"Gizlimabet Parapsikoloji Platformu"

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

İyimserim, iyimsersin, iyimseriz .

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AJA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AJA

Elit Üye
Ne kadar zor olabilir ki; sabah uyanınca , aynaya bakıp; "günaydın güzeller güzeli, bugün seni harika bir gün bekliyor. Hazır mısın?"demek.

Ne kadar zor olabilir ki; sevgilimize, eşimize, çok sevdiğimiz aile fertlerimize, değerli hazinemiz çocuklarımıza gülümsemek, sarılmak ve "aşkım(aşklarım)sizi çok seviyorum. Yanlış giden bir şey mi var?Hata yaptığını mı düşünüyorsun. Üzülme! Hepimiz bazen hata yapabiliriz. Önemli değil. Önemli olan hata yapmış olmaktan çok , hatayı anlayıp , düzeltmeyi istemek ve yapılan hatanın tekrarının olmaması için onu silmek. Hatayı düzeltmek için yapmış olduğunuz güzel davranışı ve bunun karşımızdakinin üzerinde bıraktığı o tarifi imkansız güzel duyguyu hatırlamak, hatırda canlı tutmak. Bu seni hata yapmaktan alıkoyacaktır."Sevdiklerimin yüzündeki bir tebessüm dünyalara bedel çünkü"diyebilmek.

Gün içinde , sadece bir gün içerisinde , hiç "seni seviyorum" diyor musunuz?Hiç , sıcacık sarılıyor musunuz sevdiklerinize ? "Önemli değil, bunu da aşacağız;bu sorunu da çözeceğiz. Birbirimize sahibiz. Biz biriz .Çözümün temeli de bu" dediğinizde ; evrendeki her şey , sizin bu güzel isteğinizin gerçekleşmesi için bir çember oluşturur. Sorunu ; sizin bu güzel bakışınızla daraltır daraltır ve o , havaya bir toz zerreciği gibi karışana dek en güzel enerjisini size yoğunlaştırır.

Ne güzel değil mi? yanlız değilsiniz. Büyüklüğünü anlamaya hayal gücümüzün bile yetersiz kaldığı bu koskoca, muamma kainat yanınızda."Sen yeter ki iste" diyor."Sen yeter ki kendine inan" diyor."Gülümse, beni alaya al; ama mutlu ol.Hayal et ve iste" diye bağırıyor duyuyor musun?

Sevdiklerine sahip çık. İyimser ol. Her problemin bir çözümü olduğuna inan.Ama hangi probleme hangi çözümle yaklaşabileceğini öğren. Bazılarını hemen çözebileceğini, bazılarıyla uğraşman veya tamamen olduğu gibi kabul etmen gerektiğini ve bazılarını da zamanla çözebileceğini kabullen. Acıların, üzüntülerin bir asalak gibi sana tutunup sen de hayat bulmasına izin verme. Karşı karşıya geldiğinde; onları sen yaşa ve bırakman gerektiği yeri bil. Onlara senden ne kadar vermen gerektiğini , onlardan neler kazanabileceğini bil. Gücün iyimserliğinden , sevgi dolu , kendine inancından gelecek.

Karşılaşabileceğin büyük, küçük sorunlara karşı, elindeki en büyük ve tek çözüm; sensin. Hayatla olan güçlü bağların. Korkma!Her sorunun bir çözümü var.Ama yakında, ama uzakta ama aklında , ama sevdiğin bir arkadaşında . Çözümü nerde arayacağını da bil! Paniğe kapılma! Evren bize problemler verir. Oyunlar oynar. Sen onun , oyun oynadığı mı? Onunla oynayan oyuncu mu olacaksın? Ümidini asla kesmeyen bir bilim adamı ısrarında , sabırla çözümü ara ve uygula. İstediğinin her zaman gerçekleşemeyebileceğini de kabullen ve çözümü bulduğun kaynağın sana sundukları ile yetinip , gerisini kendi iyimserliğinle tamamlamayı da öğren.

Hayatın verdiklerini olduğu gibi kabullenmekle başlar iyimserlik. Ve aldıklarımızdan beğenmediklerimizi değiştirmek için gösterdiğimiz iyi ve güzel bir bakış açısıyla yön değiştirir. İşte bu bizim elimizde. Davranışlarımızla olayların akışını değiştirebilir, olumsuz etkilerini azaltabilir veya olumlu etkilerini arttırabiliriz. Değişim mi istiyorsun; Davranışlarına bak!

Şu içinde bulunduğun ana dikkatle bak, hayata güzellikler katmaya hazır bekleyen kainatın gözü sende , bende, onda.

Gülümse :)

Sevgi ve huzurla :)

Alıntı.

Beni gülümsetiyorsunuz ya, Allah'ta sizi gülümsetsin sayin JUNGFRAU. Cok tesekkürler, harika bir yaziydi yine. :)

Paylaşmak beni mutlu ediyor :) Gülümsemeniz daim olsun .

Sabah yeni bir gün ve daha sağlıklı daha güçlü daha sevgi dolu daha huzurlu bir güne başlayabilirsiniz o halde :)

Yanımda oturan bir çocuk var bazen okadar iyimser oluyorki...Ben bi insanın bukadar saçmaladığını görmedim.çok sinir bozucu...

''Hayatın verdiklerini olduğu gibi kabullenmekle başlar iyimserlik. Ve aldıklarımızdan beğenmediklerimizi değiştirmek için gösterdiğimiz iyi ve güzel bir bakış açısıyla yön değiştirir. İşte bu bizim elimizde. Davranışlarımızla olayların akışını değiştirebilir, olumsuz etkilerini azaltabilir veya olumlu etkilerini arttırabiliriz. Değişim mi istiyorsun; Davranışlarına bak!

Şu içinde bulunduğun ana dikkatle bak, hayata güzellikler katmaya hazır bekleyen kainatın gözü sende , bende, onda.''

Tam anahtar bu satırlar aslında. Kutluyorum sevgili Jungfrau. Her zamanki gibi nokta atış yapmışsın.

Ve kelimelerin gücü.... Kesinlikle kelimelerin bir enerjisi ve gücü var.

Artık insanlar birşeylerin farkına varıyorlar. Bu yazıda da olduğu gibi... Kişisel gelişim, spiritüelizm, enerjiler, TASAVVUF, kabala, Osho, Cibran vs.... Hepimiz bunlara ulaşır hale geldik ama ne yazık ki teorik olarak... Pratiğe dökebilsek bunları konuşmaya bile gerek kalmayacak aslında....

Bakıyorum çevreme, herkes bu tip şeyler öğütlüyor, herkes ayrı bir "sevgi kelebeği", bir başkasının hatasını görünce öneriler, tavsiyeler havada uçuşuyor ve hepsi de çok doğru aslında. Ama biri gelip o "yüce insanın" egosuna dokunduğunda taş taş üstünde kalmıyor. O çok spiritüel sevgi kelebekleri birden tırnakları çıkmış, saçları diken diken, yaralı bir hayvana dönüşüyor.

Naçizane fikrim ve gözlemlerim :) Artı buna kendimi de dahil ediyorum kesinlikle...

Yargılamamayı, yadırgamamayı ve beklememeyi öğrendiğimiz gün birşeyler değişecek bence...

Ve kelimelerin gücü.... Kesinlikle kelimelerin bir enerjisi ve gücü var.

Artık insanlar birşeylerin farkına varıyorlar. Bu yazıda da olduğu gibi... Kişisel gelişim, spiritüelizm, enerjiler, TASAVVUF, kabala, Osho, Cibran vs.... Hepimiz bunlara ulaşır hale geldik ama ne yazık ki teorik olarak... Pratiğe dökebilsek bunları konuşmaya bile gerek kalmayacak aslında....

Bakıyorum çevreme, herkes bu tip şeyler öğütlüyor, herkes ayrı bir "sevgi kelebeği", bir başkasının hatasını görünce öneriler, tavsiyeler havada uçuşuyor ve hepsi de çok doğru aslında. Ama biri gelip o "yüce insanın" egosuna dokunduğunda taş taş üstünde kalmıyor. O çok spiritüel sevgi kelebekleri birden tırnakları çıkmış, saçları diken diken, yaralı bir hayvana dönüşüyor.

Naçizane fikrim ve gözlemlerim :) Artı buna kendimi de dahil ediyorum kesinlikle...

Yargılamamayı, yadırgamamayı ve beklememeyi öğrendiğimiz gün birşeyler değişecek bence...

Sevgili MarlaSinger'in açıklamalara katılmamak elde değil..Mesela yargılamamak belki bararılabilir(yani belki ben bunu yapabilirim,arada yapabiliyorum)ama ya beklentilerim:( Örneğin burada herkesin bildiği şu beklentimi nasıl aşabilirim:( Yani -sevilmek- beklentisinden bahsediyorum:) Bunu aşmak benim için imkansıza yakın sanki:)

Ve Sevgili Sonol'un alıntı yaptığı şu cümlede çok anlamlı bence:

"Şu içinde bulunduğun ana dikkatle bak, hayata güzellikler katmaya hazır bekleyen kainatın gözü sende , bende, onda.''

Gune gulumseyerek baslamak cok guzel.Ama hersey de oldugu gibi iyimserliginde dozunu kacirmamak gerekiyor,onemli olan dengeli olabilmek....

Denge her zaman önemli.Bazen çok güzel bir şey bile sinir bozucu olabiliyor. Doğru yer doğru bilgi ve doğru insanlar dengesi gibi..

Geri