her insan bu özelliklerin taşıyıcısı olabilir.. Fakat bu tür teorilere inanmıyorum şahsen.. hepsi New Age akımının bir parçası... indigo çocuklar, kristal çocuklar, yildiz tohumlarının özellikleri her 10 kişiden 8de var nerdeyse... o zaman herkes ben indigoyum, ben yıldız tohumuyum der... ben de diyebilirim mesela![]()
Yeni nesilde kendi düşünce yapıları ile herhangi bir başka düşünceye bağlanmadan, hiç bir siyasi ideoloji veya dine bağlanmadan dünyayı iyi yönde değiştirebilecek insanlar tanıyorum. Ama bu insanların hiç biri farklılıklarına bir anlam yükleyip yüceltecek insanlar değil. Farklı insanları yıldız tohumu, indigo veya seçilmiş kişi olarak tanımlayanlar kimler bilmiyorum. Ama böyle şeylerin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Bunu ve benzeri yazıları okuyan bazı çocuklar toplumun içinde farklılığın getirdiği yalnızlık yüzünden bir şeye ait olma hissi ile kendilerini kaptırabilirler. Belki de tamamen bu düşünceye kapılıp kendi farklılığına büyük anlamlar yükleyerek yaşamındaki diğer her şeyi bir kenara itecek. Gerçekten bu tür şeyleri kim çıkarıyor?