İslam ve Reenkarnasyon Örtüşebilir mi?

islamın doğasına tek bir yaşamın olması fikri bazı kelamcılar için ayrıdır. Yani insan bir den fazla kez yaşamlar deneyimlemesi gerekir.

İnsan yaşamının kısa olması ve yaşamı doğayı hayatı yaratıcıyı anlamaya ve idrak etmeye yetmeyeceği için yaratıcı insana yeni şanslar verir.

İyi bir insan olmak için bu da onun affedici olduğunun en büyük kanıtıdır. Yaratıcı affetmek için çaba gösterir amiyane tabirle.

Sonsuz yaşam için bir vakit var. O vakit gelene kadar kişiye yaşam haklarını tanınır.

Kelamcılar ayetlerle buna delirlerde sunar.

Sünni akım şuan egemen bir felfesi bakış açısı olduğu ve kelamcılığı da yetersiz buldukları için maalesef bu konuda düşünülmeden direk basit avam açıklamalarla yok deniliyor.

Kuran gibi derinliği baki olan bir kitabı inanç adı aldında bence aşılamaktan başka bir şey değil aslında. 2000 yakın felfesi akım maalesef yok oldu
Ben bir sohbette duymuştum. Hz. Muhammed dese ki "Rabbim sen tüm kulları affet, ben onları böyle acı çekerken görmeye dayanamıyorum." Allah'ın Hz. Muhammed Peygamber hürmetine herkesi affetmeyeceğine kim net olarak hükum verebilir. Veyahut sevdiği bir kulu olsun bu. Evet Kur'anda çok net şeyler vardır. Kafirlerin cehenneme gideceği gibi, ki oradaki kafirler zalimlerdir orası ayrı bir konu, ama kimse bunun garantisini veremez değil mi, hiçbir din adamı bu böyle olacak diyemez. Kimse Allah ile ona yakın olan kullarının arasına giremez.

Geri