underworld20
Banlı Kullanıcı
dua neyce ben okuyamadım
Siz "ə" harfini kullanamıyorsunuz sanırım, o yüzden.dua neyce ben okuyamadım
evet o harfte ney yeni duydum neyin karsılııg?Siz "ə" harfini kullanamıyorsunuz sanırım, o yüzden.![]()
E harfinin karşılığı değildir.Bu yanlışı bilmeyen arkadaşlar için düzeltmem gerekir.Azerbaycan alfabesinde hem e harfi hemde ə harfi bulunmaktadır.e harfi ince ses tonu için kullanılır. Ə harfi ise kalın tonlamalarda kullanılır.Ə harfi türkçede bildiğimiz a harfi ile e harfinin karışımında ortaya çıkan seslendirmenin tonunu verir. H harfide bu şekildedir Azerbaycan alfabesinde.Türkçede sadece h harfi bulunmaktadır.Azerbaycan alfabesinde ise hem h harfi hemde x harfi bulunmaktadır.X harfi h harfinin gırtlak kullanılarak kalınlaştırılmış halde tonlamasının karşılığında oluşan sesi ifade eder.Daha iyi anlatabilmek için Arapça harflerdeki elif-ayın,se-sim-sad,lam-lamelif,dal-dat,ze-zı,ha-hı-ha,kaf-kef harfleri arasındaki ilişkilendirmeyi incelemenizi tavsiye ederim.Kurandaki esre veya ötre gibi hece çekimi bildiren işaretlerde bu harflerin okunuşu birbirine benzer olsa bile gırtlak ve dudak tonlamalarına göre farklılıklar arzeder.Aslında yeni değil, dünya dillerinde mevcut bir harf. Kitap Azerbaycan dilindedir o yüzden "Ə" harfi kullanılmıştır. "E" nin karşılığıdır.
Ne duanın anlamı ne de başka bir şey eklenmemiştir. Yalnız adı yazılmıştır "CƏRƏKƏ, YASİN, DUALAR" başka da bir şey yok. Duanın anlamı ise Allahı yüceltmektir, sözlerinden belli oluyor. Ben arapçayı bilmem ancak diğer duaların anlamlarını okurken aynı sözlerin anlamlarını da bilmiş oluyorsun.Peki bu duanın anlamını da yazabilir misiniz rica etsem.
Tamam düzeltin de, ancak siz de yanlış yapmışsınız... "E" harfi evet söylediğniz ince ses tonu için kullanılır. "Ə" harfi ise dediğiniz gibi kalın tonlamalarda kullanılmıyor. "Ə" ve "E" ince sestir, saittir, açıktır. Ve ben türkçedeki "e" nin karşılığıdır söylerken mesela Azerbaycan dilinde "Əl" Türkçede "El" gibi kullanmasından söz ettim. "H" ve "X" nın bulunması da dilin zenginliğinden geliyor zaten. Sıra arapçaya gelince ise o konuda bir şey söyleyemem, çünki bilmiyorum. Doğru bilgiyi paylaşmayı kendinize borç bildiğiniz için teşekkür ederim.E harfinin karşılığı değildir.Bu yanlışı bilmeyen arkadaşlar için düzeltmem gerekir.Azerbaycan alfabesinde hem e harfi hemde ə harfi bulunmaktadır.e harfi ince ses tonu için kullanılır. Ə harfi ise kalın tonlamalarda kullanılır.Ə harfi türkçede bildiğimiz a harfi ile e harfinin karışımında ortaya çıkan seslendirmenin tonunu verir. H harfide bu şekildedir Azerbaycan alfabesinde.Türkçede sadece h harfi bulunmaktadır.Azerbaycan alfabesinde ise hem h harfi hemde x harfi bulunmaktadır.X harfi h harfinin gırtlak kullanılarak kalınlaştırılmış halde tonlamasının karşılığında oluşan sesi ifade eder.Daha iyi anlatabilmek için Arapça harflerdeki elif-ayın,se-sim-sad,lam-lamelif,dal-dat,ze-zı,ha-hı-ha,kaf-kef harfleri arasındaki ilişkilendirmeyi incelemenizi tavsiye ederim.Kurandaki esre veya ötre gibi hece çekimi bildiren işaretlerde bu harflerin okunuşu birbirine benzer olsa bile gırtlak ve dudak tonlamalarına göre farklılıklar arzeder.
Şübhesiz...:Angel_anim: Yorumunuz için teşekkür ederim.Dua çok güzelmiş, anlamını da okudum. Lakin ben bu konuya biraz kendi bakış açımı da katmak istiyorum.
Bence Allaha en saf haliniz ile secde etmeli ve Allaha karşı okuduğunuz bu yüce ve mükemmel kudreti olan güçlü İsmi azam duasını ve diğer mükemmel duaları ettikten sonra, bir de kendi duanızı da yapın derim. Hepsini beraber yapın. Tesbih ettikten sonra el açıp dua ettiğinizde kendi dualarınızı da söyleyin okuyun. Allah kabul etsin tüm masum dualarımızı.Ben de deneyeceğim İnşaAllah.
Biliyorum Rabbimin kudreti her şey'den üstün. Bizleri, görebildiğimiz ve göremediğimiz,varlığına şahit olduğumuz hatta varlığını bile bilmediğimiz şeyleri yaratan Rab, dualarımızı geri çevirmez, eğer dualarımız gerçekleşmese bile bunun mükafatını cennete alırız. O yüzden bizler dualarımız gerçekleşse de, gerçekleşmese de, Allah'ı (c.c) unutmayalım onu analım, zikir edelim. Zaten o namazı şerifin nuru ve tadı yer yüzünde başka hiçbir şeyde yok. MaşaAllah.
İsmi azam olduğu tahmin edilen bir cok isim burda da vardır. İsmi azamın sırrı da bu zaten... Önemli olan duanın kuruluşu değil, o isimleri içinde bulundurmasıdırİsmi Azam duası
Bismillahirrahmanirrahim
Allahümme inni es’elüke bienne lekel hamde la ilahe illa entel mennanü ya hannanü ya mennanü ya bediy’assemavati vel ardı ya zel celali vel ikram.Ya hayyü ya kayyümü ,La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez zalimiyn.Allahümme inni es’elüke bienni eşhedü enneke entallahü la ilahe illa entel ehadüs samedüllezi lem yelid ve lem yuled ve lem yekün lehü küfüven ehad.Elif lam mim.Allahü la ilahe illa hüvel hayyül kayyüm.Ve ila hükümilahün vahıdün la ilahe illa hüverrahmanür rahıymü ya zelcelali vel ikram.Ya erhamer rahımiyn.Allahümme inni es’elüke bienneke entallahü la ilahe illa entel vahıdül ehadül ferdüs samedüllezi lem yelid ve lem yuled ve lem yekün lehu küfüven ehad.La ilahe illallahü vahdehu şeriyke leh.Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey’in kadyr.La ilahe illallahü ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azıym.Es’elüke bismikel eazzül ecellül ekramü.Rabbi rabbi rabbi ya rabbi ya rabbi ya rabbi la ilahe illallahü vahdehu la şeriyke leh.Lehül mülkü ve lehül hamdü ve hüve ala külli şey’in kadiyr.Elhamdü lillahi ve sübhanellahi vel hamdü lillahi ve la ilahe illallahü vallahü ekber ve la havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azıym.
Rica ederim, doğru söylüyorsunuz. Yorumunuz için teşekkür ederim :Angel_anim:'Öncelikle çok özür dileyerek başlamak istiyorum yorumuma, niyetim asla polemik değil' ancak keşke sadece dilek ve yardım olarak bakılmasa dualara.. Ben inanıyorum ki hiç bir yardım görmediğiniz ya da hiç hissetmediğiniz zamanlarda dahi şükür ederseniz sizin için daha hayırlı olacak. Bu hayat sınavlardan ibaret, belki bu da sizin sınavınızdır.
Buyurun arkadaşlar, olduğu gibi okuyun. Ben böyle dua ettim.
Əllahummə inni əs'əlukə biənnə ləkəl həmd.
La ilahə illa əntəl Mənnan.
Bədiussəmavati vəl ərz.
Zul cəlali vəl ikram.
Ən tusəlliyə əla Muhəmmədin və ali Muhəmməd.
Və ən təc'ələ li mimma ənə fiyhi fərəcən və məxrəca.
Ben olduğu gibi okuyordum, bol bol. İsterseniz değiştirin siz bilirsiniz ama orjinal hiçte zor değil. Aksine bir harf daha telaffuz etmiş olursunuzŞimdi bu duayı bu şekildemi okumak lazım , yoksa harflerini bildiğimiz şekilde düzelterek mi (e olduğunu bildiğimiz yerleri e harfiyle, a olduğunu bildiğimiz yerleri a harfiyle değiştirerekmi)
Birde eklemeden geçemeyeceğim, ilahi kapıların her zaman açık olduğuna, dilek ve dualarımızın o kapıdan geçebilmesi için gerekli ruhsatı alabilmemiz için ve bunun sürekli olabilmesi için, gönülden ve daima Allü Tealayı zikretmek gerektiğine inanıyorum. Sevgilerimle
İnernette aradınız sanırım, evet internette yok.elbette burdaki yazılan duayı hiçbiryerde bulamadım kaynak v.s
İstediğiniz kadar okuyun. İnanın özel hiç bir şey yapmıyordum. Abdest alma filan da bilmiyordum. Sadece çok çok dua ediyordum. Boş oldukça oturup 20-30-40 derken 100- 200 daha da gidiyordu. Kalanlarını da zikir gibi hep söylüyordum. Yani bir düşünün tüm gün aklıma geldikçe dua ediyordumsa Allah bilir kaç adet yapmıştır. Hatta artık kendiliyinden su gibi akıp gidiyordu dua içimden.mistik bella kardeşim duayı nasıl günde kaç kere okuyacaz rica etsem duayı Türkçe kelimelerle yazabilirmisiniz sevgiyle kalın...