Beyler ben çok iyi biriydim.1.sınıftan 7.sınıfa kadar dışlandım hocadan eziyet gördüm (hoca kadındı) her yaptığı kötülüğe üzülüyodum. Baya eziyet çektim.Sanki ek ders olarak hayat derside alıyordum.Allah iyi insanlara geleceği hissettirir ya. Ben hergün hissediyordum. Herşeyim iyiye gidiyordu şansım artıyordu yakışıklı oluyordum.Derslerim çok iyiydi çalışmadan 80 alıyodum.3 ay yaz tatilinde bilgisayar başında 20 kilo verdim falan filan.Sonra kötü sapkınlıklara(sapık,sanal ortamda hile.vb.) başladım.Kalbim çok temizdi böyle yapınca Allah'ımızın gücüne gitti.Tipimde bozulma gerçekleşti,boyum çok uzundu şimdi kısa(çok kısa değilim) kaldım.Yakışıklılığım kayboldu.Herkez benimle dalga geçiyor.

Bana ne oldu eski yakışıklılığımı geri istiyorum.Eski şansımı,düzenimi,tipimi geri istiyorum.
Şu kötü enerjiden kurtulmayı istiyorum.
Ne yapmalıyım şu kötü enerjiden kurtulmak için.
Namaza geri başlasam ve sonuna kadar devam etsem imanlı kalbim yine temiz olsam düzelirmi herşey ?
Bir el atın artık.

1. Sınıftan 7. Sınıfa kadar zaten çocuksun, iyisin, safsın.
Ergenlik döneminde değiştin, büyüdün. Şimdi tekrar çocuk olayım diyorsun.

Şuan lise çağlarındayım.
Beyler ben çok iyi biriydim.1.sınıftan 7.sınıfa kadar dışlandım hocadan eziyet gördüm (hoca kadındı) her yaptığı kötülüğe üzülüyodum. Baya eziyet çektim.Sanki ek ders olarak hayat derside alıyordum.Allah iyi insanlara geleceği hissettirir ya. Ben hergün hissediyordum. Herşeyim iyiye gidiyordu şansım artıyordu yakışıklı oluyordum.Derslerim çok iyiydi çalışmadan 80 alıyodum.3 ay yaz tatilinde bilgisayar başında 20 kilo verdim falan filan.Sonra kötü sapkınlıklara(sapık,sanal ortamda hile.vb.) başladım.Kalbim çok temizdi böyle yapınca Allah'ımızın gücüne gitti.Tipimde bozulma gerçekleşti,boyum çok uzundu şimdi kısa(çok kısa değilim) kaldım.Yakışıklılığım kayboldu.Herkez benimle dalga geçiyor.

Bana ne oldu eski yakışıklılığımı geri istiyorum.Eski şansımı,düzenimi,tipimi geri istiyorum.
Namaza geri başlasam ve sonuna kadar devam etsem imanlı kalbim yine temiz olsam düzelirmi herşey ?
Bir el atın artık.

Henüz düşünceleriniz ve fikirleriniz olgunlaşmamış durumda bu ergenliğin vermiş olduğu bir durum . Sana bir tavsiye Allah'ın emirlerine uy
yasaklarından kaçın . Namazlarını düzgün bir biçimde ihya et ( kıl ) ... Hayatın düzene girecektir

Eksiklikte tamlıkta insanın aklı ve vicdanı arasındadır.Yani ruhunuzda.Bunu yapsam olurmu bunu etsem olurmu ile düzelmez insanoğlunun derdi.Denıyecelsiniz,onuda bunu da şunu da deneyerek deneyimleceksiniz.Namaz kılın değişirsiniz demek akılsızlık olur.Aksini sunmakta.Hayatınız,herkesin hayatı tecrübelerden ibarettir,gerçeğe vardığınızda küçük sorularınıza gülümseyeceksiniz,Kötü enerji diye hissettiğiniz şey sizin gelgitlerinizden dolayı duyduğunuz karamsarlığınız.Bir süre sessiz kalın içinizde.Yaptığınız herşeyi bırakın dursun kenarda.Bu süre sonunda ne istediğinize ve sizi neyin mutlu ettiğine geri döneceksiniz.Telaşlanmayın..

Bu arada beyler olmadı,sevgili yada sayın üyeler daha hoş olur. :)
İyi forumlar.

Şuan lise çağlarındayım.

Bir el atın artık.

Spor yapın, otururken yürürken dik durmaya gayret edin
Meyve sebze beslenme alışkanlıklarınızda bulunsun.
Cilt temizliğinde sabun ve havlunuzu başkası ile anne /baba/ kardeşler paylaşmayın (sivilce akne vb için)
Hobi edinin- internetten uzak kalmaya çalışın
Namaz- abdest yani yakışıklı olmak için önerilemez ama ibadetin yanısıra bir disiplindir- ve o disiplinin size kendinizi toparlamada faydası olacağı da kesindir.

Ek olarak

Negatif enerjiden kurtulmak için sitemizde çeşitli meditasyon önerileri var- ben toprakla uğraşmayı veya suda yürümeyi tercih ederim- imkanlarınız elverişli ise tabiat gezintileri iyi hissettirir- ve kelimelerde seçici olun. beyler- kadın hoca vb zaten formatımıza uygun değil ama aynı zamanda salmışlık alameti.
toparlanmak ancak siz kendinizi toparlayabilmenizle mümkün olur ve bunun yolu da kendinize özen göstermekten geçer.

İyi forumlar

Zihnini boşalt iyi ve kötüyü unut olmak istediğin şeyi isteklerini ve arzularını sürekli gözünün önüne getir ve sürekli isteklerine odaklan kötü olayları düşüncelerin üzerine çekiyor iyi şeyler düşün ve bırak iyi ve kötüyü kendin ol sadece .

Sorunuz aslında çok kapsamlı,eski yakışıklılığımı geri istiyorum diyorsunuz belki hala öylesiniz ama şu anki psikolojinizden dolayı böyle görüyorsunuz kendinizi ?
Namaza geri başlamaktan bahsetmişsiniz namaza başlayacaksanız eğer bunu Allah'ın sevgisi için yapın yakışıklılık vb. dediğiniz şeyler geçicidir.
Namazı hakkıyla kılmak lazım Kuranda namaz kıldıkları halde ebedi azap çekicek iman'lılardan bahsedilir bunlarada dikkat etmek lazım
Ama kötü hayat tarzının insanın suretinede etkisi olduğu bir gerçek nur diye birşey var,nur dendiği zaman insanlar parlayan beyaz ışık gibi algılıyor ama o iş tam olarak öyle değil bizlerin normal gözlerle göremediğimiz bir nur var ve hayatımızda kirlilikler arttıkça o nur'da azalıyor ozaman yüzümüzün güzelliğide gider.

Bunların hepsi bir yana acaba yıldızınız düşükmü diye düşünmeden edemedim,bu yıldız konularından pek anlamam ama bilenlere bir sorun derim.

Ben bu paylaşıma çok ama çok benzer başka konular olduğunu hatırlıyorum.
yakışıklılığın kaybolmaz. büyük ihtimal kendini kafanda fazla büyütmüş olabilirsin. 7. sınıfa kadardı diyorsun ve şu an lisedesin, önüne bakman lazım, ilerlemen lazım, geçmiş adı üstünde geçmiş. insan hep değişmeye devam ediyor ama bir anda 180 derece değişim olması için, bir yangın, kaza gibi olağandışı bir olayın yaşanması da gerek. ben lise 2 deyken sürdüğüm bir kremden dolayı sabah suratımda bir sürü sivilceyle uyanmıştım ve berbattı. lisedeyken bu şeyler çok önemli ve ben okulun en yakışıklılıarından biriydim. ama ilaç aldım geçti. bize sivilcelerim çıktı , göbekli biri oldum desen bu anlaşılabilir.
ama " ben 7.sınıftayken çok yakışıklıydım şimdi yakışıklılığım gitti" de nedir? zaten insanlar çocukken hep çok tatlıdırlar, ve büyüyünce de Allah çok azını bu tatlılıkla devam ettirir. hatta dahada fazlalaşabilir. fiziksel olarak yani.
Sokağa çık ve etrafına bak belki 100 kişiden biri bile yakışıklı değil.
Veya kaç kişi 180 cm boyun üzerinde?
Boyun bu yaştan sonra bir kaç santim ancak uzayabilir.

Eğer buna bu kadar taktıysan yakışıklı olamaya bilirsin ama ************y görünebilirsin. O da vücut çalışmaya vesaire olabilir.
Duanı et ama duanın kabul şartlarından biride isteğinin şartlara uygun olmasıdır. çiçek istiyorsan, tohum olmalı,toprak olmalı, güneş olmalı, su olmalı.

Tabi kötü birine dönüşmen, hayatınıda kötü hale sürükleyecektir ister istemez. Ama kötü olupta bir çok yakışıklı insanda var. "Ben kötü oldum Allah benim yakışıklılığımı aldı" önermesi doğru olmayabilir.

Ve Yazdığına göre Allahımızın zoruna gitti cümlesi inanılmaz yanlış. Çünkü Allahın hiçbir şey zoruna gitmez.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri