Yakın zaman da deprem oldu 43.556 kişi hayatını kaybetti. Gelmiş nüfus azaltmalıyız diye bi başlık açmışsın. İnsanların yarası acısı varken böyle bir şey sormak haince acımasızca değil midir?Kitleler halinde nüfusu azaltmamız gerek dünya giderek kalabalık oluyor kaynak savaşları kitleler halinde azaltmakta daha kötü.
Ben Türkiye için birşey demedim dünya için dedim. Nesnel bakıyorum gelecek nesilleri düşünüyorum ondan böyle dedim yoksa kim yakının ölmesini ister? Ki zaten böyle ülkemiz için büyük can kayıpları dünya nüfusuna göre birşeyler ifade etmiyor.Yakın zaman da deprem oldu 43.556 kişi hayatını kaybetti. Gelmiş nüfus azaltmalıyız diye bi başlık açmışsın. İnsanların yarası acısı varken böyle bir şey sormak haince acımasızca değil midir?
Dünya için de durum farklı değil bu duygusallık değil zor zamanlardan geçiyoruz bu yüzden tepkim ağır olmuş olabilir. Evli çiftlerin az çocuk yapmasından başlanabilir, evet kalabalık bir dünya. Ama kitle azaltmak .. Nasıl yaniBen Türkiye için birşey demedim dünya için dedim. Nesnel bakıyorum gelecek nesilleri düşünüyorum ondan böyle dedim yoksa kim yakının ölmesini ister? Ki zaten böyle ülkemiz için büyük can kayıpları dünya nüfusuna göre birşeyler ifade etmiyor.
Bu konuyu duygusalliktan uzak bir şekilde açtım.
Bilmiyorlar*Erkekler desen maskülenliklerini nerde-nasıl kullanacaklarını biliyorlar.
Kusura bakma ama gerçeklik dışı bir yorum olmuş. Trans bir dönemde falan değiliz eşcinseller toplumun %1 i bile değil. Üreme devam ediyor evliliğin azalması üremenin azalacağı anlamına gelmiyor ki gelse bile ürememek çözüm değil ortalama bir insan 70 yıl yaşıyor 10 kişi 70 yıl yaşayacak benzinden petrolden yağdan gazdan kullanacak ömrü boyunca çocuğu olmasa birşey değişmez.Nufus artışa değil azalmaya geçti. 20 yıla kadar doğa yolla azalacak zaten.
Evlenmenin modası geçti geçiyor. Kadınlar yalnız yaşıyorlar (birçoğu öte alemden metafizik narsist kocalarla evli).
Zombiseverler arttı. Erkekler desen maskülenliklerini nerde-nasıl kullanacaklarını biliyorlar.
Eşcinsel ve Trans bir devirdeyiz. Kısır eşleşmelerle zaten üreme o kanaldan durmuş gibi.
Saraçoğlu ya da Marankli demişti , ikisinden biri demişti erkeklerde kaliteli sperm yüzde 60 mı ne azalmış. KAdınlarda doğurganlık yaşı gerilemiş diye.
Hayatın hangi spektrumundan bakarsanız bakın gidişat üremeye değil, kısırlığa doğru gidiyor zaten.
İnternet ve Netflix kırsala da girdi. Köylerde yetişen ve sesini duyuran fenomenler var artık. Onlar da modern dejenerasyonu kısa bir süre tadıp etrafına bulaştıracaklar.
Odaklanma ve dikkatini verme 2 saniyeye kadar düsmüş tiktok sayesinde. Sosyal medya bağımlısı birisi oturup bir kitap okuyamıyor çünkü beyni onu engelliyor. Akmayan, kaymayan, slayt edilmeyen hiçbir şeye odaklanamayan bir nesil var.
Bu nesil narsist ve duygularını daha bebekken dayatmaya alıştırılıyor.
Az daha sabredin. Nüfüs sadece azalmakla da kalmayacak, dünya birbiri ile gr*p yapmaya da başlayacak.
Bir dergide okudum arkadaş grubu arasında yapılacak toplu sex sosyal aktivite olarak kabul edilmeliymiş diyor.
Neden ? Çünkü tabiatı ornek almalıymışız. Bu da yakın.
Kusura bakma ama gerçeklik dışı bir yorum olmuş.
Trans bir dönemde falan değiliz eşcinseller toplumun %1 i bile değil.
Üreme devam ediyor evliliğin azalması üremenin azalacağı anlamına gelmiyor ki
bir insan 70 yıl yaşıyor 10 kişi 70 yıl yaşayacak benzinden petrolden yağdan gazdan kullanacak ömrü boyunca çocuğu olmasa birşey değişmez.
Kitleler halinde nasil azaltilabilir bildiginiz bir yontem var mi?Kitleler halinde nüfusu azaltmamız gerek dünya giderek kalabalık oluyor kaynak savaşları kitleler halinde azaltmakta daha kötü.
Gerceklik disi falan degil gayette dogru bir yorum. Bulundugumuz donemde dogurganlik zaten azalmis, kisirlik artmis, es cinsellikte ayni sekilde. Istatikler ortada girip bakabilirsiniz. Bu saatten insan nufusu bana gore azalmaya baslayacak dunya turlu felaketlere gebe. Flood oldu ama neyse.Kusura bakma ama gerçeklik dışı bir yorum olmuş. Trans bir dönemde falan değiliz eşcinseller toplumun %1 i bile değil. Üreme devam ediyor evliliğin azalması üremenin azalacağı anlamına gelmiyor ki gelse bile ürememek çözüm değil ortalama bir insan 70 yıl yaşıyor 10 kişi 70 yıl yaşayacak benzinden petrolden yağdan gazdan kullanacak ömrü boyunca çocuğu olmasa birşey değişmez.
8 milyar insan var hepsi uremeyi aniden bıraksa -ki mümkün değil- dogal kaynaklarin küresel isinmanin oluşmasına yine engel olmuyorGerceklik disi falan degil gayette dogru bir yorum. Bulundugumuz donemde dogurganlik zaten azalmis, kisirlik artmis, es cinsellikte ayni sekilde. Istatikler ortada girip bakabilirsiniz. Bu saatten insan nufusu bana gore azalmaya baslayacak dunya turlu felaketlere gebe. Flood oldu ama neyse.
Fikrimin olması önemli değil uygulayamam çoğu şey boş aslında ben dünyada bir noktayim yani ne değişecekKitleler halinde nasil azaltilabilir bildiginiz bir yontem var mi?
Bunun için önlem alabilirsiniz en baş kendinizden başlayarak, çocuk sahibi olmazsınız mesela nüfus eksilmesine -1 katkı?Ben Türkiye için birşey demedim dünya için dedim. Nesnel bakıyorum gelecek nesilleri düşünüyorum ondan böyle dedim yoksa kim yakının ölmesini ister? Ki zaten böyle ülkemiz için büyük can kayıpları dünya nüfusuna göre birşeyler ifade etmiyor.
Bu konuyu duygusalliktan uzak bir şekilde açtım.
Eskisi gibi çok çocuğum olsun düşüncesini insanlar bırakmaya başladı, dediğiniz şeyleri de katarsak zaten azalıyor, ekstra bir şeye gerek yok arkadaşın dediği gibi.. Doğa düzenini her zaman sağlar.Gerceklik disi falan degil gayette dogru bir yorum. Bulundugumuz donemde dogurganlik zaten azalmis, kisirlik artmis, es cinsellikte ayni sekilde. Istatikler ortada girip bakabilirsiniz. Bu saatten insan nufusu bana gore azalmaya baslayacak dunya turlu felaketlere gebe. Flood oldu ama neyse.
Çocuk yapmazsam gerçekten dünya kurtulacak mı?Bunun için önlem alabilirsiniz en baş kendinizden başlayarak, çocuk sahibi olmazsınız mesela nüfus eksilmesine -1 katkı?
Doğanın sağladığı düzen acı çektiriyor hastalıklarla afetlerle öldürüyorEskisi gibi çok çocuğum olsun düşüncesini insanlar bırakmaya başladı, dediğiniz şeyleri de katarsak zaten azalıyor, ekstra bir şeye gerek yok arkadaşın dediği gibi.. Doğa düzenini her zaman sağlar.
İhmalkarlık o. Doğa ana bize hep çok iyi bakıyorDoğanın sağladığı düzen acı çektiriyor hastalıklarla afetlerle öldürüyor