Kaderi doğru anlamak

_kelebek_

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eyl 2008
Mesajlar
37
Tepkime puanı
6
Yaş
37
Kaderi doğru anlamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum... bu sitede çok bilgili kişiler var tşkler hepsine.. ancak bakımlarda bu kişi sizin kaderinizde yok ne yaparsan yap geri dönmez demek çok büyük bir sözdür

mesela bir kişi benim kaderimde çıkmadı bu bilinmez ama hadi öyle diyelim.... ben bir vefk yazdırıp bu kişiyi geri istersem bu kaderi değiştirmek değil.. kaderde zaten benim bu işi yapan biriyle karşılacağım ve vefk yazdıracağım allah c.c tarafından bilinen bişeydir.. ve bunlar zaten onun istemesiyle gerçekleşir... şu an bu sitede bulunmam ve bu yazıyı yazmam da onun nasibiyledir...

bu bakımdan kaderde var bu kişi bişeyler yapabiliriz ya da kaderde yok yapmamayız demenin çok ta doğru olduğunu düşünmüyorum...

sizin dediğiniz kaderde varsa yaparız peki zaten kaderde var olan bişey için büyü yapmak bence biraz komik kaçmıyor mu.. zaten dönüp dolaşıp sana gelecek kaderindeki kişi için ozaman büyüye ne gerek var değil mi bu kapıya çıkar böyle derseniz... bu kişi senin kaderinde var ben onu geri döndüreyim demek tuhaf oluyo biraz... geri döndüremene gerek yokki kadermde varsa zaten.
bu bağlamda kaderde olup olmadığının bilinemeyeceğini düşünüyorum allahın bilgisi dışında hiçbirimiz bişey yapamayız... allah isterse kader değişir... yapılan büyüde böyledir onun izniyle gerçekleşir....

bu sitedeki bilgili üstadların cevaplarını bekliyorum bu konuyla ilgili açıkçası benim çok üzüldüm bu şekilde düşünceye.. tşkler
 

yule

Yönetici
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
3,141
Tepkime puanı
1,556
İş
Parapsikolog & Enerji Terapist /Sosyolog
Sevgili kelebek

İnsanların bir alın yazısı vardır. Bu alın yazısı doğrultusunda insan yaşar. Bizlerin yaptığı şey o kişilerin yazılarını kaderlerin ideğiştirmek değildir. Sadece hayatında olma ihtimali olan kişilerin ve ya o alın yazısı içerisinde bulunan kişilerle olacak yaşanacak olayları öne almaktır. İnsanın kaderini değiştirmek sadece Allaha mahsustur. Eğer o yazıda o kişi yok ise yapılacak çalışma etkisi düşüktür. Dönmez diye bişey yoktur. Ama geri gidecektir. Yapılan çalışma doprultusunda kişiyi bir ay iki ay ne bileyim işte bir süre size bağlanır. Ama sonunda gideceği görünüyordur. Böyle bir durumda bizlere başvuran kişilerinde hem üzülmemesi için hem manevi olarak bir bunalıma girmemeleri için hemde maddi olarak boş hayaller için ümitlendirmekte Büyük bir haksızlıktır. Bunu üzerine alacak kişiler var ise eğer başvurmak size kalmıştır. Eğer bu durumu üstlenmek istemeyen birisi çıkarsa da saygı duymak gerekir sadece. Bildiğim ve aklımın erdiği budur.
 

URUMHAMATAHAYİL

Yönetici
Katılım
5 Haz 2008
Mesajlar
7,096
Tepkime puanı
4,961
İş
Wellness Antrenör/Psikolog/ Sosyolog
ilk önce kaderi alğılayalım. kuranı kerimde bazı ayetlerde Allah evreni bile yaratmadan önce herşeyin bilgisinin olduğu bir kitap yazmıştır. bu kitap sadece onun bilgisindedir. melekler dahi bilmez.

bu kitapta tabiki nelerin olduğu konusunda bir bilgimiz yoktur. onun dışında kaderle ilgili kuranda pek çok yerde allahtan başka kimsenin gaybı bilemeyeceği yazmaktadır.

gayb kader demek değildir. 5 duyu ve akıl ile algılanamyacak hiç kimse tarafından bilinemeyecek alem demektir.

elbetteki hiç kimse gaybı ve dünya yaratılmadan önce yazılmış Allah katındaki kitabı bilemez. oyuzden suçlamanıza dikkat edin ve kimseyi şirk koşmakla yükümlendirmeyin öncelikle kullandığınız kelimenin ne anlama geldiğini bilin.

kader kelimesininde bir kaç anlamı vardır. bunlardan biride güç yetirmek anlamındadır.

diğer bir anlamı :iyilik ve kötülük , güzellik ve çirkinlik , hikmet ve sefehle ilgili olarak her şeyi olduğu hal üzere yapmaktır.

diğer bir anlamıda :Allah kadim ilmiyle mahlukatın ne amel yaptığını, taat , isyan, rızık ve ecelle ilgili olarak onların tüm hallerini bilir.

sizin bahsettiğiniz anlam 3 anlama yakın olandır. dikkat edilirse Alahın bildiği bir durumdan bahsedir.

kadercilik anlayışında ki hatalardan biri burda yatar. sanki bizim özgür irademiz yok sanki bizim aklımız yok boşu boşuna yaratıldık herşey önceden belli bizde bunu zaten bilemeyiz ne yazıldıysa yaşarız anlamı çıkartılmaktadır. ama kurranda dikkat edilirse kader kavramı geçtiğinde ölüm dünyanın durumu dübeş ve ayın hareketleri gibi tüm evreni ilgilendiren konularda geçtiğini görürürz.

yine Allah'ın bilmesi durumu ile ilgili olarak bakarsak kuranda bir ayet vardır. derki insanı pıhtılaşmış kandan ve çamurdan yaptım sonra içine kendi ruhumu üfledim der.

Alahın kendi ruhunu üflemesi durumu tabiki Allah'dan bir parça taşıdığımızın da bir kanıtıdır.

bir medyum yada sıradan bir insna bile birşey konuşurken genelin anlayacağı dilde konuşur kullandığı her kelimenin her anlamını açıklayarak konuşmaz. site içinde size fal bakan bir arkadaşımız olmuşsa ve size bazı kelimeler kullanmışsa bunu en basite indirgeyerek ve sizi kırmadan en uygun cümlerle bunu yapmıştıır.

madem siz medyumun şirk koştuğunu düşünüyorsunuz ve onun geleceğini bilemdiğini düşünüyorsunu niye fal baktırıyorsunuz niye soruyorsunuz. siz sormadan bakıldığını farz edelim sen bana fal bakma ben inanmıyorum niyedemiyorsunuz.

kaderi açıklarken bakılan falda geçmişe şuna ki durumu bakılır kişilerin karekterlerine bakılır durum yorumlanır. kişi eğer sizi sevmiyorsa özgür iradesini kullanarak sizinle beraber olmaz yani kendi cizdiği kadere sizi almaz . lütfen bu cümleye dikkat edin. sizi sevmediği görülmüşse o kişin kaderinde olamayacağınız görülmüş demektir.

büyü yaptırma mevzusuna gelince bir kişi bir kişiyi sevmiyorsa hiç bir yapılamaz yapılma bile bu sanal sevgi olacağından gercek sevgiyi bulduğunda yine o kişiye gidecektir. yani kaderini yaşacaktır.

diğer majisyen için konuşmuyorum ama bu sitedeki var olan tüm majisyenler sevgi olmadığı zaman büyü yapmaz bilirki geri gelse bile istenilen kişi geri gidecektir bu hem manevi bir kayıp hem de maddi bir kayıptır.

sevgi varsa niye büyü yapılır. eğer yeterli kadar sevgi yoksa. geçmişte jötü şeyler yaşanmış ve sevgi bitmiş yada azalmışsa. kişin aklı karışıksa. iki kişi dışında başka kimseler tarafından sorun yaşanıyorsa. kişi aldatılıyorsa büyü yapılması istenmesi tabiki mümkün .

son olarak dua ile bişeyler yapılıyorsa kimse size dua etmeyin dememiştir. tabiki duanızın edin Allah'tan isteyin buna kimse mani olamaz. ama şu sayıda zikir çeksem şu duayı okusam gibi bişey sorulmuşsa uygun değilse size tavsiye edilmez.
 

fot

Kayıtlı Üye
Katılım
16 Eyl 2008
Mesajlar
71
Tepkime puanı
2
Yaş
2023
urum tesadüfen okudum.inan içim açıldı.saol arkadaşım çok güzel anlatmışsın.;)
 

_kelebek_

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eyl 2008
Mesajlar
37
Tepkime puanı
6
Yaş
37
çok güzel bir açıklamaydı urum tşk ederim çok güzel bir uslüpla yazdınız.
şimdi daha iyi anladım...
benim kırıcı kelimelerim olduysa kusura bakmayın kimseye hitaben değildi.
okuduğum kadarıyla falların geneli olmusuz çıkıyo ben baktırmaya korkuyorum açıkçası....
bu konuda aklıma takılanları sordum fazla bilgim yok tabiki... sizler daha iyi biliyorsunuz
bu bağlamda aydınlatmış oldunuz

medyumların şirk koştuğunu düşünmüyorum ayrıca.

benim düşündüğüm kader değişemez mi.. yani kişi bizi sevmese ve bi şekilde dönse
tekar gideceğinin kesini var mıdır.. belki allah yardım edecek ve bidaha gitmeyecek.. belki döndüğünde bilinçli olacaksın ve aynı hataları yapmayacaksın... ya da döndüğünde öyle bir iyilik yapacaksınki allah sevdiğini sana bağışlayacak.. vb birçok madde eklenebilir daha
geri dönen gider mi kesin merak ediyorum?... böyle dendiğinde insan umutsuz oluyo.. oysa kader bile değişir diyorum ben allahın izniyle...
''bu kişi seni sevmiyo kaderinde yok ne yaparsan yap dönmeyecek'' demek çok acı ve kırıcı bir durum bizim için..
sonuçta bu kişi kaderimde yok diyip vazgeçmek o zaman bu da kaderci yaklaşım değil midir sevgili urum?
bunlar merak ettiğim ve hep aklımı kurcalayan sorular..
 

sdbr

Banlı Kullanıcı
Katılım
22 Haz 2008
Mesajlar
256
Tepkime puanı
2
arkadaşlar insanlar şuçu kadere atarlar oysaki hiç alakası yoktur insanlar ya kaderimde varmış oldu yaptık bir eşşeklik derler ama insana seçme hakkı verilmiştir neden allah bizim yapıcaklarımızı önceden bilmesidir kader insana seçme hakkı verilmiş herşeyi kaderin üstüne atıpda kendinizi su üstüne çıkartmaya çalışmayın
 

yule

Yönetici
Katılım
4 Haz 2008
Mesajlar
3,141
Tepkime puanı
1,556
İş
Parapsikolog & Enerji Terapist /Sosyolog
..
''bu kişi seni sevmiyo kaderinde yok ne yaparsan yap dönmeyecek'' demek çok acı ve kırıcı bir durum bizim için..
sonuçta bu kişi kaderimde yok diyip vazgeçmek o zaman bu da kaderci yaklaşım değil midir sevgili urum?
bunlar merak ettiğim ve hep aklımı kurcalayan sorular..


Kelebek Gördüğün gibi bizler karşımızdaki insanları çok fazla üzmeyecek ve kırmayacak sözleri seçiyoruz ve itina ile isze anlatıyoruz. Bu kişi seni sevmiyo asla dönmez dediğim zaman ne kadar kötü bir durtum da kalacağınızı ve ne kadar üzüleceğinizi bildiğimiz için en basit haliyle sizin en az üzüleceğiniz şekle indirgeyerek konuşuyoruz. Zaten kaderle ilgili urum yeterli açıklamayı yapmış. Onla ilgili çok fazla bişey söylememe gerek kalmadı sanıyorum. Benim daha önceden söylediğim kelimeyi çok iyi analiz et. Ben size bişeyler yaparım. Size döndürürüm o kişiyi. Ama kesinlikle ama kesinlikle geri gidecektir. Büyü arada sevgi varsa sevgi azalmışsa yada arada bazı sorunlar varsa vs... durumlarda yapılır. Ve bu sorunları ortadan kaldırmak için uğraşırız. Ama sizi sevmeyn birisi için ne yaparsanız yapın size maddi ve manevi biz zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır. büyünün de bir etki zamanı vardır. Ömür boyu sürmez.

Bu arada Allaha şirk koşmak kelimesini ilk mesajda söylemişsiniiz. Ona karşılık size öyle söylendi. İnşallah şu an durumu daha net anlamışsınızdır.
 

_kelebek_

Kayıtlı Üye
Katılım
21 Eyl 2008
Mesajlar
37
Tepkime puanı
6
Yaş
37
Ben size bişeyler yaparım. Size döndürürüm o kişiyi. Ama kesinlikle ama kesinlikle geri gidecektir. Büyü arada sevgi varsa sevgi azalmışsa yada arada bazı sorunlar varsa vs... durumlarda yapılır. Ve bu sorunları ortadan kaldırmak için uğraşırız. Ama sizi sevmeyn birisi için ne yaparsanız yapın size maddi ve manevi biz zarar vermekten başka bir işe yaramayacaktır. büyünün de bir etki zamanı vardır. Ömür boyu sürmez.
Evet daha net anladım yule tşkler
ben arada sevginin bulunduğuna ama sorunlar ve 3. şahısların etkisi olduğundan ayrıldığımıza inanıyorum
hatta istiharede de defalarca yeşil ve beyaz gördüm..
ama yine de olumsuz şeyler duymaktan çekiniyo insan.. bakım yapılmadı daha 15 msj olmadığım için...
kader değişebilir diye düşünüyorum yinede...allahın izin vermesiyle tabi.

bu sitedeki hizmet ve bilgiler gerçekten çok orjinal ve hiçbiryerde bulunmayan kalitede bu da bir gerçek... sevgilim dönsün veya dönmesin ben burada bulunmaktan keyif alıyorum...
 

almira

Banlı Kullanıcı
Katılım
16 Eki 2008
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
bencede çok güzel açıklamalar katılıyorum insan öncelikle kaderi yaşarken aklıyla hareket etmeli allah bize bu aklı kaderimdir neyse onu çekerim diye vermediii
 

gwenhwy

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
Konum
ESKİŞEHİR
İş
EV HANIMI
Selamlar.Bu kader konusu hep kafamı kurcalamıştır.Beni biraz aydınlatırmısınız bu konuda yukarda okuduklarıma göre de daha önce okuduğum şeyler çıkıyor karşıma alın yazımız biz doğmadan yazıldıysa o zaman hayatımızdan biz sorumlu değiliz gibi şeyler takılıyor kafama benim daha önce bir yerde okuduğum da insanın doğmadan önce yazılan değişmeyen bir kaderi varmış.Bu kaderin içine nerde doğacağın nerde yaşayacağın, ailenin kim olacağı, kiminle evleneceğin, kaç çocuğun olacağı gibi bunlar doğruysa bana yapacak bir şey kalmıyor, değişebilen yani kendi irademize kalan kadere bir şey kalmıyor. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum kadere inanmıyor değilim sadece hangisi doğru beni aydınlatırsanız sevinirim .Tşk ederim.
 

mecra

Kayıtlı Üye
Katılım
9 Ara 2008
Mesajlar
482
Tepkime puanı
40
Selamlar.Bu kader konusu hep kafamı kurcalamıştır.Beni biraz aydınlatırmısınız bu konuda yukarda okuduklarıma göre de daha önce okuduğum şeyler çıkıyor karşıma alın yazımız biz doğmadan yazıldıysa o zaman hayatımızdan biz sorumlu değiliz gibi şeyler takılıyor kafama benim daha önce bir yerde okuduğum da insanın doğmadan önce yazılan değişmeyen bir kaderi varmış.Bu kaderin içine nerde doğacağın nerde yaşayacağın, ailenin kim olacağı, kiminle evleneceğin, kaç çocuğun olacağı gibi bunlar doğruysa bana yapacak bir şey kalmıyor, değişebilen yani kendi irademize kalan kadere bir şey kalmıyor. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum kadere inanmıyor değilim sadece hangisi doğru beni aydınlatırsanız sevinirim .Tşk ederim.

Öncelikle Urum'un yazısına kesinlikle katılıyorum.gwenhwy kader;Allah'ın yarattığı her canlının amellerini önceden bilmesidir.Allah olacaklara herhangi bir şekilde müdahale etmez dikkat ettiysen "bilmesidir" diyoruz çünkü Allah hiçbir şekilde kullarının iradesine karışmaz sadece yarattığı varlığın yapacağı amelleri onları yaratmadan önce bilir.Nerde doğduğumuz,ne zaman doğduğumuz;bunlar Allah tarafından belirlenir,doğrudur.Örnek vermek istiyorum,mesela sevdiğiniz insan maddi yönden kötü durumda bir tarafta da maddi durumu iyi olan başka biri var şimdi bu iki kişiden birini seçmek size kalmış ilk dediğimi seçersiniz sefalet içinde,ikincisini seçersiniz ferah bir şekilde geçirirsiniz hayatınızı,bu tamamen size kalmış,işte kaderinizi belirleme seçeneği,her şey sizin elinizde Allah ise sadece siniz hangi seçimi yapacağınızı biliyor kader dediğimiz de bu diğer arkadaşlar da katılıyordur umarım;)
 

Yesil Cingene

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
907
Tepkime puanı
56
Selamlar.Bu kader konusu hep kafamı kurcalamıştır.Beni biraz aydınlatırmısınız bu konuda yukarda okuduklarıma göre de daha önce okuduğum şeyler çıkıyor karşıma alın yazımız biz doğmadan yazıldıysa o zaman hayatımızdan biz sorumlu değiliz gibi şeyler takılıyor kafama benim daha önce bir yerde okuduğum da insanın doğmadan önce yazılan değişmeyen bir kaderi varmış.Bu kaderin içine nerde doğacağın nerde yaşayacağın, ailenin kim olacağı, kiminle evleneceğin, kaç çocuğun olacağı gibi bunlar doğruysa bana yapacak bir şey kalmıyor, değişebilen yani kendi irademize kalan kadere bir şey kalmıyor. Yanlış anlaşılmak da istemiyorum kadere inanmıyor değilim sadece hangisi doğru beni aydınlatırsanız sevinirim .Tşk ederim.
Bunun açıklaması Kutsal kitaplarda var.. Ama size çok kısa ve net bir örnek vereyim..
Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir Kitap'ta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır. (Hadid Suresi, 22)
 

gwenhwy

Kayıtlı Üye
Katılım
31 Mar 2009
Mesajlar
12
Tepkime puanı
1
Konum
ESKİŞEHİR
İş
EV HANIMI
Anladım demk ki yanlış düşünüyormuşum tşk ederim.Demek ki kader deyip geçmiycekmişiz yaptığımız her şeyin sorumlusu sadece biziz.
 

sorunmu

Banlı Kullanıcı
Katılım
19 Eki 2010
Mesajlar
142
Tepkime puanı
2
kaderi açıklarken bakılan falda geçmişe şuna ki durumu bakılır kişilerin karekterlerine bakılır durum yorumlanır. kişi eğer sizi sevmiyorsa özgür iradesini kullanarak sizinle beraber olmaz yani kendi cizdiği kadere sizi almaz . lütfen bu cümleye dikkat edin. sizi sevmediği görülmüşse o kişin kaderinde olamayacağınız görülmüş demektir.

anlamadığım şey kişinin kaderine baktınız bunlar söylendi tamam.Peki kişinin kendine bakıldığında o kişiyi sevdiği görünüyor o zaman senin kaderinde o var denilebilir bu mantıkla.
Ona baktığınızda sizi sevmediği için onun kaderinde yoksun dönse bile gider kendi kaderini yaşar dediniz.
Kendinize baktırtığınızda siz seviyorsunuz o zaman sizin kaderinizde var demektir.
Birine göre var birine göre yok burda biri istediği gibi yaşamına devam ederken biri kendi seçimleri dışında hayatına devam etmek durumunda oluyor.SEvipte istediğini elde edemeyenin ne günahı var peki ozaman.

Doğacak bebeklerin anne babaları belli bu değiştirilemez ise biz neyin uğraşını veriyoruz.
 

Avelox

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Mar 2011
Mesajlar
15
Tepkime puanı
2
Kader, karar anlarınızda biçimlenir...
 
Ü

Üye silindi 56746

Kelebek Etkisi filminden geliyorum ey ahali :) ben filmi izledikten sonra şunu anladım (spoiler vermeyeceğim, izleyenler bilir); hani büyüklerimiz der ya "çekecek çilesi varmış" diye :) o çileyi çekmemenin tek yolu hiç doğmamak. kader kavramı kafamda oturacak inşallah. Allah Kur'an'da "herkesin çabasını kendisine bağlı kıldık" diyor ve hayatta seçim yapamadığımız noktalar da var; mesela kimisi bir hastalıkla dünyaya geliyor, anomalisi var. bununla baş etmek zorunda ama ona bu hastalığı seçmeme şansı verilmedi. işte o ayet bu noktada nasıl devreye giriyor? "kişi o hastalıkla yaşamayı öğrenmeli" bir cevap değil, zaten öğrenecek, hayat ona bunu öyle ya da böyle öğretecek. seçme şansımızın olmadığı noktada kaderi, cüz'i iradeyi nasıl tanımlayabiliriz? bu soru forumda belki yüzlerce kez sorulmuştur, bir kez de benim için cevaplayacaklara şimdiden çok teşekkürler. :)
 

ihtiyar76

Banlı Kullanıcı
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
111
Tepkime puanı
285
Kelebek Etkisi filminden geliyorum ey ahali :) ben filmi izledikten sonra şunu anladım (spoiler vermeyeceğim, izleyenler bilir); hani büyüklerimiz der ya "çekecek çilesi varmış" diye :) o çileyi çekmemenin tek yolu hiç doğmamak. kader kavramı kafamda oturacak inşallah. Allah Kur'an'da "herkesin çabasını kendisine bağlı kıldık" diyor ve hayatta seçim yapamadığımız noktalar da var; mesela kimisi bir hastalıkla dünyaya geliyor, anomalisi var. bununla baş etmek zorunda ama ona bu hastalığı seçmeme şansı verilmedi. işte o ayet bu noktada nasıl devreye giriyor? "kişi o hastalıkla yaşamayı öğrenmeli" bir cevap değil, zaten öğrenecek, hayat ona bunu öyle ya da böyle öğretecek. seçme şansımızın olmadığı noktada kaderi, cüz'i iradeyi nasıl tanımlayabiliriz? bu soru forumda belki yüzlerce kez sorulmuştur, bir kez de benim için cevaplayacaklara şimdiden çok teşekkürler. :)
Bu kader olayi benim için o kadar içinden cikilmaz bir durum ki ; ya da anlamak için benim kapasitem yeterli degil. Saldim çayıra şeklinde yasamaya devam
 

bella_swan

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
92
Tepkime puanı
99
Kelebek Etkisi filminden geliyorum ey ahali :) ben filmi izledikten sonra şunu anladım (spoiler vermeyeceğim, izleyenler bilir); hani büyüklerimiz der ya "çekecek çilesi varmış" diye :) o çileyi çekmemenin tek yolu hiç doğmamak. kader kavramı kafamda oturacak inşallah. Allah Kur'an'da "herkesin çabasını kendisine bağlı kıldık" diyor ve hayatta seçim yapamadığımız noktalar da var; mesela kimisi bir hastalıkla dünyaya geliyor, anomalisi var. bununla baş etmek zorunda ama ona bu hastalığı seçmeme şansı verilmedi. işte o ayet bu noktada nasıl devreye giriyor? "kişi o hastalıkla yaşamayı öğrenmeli" bir cevap değil, zaten öğrenecek, hayat ona bunu öyle ya da böyle öğretecek. seçme şansımızın olmadığı noktada kaderi, cüz'i iradeyi nasıl tanımlayabiliriz? bu soru forumda belki yüzlerce kez sorulmuştur, bir kez de benim için cevaplayacaklara şimdiden çok teşekkürler. :)
Kelebek etkisi filmi gerçekten kaderi açıklıyor. Seçme şansımızın olmadığı ver her şekilde yazılmış olanın gerçekleşeceği...
 

ihtiyar76

Banlı Kullanıcı
Katılım
20 Mar 2017
Mesajlar
111
Tepkime puanı
285
Secimlerimiz bile bastan belli ise o zaman neden tercih hakkimiz var ?
Insanlarin kaderini kendi cabalarina bagli kildik sozu nasil aciklanir ?
 

bella_swan

Kayıtlı Üye
Katılım
15 Kas 2015
Mesajlar
92
Tepkime puanı
99
Secimlerimiz bile bastan belli ise o zaman neden tercih hakkimiz var ?
Insanlarin kaderini kendi cabalarina bagli kildik sozu nasil aciklanir ?
Tercih hakkı sadece bir illüzyon olabilir tercih ederken bile kaderde olanı tercih ederek biz seçtik sanıyor olabiliriz bilemiyorum ? Ki kelebek etkisi filmi bunu çok güzel işlemiş
 
Üst