Necromancer357
Kayıtlı Üye
Çarmıha gerilen kişinin Hz.İsa olmadığını sanıyordum..Ve birçok kutsal obje var daha güçlere sahip olduklarına inanılan.Ahit sandığı Hz.Muhammed'in kılıcı gibi
Zaten dünyada tek din varBilseydiler Dunya yalniz bir tek dinde olurdu...
Svastika Hristiyanlıktan çok daha önce de vardı ve Hristiyanlık tarafından da kullanıldı. Svastika Dünya üstündeki en eski sembollerden biridir. Thule Gesellschaft örgütünün Hristiyanlıkla uzaktan yakından alakası yok ve bu sembolü kullanmalarının altında Hristiyanlık öncesi manaları vardır.Kılıcın kabzasının arkasındaki svastika,hristiyan inancında ; "insanın ölüme karşı zaferini sembolize eder".
Aslında Hz. Musa ile ilgili de hiçbir iz yok. Hatta eski mısır için çok ciddi bir yıkıma sebep olma potansiyelindeki büyük göçün de kanıtı yok.Hz Isa'nin bu dünyada bulunduguna dair hic bir maddesel iz yoktur. Onun bu dünyada yasadigi isbatlanamiyor bile.
Kanindan dolayi bir nesne kutsanmis olsa idi, onu carmiha caktiklari civiler bas siraya gelirdi, ama o civiler bile yok, Isa'nin izini sürebilecegimiz hic bir maddesel sey yoktur.
kutsal kase es ogul bir cok sey isnad edildi sirf onun varligini maddeselde isbatlayabilmek adina, fakat hic birisi iddanin disina cikamadi.
Aslında Hz. Musa ile ilgili de hiçbir iz yok. Hatta eski mısır için çok ciddi bir yıkıma sebep olma potansiyelindeki büyük göçün de kanıtı yok.
Aslına bakılırsa Hz. Muhammed'in de varlığına dair çok ciddi kanıtlar yok. Bunu tartışma başlatmak için demiyorum. İslamiyet inancına sahip olmayan biri bize somut delil sorsa, gerçekten elimizde bu şekilde kesin veri yoktur.
İlginçtir ki peygamberlere ait hakikaten kesin kanıt yoktur.
Bizans kaynaklı sağlam delillerden bir adet bize sununuz. Bir de bu delil lütfen Hz. Muhammed'in vefatından en az 200 yıl sonra tarihli olmasın.Maalesef bu konuda çok yanılıyorsunuz
Hz.muhammede dair bizans kaynaklarında deliller çok var
ama malumunuz bizim toplum çok okumayan araştırmayan birileri olduğu için bu konuda çok az şey biliyoruz
bende bu konuda bildiklerimi roma/bizans üzerinde uzmanlık okumuş bir arkadaşım sayesinde biliyorum
islam tarihi üzerine araştırma yapanlar bilir hz.muhammedin iktidarı bayağı gelişirken hristiyan topraklarındada adını duyurdu
mesela bunlardan bir kaç örnek verelim
hz muhammed gassan ahalisine 3 elçi göndermişti islamı tebliğ için ama gassan emirinin emriyle o elçiler şehit edilince
hz.muhammed tebük seferi emri verdi kılıçsız savaşsız bir tepki yürüyüşüydü bu
islam orduları gassan sınırlarında görüldüğünde gassandan bizansa elçiler gitti
"muhammedin orduları geliyor bize yardım edin"
ifadeleri bizans kaynaklarında yazılıdır
ayrıca hz.muhammet hayattayken bizansın bir kaç toprağı feth edildiğinde "filanca vilayetler muhammedin ordularınca zaptedildi" yazılı belgeler mevcuttur bizansta
hz.muhammedin varlığına dair çok delil var
hz.isa meselesi ise gerçekten çok garip
insanların önünde okadar ölüler diriltti ama hiçbir tarihçi bunu kayıt altına almadı
ben öyle sanıyorum ki isa sanılan tarihte yaşamadı
birde şöyle birşey olabilir
issa diye birisinden bahsediliyor son yıllarda
isa değil issa diye anılan birisi
keşmirden kudüse gelen sonrada keşmire dönen birisi
hz.isa hakkında anlatılanların %99'u bu keşmirli issa da var
annesinin adıda meryemdir ve bu meryemin mezarıda keşmirde
Bizans kaynaklı sağlam delillerden bir adet bize sununuz. Bir de bu delil lütfen Hz. Muhammed'in vefatından en az 200 yıl sonra tarihli olmasın.
İşte ne yazık ki bunların hiçbirinin kanıtı yok. Tarih bilimi açısından kanıtlanabilirlikleri yok. Çok isterdim olmasını ama yok.. Bu saydıklarınızı ben de biliyorum.Hz.muhammedin 632 de vefat ettiğini bir kenara not edelim
- Thomas presbyter 640 ta süryanice bir el yazma kaleme aldı eserinde şu yazılı " Muhammedin emriyle hareket eden arap orduları romalılarla karşılaştı romalılar yenilgiye uğradı
-Süryani ortodoks edessa papazı yakup 640 ta kaleme aldığı eserinde şu bilgileri veriyor " Muhammed tüccarlık yapan birisiyken tanrı ona mülk verdi ve o hristiyanlığa karşı zafer kazandı evet bu böyle oldu çünki artık hristiyanlar yoldan çıkmıştı muhammed 7 yıl araplara krallık yaptı sonra yerine ebu bekr geçti"
-Ermeni rahip sebeos 660 ta kaleme aldığı eserinde müslümanlara şöyle seslenmekte " Ey müslümanlar lideriniz ve efendiniz muhammed şüpesiz ki alim birisiydi o ibrahimin neslindendi Allahın tevratta verdiği vaadin tecellisiydi ( ismailin neslinden gelenleride bir ulus yapıcam ) bu sözler muhammedi gören bizden önceki dini liderlere ait tavsiyelerdir "
A.Plamer 636 yılından kalma tercüme ettiği bir eserin pasajında şu sözler yazılıydı " Muhammedin mekkeye girişi muazzamdı son derecede asilceydi kendisine zulmetmiş olanlara zulümle karşılık vermedi hepsini affetti biz hristiyanlarada son derece hoşgörülü davrandı"
bu konuda daha 65 tane kaynak var hemen hemen hz.peygamberin ölümünden bir kaç yıl sonra yazılmış olanlar açıkçası biraz üşendiğim için yazamadım
googlede bulunan bilgilerden olmadığı için tek tek yazmak durumunda kaldım.
bizans imparatorluk belgelerindede hz.muhammed hakkında haberler var ancak bizans dilini bilmediğim için onları size malesef sunamıyorum
ama varlığı bilinen birşey umarım yakın bir zamanda arkadaşımdan bunları temin eder ve sizlere sunarım
Ben Hz. Muhammed yaşamadı yoktur demiyorum, dikkat edelim. Bunu akademik olarak ispatlamak için yeterli delil yok diyorum. Ortaya sunulan mektupların çevirilerinde, bağlantılarını çıkarmada çalışan bazı insanlar tanıyorum. Elimde şuan size verebileceğim çalışmalar mevcut değil zira ben google bilgisiyle yazmıyorum. Siz var diyorsunuz, öyle kalsın. Mesele hassas fazla deşmeyeceğim.Nasıl kanıt yokonu görmüş varlığını duymuş insanlar onun vefatından bir kaç sene sonra kaleme almışlar eserleri
ve bu saydığım kişiler kendi yaşadıkları dönemde çok saygın kişilerdir
Tarih bilmi açısından kanıtlanabilirliği var
mesela bakın hz.isa hakkında hiçbir tarihçi birşey yazmazken hz.muhammed hakkında dönemin tarihçileri birşeyler yazmışlar
yazımda bahsettiğim kişiler papaz rahip olmakla birlikte aynı zamanda kendi dönemlerinin tarihi vakalarını kaleme alan kişilerdir
yani bu delil olmayacakta ney delil olucak![]()
Şöyle sorayım, akademik çalışma yapan birileri size bu durumu izah etti mi, yoksa google daha doğrusu wikipedia'dan aldığınız ham bilgiler mi bunlar? Polemik olsun diye sormuyorum, gerçekten araştırma imkanınız varsa araştırın. Bu mesajları okuyanlar da araştırsın. Hatta her müslümanın görevidir diyerek araştırılması taraftarıyım.Şöyle ifade edeyim o dönemin dünyasında rahiplerin papazların kaleme aldığı notlar ( o dönemin dünyasınca ) akademik kabul edildiği için ben paylaştığım bu kaynakları akademik buluyorum,sonuçta o insanlar duyup görüp yazmış bunları ve bu kişiler dönemin devlet teşkilatında söz sahibi kişilerdi
siz kaynak derken nasıl bir kaynaktan bahsediyorsunuz anlamadım![]()
Şöyle sorayım, akademik çalışma yapan birileri size bu durumu izah etti mi, yoksa google daha doğrusu wikipedia'dan aldığınız ham bilgiler mi bunlar? Polemik olsun diye sormuyorum, gerçekten araştırma imkanınız varsa araştırın. Bu mesajları okuyanlar da araştırsın. Hatta her müslümanın görevidir diyerek araştırılması taraftarıyım.
Hem Hz. Muhammed'in yazdığı ve gerçek olduğu söylenen 9 mektup, hem de tarihte bahsini açtığınız notlarla alakalı kapsamlı bir araştırmadan bahsediyorum. Mesela gerekirse British Museum'a, Kutsal Emanetler bölümüne vs. ziyarette bulunmak, mail atmak, veri istemek anlamında söylüyorum.
Dediğim gibi fazla deşmeyeceğim artık. Ben bildiğim şeyi söyledim, siz farklı olduğunu düşünüyorsunuz, başkaları da araştırıp objektif sonuçlar çıkarsın maksat. En güzeli budur.![]()